Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@03:23:25 GMT

زلزله سیاسی در آلمان؛ احتمال فروپاشی دولت ائتلافی

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۵۵۰۲

به گزارش مهر، کناره گیری «آندریا ناهلس» رئیس حزب سوسیال دمکرات آلمان را نمی‌توان تنها یک کناره گیری ساده از قدرت و ریاست قلمداد کرد، زیرا این اقدام تبعات سیاسی زیادی را برای دولت آلمان به همراه داشته و دارد که می تو ان آن را به «زلزله سیاسی» در آلمان تشبیه کرد.

بدنبال کاهش آرا نامزدهای سوسیال دمکرات در انتخابات پارلمان اروپا از سوی اعضای حزب متبوع خود مورد انتقادات شدید قرار گرفت تا جایی که وی استعفای خود را به هیأت رئیسه حزب تقدیم کرد و روز بعد نیز از ریاست فراکسیون این حزب در پارلمان آلمان کناره گیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش میزان آرا کسب شده سوسیال دمکرات‌ها در انتخابات ۲۰۱۹ در مقایسه با انتخابات پارلمانی ۲۰۱۴ محسوس و قابل درنگ گزارش شده بود.

واکنش احزاب به استعفای رئیس حزب سوسیال دمکرات آلمان

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در واکنش به استعفای ناهلس اظهار داشت: دولت ائتلافی با چالش‌های جدید و غیرقابل پیش بینی روبرو خواهد شد، ناهلس چهره قدرتمند و خوبی برای اداره این حزب و یک جریان سیاسی در آلمان بود.

از سوی دیگر «اولاف شولتس» معاون حزب سوسیال دمکرات آلمان که مسند وزارت دارایی را نیز در اختیار دارد پیش از اعلام این کناره‌گیری خاطر نشان کرده بود که سوسیال دمکرات‌ها را در انتخابات بعدی، از ورود به یک ائتلاف بزرگ منع کرده، زیرا دولت ائتلافی پیامدهای خاص خود را دارد. وی معتقد است که تاکنون دولت‌های ائتلافی کمکی به دمکراسی در آلمان نکرده اند، به همین دلیل نیز نه احزاب و نه مردم دیگر خواهان تشکیل دولت ائتلافی در این کشور نیستند.

در عین حال «آنه گرت کرامپ باوئر» رئیس تازه کار حزب دمکرات مسیحی آلمان پس از استعفای ناهلس در سخنانی ضمن ستایش از رئیس حزب سوسیال دمکرات و توصیف وی به چهره‌ای قدرتمند و قابل اعتماد، از اعضای حزب خواست تا مسائل داخلی خود را بگونه ای حل کنند تا کمترین آسیب متوجه دولت ائتلافی شود.

با این وجود «مارکوس زودر» رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان با لحنی انتقاد آمیز از سوسیال دمکرات‌ها خواست تا سیاست مسئولیت پذیری بیشتری را اتخاذ کنند. وی در صفحه توئیتر خود نوشت: سوسیال دمکرات‌ها باید برای حفظ دولت ائتلافی و تحقق سیاست‌های دولت تمام تلاش خود را بکار گیرند.

نظرسنجی‌ها از چه حکایت دارند؟

گمانه زنی‌ها درخصوص فروپاشی دولت ائتلافی آلمان سبب شد تا مؤسسه‌های نظرسنجی دست به کار شدند. انتخابات محلی اوایل ماه سپتامبر در ایالت‌های زاکسن، براندنبورگ و تورینگن یکی دیگر از دستمایه‌های مؤسسه‌های نظرسنجی در آلمان قرار گرفت.

مؤسسه نظرسنجی «اسپون» پس از انجام نظرسنجی اعلام کرد که احزاب سوسیال دمکرات و دمکرات مسیحی در انتخابات ایالت‌های آلمان با ریزش شدید و محسوس آرا روبرو شده و در عوض سبزها و حزب افراطی «آلترنالتیو برای آلمان» به پیروزی قابل توجهی دست پیدا می‌کنند.

در توضیح این نظرسنجی آمده است که نتایج انتخابات پارلمانی اروپا تأثیر قابل توجهی در انتخابات محلی آلمان خواهد داشت که آینده دولت ائتلافی آلمان را با ابهامات زیادی روبرو می‌کند.

گمانه زنی برای فروپاشی یا تداوم دولت ائتلافی

در حالی‌که احزاب محافظه‌کار مسیحی خواهان تداوم دولت ائتلافی هستند، اما برخی احزاب اپوزیسیون بر تغییر سریع دولت اصرار داشته و خواهان فروپاشی دولت ائتلافی شدند.

حزب آلترناتیو برای آلمان ائتلاف بزرگ را پایان یافته خوانده، تا جایی که «آلیس وایدل» رئیس فراکسیون AFD در پارلمان آلمان خاطر نشان کرد که سوسیال دمکرات‌ها برای راه‌حل دست و پا می‌زنند و ائتلاف بزرگ هم به مثابه مرده‌ای متحرک، گرد صحنه سیاسی می‌چرخد. وایدل ریزش آرای سوسیال دمکرات‌ها را «هزینه خیانت» این حزب به رأی دهندگان توصیف کرد.

«یورگ مویتن» رئیس حزب آلترناتیو برای آلمان خواستار کناره‌گیری دولت آلمان شده و گفته است: چه فرقی می‌کند که ناهلس برود و یکی دیگر جای او را در حزب سوسیال دمکرات بگیرد؟ آن کسی که باید سرانجام استعفا کند تا راه برای شروعی تازه باز شود، آنگلا مرکل است؛ و نه فقط مرکل بلکه تمام اعضای کابینه او.

با این وجود «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی در برلین در واکنش به مواضع احزاب اپوزیسیون تاکید کرد که با وجود بحران در حزب سوسیال دمکرات، دولت ائتلافی همچنان به کار خود ادامه خواهد داد. وی در این خصوص تاکید کرد که ما به کار در دولت با جدیت و احساس مسئولیت بالا ادامه خواهیم داد.

از سوی دیگر «پیر اشتاین بروک» که سال‌ها پیش از نامزدهای صدر اعظمی آلمان از حزب سوسیال دموکرات بود در اظهار نظری گفت که بر این عقیده است که ائتلاف بزرگ در آلمان تا پایان سال جاری میلادی از هم گسسته شده و بگونه ای که آنها سال جدید میلادی در قدرت نخواهند بود.

اشتاین بروک معتقد است که ائتلاف بزرگ بخصوص بعد از انتخابات پارلمانی اخیر اروپا و شکست سخت احزاب دولتی در این انتخابات گویا در سراشیبی سقوط قرار گرفته است. دولت ائتلافی در آلمان از همان آغاز تشکیل، با چالش‌های فراوانی روبرو بوده است.

سخن آخر

روند طولانی مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در آلمان از همان ابتدا تأثیر بدی بر محبوبیت مردمی این دولت گذاشته و پیامدها و چالش‌های بعدی هم سبب تشدید وخامت اوضاع سیاسی در آلمان شد، تا جایی که چهارمین دوره صدراعظمی مرکل نه تنها برای وی بلکه به کام دولت منتخب وی نیزتلخ شد.

نکته قابل تأمل درباره دولت ائتلافی در آلمان این است که دولت مرکل از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیون یورو برای مشاوران خارج از دولت هزینه کرده است. با وجود اینکه دفتر صدراعظم و ۱۴ وزارتخانه آلمان حدود ۲۰ هزار کارمند در اختیار دارند، اما سالانه تعداد زیادی از افراد به عنوان مشاور در این نهادها به کار گماشته می‌شوند که این امر مورد انتقاد شدید احزاب اپوزیسیون قرار گرفته است.

بی شک تعیین رئیس جدید حزب سوسیال دمکرات می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در آینده دولت ائتلافی آلمان ایفا کند. در عین حال حزب سبزها، تلویحاً اعلام آمادگی کرده اند که در صورت از هم پاشیدن اتحاد دو حزب محافظه‌کار، با یک دولت ائتلافی جدید همکاری خواهد کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟

آمریکا همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده تا بار دیگر آتش جنگ داخلی در این کشور را شعله‌ور نماید. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با استمرار عملیات نیروهای یمنی در مقابله با کشتی های رژیم صهیونیستی در باب‌المندب برای حمایت از مردم غزه، آمریکا تحرکات سیاسی خود را با هدف تضعیف دولت صنعا آغاز کرده است. آمریکا به موازات عملیات موسوم به "نگهبان رفاه" که با همراهی انگلیس در غرب اقیانوس هند و دریای سرخ به اجرا درآورده، پروژه سیاسی را  با نقش آفرینی "استیون فاگین" به اجرا درآورده است.

براساس گزارش ها، استیون فاگین، سفیر آمریکا در یمن که سابقه سرکنسولی در اربیل و ریاست دفتر ایران در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده داشته است، تلاش می کند تا گروه های مختلف در یمن را علیه دولت نجات ملی که در صنعا مستقر می باشد، متحد نماید. تلاش های فاگین طی دو ماه گذشته باعث شد تا از حجم حملات لفظی و رسانه ای میان اعضای شورای ریاستی (به ویژه بازمانده های دولت «منصور هادی»، رئیس جمهور مخلوع) کاسته شود و هم نشانه هایی از کاهش اختلاف میان این شورا با شورای انتقالی جنوب هم نمایان شد.

در این راستا، «رشاد العلیمی»، رئیس شورای ریاستی در همین بازه زمانی بارها از تلاش ها برای وحدت و همکاری برای مقابله با دولت صنعا سخن گفت و در مصاحبه ای در 18 آوریل با جمعی از خبرنگاران مصری اظهار داشت: اعضای شورای ریاستی شرایط استراتژیک کنونی را درک می کنند و دولت (در تبعید) بر ایجاد تحول استراتژیک که به سود منطقه باشد، تاکید دارند. سفیر آمریکا در یمن همزمان با تلاش برای یکصدا کردن شورای ریاستی تلاش برای کاستن از اختلافات موجود میان شورای ریاستی و شورای انتقالی جنوب را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده است. فاگین در همین راستا نشستی در 28-29 آوریل با حضور 24 حزب، گروه و مجموعه سیاسی یمنی مخالف دولت نجات ملی در عدن برگزار نمود.

این نشست که توسط آژانس توسعه بین المللی و مرکز دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا برگزار گردید، به توافقی هفت بندی منجر شد که بر اصول صلح و همکاری میان بازیگران مخالف دولت صنعا تاکید داشت. در این توافق بر بندهایی همچون مبارزه با تروریسم، تشکیل دولت فراگیر و حل مشکل جنوب (بدون اشاره به استقلال) تاکید گردید و فاگین سفیر آمریکا در سخنانی بر تعهد کشورش بر اجرای این اصول تاکید نمود. با وجود تلاش های مذکور، شورای انتقالی جنوب پس از نشست تحت سرپرستی آمریکا با لحنی منفی به این نشست پرداخت و از گنجانده نشدن حق جدایی و استقلال جنوب انتقاد کرد تا نشان دهد رسیدن به توافق فراگیر در یمن تا چه حد دشوار است.

آمریکایی ها همزمان با این تلاش های سیاسی، در حوزه نظامی و امنیتی هم وارد عمل شده اند و سایت "الخلیج" در این زمینه خبر داد که آمریکا نیروهای مخالف حوثی ها در یمن از جمله شبه نظامیان وابسته به شورای ریاستی موسوم به نیروهای مقاومت ملی و عمالقه (مزدوران امارات) را به طور مستقیم و بی واسطه مسلح کرده است. همچنین نیروهای جدایی طلب جنوب هم توسط آمریکایی ها برای جنگ با دولت نجات ملی در صنعا تسلیح شده اند و سفرهای چندماه گذشته استیون فاگین به حضرموت در ارتباط با همین تلاش ها بوده است.

آمریکا درحالی همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده که طی یکسال اخیر نه تنها درگیری میان عربستان با یمن متوقف شده بود، بلکه اوضاع جنگ داخلی در مناطقی همچون تعز و مارب هم تا حد زیادی آرام شده بود.  دور از انتظار نیست که با آغاز فاز عملیاتی پروژه آمریکا، تلاش ها برای صلح در جنوب شبه جزیره به کلی به شکست کشیده شود که این امر حتی به ضرر منافع متحدان عربی واشنگتن تمام خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • دلیل منع ورود پزشک فلسطینی به اروپا
  • تظاهرات حامیان فلسطین در برلین
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • حمله به یک سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان
  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست