Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، در ادامه گمانه‌زنی‌ها درباره ناخرسندی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از مواضع جان بولتون، «جان کریاکو» عضو پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، تحلیلگر اطلاعات و مامور سابق ضد تروریسم به لیستی از نارضایتی‌های ترامپ درباره بولتون اشاره کرده و خبر داده که «به زودی» بولتون از دولت اخراج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در یادداشتی برای پایگاه آمریکایی «کنسورتیوم» نوشت: «روزهای حضور جان بولتون (در دولت آمریکا) به شماره افتاده است».

کریاکو نوشت: «همه در آمریکا می‌دانند که دونالد ترامپ برای کسی که او را "وفادار" بداند، پاداش در نظر می‌گیرد. شما یا همراه او هستید و یا مخالف او. تقریبا از آغاز دولت او، عضویت در کاخ سفید شبیه به ورود به درب‌های گردان بوده و غیرمعمول نیست که دستیاران و اعضای کاخ سفید تنها چند هفته یا ماه دوام آورده و سپس به بیرون پرت شده باشند. این وضعیت، منحصر به کارکنان بخش سیاسی وسیاستگذاری نیست و در شورای امنیت ملی هم وضع به همین منوال است. برای هیچ کسی تقدسی وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که شما یا با او هستید و یا علیه او. حالا نوبت جان بولتون فرا رسیده و او خودش را در گوشه‌ای در انزوا می‌بیند. به نظر من، روزهای در مقام مشاور امنیت ملی (کاخ سفید) به شماره افتاده است».

به نوشته او، یکی از افراد مطلع آمریکایی که دوستانی در طیف‌های مختلف سیاسی در واشنگتن از قبیل دولت ترامپ دارد و با افراد متنفذ زیادی در ارتباط است، به او  گفته که این افراد «به طور خصوصی به من گفتند که کاخ سفید و به طور ویژه شورای امنیت ملی کاملا در اغتشاش به سر می‌برد و بولتون به زودی اخراج خواهد شد».

وی ادامه داد: «(پایگاه) دست راستی واشنگتن اگزمینر هفته قبل گزارش داد که بولتون به روشی معکوس به برخی گزارش‌ها درباره اغتشاش در شورای امنیت ملی آمریکا اذعان کرد. او در یک پادکست وال استریت ژورنال گفت که به نظر وی، ۵ کشور در حال انتشار "دروغ‌ها درباره ناکارآمدی در دولت ترامپ هستند". آن کشورها کره شمالی، ایران، ونزوئلا، روسیه و چین هستند. البته که این حرف او (بولتون) خنده‌دار است».

کریاکو نوشت: «نتیجه‌گیری یک فرد منطقی‌تر شاید این باشد که کارنامه اقدامات بولتون (در مقام مشاور امنیت ملی)، فاجعه بوده و افراد دور و بر او هم افتضاح به بار آورده و اینکه خود او در رسانه‌ها اختلاف نظرش با ترامپ را علنی کرده است و رئیس‌جمهور، از این موضوع عصبانی است و سناریوی محتمل‌تر هم همین است».

 


جان کریاکو عضو پیشین سیا

 

این عضو سابق سیا افزود: «دوستانم می‌گویند که ترامپ شبیه به هر رئیس‌جمهور دیگری که به پایان دوره (اول) ریاست جمهوری خود نزدیک می‌شود، درباره میراث خود نگرانی دارد. او در جریان کارزار انتخاباتی گفته بود که خواهان آن است که رئیس‌جمهوری باشد که آمریکا را از دو جنگ که طولانی‌ترین جنگ‌های این کشور بوده است، خارج کند. او می‌خواست با اعلام پیروزی در افغانستان و عراق، نظامیان (آمریکایی) را به کشور برگرداند. او این کار را نکرده است که تا حد بسیاری دلیل آن اصرار بولتون (برای خارج نکردن نیروهای آمریکایی از این دو کشور) بوده است. موضوع دوم اینکه، دوستانم می‌گویند ترامپ خواهان پایان دادن به مداخله آمریکا در جنگ یمن است اما بولتون پافشاری کرده است که تنها راه تضمین نزدیکی روابط آمریکا با عربستان سعودی و امارات متحده عربی، ادامه تامین تسلیحات، سوخت‌رسانی هوایی و حمایت‌های اطلاعاتی آمریکا از این کشورها است».

کریاکو درباره علت دیگر «قریب‌الوقوع» بودن اخراج بولتون نوشت: «رسانه‌های جریان اصلی بولتون را متهم کرده‌اند که دلیل پشت پرده ناکامی نشست دوم ترامپ با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی بوده است. بولتون موضع سرسختانه‌ای اتخاذ کرده بود تا حدی که رسانه دولتی کره شمالی بعد از این نشست، او را "جنگ‌افروز" خواند. همین هفته قبل ترامپ به خبرنگارانی که در کاخ سفید حضور داشتند گفت که کیم جونگ اون درباره آزمایش هسته‌ای و شلیک موشک همچنان "سر قولش مانده" است. این اظهارنظر او، در مغایرت آشکار با اظهارات بولتون بود که ساعاتی قبل‌ از این سخنان گفته بود که کره شمالی زیر قول‌های داده شده خود به آمریکا زده است. ترامپ اما گفت که افراد (دولت من) فکر می‌کنند که شاید نقض (وعده کره شمالی) انجام شدهب اشد اما من فکر متفاوتی در این باره دارم».

به گفته این عضو سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، از جمله دیگر دلایل «به شماره افتادن» حضور بولتون در مقام مشاور امنیت ملی به «مواضع سرسختانه و غیرمنطقی» او در قبال ایران است.

کریاکو نوشت: «بولتون دهه‌ها است به این موضوع که مواضع سرسختانه و غیرمنطقی علیه ایران دارد، شهرت داشته است. این موضوع که او تمایل به بمباران ایران، نابودی آن و سرنگون کردن حکومت آن است، موضوع محرمانه‌ و مخفی نیست. چنین خط مشی و سیاستی به معنای واقعی کلمه، اصلا هیچ معنایی ندارد. ایران کشوری با جمعیت ۸۰ میلیون نفر است و سرویس اطلاعاتی آن یک سرویس فعال و آموزش دیده در سطح جهان است. ایران یک نیروی دریایی قوی با "قایق‌های تندروی" ویژه و فعال در خلیج فارس است و کنترل تنگه حیاتی هرمز را که محل عبور ۲۰ درصد نفت جهان و ۳۳ درصد گاز جهان است، در اختیار دارد».

وی تصریح کرد: «ترامپ همین هفته گذشته بود گفت که او خواهان شروع مذاکرات با ایرانی‌ها "بدون هرگونه پیش‌شرطی" است. این حرف او، یک نرمش بزرگ در سیاست آمریکا در قبال ایران بود و بلافاصله خشم بولتون را برانگیخت».

عضو اسبق سیا در پایان این یادداشت نوشت: «همه اینها ترامپ را عصبانی کرده است. او به صورت مداوم توسط یکی از هیولاهای باتلاق واشنگتن تحت تاثیر قرار گرفته است؛ هیولاهایی که وی قول داده بود شهر را از وجود آنها پاکسازی کند. او (ترامپ) سرانجام به این درک رسیده که چرا حتی جمهوری‌خواهان هم از جان بولتون تنفر داشته و به او بی اعتماد هستند. "میک مولوینی" رئیس کارکنان کاخ سفید ترامپ، خیلی بی سر و صدا دیدارهای غیررسمی با یک لیست ده‌ها نفره از گزینه‌های محتمل جایگزنی بولتون را آغاز کرده است. بیایید امیدوار باشیم که او زودتر یک نفر را که او و ترامپ هر دو دوست دارند، پیدا کنند».

جان کریاکو که در حال حاضر به نویسندگی مشغول است،  او اولین فردی از اعضای دولت آمریکا بود که استفاده از روش شکنجه «غرق مصنوعی» را افشا کرد. او نهم آگوست ۱۹۶۴ (۱۸ مرداد ۱۳۴۳) در شهر «شارون» ایالت پنسیلوانیا متولد شد و در دانشگاه «جورج واشنگتن» در پایتخت آمریکا در رشته مطالعات خاورمیانه لیسانس و در رشته امور قانونگذاری، فوق لیسانس گرفت.

کریاکو توسط یکی از اساتید دانشگاه خود که عضو سیا بود، به استخدام این نهاد اطلاعاتی آمریکا درآمد و هشت سال اول عضویت در سیا را با عنوان تحلیلگر مسائل عراق گذراند. او تا سال ۱۹۹۸ به کار روی عراق ادامه داد. در همین سال، او به «اداره عملیات‌ها» در سیا منتقل شد. سپس، مامور ضد تروریسم سیا شد. بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به عنوان مدیر عملیات ضد تروریستی در پاکستان تعیین شد اما سرانجام در سال ۲۰۰۴ از سیا استعفا داد. وی از سپتامبر ۲۰۰۸ تا مارس ۲۰۰۹ به عنوان مشاور مسائل مرتبط با تروریسم برای شبکه «ای‌بی‌سی نیوز» کار کرد.

وی در سال ۲۰۰۹ با ریاست «جان کری» سناتور وقت ایالت ماساچوست بر کمیته روابط خارجی  سنای آمریکا، به عنوان محقق ارشد این کمیته انتخاب شد و تا سال ۲۰۱۱ به این کار مشغول بود.

او بعد از انتشار گزارش‌هایی در رابطه با شکنجه زندانیان گوانتانامو، به جرم فاش کردن نام یکی از همکارانش در سیا  به تحمل دو سال و نیم زندان محکوم شد. دادگاه اعلام کرده بود که متهم به خاطر تخطی از حفظ اسرار محرمانه و فاش کردن نام یکی از ماموران سیا مجرم شناخته شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۸۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است

یک کارشناس برجسته انگلیسی روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا را بخصوص خطری برای اروپای شرقی دانسته و از اروپایی‌ها خواست برای استقلال در امنیت و دفاع از خود وارد عمل شوند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بن آنسل، استاد علوم سیاسی در کالج نوفیلد دانشگاه آکسفورد و یکی از کارشناسان برجسته دموکراسی بریتانیا در گفتگویی با روزنامه دی ولت آلمان در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تحولات بین المللی غرب اقتدار خود را از دست داده است گفت: غرب نسبتا قدرت خود را از دست داده است. قبل از سال 1989، حمله به غرب توسط قدرت‌های غیر غربی، امری عادی بود. سپس اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و ایالات متحده آمریکا خود را به عنوان قدرت مسلط تثبیت کرد. در آن زمان، بسیاری معتقد بودند که دموکراسی بالاخره پیروز شده است. اما اینطور نبود. کم کم روسیه و چین همزمان بالا رفتند و اوج گرفتند که این منجر به از دست رفتن نسبی قدرت جهانی در غرب شد، همانطور که امروز مشاهده می کنیم.

وی درباره خطرات روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا گفت: من معتقد نیستم ترامپ ساختار به اصطلاح دموکراسی آمریکا را تهدید می کند. او تصمیمی برای دور زدن کنگره یا محدود کردن حق رای نمی گیرد. اما او تهدیدی برای دموکراسی در اروپای شرقی است. او در صورت وقوع جنگ از استونی، لتونی یا لیتوانی دفاع نخواهد کرد. بنابراین کشورهای اروپایی باید وارد عمل شوند. اروپایی‌ها اکنون متوجه شده‌اند که دیگر نمی‌توانند به آمریکایی‌ها برای محافظت ازخود تکیه کنند. اروپای ها باید سال ها پیش، زمانی که ایالات متحده قبلاً در این باره شکایت می کرد، درباره معنای آن بحث می کردند. اما هیچ کس این شکایات را جدی نگرفت.

وی در ادامه همچنین به افزایش محبویت احزاب راست پوپولیستی در آستانه انتخابات اروپا پرداخته گفت: بسیاری از نارضایتی ها و بی اعتمادی در غرب از این واقعیت ناشی می شود که رشد اقتصادی در اکثر کشورها برای دو دهه راکد بوده است. سیاست ما در این شرایط منفی‌تر و توزیع‌کننده‌تر می‌شود. با توجه به این موضوع، خوشحال کردن مردم بسیار دشوار است، زیرا همه معتقدند که زندگی برای آنها سخت تر از والدینشان است.

ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشتترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • گل شماره پنج تیم ملی به یاد روزهای اوج شمسایی
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • پورعلی‌گنجی دوباره پیراهن شماره هشت پوشید
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند