Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@20:51:13 GMT

شورایاری نیازمند پشتوانه قانونی است

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۴۹۷۵

شورایاری نیازمند پشتوانه قانونی است

 

محمدجواد حق شناس در نشست ارزیابی چهار دوره فعالیت شورایاری ها و مشارکت های اجتماعی که توسط کمیته مدیریت شهری حزب همبستگی ایران اسلامی برگزار شد، گفت: شورایاری ها پدیده ای حادث شده از تفکراتی هستند که در دوره اول شورای شهر تهران جوانه زد، به تصویب رسید و بعنوان یکی از نهادهای تاسیس شده و تاثیر گذار پا به عرصه وجود گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی ادامه داد: شورایاری در نتیجه تبلور فکری شورای اسلامی شهر تهران است که هنوز در بیش از ۱۴۰۰ شهر کشور که نهاد شورای شهر در آنها برقرار است، وجود ندارد و شاید یکی از فضاها و فرصتهایی که باید به آن پرداخته می شد ، ایجاد پشتوانه جدی برای تامین این نگاه در میان شورایاری کشوری بود. نکته مهم این است که باید راه حل مناسبی برای اینکه این روند به یک پشتوانه قانونی مهم تبدیل شود پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که وجود دارد اصل عدالت انتخاباتی بعنوان یکی از مفروضات مهم انتخابات است اظهار داشت: ما در ساختار شاهد تبعیضی آشکار در فضای انتخاباتی میان شهروندان هستیم. شهروندان کشور به لحاظ تاثیرگذاری در سبد انتخابات به ۷ مدل تقسیم می شوند،‌ با یک نماینده مجلس، با دو نماینده مجلس، با سه نماینده مجلس،‌با چهار نماینده مجلس، با شش نماینده مجلس، با هفت نماینده مجلس و به این ترتیب شهروند تهرانی با ۳۰ نماینده مجلس در انتخابات شرکت می کند. اما این سوال مطرح می شود که فرق میان شهروند تهرانی با شهروندان دیگر شهرستانها در سبد انتخاباتی چیست؟ چرا شهروندان تهرانی می توانند به ۳۰ نفر رای دهند اما دیگر شهروندان در شهرستانها به یک نفر ؟ پاسخ اینست که اصل مهم عدالت انتخاباتی در سبد انتخابات تنظیم نیست.
حق شناس ادامه داد: در سایر کشورهای دنیا اصل عدالت انتخاباتی مراعات شده است. هر شهروند در هرجای کشور یک رای دارد. در حالیکه در کشور ما پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی این عدالت ایجاد نشده و این تبعیض به نفع شهروندان تهرانی است.
وی با اشاره به انتخابات شورای شهر گفت: در این انتخابات تناسب منطقی بین جمعیت و تعداد اعضای شورای شهر وجود ندارد. در تهران در ازای جمعیت به طور متوسط هشت و نیم میلیونی،‌۲۱ نفر به عنوان نماینده مردم انتخاب می شوند یعنی برای هر پانصد و پنجاه هزار نفر یک نماینده انتخاب می شود اما در لواسان در ازای هر پنج هزار نفر یک نماینده شورای شهر انتخاب می شود در حالیکه شورای شهر تهران باید مشکلات پایتخت جمهوری اسلامی ایران را حل کند .
این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: بنابراین ۲۱ نفر اعضای شورای شهر نمی توانند پاسخگوی تمامی مشکلات شهر باشند لذا مردم تهران دچار تبعیض در حوزه قانون و قانونمندی شده اند.
وی با بیان اینکه ما باید در حوزه قانون بازخوانی داشته باشیم گفت:هیچ نسبتی بین قانون و وظایف اختیارات شورا وجود ندارد، در نتیجه این موضوع موجب شکل گیری نهاد شورایاری شده است که متاسفانه هنوز نتوانسته ارتباط منطقی و درستی با قانون برقرار کند. امیدوارم عزیزان در مجلس ،آقای الویری و مسئولان مرتبط در شورایاری ها به یک قاعده و انسجام کلی برای قانونی شدن جایگاه نهاد شورایاری برسند.

 

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۴۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ سید نظام الدین موسوی گفت: از ۳۰ نامزد ائتلاف امناء در دور اول انتخابات ۷ نفر انتخاب و ۱۵ نفر نفر نیز به دور دوم راه پیدا کردند.

بیشتر بخوانید؛ چرا انتخابات ۴۵ صندلی باقی مانده مجلس دوازدهم اهمیت زیادی دارد؟

وی افزود: با تصویب شورای مرکزی ائتلاف تمامی ۱۵ نامزد راه یافته فهرست ائتلاف به دور دوم، در این مرحله نیز در لیست امناء قرار دارند.

وی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه آقای مهدی شریفیان در اطلاعیه ای رسما اعلام کرد که خود را متعهد به رویکردهای ائتلاف امنا در مجلس آینده می داند، با تصویب شورای مرکزی حضور وی به عنوان نفر شانزدهم فهرست امناء در دور دوم قطعی شد.

دبیر شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امناء) در ادامه اسامی کامل ۱۶ نفر ائتلاف انتخاباتی امنا در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس را به این شرح اعلام کرد:

۱- سید نظام الدین موسوی
۲-احمد نادری
۳- ابراهیم عزیزی
۴-پیمان فلسفی
۵-سمیه رفیعی
۶-ابوالفضل ظهره وند
۷-محمد سراج
۸-ابوالقاسم جراره
۹-زینب قیصری
۱۰-ریحانه اخلاقی
۱۱-صالح اسکندری
۱۲-سید مرتضی محمودی
۱۳-بیژن نوباوه وطن
۱۴-حسین صمصامی
۱۵-مجتبی رحماندوست
۱۶-مهدی شریفیان

انتهای پیام/

کد خبر: 1229360 برچسب‌ها انتخابات مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • اهمیت مرحله دوم انتخابات مجلس از مرحله کمتر نیست
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است
  • نماینده مجلس: هر مرد ترکیه 15 شریک جنسی دارد!
  • واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • لیست «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران