Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، رامین کوشا آهنگساز موسیقی متن فیلم «سرخ‌پوست» از هنرمندان جوان ایرانی فعال در هالیوود است. آهنگسازی که در زمینه ساخت موسیقی فیلم با کارگردانان معتبری همچون «دیوید لینچ» (در فیلم Victor Walk) همکاری داشته و در کنار آهنگسازان نامدار هالیوودی مانند هانس زیمر، کریستوفر یانگ و دیوید نیومن مشغول به کار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوشا که استودیوی موسیقی‌اش در لس‌آنجلس مستقر است تا کنون برای ۴۰ فیلم و سریال آمریکایی موسیقی ساخته و در سال‌های اخیر همکاری‌هایی را با فیلمسازان جوان داخل کشور آغاز کرده است.

«سرخ‌پوست» به کارگردانی نیما جاویدی تازه‌ترین اثر این آهنگساز در سینمای ایران محسوب می‌شود.

رامین کوشا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره روند تولید موسیقی متن این اثر سینمایی توضیح داد: من و نیما جاویدی پیش از ساخت فیلم «سرخ‌پوست» با هم دوست بودیم و کارهای همدیگر را دنبال می‌کردیم به ویژه اینکه هم من بعد از تماشای فیلم «ملبورن» با فضای کارهای او شناخت پیدا کردم و هم او کارهای من را گوش داده بود تا اینکه او به من درباره پروژه جدید خود صحبت کرد و پس از اینکه فیلمنامه «سرخ‌پوست» را مطالعه کردم با او درباره چند و کار حرف زدم و کار ساخت موسیقی فیلم آغاز شد.

کوشا ادامه داد: حین حضور در پروژه «سرخ‌پوست» بود که نیما جاویدی بارها فیلمنامه را بازنویسی و من را در جریان جزییات کار قرار می‌داد. در این بین بود که من همزمان با بازنویسی فیلمنامه شروع به ساخت اتودهایی از موسیقی فیلم شدم تا فضاسازی اولیه که چندان هم با نسخه نهایی، منطبق نبود شکل بگیرد.

آغاز ساخت موسیقی در مرحله نگارش فیلمنامه

وی افزود: در این پروسه زمانی بود که به طور دائم این اتودها را برای نیما ارسال می‌کردم و او درباره جزییات اعم از سازبندی و نوع موسیقی به کار رفته بر اساس فضای فیلمنامه نظراتش را ارائه می‌داد. البته چون هنوز فیلم وارد مرحله ساخت نشده بود کار برای تصمیم‌گیری نهایی موسیقی متن فیلم سخت می‌شد اما از همان ابتدا فضای ذهنی در من شکل گرفته بود که می‌دانستم نیما به چه نوع موسیقی برای فیلم علاقه‌مند است.

این آهنگساز که هم اکنون در پروژه‌های مختلف بین‌المللی حوزه سینما از جمله آثار سینمایی «هالیوود» فعالیت‌های متعددی را انجام می‌دهد، افزود: به طور کلی می‌توان گفت ما در این چارچوب همکاری به جهت اینکه هنوز وارد مرحله تولید نشده بودیم کار دشواری داشتیم، تا اینکه من منتظر شدم فیلم به اتمام برسد تا بتوانم با تسلط بیشتری برای ساخت موسیقی اقدام کنم. البته نیما حین فیلمبرداری نیز بخش‌هایی را برای من ارسال می‌کرد تا من به فضای کار نگاه گسترده‌تری داشته باشم.

وی افزود: یکی دیگر از نکاتی که می‌توانم درباره موسیقی متن این فیلم بگویم لوکیشن‌های فیلم بود که تاثیر زیادی روی سازبندی‌ها داشت و در جریان کلی ساخت موسیقی به شکل‌های مختلف تغییر پیدا می‌کرد. این در حالی است که برای من ورودی فیلم بسیار مهم بود که به عنوان یک موزیسین کاری کنم تا مخاطب با فضای مرموز و معمایی زندان و استرس موجود در فیلمنامه همذات پنداری کرده و آن را کاملاً احساس کند. شما می‌بینید که ورودی فیلم تصویرها در شرایط آهسته‌تری کنار هم قرار گرفته اما موسیقی فیلم کاملاً در جهت عکس این موضوع حرکت می‌کند. نکته‌ای که هم مدنظر من به عنوان آهنگساز و هم نیما جاویدی در مقام کارگردان بود زیرا می‌خواستیم فضای ورودی به گونه‌ای طراحی شود که تماشاگران بدانند با چه فضایی قرار است رو به رو شوند.

طبق صحبت‌هایی که با نیما جاویدی داشتم تصمیم داریم تا یک ماه دیگر آلبوم موسیقی متن فیلم «سرخ‌پوست» را منتشر کنیم و مشغول مذاکره با چند شرکت معتبر بین‌المللی در حوزه موسیقی متن فیلم هستم که بتوانیم کار را به مرحله نهایی برسانیم موسیقی قرار نیست به عوامل دیگر فیلم کمک کند

کوشا بیان کرد: نکته دیگری برای ساخت موسیقی فیلم «سرخ‌پوست» روی آن تاکید داشتیم، داستان گویی فیلم بود. اینکه موسیقی فیلم بتواند در کنار سایر مولفه‌های سینمایی اثر داستان فیلم را نیز به شکل درست بیان کند. زیرا واقعاً فیلمنامه کار خوب نوشته شده و در کنار فیلمبرداری بسیار خوب هومن بهمنش و کارگردانی و بازیگری خوب شرایطی را به وجود آورده که موسیقی متن فیلم نیز باید هم طراز آن حرکت کند. از سویی دیگر من تصور می‌کردم قرار نیست موسیقی فیلم به صحنه، هنرپیشه و فیلمنامه کمک کند پس باید کاری کرد که موسیقی نیز در کنار سایر مولفه‌ها حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.

وی افزود: در حوزه تم و ملودی فیلم هم باید بگویم که وقتی این نوع ملودی را انتخاب کرده و برای نیما جاویدی فرستادم این نکته مدنظرم بود که با اندکی تغییر ساز بتوانیم جور دیگری آن ملودی اصلی را روایت کنیم. شما اگر دقت کرده باشید ملودی اول فیلم بسیار معمایی است اما همان ملودی در وسط فیلم عاشقانه و کمی که به انتها می‌رسیم با داستان دیگری در قالب همان ملودی رو به رو می‌شویم. بنابراین خیلی برایم مهم بود که ملودی نوشته شود تا بتواند با این سه بخش فیلم با سازبندی و تکنیک‌های مختلف بیان کنیم.

آهنگساز فیلم «سرخ‌پوست» با بیان جزییاتی از نحوه سازبندی موسیقی متن در بخش‌های مختلف این اثر سینمایی گفت: شاید نیما جاویدی زبان موسیقی و تکنیک‌های آن را نتواند بیان کند، اما او خوب می‌داند از صحنه‌ای که در فیلمنامه خلق شده چه می‌خواهد. او همواره نتیجه این فرآیند را به من خوب توضیح می‌داد و کمک می‌کرد تا در انتخاب فضای موسیقایی و سازبندی ها انتخاب درستی داشته باشم.

کوشا در بخش دیگری از صحبت‌های خود اعلام کرد: طبق صحبت‌هایی که با نیما جاویدی داشتم تصمیم داریم تا یک ماه دیگر آلبوم موسیقی متن فیلم «سرخ‌پوست» را منتشر کنیم. در این چارچوب مشغول مذاکره با چند شرکت معتبر بین‌المللی در حوزه موسیقی متن فیلم هستم که بتوانیم کار را به مرحله نهایی برسانیم. در این راه هم اکنون مشغول جداسازی قطعه‌های مختلف فیلم هستیم و امیدوارم هرچه زودتر شاید انتشار این اثر باشیم.

کد خبر 4640746 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: موسیقی فیلم فیلم سرخ پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۱۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد

به گزارش قدس آنلاین، «ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده است و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شده است. این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

موفقیت مهم و ارزشمند این فیلم اکران موفق و پرمخاطب در شهرستان‌هاست که بعد از موفقیت مستندهایی مانند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و همچنین فیلم‌های سینمایی «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی، «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و مجموعه فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار»، «یک سانس چند رویا» و «فیلم کوتاه ژانر وحشت» نوید موفقیت و گسترش سینمای متفکر ایران را در سراسر کشور و برای مخاطبان گسترده‌ای در شهرهای مختلف به ارمغان می‌آورد.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است. تدوین این فیلم توسط «بهمن کیارستمی» و «پویا پارسامقام» صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده «مهدی آزادی» از فیلمبرداران نام آشنا و برنده جایزه معتبر و مهم «قورباغه طلایی» جشنواره کمرایمیج بوده است. داستان فیلم با صدای روان و آشنای «ابوالحسن تهامی‌نژاد»، «نصرالله مدقالچی»، «زهره شکوفنده» و «مریم شیرزاد» روایت می‌شود.

«مسعود فروتن» این فیلم را با فیلم «باد صبا» مقایسه کرد و کارگردانی این فیلم را ستود. «دکتر اصغر دادبه» چهره ماندگار ادبیات و فلسفه محتوای مطرح شده از فیلم را از جمله موارد مهم در لیست نجات فرهنگ ایران در طول تاریخ دانستند. «دکتر جوادیان» رییس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به عنوان مرجع معتبر در موضوع روایت شده در فیلم از تحقیق این فیلم و مستندات آن اعلام رضایت کردند. «رضا صائمی» منتقد سینما و فعال فرهنگی در فصلنامه سینما حقیقت به بررسی نوع روایت فیلم پرداخته و به استفاده از المان‌های آب، باد، خاک و آتش برای روایت داستان اشاره کرده است و تلاش فیلمساز را در معرفی یک شهر توسط این فیلم را پلی برای معرفی جهان دانسته است. مجله فیلم در یادداشتی به ترکیب تیم سازنده فیلم اشاره کرده است و نویسنده، اعتبار، سابقه و تبحر این گروه و انتخاب صحیح کارگردان و تهیه‌کننده فیلم را از نکات مهم و قابل توجه این مستند دانسته است.

دیگر خبرها

  • ستار اورکی از علاقه‌اش به موسیقی فیلم گفت/همکاری با مسعود کیمیایی
  • هنرمندی که حاضر است برای دفاع از ایران و مردم جانش را فدا کند
  • خود را بدهکار خاک و مردم کشورم می‌دانم/ موسیقی بخشی از دکوپاژ در فیلم‌های کیمیایی است
  • میراث «پل آستر» در سینما
  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم