Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-07@20:48:04 GMT

تلاش نافرجام برای احیای پروژه امنیتی سازی ایران

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۵۷۴۱

تلاش نافرجام برای احیای پروژه امنیتی سازی ایران

به گزارش سرويس ساير رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از خبرگزاري ایرنا:
شاید بتوان فوری‌ترین هدف سیاست‌های خصمانه آمریکای ترامپ و متحدان منطقه‌ای آن را امنیتی سازی ایران عنوان کرد؛ پروژه بلندمدتی که در سال‌های اخیر با سیاست تعامل و تنش زدایی جمهوری اسلامی ایران و توافق هسته‌ای با ۱+۵ تا حد زیادی به محاق رفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد محافل ضدایرانی با استفاده از فرصت حضور ترامپ در کاخ سفید زمینه مساعدی برای پیگیری این برنامه بلندمدت خود یافته و با بهره گیری از دلارهای نفتی و امپراتوری رسانه‌ای کارزار گسترده‌ای علیه جمهوری اسلامی به راه انداخته اند و به هر بهانه‌ای به دنبال پیشبرد این هدف هستند که آخرین نمونه آن حمله به نفتکش‌های حامل نفت ژاپن در هفته گذشته بود.
در یک سال اخیر آمریکای ترامپ و متحدانش با هدف امنیتی سازی ایران و منزوی کردن آن در عرصه‌های منطقه‌ای و بین المللی به هر بهانه‌ای متوسل شدند تا به زعم خود پای ایران را به شورای امنیت بکشانند، با این حال با وجود انرژی زیادی که رژیم ترامپ و متحدان منطقه‌ای اش به کار گرفته اند، تاکنون به لحاظ عملیاتی نتوانسته اند در نهادهای بین المللی همچون شورای امنیت سازمان ملل موفقیت چندانی کسب کنند و نمایش قطعات موشک‌های شلیک شده به عربستان از سوی حوثی ها توسط نیکی هیلی نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل یا نمایش نتانیاهو در نشست‌هایی مانند کنفرانس امنیتی مونیخ با بی توجهی جامعه جهانی مواجه شده است.
این تلاش‌ها در یکی دو ماه اخیر شدت یافته است؛ شرایطی که آغازگر آن اقدامات خصمانه ترامپ در تشدید تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی و پیشبرد سیاست تروریسم اقتصادی بود. حدود یک ماه قبل حملاتی به کشتی‌ها در الفجیره امارات فضای منطقه را تا حد زیادی ملتهب کرد. با این وجود برایند قدرت نیروهای حامی صلح و آرامش در منطقه قوی‌تر از نیروهای خواستار تشدید تنش بود و همین باعث شد جریانات تندرو و جنگ طلب نتوانند موفقیتی به دست بیاورند. جمهوری اسلامی با موضع گیری اصولی و تلاشهای دیپلماتیک توانست شرایط را مدیریت کرده و مانع از دستیابی جریانات جنگ طلب به اهدافشان شود.
آخرین اقدام از این دست، حمله به نفتکش های دارای محموله نفت ژاپن در روز پنج شنبه و زمانی بود که آبه شینزو نخست وزیر این کشور در تهران در حال رایزنی با مقامات جمهوری اسلامی ایران بود.
در همان ساعات اولیه انتشار اخبار مربوط به این حمله و در حالی که نیروی دریایی ایران، کارکنان این نفتکش ها را نجات می‌دادند، اتهام زنی علیه جمهوری اسلامی ایران شروع شد. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و در ادامه سخنگوی وزارت خارجه این کشور با استناد به فیلم غیرواضحی از نفتکش‌ها، انگشت اتهام را علیه ایران نشانه گرفتند و ترامپ هم با عجله این اتهام زنی را تایید کرد.
مقامات عربستان و امارات، همانطور که انتظار می‌رفت این اتهام زنی را تکرار کردند. با این حال این اتهام زنی‌ها از حلقه دوستان و متحدان منطقه‌ای آمریکا فراتر نرفت و فقط جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس در اظهار نظری عجیب این حملات را الگویی از رفتار بی‌ثبات‌کننده ایران عنوان کرد و گفت: ما هوشیارانه و با دقت به ارزیابی این مسئله خواهیم پرداخت اما تا آن زمان باید حرف شریک آمریکایی‌مان را باور کنیم.
این اتهام زنی‌ها ظاهراً بازهم با عدم اقبال جامعه جهانی مواجه شده است. کما اینکه آمریکا در نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل نتوانست دلایل مشخصی برای متهم کردن ایران در این انفجارها ارائه کند. خبرنگار شبکه خبری سی‌بی‌اس به نقل از سفیر کویت در سازمان ملل گفت در این جلسه شورای امنیت این انفجارها را محکوم کرده و خواستار تحقیق درباره آنها شده اما "نهادی برای تحقیق درباره موضوع مشخص نشده و درباره شواهد موجود نیز صحبتی نشده است. "
آمریکا با خروج از توافق بین المللی برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل جامعه جهانی را هم به نقض این تعهدات فرامی خواند و با تهدید و تطمیع به دنبال نهادینه کردن هنجارشکنی در عرصه بین المللی است. کاخ سفید همزمان با به راه انداختن تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران مزورانه و همزمان با تهدید ایران صحبت از آمادگی برای گفت و گو و مذاکره می‌کند. نکته مهم اینکه ایران از زمان اجرایی شدن برجام به عنوان یک توافق بین المللی به اذعان آژانس بین المللی انرژی اتمی به تعهداتش پایبند بوده و این طرف مقابل بوده که یا علناً و عملاً تعهدات خود را نقض کرده یا با بی عملی از ایفای تعهدات خود استنکاف ورزیده است.
تنش آفرینی علیه ایران در منطقه که هیزم آن را برخی کشورهای منطقه با بی خردی تهیه می‌کنند با هدف به حاشیه راندن اقدامات هنجارشکنانه خود نزد افکار عمومی و وارد شدن به موضع و رویکرد طلبکارانه از جمهوری اسلامی ایران است.
به دنبال اقدام ایران در کاهش تعهدات برجامی که در چهارچوب برجام انجام شده و به پایان رسیدن مهلت ۶۰ روزه برای برداشتن گام عملی از سوی شرکای برجام، احتمالاً شاهد اقدامات ایذایی بیشتری از سوی آمریکا و متحدان منطقه‌ای اش باشیم. مقابله با این اقدامات ایذایی و به هم ریختن نقشه‌های شوم دشمنان ایران، نیازمند همراهی و هماهنگی تمامی نهادها و دستگاه‌های اجرایی و غیراجرایی و همچنین جریان های سیاسی مختلف و بهره گیری از تمام ابزارهای دیپلماسی است.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که بنا به دعوت رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان و به منظور شرکت در سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به ایران سفر کرده است، عصر روز دوشنبه با امیرعبداللهیان دیدار و گفتگو کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار  تاکید کرد: سفر شما به ایران در زمانی درست بویژه با توجه به شرایط پیچیده و حساس منطقه انجام شده است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت جایگاه و نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد و افزود: اتخاذ مواضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای جنابعالی بعنوان مدیرکل آژانس علاوه بر کمک موثر در همکاری های ایران و آژانس، در بازگشت امنیت و ثبات پایدار در منطقه نیز تاثیرگذارست.

امیرعبداللهیان ضمن تشریح ابعاد عملیات مقتدرانه نیروهای مسلح کشورمان علیه رژیم متجاوز صهیونیستی تاکید کرد: به دلیل بی عملی شورای امنیت سازمان ملل، گزینه‌ای جز دفاع مشروع براساس حقوق بین‌الملل در مقابل جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیم متجاوز باقی نماند.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برخی تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر بکارگیری بمب اتمی را تهدیدی آشکار برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و وظیفه بسیار مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال اینگونه اظهارات خطرناک توسط مقامات رژیمی دارای زرادخانه تسلیحات اتمی را مورد تاکید ویژه قرار داد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر سوابق بدعهدی آمریکا در توافقات گذشته در مورد برنامه صلح‌ آمیز هسته‌ای ایران، تاکید کرد: نباید همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار داشته باشد.

وی افزود:  این همکاری می بایست در مسیر درست خود ادامه یابد و در عین حال باید احساس کنیم که در قبال این همکاری، گشایش ایجاد می‌شود.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفرش به تهران و حضورش در کنفرانس هسته‌ای اصفهان، نقش و موضع ایران در برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه را حائز اهمیت خواند و رویکرد ایران در برسمیت شناختن و تقویت همکاری اطمینان بخش با آژانس را در همین راستا ارزیابی کرد.

گروسی تاکید کرد: تقویت روند همکاری بین ایران و آژانس موجب ناکامی طرف هایی خواهد شد که با هر توجیه و بهانه‌ای بدنبال تشدید درگیری، تنش و تقابل در منطقه هستند.

وی با اشاره به سفر موفقیت آمیز قبلی خود به تهران و حصول توافق با ایران، ابراز امیدواری کرد در این سفر نیز توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین صورت پذیرد و در این راستا بر اهمیت مشورت و رایزنی بین ایران و آژانس برای دستیابی به تفاهم برای حل و فصل موضوعات تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی