Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@07:54:05 GMT

تجویز دارو بر اساس ژن بیمار/ اهمیت پرونده ژنوم انسانی

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۰۷۳۷

تجویز دارو بر اساس ژن بیمار/ اهمیت پرونده ژنوم انسانی

به گزارش خبرنگار مهر، جمشید سلام زاده، صبح شنبه در نشست خبری دهمین همایش داروسازی بالینی ایران، که در محل دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: همایش امسال با محوریت دارو درمانی شخصی شده، برگزار می‌شود.

وی با عنوان این مطلب که تحقیقات زیادی در دنیا در زمینه دارو درمانی شخصی شده صورت گرفته است، گفت: آنچه در کشور ما شروع شده در قالب تحقیقات است که می‌خواهیم داروسازان بالینی با این شیوه آشنا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلام زاده با اشاره به موضوع ژنوم انسانی، افزود: اختلافاتی که در نقشه ژنتیک افراد دارد، نشان داده است که در زمینه برخی بیماری‌ها، تفاوت‌هایی به لحاظ پاسخ دهی به داروها وجود دارد.

وی ادامه داد: در این همایش سخنرانی‌هایی متمرکز بر این موضوع خواهیم داشت.

سلام زاده افزود: ۹۹ و یک دهم درصد نقشه ژنتیکی انسان‌ها مثل هم است و تنها در ۹ دهم درصد شاهد اختلاف ژنتیکی در انسان هستیم. اما همین مقدار اندک برای استفاده از علم دارو درمانی شخصی شده حائز اهمیت است.

وی گفت: با استفاده از همین اختلاف ژنتیکی، می‌توان داروهایی را بر اساس ژن هر فرد تجویز کرد.

رئیس انجمن داروسازان بالینی ایران، تاکید کرد: علم دارو درمانی شخصی شده در کشور ما هنوز در مرحله تحقیقات است، و هنوز در ابتدای راه هستیم. اما نکته ای که وجود دارد، این است که در مورد برخی بیماری ها، این مسئله اثبات شده است.

سلام زاده افزود: به نظر می رسد پرونده ژنوم انسانی در کنار پرونده الکترونیک سلامت افراد، می بایست قرار بگیرد تا بتوان روند درمان را با موفقیت بیشتری پیش برد.

کد خبر 4640828 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: داروسازی داروخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۰۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درجلسه بررسی مشکلات بهداشت و درمان شهرستان گلپایگان با اشاره به کمبود پزشک متخصص در بخش بهداشت ودرمان استان گفت: سال گذشته ۹۷ پزشک متخصص در ۴۱ بیمارستان استان اصفهان به کار گرفته شدند که بیشتر آنها جذب بیمارستان امام حسین (ع) گلپایگان شدند.
شاهین شیرانی به تامین پزشک عمومی در بیمارستان امام حسین (ع) گلپایگان هم اشاره کرد و افزود با به کارگیری پزشکان بخش خصوصی کمبود نیروی پزشک عمومی در شیفت شب این بیمارستان مرتفع خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد بیمارستان خیریه آیت الله گلپایگانی (ره) گوگد هم گفت: در سفر سال گذشته وزیر بهداشت و درمان به شهرستان گلپایگان مقررشد، این بیمارستان در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار گیرد تا امکانات وتجهیزات آن تامین شود، اما تاکنون این واگذاری اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه این بیمارستان در حال حاضر به عنوان درمانگاه خیریه به بیماران ارائه خدمت می‌کند، افزود: وزارت بهداشت سال گذشته ۵۵ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی بیمارستان خیریه آیت الله گلپایگانی (ره) گوگد اختصاص داد، که بخش‌های اورژانس و درمانگاه این بیمارستان بازسازی شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعمیر دستگاه‌های سی تی اسکن و دیگر دستگا‌های پزشکی را وظیفه دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و گفت: در اسرع وقت دستگاه سی تی اسکن بیمارستان امام حسین (ع) تعمیر و به بیماران خدمات ارائه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • تورم نیروی انسانی در شهرداری جزو معضلات شهرداری‌هاست
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • اسامی فرآورده‌های گیاهی درمانی غیرمجاز اعلام شد
  • اعلام فرآورده‌های گیاهی درمانی غیر مجاز
  • ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم