Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ هفته گذشته نامه‌ای از سوی محمدرضا کلامی، خطاب به مدیرکل سیاست‌گذاری‌های ارزی بانک مرکزی منتشر شد. در این نامه تاریخ اخذ مابه‌التفاوت ریالی واردات «کره، حبوبات، چای و کاغذ» از گروه یک به گروه ۲ اعلام شد. همچنین قید شد ترخیص این کالاها پس از ماه رمضان با پرداخت مابه‌التفاوت ریالی امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه از فحوای این نامه برداشت می‌شود، خارج شدن کاغذ از لیست ارز دولتی است. این در حالی است که از جلسه معاون اول رئیس‌جمهور همراه با وزرای صمت، ارشاد و تشکل‌های صنفی زمان زیادی سپری نشده و نگرانی‌ها در خصوص تامین نیازهای اهالی طبع و نشر به تازگی مرتفع شده است.

برای رفع ابهام و نگرانی در این خصوص با «همایون امیرزاده»، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مصاحبه‌ای را ترتیب دادیم.

«همایون امیرزاده» در خصوص این نامه گفت: این نامه به صورت رسمی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ نشده است. ولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مبنای حمایت ارزی در حوزه کاغذ را دستور اکید معاون اول رئیس‌جمهور می‌داند. این دستور در جلسه‌ای با حضور وی و وزرای صمت و وزارت ارشاد، تشکل‌های صنفی و ذی‌نفعان حوزه کاغذ صادر شد.

وی افزود: بر اساس مصوبه این گروه، مقرر شد که تا پایان سال 98 حمایت ارزی از کاغذ و تخصیص یارانه 4200 تومانی ادامه پیدا بکند با این توضیح که این یارانه صرفا برای کاغذ فرهنگی است. ممکن است برخی از گروه‌های کاغذی هم به صورت کلامی مدنظر قرار گرفته باشد ولی آن موردی که مبنای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود، مصوبه جلسه مذکور است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این جلسه قید شد که حمایت ارزی از بخش کاغذ تا سقف قریب به 80 میلیون دلار صورت بگیرد؛ که بر این اساس نزدیک به 80 هزار تن کاغذ، همچنان در حوزه کتاب و مطبوعات مورد حمایت دولت قرار خواهد گرفت. کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بر همین اساس فعالیت‌های خود را ادامه خواهد داد. ممکن است سیاست‌هایی در حال اعمال باشد، ولی مبنای اصلی حمایت از یارانه کاغذ در حوزه فرهنگی در بخش مطبوعات و بخش کتاب مصوبه جلسه مذکور است.

وی در خصوص دیگر مصوبات در حوزه کاغذ اظهار کرد: از مجموع کاغذهایی که با تعرفه پنجگانه وارد کشور می‌شد و مورد حمایت قرار می‌گرفت، ممکن است بخش‌هایی به گروه 2 رفته باشد. اگر مصوبه‌ای هست شاید مربوط به گروه‌های دیگر کاغذ باشد.

دبیر سابق کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت دولت در بخش کاغذ فرهنگی را تا پایان سال 98 ادامه‌دار دانست و گفت: سالانه نزدیک به 400 هزار تن کاغذ وارد کشور می‌شود، این کاغذها در حوزه‌های دیگری غیر از حوزه فرهنگی مصرف می‌شوند. شاید محتوای این نامه بخش‌هایی از حوزه کاغذ را مدنظر داشته باشد که مصرف غیرفرهنگی دارند مثلا مصرف صنایع دارند. اما در مصوبه جلسه مذکور، بخش مربوط به کتاب و مطبوعات صراحتا مورد حمایت قرار گرفته‌است و هم وزارتخانه های صمت و ارشاد بر این اساس عمل می‌کنند و هم مجلس شورای اسلامی در جریان امر قرار گرفته است و طبیعتا تلقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه کاربران حوزه مطبوعات و نشر این است که تا سقف تعیین شده -هم ارزی و هم کمّی(80 هزار تن)- حمایت‌ها تا پایان سال 98 ادامه خواهد داشت.

وی در پایان گفت: در سقف تعیین شده در جلسه‌ای که با حضور معاون رئیس جمهور تشکیل شد، هیچ شبهه‌ای وجود ندارد و نگرانی در این زمینه نداریم.

خبرنگار: مهناز براتی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بانک مرکزی روابط عمومی مطبوعات معاون اول رئیس جمهور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۱۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند

به گزارش خبرنگار مهر، داریوش حسن‌نژاد امروز چهارشنبه در جلسه بررسی مصوبات سفر رئیس‌جمهور به لرستان با بیان اینکه وزارت نیرو ۱۱ مصوبه در قالب ۱۳ پروژه در دور اول سفر رئیس‌جمهور به لرستان داشته است، اظهار داشت: ۱۰ مورد از پروژه‌ها کاملاً عملیاتی شده است.

وی با بیان اینکه سه مورد در حال اجرا هستند، گفت: این سه پروژه ۳۶۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان از اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های وزارت نیرو در استان خبر داد و گفت: این اعتبار از سوی وزارت نیرو و از محل تنخواه ۱۴۰۳ اختصاص پیدا کرده است.

حسن‌نژاد با بیان اینکه سه پروژه سفر دولت شامل سد «مخمل کوه»، «معشوره» و «بختیاری» باید از سوی آب نیرو احداث و عملیاتی شوند، گفت: دو سد «چول هول» و «ده پهلوان» نیز در دست مطالعه هستند.

کد خبر 6087668

دیگر خبرها

  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • تکرار حمایت‌های دولت از گشت ارشاد
  • سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به تایلند
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • رئیس‌جمهور وارد تهران شد
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • نگاه ویژه به ارتقای شاخص‌های آموزشی در سفر رئیس‌جمهور به سمنان
  • ۳ پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند