Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی از برپایی طرح اوقات فراغت دانش آموزی در یک هزار و ۲۰۰ پایگاه با شرکت ۱۰۵ هزار دانش آموز در استان خبر داد.

خبرگزاری شبستان- گرگان: با پایان یافتن مدارس و شروع فصل تابستان، دغدغه دانش آموزان و خانواده ها پر کردن اوقات فراغت و شرکت در کلاس های آموزشی است.

 

اداره کل آموزش و پرورش استان گلستان همه ساله در این ایام کلاس های مختلفی را در قالب طرح اوقات فراغت دانش آموزی برگزار می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به همین منظور «سید خلیل حسینی»، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش گلستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان برنامه های اوقات فراغت دانش آموزان در تابستان امسال را اعلام کرد.

 

چه برنامه هایی برای اوقات فراغت دانش آموزان پیش بینی شده است؟

در طرح اوقات فراغت امسال با ایجاد پایگاه غنی سازی اوقات فراغت به دنبال بهبود و اصلاح فعالیت ها هستیم و باید به سمتی حرکت کنیم که این طرح فقط به فکر پر کردن اوقات فراغت بچه ها نباشد بلکه باید نیازها هم سنجیده شود و باعث شود بچه ها کارآفرینی را یاد بگیرند.

 

نگاه ما به این طرح این است که کارآفرینی باید در نوع برنامه ریزی ما قرار گیرد.

 

طرح اوقات فراغت دانش آموزان از کی در استان آغاز می شود؟

در بحث اجرا پیش بینی ما این است که طرح اوقات فراغت تابستان از 10 تیر در مناطق سیل زده آق قلا اجرا می شود. برنامه ریزی لازم انجام شده تا در این شهرستان برنامه افتتاحیه را داشته باشیم.

 

برنامه امسال طرح اوقات فراغت آموزش و پرورش استان چیست؟

استفاده از تمامی ظرفیت های آموزش و پرورش از برنامه های امسال است. باید به سمتی برویم که شرایط به گونه ای باشد که همه فضاهای با حفظ شرایط مدرسه بتوانند دانش آموزان  را جذب کنند.

 

امسال برنامه ها به دو درجه الف و ب تقسیم شده اند که در درجه الف، مسئله مجتمع های ورزشی و کانون ها است. در این پایگاه های الف نگاه ویژه به برنامه ها، برنامه محور خواهد بود و دانش آموزان ضمن فراگیری آموزش، توانمند هم خواهند شد و با دریافت گواهینامه ادامه رغبت دانش آموزان را بعد از کلاس ها بیشتر خواهد کرد.

 

در درجه ب، در کنار مهارت آموزی، بحث پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان هم لحاظ می شود و مدیران را راغب می کنیم که مدرسه را دو روز در هفته باز کنند که این دانش آموزان در کلاس های ورزشی و قرآنی هم شرکت کنند.

 

پیش بینی می شود امسال چه تعداد دانش آموز در این طرح شرکت کنند؟

در سال گذشته 80 هزار دانش آموز در یک هزار و 23 مدرسه و پایگاه اوقات فراغت شرکت کردند. بر اساس پیش بینی ها امسال باید به 1200 پایگاه برسد و افزایش یابد.

باید در اجرای برنامه ها شرایط به سمتی پیش رود تا کمیت و کیفیت را با هم داشته باشیم.

در سال گذشته 80 هزار دانش آموز در طرح های اوقات فراغت شرکت کردند و امسال پیش بینی می شود به 105 هزار دانش آموز برسد.

 

برنامه های امسال با سال قبل چه تفاوتی دارند؟

در طرح اوقات فراغت امسال علاوه بر استفاده از فرهنگیان و آموزش و پرورش از متخصصان آزاد هم استفاده خواهد شد.

600 نفر از دانش آموزان سیل زده به اردوی سه روزه استان مازندران می روند. در طرح اوقات فراغت به مشاوره دانش آموزان هم توجه شده و 15 مرکز مشاوره ملزم شدند پذیرش دانش آموزان را داشته باشند تا در این زمینه با ارائه مشاوره مشکلات شان کمتر شود.

در طرح اوقات فراغت علاوه بر کارآفرینی، بصیرت افزایی دانش آموزان هم مهم است. گام دوم انقلاب یکی از سرفصل هایی است که قرار است با جدیت پیگیری شود.

در مناطق آسیب پذیر قرار شد شرایط شاداب سازی مورد توجه قرار گیرد و 7 اردوگاه سطح استان پذیرش دانش آموزان را حفظ حدودهای دانش آموزان خواهند داشت با تا بتوانند فضای شاد را تجربه کنند.

 

با توجه به سال رونق تولید چه برنامه ای در این طرح دارید؟

در بحث کارآفرینی هم ورود پیدا کردیم. طرح پوشاک مدارس در تمامی هنرستان های ما که می توانند لباس فرم دانش آموزان را انجام دهند به عنوان یک کارگاه معرفی شدند. و همانند کارگاه های تولیدی دانش آموزان در دوخت لباس مشارکت خواهند کرد تا رونق تولید را مد نظر قرار دهیم و مهارت آموزی ایجاد شود.

 

روند ثبت کلاس های اوقات فراغت در استان چگونه است؟

امسال تمامی پایگاه های ما باید در سامانه استانداری ثبت شوند. بیش از 60 درصد کلاس های ثبت شده در سامانه استانداری مربوط به آموزش و پرورش است. نگاه ما به این است تا از ظرفیت نهادها و ارگان های دیگر استفاده کنیم.

از 1800 ثبت صورت گرفته در سامانه استانداری 1200 ثبت مربوط به آموزش و پرورش است.

 

در حوزه دینی چه برنامه هایی دارید؟

در مسائل دینی باید شرایط به سمتی برود تا بیس حرکت ما آموزش دینی دانش آموزان باشد. حفظ قرآن کریم از رویکرد برنامه تابستان است. برای حفظ جزء 30 تعهد داشتیم که بیش از 60 هزار دانش آموز در این طرح شرکت کردند که این طرح ادامه دارد.

 

طرح هجرت دانش آموزان در چند مدرسه استان برگزار می شود؟

در طرح هجرت نیز که مربوط به بسیج سازندگی است قرار است در بیش از 400 مدارس استان را تحت پوشش قرار دهد. در این طرح دانش آموزان در بحث رنگ آمیزی و تعمیرات شرکت می کنند و علاوه بر آن کارگاه مختلف خواهند داشت.

طرح دادرس در هلال احمر هم پیگیری می شود و دانش آموزان آموزش های امدادی می بینند. کارگاه های مهارتی داریم که دانش آموزان با گیاهان دارویی و با حرفه هایی که اتفاق می افتد آشنا می شوند.

اصول و سیاست طرح اوقات فراغت دانش آموزان مهارت آموزی و بهبود طرح هاست. نباید کمیت را فدای کیفیت کنیم. استفاده از تمامی ظرفیت ها و استفاده از فضاهای آموزش و پرورش در طرح اوقات فراغت خواهد بود.

 

روند برگزاری کلاس ها چگونه است؟

در برخی پایگاه ها کلاس ها شروع شده است. در برخی از پایگاه ها 12 جلسه و برخی 18 جلسه خواهند داشت و تا پایان مرداد طرح به پایان می رسد و دوباره کارگاه های آموزش پائیزه را خواهیم داشت تا دانش آموزان در کارگاه آموزشی پائیزه شرکت کنند.

 

 

 

پایان پیام/83

منبع: شبستان

کلیدواژه: خطبه نماز جمعه خطبه های نماز جمعه نماز جمعه مجلس غنی سازی اوقات فراغت چهارمحال و بختیاری خبرگزاری شبستان سید خلیل حسینی طرح اوقات فراغت دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۳۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام پورثانی با حضور در برنامه ثریا با اشاره به اینکه متأسفانه در سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ و نیروی دم دستی نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسأله را داریم و معتقدیم که درب مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

کد خبر 6097727 علی قدمی

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • طرح ملی سواد آبی در یزد ۳ ساله شد
  • رقابت دانش‌آموزی «کیدکد» با حمایت روبیکا برگزار شد
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند