Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@06:15:02 GMT

گزارشی ویژه از نویسنده ساختار اصلاح بودجه

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۰۵۸۱

گزارشی ویژه از نویسنده ساختار اصلاح بودجه

۲۰ خردادماه سال جاری سازمان برنامه و بودجه کشور با رویکرد قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت؛ گزارش «چارچوب اصلاح ساختاری بودجه» را منتشر و اعلام کرد: " پیرو دستور مقام معظم رهبری در خصوص تدوین نقشه راه برنامه اصلاح ساختار بودجه و در راستای ایفای نقش مهم و تاریخی سازمان برنامه و بودجه، چارچوب کلی برنامه اصلاح ساختار بودجه عمومی با رویکرد قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح بر مبنای آسیب‌شناسی معضلات تاریخی و همچنین تحلیل سازوکار‌های حاکم بر شرایط موجود کشور پی‌ریزی شده و بنیان آن براساس دستیابی به اهداف تأمین منابع مطمئن برای اداره کشور و کارا نمودن دولت، حمایت از تولید و اشتغال و ایجاد ثبات در اقتصاد کلان و ارتقای عدالت و بهبود معیشت عمومی طراحی شده است.
دو گزارش توصیفی و تجویزی به‌همت کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و دانشگاه‌های کشور تهیه شده است. گزارش حاضر که به مباحث ایجابی می‌پردازد، با لحاظ توان فنی، مالی و اجرایی کشور، به اولویت‌بندی اقدامات پیشنهادی پرداخته و برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت را در چهار محور تقویت نهادی بودجه، هزینه‌کرد کارا، درآمدزایی پایدار و ثبات اقتصاد کلان طبقه‌بندی کرده است. "

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی، سازمان برنامه و بودجه درحالی مدعی شده، گزارش «چارچوب اصلاح ساختاری بودجه» به همت کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و دانشگاه‌های کشور تهیه شده که مشاهده جزئیات فایل منتشره از سوی این سازمان نشان می‌دهد، نویسنده اصلاح ساختاری بودجه "فرهاد نیلی نماینده ایران در بانک جهانی" است که از سال ۹۴ به عنوان نماینده ایران در بانک جهانی در آمریکا بوده و در روز‌های اخیر نیز اسناد اقامت وی در آمریکا بعد از اتمام حکم او در بانک جهانی منتشر شد.

گفتنی است، فرهاد نیلی هم اکنون هیچ سمت سازمانی در سازمان برنامه و بودجه ندارد، و مدت حکم ۴ ساله وی در بانک جهانی نیز رو به اتمام است. در حالی که خبری از تمدید حکم ماموریت وی نیز رسما اعلام نشده، برخی خبر‌ها از تعیین قریب الوقوع جایگزین وی در وزات اقتصاد حکایت دارد. او بیش از ۴ سال است که در آمریکا زندگی می‌کند و ظاهراً بر اساس شواهد قصد بازگشت به کشور را هم ندارد.

حال مشخص نیست چرا باید فرهاد نیلی که مسئولیتی در سازمان برنامه و بودجه ندارد، دوران مسئولیتش به عنوان نماینده ایران در بانک جهانی هم رو به اتمام است و ظاهراً بر اساس شواهد موجود از جمله خرید خانه ۷۰۵ هزار دلاری، زندگی در آمریکا را انتخاب کرده، باید اصلاح ساختار بودجه ایران را از آمریکا (همان کشوری که طبق اذعان دولتمردان، جنگ اقتصادی با ایران را با شدت بیشتری نسبت به قبل آغاز کرده)، بنویسد؟

تصویر زیر شناسنامه گزارش چارچوب اصلاح ساختاری بودجه است که سازمان برنامه و بودجه منتشر کرده و نام فرهاد نیلی به عنوان نویسنده و مولف درج شده است.

 فرهاد نیلی کیست؟
فرهاد نیلی برادر مسعود نیلی مشاور ویژه روحانی است؛ نیلی‌ها جزو اقتصاددانان لیبرال و نولیبرال موسوم به «حلقه نیاوران» هستند که اتفاقاً نقش مهمی در سیاستگذاری‌های اقتصادی کشور، دست‌کم از دوران ریاست جمهوری مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی داشتند. حلقه نیاورانی‌ها دست‌کم ۳ دهه است بر نهاد‌های مهم اقتصادی، چون سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و… سلطه دارند.

«فرهاد نیلی» برادر کوچکتر مسعود نیلی، یکی از چهره‌های آکادمیک به شدت تاثیرگذار بر سیاست‌های اقتصادی دولت است و مانند برادر عضو حلقه نیاوران است. این دو برادر به اقتصاد لیبرالی و تئوری «دست نامرئی» آدام اسمیت، برای همه بسیار دلداده هستند و خود این دو برادر در سخنرانی‌های متعدد، سمینار‌ها و مقالات و کتب خود برای ترویج اقتصاد لیبرالی تلاش بسیار کرده‌اند.
فرهاد نیلی سال‌هاست در سطوح بالای مدیریتی در بانک مرکزی فعالیت می‌کرده و بعد بعنوان نماینده ایران در بانک جهانی از سوی وزارت اقتصاد منصوب شد. از سال ۹۴ فرهاد نیلی به بانک جهانی رفت، ولی پایان دوره‌ی ۴ ساله حضور نیلی کوچک در آمریکا با خبر سوال برانگیزی همراه شد.

اسناد منتشر شده نشان می‌دهد که فرهاد نیلی قصد اقامت طولانی مدت در خانه اش در آمریکا را دارد. برخی می‌گویند اگر فرهاد نیلی پول این خانه را نقدی پرداخت کرده است باید از او سوال کرد که این حجم دلار را چطور تهییه کرده و اگر با دریافت وام بانکی خانه را خریداری کرده پس حتماً دیگر قصد بازگشت به کشور را ندارد چراکه دوره اقامات در آمریکا باید بیشتر از دوره بازپرداخت وام باشد.

بر اساس گزارشی که پیشتر مشرق منتشر کرده بود، در بررسی عملکرد نیلی در طول چهار سال گذشته، اطلاعاتی به دست آمده است که آقای دکتر فرهاد نیلی منزلی را در ایالت مریلند آمریکا، شهر مونت‌گُمری خریداری کرده‌اند. شهری که در زمره مکان‌های ثروتمندنشین کشور آمریکا محسوب می‌شود. راستی‌آزمایی این موضوع، کار دشواری نیست. این منزل واقع در بخش چهارم و در منطقه ۲۷ آن، در اواسط سال ۲۰۱۶ میلادی صورت گرفته است. از این رو باید به سایت دولتی داده‌های املاک و مستغلات ایالت مریلند رفت.

طبق این اسناد، آقای فرهاد نیلی در سال ۲۰۱۶ این خانه را به مبلغ ۷۰۵ هزار دلار خریداری کرده است. در صورت صحت این موضوع، کسانی که آمریکا دیده‌اند اذعان می‌کنند که خرید خانه آن هم با این کیفیت، نشان دهنده تمایل صاحب آن به اقامت دایم در آمریکاست. در غیر اینصورت اقتصادی است که به اجاره خانه روی آورده شود؛ لذا به نظر می‌رسد آقای فرهاد نیلی تمایل دارد که در آمریکا اقامت طولانی مدت داشته باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه اصلاح ساختاری بودجه گزارش فرهاد نیلی بانک جهانی آمریکا اقامت اس 400 دریای عمان اس 300 هلگا اشمید عبدالرضا داوری اجلاس سیکا پایان نامه فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از ستاد خبری بیست و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، فرهاد قائمیان در نشست خبری تشریح برنامه‌های این دوره از جشنواره امام رضا(ع) و چله رضوی که امروز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت‌ماه در محل باغ هنرهای زیبای تهران برگزار شد، اظهارکرد: در مدیریت جدیدی که برای بنیاد امام رضا(ع) انجام‌گرفته رویکردهای متفاوتی اجرایی‌ شده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها مردمی‌کردن جشنواره‌های رضوی است؛ رویکردی که در دوره‌های قبلی هم مورد توجه بود ولی در این دوره تلاش شده است تا فرهنگ رضوی بیشتر در بین جامعه رواج پیدا کند.

وی با بیان این که از بدو انتخابم در جشنواره امام رضا(ع) سعی کردم بلافاصله شوراهای سیاستگذاری جشنواره‌های مختلف را راه‌اندازی کنم، ادامه داد: در این زمینه توجه به روستاها و شهرهای مختلف کشور یکی از رویکردهای جدید ما بود.

مدیر بیست و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) ابرازکرد: اعتراف می‌کنم که در بخش روستایی و عشایری که در حوزه تئاتر و سرود متمرکز بود شاهد اتفاقات حیرت‌آوری بودم که سبب شد تمام مردم، روستای «کردر» را در اختیار هنرمندان و مخاطبان جشنواره قرار دهند و تلاش کنند در بهترین شکل ممکن میزبان شایسته‌ای صورت پذیرد؛ شرایطی که در محیطی سرشار از الطاف رضوی اتفاقات شگفت‌انگیز و ارزشمندی را رقم زد که برایم مثال‌زدنی بود. شرایطی که اصلا قابل مقایسه با جشنواره‌های ملی ما نیست و افتخار می‌کنم که در یک روستا شاهد بهترین و موثرترین رویدادها بودم.

وی در ادامه صحبت‌های خود ضمن ارائه توضیحاتی از روند برگزاری جشنواره‌های تئاتر رضوی و دیگر رویدادها، اظهار کرد: در این دوره از جشنواره سعی کردیم ماجرا را به سمتی هدایت کنیم که آثار راه‌یافته به بخش نهایی در شهرهای مختلف به مخاطبان ارائه شود.

قائمیان در ادامه این نشست خبری ضمن ارائه توضیحاتی درباره بخش هنرهای تجسمی و سرود جشنواره امام رضا(ع) گفت: در تدارک برگزاری نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام هستیم و امیدوارم هنرمندان عزیزمان در این عرصه افتخارآمیز باشند و بتوانیم شاهد برگزاری یک رویداد مهم باشیم.

وی بیان کرد: در این مسیر رویدادهایی همچون جشنواره «آوای رضوی»، «سرود رضوی» و رویدادهای مختلف دیگر را داریم و امیدوارم دربرگیرنده نتایج مطلوبی باشند

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) ادامه داد: ما در فضای تولید هم کار دیگری انجام دادیم که در این راستا یک آلبوم موسیقی ویژه «موسیقی رضوی» در قالب تولید هشت قطعه با هشت گویش ملی در زبان‌های مختلف پیش روی مخاطبان قرار داده می‌شود. این آلبوم در آستانه میلاد حضرت امام هشتم(ع) پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

وی درباره برگزاری نمایشگاه خوشنویسی جهان اسلام نیز گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌گرفته، آثار هنرمندان بین‌المللی دریافت و در قالب یک نمایشگاه ویژه که در تهران و مشهد برگزار می‌شود پیش روی مخاطبان قرار داده خواهد شد.

قائمیان درباره جایزه ویژه «غزه» جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) هم بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، جایزه ویژه «غزه» جشنواره امام رضا(ع) در قالب بخش گرافیک برگزار می‌شود و به زودی نیز جزئیات آن اعلام خواهد شد.

در ادامه زمانی مدیر اجرایی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) و رفایی مشاور راهبردی جشنواره‌های رضوی توضیحاتی را درباره بخش‌های مختلف بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) که پیش‌تر در نشست‌های رسانه‌ای رویدادهای مختلف درباره آن توضیحات مشروح داده شده بود، ارائه دادند.

اجرای چند اثر نمایشی مختلف در تهران و استان‌های مختلف، تجلیل از هنرمندان برگزیده عرصه فرهنگ رضوی، برگزاری محفل‌های شعری مختلف، اجتماع بزرگ شاعران آذری زبان، میزبانی از رویداد شعر عربی در استان خوزستان، برگزاری اختتامیه شعر فارسی در کرمان، اجرای چندین برنامه نمایشی محیطی در ایام برگزاری جشنواره به میزبانی مشهد و دیگر شهرهای کشور، اجرای موسیقی مقامی برای عموم مردم در جهت مردمی‌سازی برنامه‌های جشنواره در بستر تولیدات، پیگیری برای دعوت از هنرمندان کشورهای لبنان، عربستان، عراق و پاکستان برای شرکت در یک نمایشگاه بین‌المللی خوشنویسی و تلاش برای توسعه جشنواره در حوزه دانشگاهی در راستای برگزاری دوره‌های بعدی جشنواره امام رضا(ع) در زمره مهم‌ترین سرفصل‌های مطرح شده این نشست بود.

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) تاکید کرد:حرکت بنیاد امام رضا(ع) به سمت خروجی‌محور شدن جشنواره‌های رضوی/ امسال نخستین طلیعه رویکرد جدید جشنواره امام رضا(ع) است

مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) از حرکت بنیاد امام رضا(ع) به سمت خروجی‌محور شدن جشنواره‌های رضوی خبر داد و گفت: امسال نخستین طلیعه رویکرد جدید جشنواره امام رضا(ع) است.

مرتضی سعیدی زاده در نشست خبری تشریح برنامه‌های این دوره از جشنواره امام رضا(ع) و چله رضوی که امروز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت‌ماه در محل باغ هنرهای زیبای تهران برگزار شد، اظهارکرد: تلاش همکاران ما در دبیرخانه جشنواره، حرکت این تورنمنت فرهنگی و هنری در مسیر خروجی محور کردن آثار برای استفاده بیشتر عموم مردم است.

وی با اشاره به فعالیت تارنمای «پنجره فولاد» به عنوان درگاه ارائه تولیدات رضوی و نمایش محصولات جشنواره امام رضا(ع) بیان کرد: ما در بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در قالب جشنواره‌های رضوی با سبقه‌ای بیست ساله‌، رویکرد محتوا محور شدن محصولات رضوی را در دستور کار قرار دادیم.

مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) همچنین به سلسله جلسات کارشناسی پیرامون بخش‌های مختلف جشنواره امام رضا(ع) در طی سال اشاره کرد و افزود: در این مسیر اصحاب فرهنگ و هنر به صورت مستمر در شورای سیاستگذاری و دبیرخانه جشنواره نقش پررنگ دارند و یکی از مهم‌ترین رویکردهای ما نیز استفاده از هنرمندان شاخصی همچون استاد قائمیان، استاد نجابتی، استاد شرافت، استاد نادری، استاد محمدحسین لطیفی و... بوده است

۵ میلیارد تومان اعتبار حمایتی

وی با بیان این که امسال پنج میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از تولیدات فاخر حوزه هنرهای نمایشی و تئاتر و همچنین هنرهای تجسمی ختصاص داده شده است، اضافه کرد: جریان هنر بدون حمایت و نقش آفرینی مالی و منابع لطف چندانی ندارد و امسال نیز منابع خوبی در این زمینه تعریف کرده‌ایم.

سعیدی‌زاده توجه به برگزاری کارگروه‌های آموزشی را از دیگر فعالیت‌های این دوره دانست و گفت: این نگاه سبب ارتقای هنرمندان در بخش‌های مختلف می‌شود و در همین راستا مداخله فرایندی این دوره‌ها را با اساتید اهل فن شکل داده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه چهار کارگاه آموزشی در اعتاب مقدسه برگزار شده است، یادآورشد: سال گذشته سه کارگاه ملی در حوزه پرچم و کتیبه داشتیم که جمعا ۲۵۰ نفر در این کارگاه‌ها شرکت کردند.

مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) استفاده از ظرفیت‌های مردمی را از دیگر برنامه‌های این جشنواره برشمرد و اعلام کرد: به عنوان مثال کانون هنر شیعی در زمینه گرافیک در دوسال پیاپی به عنوان دبیرخانه تخصصی گرافیک با جشنواره همکاری دارند. انجمن خوشنویسان و دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم نیز ظرفیت بزرگی را در حوزه خوشنویسی برای جشنواره به ارمغان آوردند.

وی با اشاره به تعامل و مشارکت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) با دستگاه‌های تخصصی است، عنوان کرد: بیش از ۱۵ نهاد تخصصی اعم از وزارتخانه‌ها، آستان‌های مقدس عتبات و دیگر نهادها و سایر مراکز با جشنواره امسال همکاری داشته‌اند.

برگزاری ۵۰۰ رویداد قرهنگی در کشور

سعیدی‌زاده با بیان این که امسال بالغ بر ۵۰۰ رویداد فرهنگی در جریان جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود، ادامه داد: در همین راستا در اردیبهشت ماه امسال، ۴۵ گروه نمایشی بیش از ۴۵۰ تئاتر فاخر را در حوزه رضوی به اجرا خواهند گذاشت.

وی همچنین ابرازامیدواری کرد: جشنواره امام رضا(ع) در سه الی چهار سال آینده به عنوان حرفه‌ای ترین جشنواره دینی کشور تثبیت شود.

مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) با تاکید بر اینکه دوره بیستم دوره گذار این جشنواره بود و امسال اولین طلیعه رویکرد جدید جشنواره بین المللی امام رضا(ع) است، افزود: در افق پنج ساله جشنواره امام رضا(ع) با دهه فجر تلاقی پیدا می‌کند و امیدواریم در فضای تولیدات حرفه‌ای و بهره مندی جامعه از آثار، اتفاقات خوبی را در این زمینه شاهد باشیم. برای جشنواره بیست و دوم نیز که از اکنون فعالیتهای خودش را آغاز کرده است امیدواریم جنبه بین‌المللی بودنش را پر رنگ تر از قبل ادامه دهیم.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898810

دیگر خبرها

  • فرهاد مجیدی مهمان ویژه فینال لیگ قهرمانان آسیا شد!
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختار‌های جدید/ ۵ پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت جهانی اطلاعات
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • آمریکا فرستاده ویژه جدید برای غزه منصوب می‌کند
  • باند‌های دوم جاده‌ها در خراسان جنوبی اعتبار می‌گیرند
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • ۱۰۰ واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ معرفی شدند + فهرست
  • فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار
  • مجری اسبق برنامه سینمایی هفت: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید
  • گزارشی از تولد رادیو در ایران؛ از هیاهوی مردم در میدان توپخانه تا نخستین آوازخوانان