Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:48:07 GMT

تلاش نافرجام برای احیای پروژه امنیتی سازی ایران

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۳۴۵۷

تلاش نافرجام برای احیای پروژه امنیتی سازی ایران

اتهام زنی‌های بی پایه و اساس و غیرمنطقی علیه ایران تمامی ندارد، جریان های جنگ طلب انگیزه زیادی برای به تله انداختن جمهوری اسلامی ایران و آتش افروزی در منطقه دارند. آنچه در این بین حائز اهمیت و قابل تأمل است، فرار رو به جلو آمریکای ترامپ و متحدانش از قانون شکنی و نقض اصول مسلم حقوق و قوانین بین المللی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بتوان فوری‌ترین هدف سیاست‌های خصمانه آمریکای ترامپ و متحدان منطقه‌ای آن را امنیتی سازی ایران عنوان کرد؛ پروژه بلندمدتی که در سال‌های اخیر با سیاست تعامل و تنش زدایی جمهوری اسلامی ایران و توافق هسته‌ای با ۱+۵ تا حد زیادی به محاق رفته بود. به نظر می‌رسد محافل ضدایرانی با استفاده از فرصت حضور ترامپ در کاخ سفید زمینه مساعدی برای پیگیری این برنامه بلندمدت خود یافته و با بهره گیری از دلارهای نفتی و امپراتوری رسانه‌ای کارزار گسترده‌ای علیه جمهوری اسلامی به راه انداخته اند و به هر بهانه‌ای به دنبال پیشبرد این هدف هستند که آخرین نمونه آن حمله به نفتکش‌های حامل نفت ژاپن در هفته گذشته بود.

در یک سال اخیر آمریکای ترامپ و متحدانش با هدف امنیتی سازی ایران و منزوی کردن آن در عرصه‌های منطقه‌ای و بین المللی به هر بهانه‌ای متوسل شدند تا به زعم خود پای ایران را به شورای امنیت بکشانند، با این حال با وجود انرژی زیادی که رژیم ترامپ و متحدان منطقه‌ای اش به کار گرفته اند، تاکنون به لحاظ عملیاتی نتوانسته اند در نهادهای بین المللی همچون شورای امنیت سازمان ملل موفقیت چندانی کسب کنند و نمایش قطعات موشک‌های شلیک شده به عربستان از سوی حوثی ها توسط نیکی هیلی نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل یا نمایش نتانیاهو در نشست‌هایی مانند کنفرانس امنیتی مونیخ با بی توجهی جامعه جهانی مواجه شده است.
این تلاش‌ها در یکی دو ماه اخیر شدت یافته است؛ شرایطی که آغازگر آن اقدامات خصمانه ترامپ در تشدید تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی و پیشبرد سیاست تروریسم اقتصادی بود. حدود یک ماه قبل حملاتی به کشتی‌ها در الفجیره امارات فضای منطقه را تا حد زیادی ملتهب کرد. با این وجود برایند قدرت نیروهای حامی صلح و آرامش در منطقه قوی‌تر از نیروهای خواستار تشدید تنش بود و همین باعث شد جریانات تندرو و جنگ طلب نتوانند موفقیتی به دست بیاورند. جمهوری اسلامی با موضع گیری اصولی و تلاشهای دیپلماتیک توانست شرایط را مدیریت کرده و مانع از دستیابی جریانات جنگ طلب به اهدافشان شود.

آخرین اقدام از این دست، حمله به نفتکش های دارای محموله نفت ژاپن در روز پنج شنبه و زمانی بود که آبه شینزو نخست وزیر این کشور در تهران در حال رایزنی با مقامات جمهوری اسلامی ایران بود.

در همان ساعات اولیه انتشار اخبار مربوط به این حمله و در حالی که نیروی دریایی ایران، کارکنان این نفتکش ها را نجات می‌دادند، اتهام زنی علیه جمهوری اسلامی ایران شروع شد. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و در ادامه سخنگوی وزارت خارجه این کشور با استناد به فیلم غیرواضحی از نفتکش‌ها، انگشت اتهام را علیه ایران نشانه گرفتند و ترامپ هم با عجله این اتهام زنی را تایید کرد.

مقامات عربستان و امارات، همانطور که انتظار می‌رفت این اتهام زنی را تکرار کردند. با این حال این اتهام زنی‌ها از حلقه دوستان و متحدان منطقه‌ای آمریکا فراتر نرفت و فقط جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس در اظهار نظری عجیب این حملات را الگویی از رفتار بی‌ثبات‌کننده ایران عنوان کرد و گفت: ما هوشیارانه و با دقت به ارزیابی این مسئله خواهیم پرداخت اما تا آن زمان باید حرف شریک آمریکایی‌مان را باور کنیم.

این اتهام زنی‌ها ظاهراً بازهم با عدم اقبال جامعه جهانی مواجه شده است. کما اینکه آمریکا در نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل نتوانست دلایل مشخصی برای متهم کردن ایران در این انفجارها ارائه کند. خبرنگار شبکه خبری سی‌بی‌اس به نقل از سفیر کویت در سازمان ملل گفت در این جلسه شورای امنیت این انفجارها را محکوم کرده و خواستار تحقیق درباره آنها شده اما "نهادی برای تحقیق درباره موضوع مشخص نشده و درباره شواهد موجود نیز صحبتی نشده است. "

آمریکا با خروج از توافق بین المللی برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل جامعه جهانی را هم به نقض این تعهدات فرامی خواند و با تهدید و تطمیع به دنبال نهادینه کردن هنجارشکنی در عرصه بین المللی است. کاخ سفید همزمان با به راه انداختن تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران مزورانه و همزمان با تهدید ایران صحبت از آمادگی برای گفت و گو و مذاکره می‌کند. نکته مهم اینکه ایران از زمان اجرایی شدن برجام به عنوان یک توافق بین المللی به اذعان آژانس بین المللی انرژی اتمی به تعهداتش پایبند بوده و این طرف مقابل بوده که یا علناً و عملاً تعهدات خود را نقض کرده یا با بی عملی از ایفای تعهدات خود استنکاف ورزیده است.
تنش آفرینی علیه ایران در منطقه که هیزم آن را برخی کشورهای منطقه با بی خردی تهیه می‌کنند با هدف به حاشیه راندن اقدامات هنجارشکنانه خود نزد افکار عمومی و وارد شدن به موضع و رویکرد طلبکارانه از جمهوری اسلامی ایران است.
به دنبال اقدام ایران در کاهش تعهدات برجامی که در چهارچوب برجام انجام شده و به پایان رسیدن مهلت ۶۰ روزه برای برداشتن گام عملی از سوی شرکای برجام، احتمالاً شاهد اقدامات ایذایی بیشتری از سوی آمریکا و متحدان منطقه‌ای اش باشیم. مقابله با این اقدامات ایذایی و به هم ریختن نقشه‌های شوم دشمنان ایران، نیازمند همراهی و هماهنگی تمامی نهادها و دستگاه‌های اجرایی و غیراجرایی و همچنین جریان های سیاسی مختلف و بهره گیری از تمام ابزارهای دیپلماسی است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قانون شکنی سازمان ملل آمریکا ایران و آمریکا برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۳۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد

به گزارش جام جم آنلاین، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نمازجمعه تهران با اشاره به انجام عملیات «وعده صادق»، اظهار کرد: در فضای جنگ شناختی این رسانه‌ها هستند که روایت می‌کنند و باید روایت فتح در عملیات وعده صادق را مورد تاکید قرار داد و به آن پرداخت.

وی یادآور شد: فرمانده مقتدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرده که این عملیات می‌توانست بسیار گسترده باشد اما عملیات محدودی در اندازه شرارت دشمن خبیث انجام شد. اما عملیات از نگاه دشمنان بسیار گسترده و آغازگر تحول در منطقه و معادلات آن تعبیر می‌کنند.

ابوترابی‌فرد تاکید کرد: ایران در این عملیات محدود، قدرت فرماندهی خود را در گسترده‌ترین و پیشرفته‌ترین عملیات پهپادی و موشکی نشان داد.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد: دنیای غرب این عملیات را آغاز تحولی بنیادین در منطقه و معادلات سیاسی و نظامی تعریف می‌کند. در این نبرد درخشان رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشورهای همسو با آنها از تمام کارت‌ها و ظرفیت‌های دفاعی خود استفاده کرده و آن را به کار بردند، اما ایران از تعداد محدودی از کارت‌های تهاجمی خود بهره گرفت و این نشان‌دهنده وضعیت میدان است.

وی ادامه داد: ایران در این عملیات بالاترین سطح از دقت را به نمایش گذاشت. صهیونیست‌ها که با عملیات طوفان الاقصی نخستین شکست اطلاعاتی، امنیتی و نظامی بزرگ را تجربه کرده بودند، با اشتباه محاسباتی در حمله موشکی به کنسولگری جمهوری اسلامی که در حقیقت بخشی از خاک ایران است، با عملیات پیروزمندانه وعده صادق در سوگ فرو ریختن تار و پود افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی نشستند.

ابوترابی‌فرد افزود: عصر جدیدی در منطقه آغاز شده است که بازیگران اصلی آن پیروان پیامبر اسلام ملل شجاع، معتقد و صبور امت جهان اسلام و ستون فقرات آن محور مقاومت است.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی ایران و آفریقا، گفت: از رئیس جمهوری و وزیر صمت برای برگزاری این اجلاس تشکر و بر تلاش‌های موفق وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در شکل‌گیری دبیرخانه این اجلاس در وزارت صمت برای پیگیری تصمیمات آن، تاکید می‌کنم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به ظرفیت‌های قاره آفریقا، اظهار کرد: قاره آفریقا با حضور بیش از ۵۴ کشور، بیش از ۳۰ درصد از ذخایر طبیعی جهان، ۴۰ درصد از ذخایر طلا و ۹۰ درصد از ذخایر پلاتین جهان را در اختیار دارد و بر اساس گزارش بانک بین‌المللی پول در میان ۱۰ کشوری که در سال ۲۰۲۳ بالاترین سرعت و شتاب را در رشد اقتصادی داشتند، ۶ کشور آفریقایی قرار دارد.

وی افزود: تحکیم رابطه با این قاره کهن و ثروتمند و انسان‌های آراسته به فضیلت آن که در طول قرون گذشته مورد ستم استکبار جهانی قرار گرفتند، یک ضرورت است.

ابوترابی‌فرد با برشمردن پیامدهای عملیات «وعده صادق»، گفت: در بعد سیاست داخلی این عملیات، تلاش دشمن در حوزه جنگ شناختی برای اعتمادزدایی و ایجاد شکاف اجتماعی و تحمیل تفکر ناامیدی و ناکارآمدی و نادیده‌انگاری پیشرفت‌های انقلاب اسلامی و تخریب واقعیت‌ها را با چالشی جدی مواجه ساخته و یک فرصت استثنایی برای ارائه گوشه‌ای از توانمندی‌های کشور در زمینه تولید فناوری‌های نظامی به ویژه صنایع هوافضا فراهم کرده است که می‌تواند در حوزه خلق ثروت برای ایران نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

وی ادامه داد: از پیام‌های این عملیات آن بود که اولاً در راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران توسعه و گسترش جنگ تعریف نشده است و ایران برای ارتقای امنیت به‌ویژه در منطقه و کشورهای اسلامی و همسایگان اهمیت بسیاری قائل است و در عین حال، ایران ارتقای امنیت را به ارتقای سطح بازدارندگی مربوط می‌داند.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: هر قدرتی علیه ایران اقدام کند، با پاسخ سخت مواجه خواهد شد و هیچ مماشاتی در کار نیست. از طرفی آمریکا و متحدان غربی او از شکست‌هایشان در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و جنگ هشت‌ساله و تحریم‌های طولانی علیه جمهوری اسلامی ایران درس بیاموزند و با نگاه درس آموز به تغییر معادلات سیاسی در منطقه و شکست‌های خفت‌بار رژیم کودک‌کش و خبیث در راهبرد سیاسی و نظامی خود تجدید نظر کنند و خطاهای محاسباتی گذشته را تکرار نکنند.

ابوترابی‌فرد با طرح این پرسش که صدها میلیارد دلار هزینه جنایت علیه ملل منطقه از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان چه دستاوردی برای غرب داشته است، تصریح کرد: تنها راهبرد برای امنیت منطقه فراخوان مردم شریف فلسطین و تشکیل یک حکومت مستقل فلسطینی و مراجعه به آرای ملت فلسطین، اعم از مسلمانان مسیحیان و یهودیان است.

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به جوانان و جامعه علمی و دانشگاهی کشور، اظهار کرد: فناوری و تکنولوژی به دست چهره‌های فرهیخته علمی و با هدایت مراکز علمی و دانشگاهی و با هدایت رهبر حکیم انقلاب اسلامی در شرایطی به دست آمده است که ملت و نظام به دلیل استقلال‌طلبی و سردادن شعار «نه غربی و نه شرقی» با شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی مواجه شده است. این دستاوردهای علمی و نظامی صرفاً با بهره‌گیری درست از ظرفیت نهادهای علم و توانمندی متخصصان داخلی به دست آمده است که به احساس غرور ملی و تقویت خودباوری، امید و استفاده از ظرفیت‌های انباشته‌شده و زیرساخت‌ها در طول چهار دهه گذشته انجامیده است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با تاکید بر اهمیت وحدت ملی، گفت: با تحکیم وحدت ملی و انسجام اسلامی می‌توان بر چالش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی غلبه و ایران را در جایگاهی دیگری مشاهده کرد که امیدوارم با نگاه درست به این ظرفیت‌ها و تلاش مدیران ارشد جامعه اسلامی، با ارتقای جایگاه بازدارندگی دفاعی ایران مقتدر، کشور با قدرت از همه چالش‌ها عبور کند.

دیگر خبرها

  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی
  • تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • هیچ مماشاتی با اعمال قدرت علیه ایران در کار نیست | عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • رادان: مردم افتخار کنید رئیس‌جمهوری دارید که برایش تکلیف مهم است/ بیشترین کسانی که در طرح نور و لایحه عفاف و حجاب تلاش کردند، نمایندگان اصفهان بودند/ ما به سبک خودمان آزادی برای احیای دینمان را ایجاد می‌کنیم
  • عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • مقام امنیتی اوکراین در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه