Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@00:21:46 GMT

صادرات 23.4 میلیارد دلاری به 15 کشور هم مرز با ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۷۲۲۸

صادرات 23.4 میلیارد دلاری به 15 کشور هم مرز با ایران

سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز گفت: تغییراتی که در حوزه بین المللی به وجود آمده بود کار را برای حوزه صنعت، معدن و تجارت سخت کرده بود و می‌بایست برنامه ریزی به سمتی می‌رفت که از این شرایط سخت و پیچیده عبور کنیم.
زرندی افزود: به این شرایط سخت به عنوان نوعی فرصت نگاه کردیم و برنامه سال ۹۸ را بر محور مهار تحریم و تبدیل شرایط تحمیلی به یک فرصت رشد مبتنی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
مسئول تأمین ارز و مباحث ارز، بانک مرکزی است و ما به عنوان همکار سعی کردیم شرایطی را که برای واحد‌های تولیدی مثمر باشد را مدنظر قرار دهیم.

وی تصریح کرد: هزینه‌های تولید در این شرایط بالا رفت و تغییرات نرخ ارز موجب گلایه تولیدکنندگان شد و ما سعی کردیم در این مدت کمترین تغییرات را داشته باشیم و به سمت ثبات حرکت کنیم.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: محیط سیاسی و محیط اقتصادی کلان باید همسوی رشته فعالیت‌های صنعتی باشد تا بتوانیم از شرایط عبور کنیم. توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل، شعار و محور برنامه‌های وزارت صمت در سال ۹۸ است.

به گفته وی، افزایش صادرات غیرنفتی، محور دوم وزارت صمت در سال ۹۸ است.

زرندی گفت: توسعه معدنی، توجه به شرکت‌های دانش بنیان، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک، بهبود فضای کسب و کار داخل وزارتخانه و تأمین مالی و توسعه سرمایه گذاری محور‌های دیگر هستند.

وی ادامه داد: ۳۵ برنامه برای ۷ محور کاری وزارتخانه در سال رونق تولید تدوین و برنامه ریزی شده است که هر هفته این ۷ محور رصد و پایش و گزارش‌های مربوطه به صورت منظم و مداوم به وزیر صمت ارسال می‌شود.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: به سمتی می‌رویم که یک طرح ملی برای تعمیق ساخت داخل داشته باشیم و نخستین گام شناسایی نیاز‌ها با تحلیل وضعیت نوع کالا‌هایی است که وارد می‌شوند.

زرندی افزود: از ۴۲ میلیارد دلار واردات سال ۹۷ حدود ۳۵ میلیارد دلار آن مربوط به بخش صنعت است. ۵۵ کد تعرفه‌ای به ارزش ۱۲ میلیارد دلار، بیشترین سهم را در واردات این بخش داشته است.

وی اظهار کرد: فعالسازی ظرفیت خالی واحد‌های تولیدی کشور را در برنامه کاری خود قرار دادیم که احیای واحد‌های راکد و احیای ظرفیت واحد‌هایی که زیر ظرفیت کار می‌کنند را شامل می‌شود. جذب سرمایه گذاری برای جایگزینی واردات را در برنامه کاری داریم که هدف گذاری ۳ میلیارد دلاری را انجام دادیم.

به گفته وی، رویکرد وزارتخانه این است که تا حد امکان، واحد ایجادی جدید نداشته باشیم و به سمت فعال سازی و احیا و تکمیل ظرفیت واحد‌های موجود برویم.

زرندی گفت: هدف گذاری توسعه و رشد ۲۵ درصدی صنایع نساجی و پوشاک را در راستای طرح توسعه نساجی و پوشاک در برنامه داریم. توسعه صنایع دریایی، ریلی و لوازم خانگی را در دستور کار داریم. ایجاد ۱۳ هزار و یکصد واگن در دستور کار است.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در موضوع صادرات غیر نفتی صادرات به ۱۵ کشور را در دستور کار داریم. حدود ۲۳.۴ میلیارد دلار از مجموع ۴۶ میلیارد دلار کل صادرات کشور در سال ۹۷ مربوط به این ۱۵ کشور هم مرز یا نزدیک به ما است.   منبع: باشگاه خبرنگاران       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای بزرگ‌ترین پروژه آبی سریلانکا توسط ایران/توسعه صادرات فنی و مهندسی در دستورکار

وزیر نیرو با بیان اینکه توسعه صادرات فنی و مهندسی صنعت آب و برق در دستور کار دولت قرار دارد، گفت: پروژه چند منظوره «اومااویا» به عنوان بزرگ‌ترین پروژه آبی کشور سریلانکا توسط مهندسان ایرانی اجرایی شد و اکنون آماده بهره‌برداری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی‌اکبر محرابیان با اشاره به ظرفیت‌های عظیم کشور ایران در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها، اظهار کرد: ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت در اختیار دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان ایرانی است.

وی ادامه داد: اکنون توان فنی و مهندسی کشورمان در حوزه ابزارهای مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سدسازی به ۱۰۰ درصد رسیده است و ایران در بین ۴ کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه یکی از برجسته‌ترین شاخصه‌های دیپلماسی دولت سیزدهم بازاریابی و زمینه‌سازی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی و کالای ایرانی در بازارهای بین‌المللی است، گفت: پیش‌بینی می‌شود ارزآوری از این محل صادرات خدمات فنی مهندسی تا ۲ سال آینده به ۵ میلیارد دلار برسد.

محرابیان خاطرنشان کرد: در مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم، سریلانکا یکی از کشورهای هدف وزارت نیرو محسوب می‌شود و در این زمینه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی و بزرگ‌ترین پروژه آبی این کشور از سوی شرکت‌های ایرانی ساخته و هم اکنون آماده افتتاح است.

وی با اشاره به اینکه طرح منحصر به فرد و چند منظوره «اومااویا» با تکیه بر توان و دانش مهندسان و متخصصان ایرانی در جنوب شرقی سریلانکا افتتاح می‌شود، گفت: تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز ۵۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک کشور سریلانکا از جمله مزایای این طرح است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه هزینه اجرای پروژه سد اومااویا ۵۳۰ میلیون دلار بود که به صورت نقدی به مجری ایرانی پرداخت شد، گفت: این طرح از جمله بزرگ‌ترین و فنی‌ترین پروژه‌های صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی محسوب می‌شود که صفر تا ۱۰۰ مراحل مطالعاتی و اجرایی آن توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته است.

منبع: ایرنا

کد خبر 747395

دیگر خبرها

  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه آبی سریلانکا توسط ایران/توسعه صادرات فنی و مهندسی در دستورکار