Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@23:06:05 GMT

حضور بیش از 25 نخبه نظریه‌پرداز در حوزه علمیه خراسان

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۱۶۸۱

حضور بیش از 25 نخبه نظریه‌پرداز در حوزه علمیه خراسان

حجت الاسلام و المسلمین علی‌اکبر نوایی، مسئول مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌علمیه خراسان در گفت‎وگو با ایکنا از خراسان رضوی، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد نخبگانی که در این مرکز حضور دارند و از استعداد برتری برخوردارند، 320 نفر است. البته نخبه به معنای فردی که به فعلیت رسیده، می‌تواند به نظریه‌پردازی بپردازد و به نوعی صاحب ایده باشد، از این رو تعداد افرادی که به این مرحله رسیده‌اند، 25 الی 30 نفر است که امیدواریم این افراد به مراحل اجتهاد دست یابند و به نوعی بتوانند به نیازهای اخلاقی و حکومتی جامعه پاسخ دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: این مرکز در دو بخش فعالیت خود را در حوزه علمیه خراسان از سال 95 آغاز کرده است. در بخش شناسایی استعدادهای برتر حوزه علمیه، افراد زیادی در 6 مرحله و در طی این مرحله، تعداد 320 نفر از استعدادهای برتر شناسایی شدند.

مسئول مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان عنوان کرد: البته که برای این افراد شرایطی گذاشته می‌شود، بر این اساس که آن‌ها طی فرآیند علمی بسیار پیچیده مبنی بر اینکه باید در سه سال متوالی، معدل بالای 18 را کسب کنند، سپس این افراد به مقدمات سطح یک، دو، سه و چهار دعوت شده و در نهایت هم این تعداد در یک مصاحبه بسیار پیچیده که شامل پنج عرصه است، شناسایی می‌‎شوند.

نوایی ادامه داد: با این روندی که در این مرکز انجام شد، تعداد افراد شناسایی شده باید در مسیر نخبه شدن و نخبه پروری قرار گیرند و به آن‌ها آموزش متناسب نیز داده شود تا این افراد به نخبگان حوزه‌های فقاهت و اجتهاد، علوم عقلی، فلسفه و حکمت، علوم قرآنی، ادبیات، سیاسی، تهذیب و اخلاق، نخبگان هنر و رسانه، تبدیل شوند که به نوعی نخبگان باید در این عرصه‌های چندگانه پرورش پیدا ‌‎کرده و به این مراحل ورود پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه نخبگان و استعدادهای برتر نیز می‌توانند در نمایشگاه‌هایی مانند قرآن و پژوهش حضور یابند، خاطرنشان کرد: در واقع فعالیت‌ها و نظریه‌های علمی نخبگان به صورت کتاب، مقالات و حتی به صورت فعالیت‌های هنری مانند انیمیشن، شعر و... منتشر می‌شود.

مسئول مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: از این رو اگر برای این غرفه‌ها بخواهیم عنوان دقیقی در نظر بگیریم غرفه‌های نخبگانی هستند که در این غرفه‌ها، نخبگان و استعدادهای برتر به صورت مجموعی حضور علمی، فیزیکی و رسانه‌ای دارند.

نوایی در ادامه گفت: بحث مهمی که در جامعه ما به چشم می‌خورد، استقبال از قرآن است. به همین دلیل رویکرد بسیار مطلوب و چشمگیری در جامعه نسبت به قرآن و گرایش‌های قرآنی وجود دارد که یکی از پرتوهای این موضوع نمایشگاه قرآن است که می‌تواند به نوعی معرف جذب توده‌های اجتماعی و مسلمان ایران به قرآن باشد.

وی با بیان اینکه در واقع دستاوردهای قرآن هم هر سال نسبت به سال گذشته پر نمودتر و با کیفیت‌تر به نمایش گذاشته می‌شود و به نوعی روند تکاملی را طی می‌کند، تاکید کرد: اگر نویسندگان و پژوهشگران با استفاده از قرآن به نوشتن کتاب‌هایی در خصوص اقتصاد، حقوق، اخلاق و سیاست روی آورند و همچنین کتاب‌های اقتصادی بر پایه قرآن باشد، قطعا می‌تواند به رشد کیفی مطلوبی در حوزه نشر دست یابیم.

مسئول مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه دانش نخبگانی را می‌توان به عرصه‌های مختلف وارد کرد، عنوان: توجه به نیازهای اجتماعی، فرهنگی، حکومتی، اخلاقی، سیاسی، تمدنی، دانشی، آسیب‌های اجتماعی، اخلاق، خانواده و تربیت دانشجویان از جمله فعالیت نخبگان حوزه علمیه است.

وی تصریح کرد: همچنین عرصه دومی که نخبگان باید به آن توجه داشته باشند، عرصه نیازهای کلان اجتماعی شامل بحث‌های اقتصادی، حقوقی و حتی بحث‌هایی که به نوعی مربوط به زندگی مردم می‌شود، است. عرصه حاکمیتی و نیازهای حکومتی مانند به حرکت وادار ساختن جامعه در مسیر تمدن سازی، انقلابی ماندن جامعه، پویایی جامعه، بقای روحیه انقلاب در جامعه، حفاظت از دستاوردهای انقلاب و معرفی آن‌ها به نسل‌های جدید نیز یکی دیگر از موضوعات مورد توجه نخبگان است.

نوایی با اشاره به عرصه دیگری که نخبگان می‌توانند به آن توجه داشته باشند، خاطرنشان کرد: عرصه دیگر نیز مباحث و علوم قرآنی و دانش‌های قرآنی است که نخبگان نیز در این عرصه فعالیت چشمگیر و حضور فعالی دارند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی حوزه علمیه خراسان نخبگان استعدادهای برتر قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۱۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم گفت: عناصر خلاق و از خود گذشته‌ای که در حوزه‌های اقتصادی کشور فعالیت دارند باید شناسایی شوند، باید به آنها بها داد و از فعالیت اقتصادی آنها حمایت کرد.

حجت‌الاسلام سیّدرمضان موسوی مقدم افزود: اگر قرار باشد از بحران‌های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم.

وی گفت: آسیب شناسی برنامه‌های توسعه از دهه ۳۰ خورشیدی در ایران نشان می‌دهد، یکی از عوامل اصلی شکست طرح‌های توسعه در کشور پیگیری و تقلید از برنامه‌های اقتصادی خارجی و عدم بومی سازی اقتصاد در کشور بوده است.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: عناصر و نیرو‌های ایثارگر با عناصر از خود گذشتگی، نوآوری، خلاقیت و شجاع بودن در ۸ سال دفاع مقدس توفیق گسترده‌ای را نصیب ملت کردند و با تداوم همین روند شاهد پیشرفت‌ها در عرصه‌های دیگر از آنان هستیم.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم گفت: ایثارگرانی که در عرصه‌های مختلف پای کار بودند با از خود گذشتگی و برای منافع ملی و دینی و اعتقادی از منافع فردی گذشتند، چنین عناصر از خود گذشته‌ای مانند شهید حاج قاسم هنوز هم در میان ما هستند و شاهد موفقیت‌های آنان هستیم.

وی افزود: این عناصر از خود گذشته در عرصه‌های اقتصادی و غیراقتصادی، چون به دنبال پست و مقام نیستند دیده نمی‌شوند، حال آنکه این افراد در صنعت و کشاورزی کشور در حال فعالیت اند.

مشاور وزیر صمت و هماهنگ کننده امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر ورود فرهنگ فداکاری در عرصه تولید تاکید کرد و گفت: اگر در حوزه‌های اقتصادی موفق نبوده ایم به این دلیل است که فرهنگ ایثار و شهادت در این عرصه جاری نبوده است.

حسن ممتحن افزود: نتیجه بی توجهی به فرهنگ ایثار در اقتصاد این شد که عده‌ای سودجو در حوزه اقتصاد، با دریافت ارز ۴۲ هزار ریالی اقتصاد کشور را به تاراج بردند، اقتصاد به کسانی داده شد که به جای اینکه به فکر منافع اقتصاد جمعی باشند همه چیز را فدای منافع خود کردند.

وی گفت: مطالعات نشان می‌دهد فراوانی کارآفرینان شاهد و ایثارگر در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و بخش‌هایی از اصفهان قابل توجه است، لذا وزارت صمت برای استفاده از این ظرفیت‌های ارزنده در اقتصاد برنامه ریزی کرده است.

در ادامه محمد صادق محمدیاری معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، با بیان اینکه شعار سال درک درستی از واقعیت‌های کشور است و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری باید مانع زدایی در بخش تولید و مشارکت مردم صورت گیرد، اضافه کرد: در این حوزه نیاز به تدبر و تفکر بیشتر برای ارائه روش‌های عملیاتی و مدرن است و باید شرایط و بستر مناسب را فراهم کنیم تا اتفاقات خوبی در حوزه تحقق شعار سال بیفتد.

محمدیاری عنوان کرد: باید فضا را برای مشارکت فعالانه بخش خصوصی، تشکل‌ها و انجمن‌ها بویژه ایثارگران کارآفرین در حوزه تولید فراهم کنیم و مردم را با طرح‌های مشارکتی به حوزه‌های تصمیم سازی در بخش تولید بیاوریم.
 
مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان خراسان رضوی نیز در تشریح این همایش گفت: امروز برای نخستین بار از کارگران شاهد و ایثارگر و همچنین خانواده شهدا و ایثارگران کارآفرین که وارد عرصه تولید و اشتغال در شهرک‌های صنعتی استان شده اند، تجلیل شد.

جعفر فرشچی طوسی افزود: ایثارگران یکی از گروه‌هایی هستند که وارد عرصه تولید در مجموعه شهرک‌هایی صنعتی شده اند، کسانی که در دوره دفاع مقدس در سنگر جهاد حضور داشتند و امروز در عرصه جبهه اقتصادی نقش موثر دارند.

دیگر خبرها

  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت
  • نیازمند جهاد تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه هستیم
  • بنیاد ملی نخبگان درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت ناباورانه نخبه‌ علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه‌ علمی کشور
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • انقلاب اسلامی پایگاه حفظ دین اسلام است
  • مراسم تقدیر از استادان برتر حوزه علمیه اصفهان
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی