Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@22:14:13 GMT

لابی سعودی و ماموریت ناکام آن در آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۲۰۹۲

لابی سعودی و ماموریت ناکام آن در آمریکا

لابی عربستان در آمریکا با نام اختصاری ساپراک از گذشته تاکنون به دنبال تاثیر بر سیاست‌های آمریکا در جهت منافع خود بوده است و با وجود هزینه‌های گزافی که برای ریاض به دنبال داشته، توفیق چندانی کسب نکرده است. ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از  المیادین، مدتی طولانی است که سران عربستان در مقابله با همه تحولات بزرگی که با آن  روبرو می شود به ائتلاف خود با ایالات متحده تکیه کرده اند؛ در مقابل آمریکا نیز بر منابع انرژی عربستان تکیه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع آمریکا تنها متحد استراتژیک عربستان نیست، بلکه حامی و محافظ استراتژیک این کشور به منظور ثبات نظام سیاسی آن نیز است.

اما شرایط طی سالهای اخیر نیازهای جدیدی برای عربستان به وجود آورده است. آنها از زمانی که ایران را رقیب و دشمن خود در مقابل پروژه هایشان در عربستان دیدند، می خواستند که از یک سو برتری اقتصادی و نظامی خود را تضمین کنند و از سوی دیگر تلاش کردند تا به منظور حفظ منافع و نقش و ارزش سیاست خود نزد آمریکا دشمنی میان تهران و واشنگتن را تقویت کنند.

عملیات جدید یمنی‌ها در نجران و فرار مزدوران عربستانبلژیک صادرات اسلحه به عربستان را ممنوع کرد

بنابراین امضای توافقنامه هسته ای میان ایران و دولت شش گانه در دوره باراک اوباما، درواقع آسیب بزرگی به عربستان بود که نمی دانست چگونه ممکن است دشمن خاورمیانه ای آن، با حفظ همه توانایی ها و امکاناتش در زرادخانه های موشکی و برنامه های هسته ای ، راه جدیدی برای ارتباط با غرب پیداکند. سران عربستان دریافتند که تاثیر آنها در تصمیم آمریکا به منظور حمایت از چشم انداز این کشور به اندازه کافی نیست. عربستان در مارس 2017 در آمریکا یک لابی با عنوان کمیته امور روابط عمومی عربستان و آمریکا ایجاد کرد که نام اختصاری آن ساپراک است.

گفته می شود که لابی ها نقش اساسی در ترسیم سیاست ها در آمریکا دارند. البته لابی رژیم صهیونیستی به علت ارتباط و تاثیر آن در جریان های خاورمیانه نسبت به لابی عربستان مشهورتر است. اما این مانع وجود لابی های تعدادی از مهاجرانی که عموما در آمریکا و غرب زندگی می کنند نمی شود.

لابی عربستان با دو هدف تشکیل شده است: توجیه چهره منفی عربستان و تاثیر در تصمیمات ایالات متحده و تغییر حالت هایی که به ریاض و منافع آن آسیب می زند.

بنیان گذاران لابی عربستان و در راس آنها سلمان انصاری تحلیلگر سیاسی معتقد است که وجود این لابی موجب ایجاد تحولی استراتژیک برای بهبود و توسعه روابط عربستان و آمریکا در عرصه های رسانه ای و سیاسی می شود به ویژه که روابط عمومی در واشنگتن نقش محوری در افکار عمومی و تعیین سیاست ها دارد.

علاوه بر این لابی، کارشناسان و تحلیلگران به چندین سازمان غیر انتفاعی در واشنگتن اشاره کرده اند که دولت عربستان از آنها حمایت می کنند. از جمله این سازمان ها شورای آتلانتیک است. این مرکز به قانون گذاران درباره سیاست خارجی مشورت می دهد و حمایت مالی آن از جانب عربستان و دیگر کشورهای خارجی است.

ساپراک تبلیغات عربستانی خود را زمانی در آمریکا آغاز کرد که انصاری بنیان گذار اصلی این لابی تلاش می کرد تا قانون عدالت ضد حامیان تروریسم ، معروف به جاستا را که کنگره در سال 2016 آن را تصویب کرد، تضعیف کند.

لابی عربستان در قالب جدید در دوره باراک اوباما و اوایل ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا آشفته و نامنظم بود و تاثیری در تغییر جهت امور در واشنگتن نداشت. اما در حال حاضر با سفر ترامپ و خانواده اش به ریاض و پولهایی که در قالب توافقنامه ها و پروژه های طولانی مدت از عربستان خارج شد، این حالت را تغییر داده است. نتیجه و محصول این سفر برای ترامپ 500 میلیارد دلار بود که لابی عربستان پس از آن تلاش کرد تا آمریکا فشار و تنش ها را ضد ایران بیشتر کند.

سفر عادل الجبیر وزیر خارجه سابق عربستان سعودی و وزیر مشاور فعلی درامور خارجی این کشور به واشنگتن و جلسات او با مقامات آمریکایی بسیار مرتبط با تلاش های شدید ریاض برای مقابله با ایران بود.

هم زمان با ظهور بحران میان عربستان و قطر، ریاض لابی عربستان را در تلاش برای تخریب چهره قطر و تحریک آمریکا ضد دوحه به کار برد. در این زمان ساپاک مسئول راه اندازی یک موج وسیع به قطر بود. روزنامه انگلیسی زبان ملی اماراتی ذا نشنال در ژوئیه 2017 گزارش داد که امواجی که در ایالات متحده ضد قطر صورت گرفته است، از سوی لابی رژیم صهیونیستی در واشنگتن بود که تحت عنوان برخورد منافع میان ایپاک و ساپاک خوانده می شود. این امر موجب تقویت مسیری شد که به پیشرفت روابط عربستان و رژیم صهیونیستی می رسد.

انصاری در حمایت از رژیم صهیونیستی در سالهای چندین مقاله در سایت سی ان ان نوشت.

بن فریمن رئیس و بنیان گذار شفافیت سازی در تاثیر خارجی اعلام کرد که کاملا روشن است که ایالات متحده از ائتلاف عربستان حمایت می کند به ویژه که عربستان سلاح های آمریکایی را دائما در جنگ ضد غیرنظامیان و حتی همکاری مخفیانه با القاعده استفاده می کند.

بر اساس گزارش های شفافیت سازی در تاثیر خارجی، شرکت های ثبت شده در قانون تثبیت آژانس های خارجی بیش از 40 میلیون دلار در سال 2017 تا 2018 از عربستان دریافت کرده اند.

اما تلاش های ساپراک در آمریکا پس از کشف جزئیات جریان قتل جمال خاشقجی در سفارت عربستان در آنکارا، متحمل خسارت های زیادی شد. به دنبال این اتفاق شرکت های تبلیغاتی و برخی موسسات فکری و جوامع آمریکایی حمایت خود از عربستان را متوقف کردند.

انتهای پیام/

R36346/P/S8,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" اخبار "عربستان سعودی"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار عربستان سعودی اخبار آمریکا اخبار عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۲۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی

نویسنده این مقاله بنیامین واینتال یک صهیونیست راست افراطی مقیم اسرائیل است که طی دوسال گذشته مقالات متعددی در جوروزلم پست اسرائیل، ایران اینترنشنال عربستان، فاکس نیوزآمریکا، میدل ایست فوروم آمریکا علیه موسویان منتشر کرده و صحنه گردان اصلی تلاش‌های جبهه صهیونیست علیه موسویان بوده است. رسانه‌های صهیونیستی دیگر آمریکا همچون فری بیکن نیز ادعاهای او را منتشرکرده‌اند.

گروه “اتحاد علیه توجیه‌گران رژیم اسلامی” وابسته به سازمان منافقین خلق طی ماه‌های گذشته تلاش گسترده‌ای برای برگزاری یک تظاهرات بزرگ علیه موسویان در جلو دانشگاه پرینستون بخرج داد که نهایتا جمعه گذشته از بین دو میلیون ایرانی مقیم آمریکا، تنها ۳۰ نفر شرکت کردند.

خانم لادن بازرگان مدیر ساماندهی این تظاهرات بود که برادر وی از اعضای سازمان منافقین بود که در دوران جنگ، به جرم همکاری با صدام در تجاوز به خاک ایران اعدام شد. یکی از تفاوت‌های لادن بازرگان با موسویان این است که برادر موسویان در دوران جنگ تحمیلی در جبهه‌های جنگ و در دفاع از ایران به شهادت رسید در حالیکه برادر لادن بازرگان بخاطر همکاری با صدام در تجاوز به خاک ایران، اعدام شد.

بنیامین واینتال ژورنالیست صهیونیست با همکاری و همراهی ایرانی‌های حامیِ حمله نظامی و تحریم آمریکا علیه ایران همچون لادن بازرگان، پرویز دستمالچی و مجید محمدی در تمام گزارش‌ها و مقالات و مصاحبه‌های ماه‌های اخیر مدعی شده که موسویان ترور رهبران اکراد در رستوران میکونوس در برلین آلمان در سال ۱۳۷۱ و سایر ترورهای در خارج از کشور دخالت داشته، او حامی حماس و حزب الله بوده و از فتوای قتل رشدی حمایت کرده است. آن‌ها همچنان مدعی شده‌اند که دولت آلمان بعد از رای دادگاه میکونوس در سال ۱۳۷۶، موسویان را از آلمان اخراج کرد و موسویان بعد از آن هیچگاه قادر به سفر به آلمان و کشورهای اروپایی نبوده است.

موسویان در مصاحبه چند روز پیش با روزنامه پرینستونین آمریکا گفت:

“حکم دادگاه میکونوس و شرح حکم در آوریل ۱۹۹۷ (اردیبهشت ۱۳۷۶) در ۳۹۸ صفحه منتشر شد که مستقیم یا غیر مستقیم هیچ اتهامی را متوجه من ندانسته است. همه سفرای ایران و اروپا بعد از حکم دادگاه برلین به پایتخت‌های خود فراخوانده شدند و بعد از مدتی هم به محل مامورین بازگشتند. من هم به آلمان بازگشتم و ماموریتم بعد از ۷ سال در اوائل سال ۱۹۹۸ به پایان رسید. از آن زمان تاکنون هم مستمرا به آلمان و اروپا سفر داشته و در صدها کنفرانس سخنرانی داشته‌ام. نه تنها آلمان بلکه هیج کشور اروپایی و هیچ کشوری در دنیا هیچ اتهامی علیه من نداشته است. ایران تنها کشوری است که من را متهم، دستگیر و زندانی کرد.”

روزنامه جوروزلم پست در گزارش خود نوشته که تنها یک دانشجوی یهودی-آمریکایی دانشگاه پرینستون بنام جرد استون در تظاهرات علیه موسویان شرکت کرد. او در مصاحبه گفت: متاسفانه نفوذ رژیم تروریستی ایران در دانشگاه پرینستون بخاطر افرادی مثل موسویان و بهروز قمری تبریزی، محیط این دانشگاه را بقدری سمی کرده بطوریکه در چند روز اخیر خیل عظیمی از دانشجویان دانشگاه پرینستون به طرفداری از فلسطین تظاهرات کردند، پرچم حزب الله را در دانشگاه پرینستون برافراشتند و علنا از ایران حمایت کردند”.

این روزنامه نوشته که موسویان در مصاحبه‌ای در دوران سفارتش در آلمان گفته: “من از سلمان رشدی متنفرم چون به دین و به پیامبرم توهین کرده است”.

گروه “اتحاد علیه ایران هسته‌ای” که یکی از قدرتمندترین لابی‌های صهیونیسم در آمریکاست، در ژانویه ۲۰۲۲ طی نامه‌ای به رئیس دانشگاه پرینستون خواستار اخراج فوری موسویان از این دانشگاه شد. چند ماه بعد موسویان به دعوت فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا در اجلاس سالانه این فرماندهی و در حضور ۷۵۰ ژنرال برجسته آمریکا، به انتقاد از سیاست‌های آمریکا در مورد خاورمیانه و ایران پرداخت و از ژنرال‌های آمریکا خواست که به سیاست‌های جنگ طلبانه آمریکا و تغییر رژیم و مداخله در امور داخلی کشورهای خاورمیانه خاتمه دهند و سیاست همکاری و تعامل و توسعه روابط اقتصادی و مردمی را با کشورهای خاورمیانه و با ایران پیشه کنند.

انتقادهای شجاعانه و صریح موسویان در جمع ژنرال‌های آمریکا جنجالی بپا کرد. دو عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا طی نامه‌ای به فرماندهی استراتژیک آمریکا ضمن محکوم کردن دعوت از موسویان، خواستار توضیح این فرماندهی شدند. فرماندهی استراتژیک آمریکا هم در پاسخ گفت که ما برای شنیدن نظرات موافق و مخالف، از سخنرانان مختلف دعوت می‌کنیم.

اما رسانه‌های جنگ طلب همچون ایران اینترنشنال عربستان، جوروزلم پست اسرائیل، فاکس نیوزو فری بیکن آمریکا طی مقالاتی به این جنجال آنقدر دامن زدند تا اینکه در اکتبر ۲۰۲۳، دوازده عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا طی نامه به رئیس دانشگاه پرینستون نوشتند که تحقیق و تفحص در مورد موسویان را آغاز کرده‌اند. آن‌ها در نامه خود ۱۰ سوال در مورد موسویان مطرح کردند ازجمله اینکه: “آیا دولت اوباما موسویان را به آمریکا دعوت کرده تا توافق هسته‌ای با ایران حاصل شود”؟ موسویان هم طی مصاحبه‌هایی به کنگره آمریکا پاسخ داد که در ایران بازداشت و زندانی و سپس هم طبق حکم دادگاه به پنج سال محرومیت از پست دیپلماتیک محکوم شدم و بعد از فشار دولت آقای احمدی نژاد و بازنشستگی اجباری از وزارت خارجه، ناچار به مهاجرت شدم.

گفتنی است که جناح جنگ طلب آمریکا و لابی صهیونیسم و گروهک‌های ایرانی حامی آن‌ها؛ حساب ویژه‌ای را روی پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آبان ماه آتی باز کرده‌اند و از یکسال پیش چهره‌هایی مثل علی واعظ، تریتا پارسی، ولی نصر، عدنان طباطبایی و آرین طباطبایی را متهم به جاسوسی برای دولت ایران نموده‌اند چون این افراد حمله نظامی آمریکا به ایران را مخالف منافع ایران و آمریکا دانسته و حامی دیپلماسی و توافق هسته‌ای با ایران بوده‌اند.

لذا با وجود این که شدیدترین و گسترده‌ترین حملات علیه موسویان بوده، اما لابی صهیونیسم کلیه چهره‌های ایرانی الاصل طرفدار دیپلماسی را مورد حمله قرار داده تا با حذف آن‌ها، در صورت پیروزی ترامپ زمینه را برای اقدامات افراطی ترامپ فراهم شود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902944

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین با لابی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند