Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: رودخانه حفاظت‌شده کرج را بسیاری از هم‌وطنان به‌واسطه عبور از محور چالوس می‌شناسند همان رودخانه‌ای که در غفلت مسئولان حریمش جولانگاه ساخت‌وسازهای غیرمجاز شده و اگر نباشد از زیبایی‌های جاده چالوس هم خبری نیست.

سال ۸۵ بود که طرح انتقال تونلی آب رودخانه کرج به پایتخت تصویب شد طرحی که به اعتقاد بسیاری از منتقدان و کارشناسان اجرای آن از سد امیرکبیر نتیجه‌ای جز خشک شدن مسیر ۳۰ کیلومتری رودخانه تا کرج ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع باید گفت؛ آب رودخانه کرج به تهران در شرایط فعلی نیز انتقال می‌یابد اما از انتهای مسیر این رودخانه یعنی بیلقان - کرج، در این شرایط ۳۰ کیلومتر از این رودخانه به حیات خود ادامه می‌دهد اما طرح انتقال تونلی آب کرج به تهران از سد امیرکبیر پروژه‌ای است که آب رودخانه کرج را از خروجی سد توسط تونل به تهران انتقال می‌دهد و در صورت بی‌توجهی بیش از ۳۰ کیلومتر از این رودخانه منحصربه‌فرد را می‌تواند خشک کند.

انتقال آزمایشی آب رودخانه کرج به تهران با اجازه البرزی‌ها

برمی‌گردیم به تصمیمی که اگر برای عواقبش فکری نشود مرگ تدریجی رودخانه کرج را استارت می‌زند، در آن سال‌ها وزارت نیرو و نمایندگانی که دست‌پاچه اقدام به تصویب این طرح کردند مدعی بودند که نبود سیستم فاضلاب در محور کرج - چالوس و تخلیه فاضلاب واحدهای اقامتی در این رودخانه باعث تصویب این طرح بوده درحالی‌که این نظریه به‌خودی‌خود رد می‌شود چراکه وزارت نیرو می‌توانست با هزینه‌ای بسیار کمتر از اجرای این طرح که قلب محیط‌زیست البرز را نشانه رفته اقدام به راه‌اندازی سیستم فاضلاب در این محور توریستی کند.

شانزدهم بهمن‌ماه سال ۹۵ بود که حسین محمدی مدیرکل وقت حفاظت محیط‌زیست استان البرز در گفتگو با خبرنگار مهر با تائید موضوع انتقال آزمایشی آب رودخانه کرج به تهران از طریق تونل، گفته بود؛ تست انتقال آب از تونل به تهران با اجازه مسئولان البرزی انجام‌شده است.

هرچند مدیرکل وقت حفاظت محیط‌زیست استان البرز مدعی شده بود که در تست انتقال آب سعی شده حق آبه رعایت شود تا صدمه‌ای متوجه رودخانه نشود، اما دوستداران محیط‌زیست همچنان نگران وضعیت این رودخانه که حیات جاده توریستی چالوس به آن وابسته است، هستند.

اما در گفتگو با حمیدرضا لشکری معاون فنی اداره کل محیط‌زیست البرز آخرین وضعیت این طرح را پیگیری کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

مستندات انتقال آب رودخانه کرج به پایتخت در اداره کل حفاظت محیط‌زیست البرز موجود نیست وی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه سال‌های قبل انتقال آب از طریق تونل به‌صورت آزمایشی تست‌شده است، اظهار کرد: برای تونل احداث‌شده هیچ‌گونه مدارک و مستنداتی ازجمله مجوز و مطالعات صورت گرفته در اداره کل حفاظت محیط‌زیست البرز موجود نیست.

وی بابیان این مطلب که بر اساس قوانین بالادستی کشور، برای مصرف شرب انتقال آب ضروری است، ادامه داد: در حال حاضر با توجه به احداث تونل میزان انتقال آب و حیات رودخانه کرج جز مباحث اصلی است.

معاون فنی اداره کل محیط‌زیست البرز اضافه کرد: برای احداث یک تونل و انتقال آب باید مطالعات ارزیابی اثرات صورت بگیرد و عواقب انتقال بررسی شود.

لشکری با اشاره به اینکه شاید اگر سال‌های قبل دقت بیشتری در عواقب احداث تونل صورت می‌گرفت گزینه‌های بهتری نیز پیش روی ما بود، بیان کرد: البته شاید هم مطالعات کاملی انجام‌شده است ولی فعلاً در دسترس ما نیست.

میزان حق آبه زیست‌محیطی رودخانه کرج به سازمان مرکزی محیط‌زیست ارسال شده است لشگری با اشاره به اینکه مقدار آب موجود در رودخانه باید به میزانی باشد که در طول سال گونه‌های گیاهی، جانوری و همچنین ساکنان بتوانند از مواهب رودخانه استفاده کنند، بیان کرد: بر اساس مصوبات سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس وقت سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور در دولت دهم مقرر شد میزان حق آبه محیط‌زیست رودخانه کرج بازنگری شود.

وی تأکید کرد: بر اساس مطالعات انجام‌شده و میزان حق آبه زیست‌محیطی را به سازمان مرکزی محیط‌زیست ارسال کرده‌ایم.

معاون فنی اداره کل محیط‌زیست البرز بابیان اینکه همکاران ما در سازمان محیط‌زیست این قول را داده که با وزارت نیرو برای میزان حق آبه زیست‌محیطی رودخانه کرج رایزنی کند، گفت: امیدواریم بتوانیم میزان آبی که برای حیات رودخانه لازم است را بگیریم و از مسئولین عالی‌رتبه استان تقاضا دارم برای محقق شدن این موضوع تلاش کنند.

کد خبر 4641938

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت نیرو سد کرج رودخانه کرج حفاظت محیط زیست البرز جاده چالوس شرکت آب منطقه ای البرز سازمان محیط زیست خشکسالی انتقال آب شهر تهران پایتخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان