Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ نشریه هاآرتص امروز در مطلبی تحلیلی، با اشاره به حملات اخیر به دو کشتی ژاپنی در دریای عمان، پرسشی را مطرح کرده است، مبنی بر این که دلیل سکوت اسرائیل در خصوص همه این رخداد‌ها و اتفاقات مشابه پیشین چیست و چرا مقامات رژیم اسرائیل، هیچ اظهارنظر خاصی در این باره نداشته اند؟!

این نشریه مطلب خود را با این مقدمه آغاز می‌کند که «نهاد‌های اطلاعاتی در اسرائیل و غرب در مورد ارزیابی خود قاطع هستند: ایران همانند سایر اتفاقات مشابه در روز‌های اخیر در منطقه، مسئول حمله به تانکر‌های نفتکش در دریای عمان است؛ اما این نهاد‌ها هنوز هیچ مستندات و شواهدی مبنی بر این امر به دست نداده اند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هاآرتص در ادامه با اشاره به سوابق به جای مانده از اقدامات نهاد‌های اطلاعاتی مذکور به ویژه در جریان جنگ ۲۰۰۳ آمریکا در عراق بیان می‌کند: بنابراین، هیچ جای تعجبی نیست که رسانه‌های جهانی نسبت به این برآورد اطلاعاتی از سوی اسرائیل و غرب بدبین بوده و به دیده شک به آن می‌نگرند.

این مطلب بیان می‌کند، البته گفته‌های مقامات ایران در رد هر گونه مسئولیت در این حملات نیز همچنان برای بسیاری متقاعد کننده نبوده و نسبت دادن این حملات نیز به عربستان سعودی دور از ذهن است، چون سعودی‌ها پیش از این در جریان قتل جمال خاشقجی و دیدار اجباری سعد حریری از ریاض که رسما یک آدم ربایی بود، نشان داده اند که در ترتیب دادن یک چنین وقایعی به شکل مخفیانه تا چه حد ناشی و خام هستند.

این مطلب در ادامه تلاش کرده است با جفت و جور کردن چند مبنای تحلیلی از جمله نیاز شدید ایران برای کسب درآمد‌های نفتی و در نتیجه نیاز به افزایش قیمت نفت، نیاز به در خطر انداختن ریاست جمهوری دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ و امید برای به ریاست نشستن دموکرات‌ها بر کرسی اجرایی در کاخ سفید و بازگشت آمریکا به توافق هسته ای، و همچنین فشار‌های اخیر وارده بر ایران در سوریه و پشت کردن ضمنی روسیه به منافع ایران در این کشور، این گونه نتیجه گیری کند که ایران دلایل متعددی برای حمله به تانکر‌ها و ناامن سازی فضای خلیج فارس برای آمریکا و متحدانش دارد.

همچنین با اشاره به گفته‌ها و اقدامات اخیر مقامات ایرانی در خصوص بازبینی در تعهدات ایران طبق توافق هسته ای، بیان کرده است که خروج تدریجی ایران از این توافق نیز می‌تواند اهرم موثر و پر فشاری برای تغییر رویکرد واشنگتن قبل از انتخابات ۲۰۲۰ باشد.

سپس این مطلب به پرسش اصلی خود می‌پردازد و آن اینکه چرا اسرائیل در برابر همه این اتفاقات سکوت کرده است و هیچ اظهارنظر خاصی از سوی مقامات این رژیم پیرامون این موارد به چشم نمی‌خورد؟!

هاآرتص می‌نویسد: «در بستر موضوعات مربوط به ایران، سکوت غیرمتعارف و ممتد اسرائیل جالب توجه است. در هفته‌های اخیر، بنیامین نتانیاهو کمترین سخن را در مورد مسائل ایران به زبان رانده؛ آن هم در مورد موضوعی که اینقدر به ان علاقه دارد. وقتی هم که سخنی می‌گوید، تنها به اشاره به خطرات ایران برای منطقه به طور کلی بسنده می‌کند.»

سپس در تحلیل این امر ادامه می‌دهد: «به ظاهر از همکاران کابینه نتانیاهو خواسته شده که در این مورد اظهارنظری نداشته باشند و، چون بسیاری از این اعضا منتظر مقام‌های ارشد در دولت آتی هستند، سیاست سکوت فعلا به شکلی موثر و راحت پیاده می‌شود. منافع اسرائیل ظاهرا شفاف بوده و امیدوار است که آمریکا فشار بر ایران را ادامه دهد؛ اما خود در اقدامی نادر از توفان به دور ماند. اسرائیل نمی‌خواهد متهم به آن شود که دولت ترامپ را برای تقابل مستقیم با ایران تشویق می‌کند.»

هاآرتص در تأیید این تحلیل اشاره می‌کند که نظریات چندی قبل آمیدرور، مشاور سابق امنیت ملی نتانیاهو، این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد. وی در یک مصاحبه رادیویی گفته بود: مهمترین وظیفه اسرائیل این است که هیچ مداخله‌ای در اتفاقات میان ایران و آمریکا نداشته باشد. هاآرتص بیان می‌کند که همانند بسیاری از موارد گذشته، می‌توانیم تصور کنیم که این بار نیز دیدگاه آمیدرور، همان نظرگاه نتانیاهوست. منبع: تابناک برچسب ها: رویداد24 ، اسرائیل ، حمله به نفتکش ها ، انفجار نفتکش ها ، ترامپ ، دریای عمان ، حمله به نفتکش های دریای عمان ، نفتکش ژاپن ، انفجار نفتکش ژاپن سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اسرائیل حمله به نفتکش ها انفجار نفتکش ها ترامپ دریای عمان حمله به نفتکش های دریای عمان نفتکش ژاپن انفجار نفتکش ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۶۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد

وزیر خارجه ترکیه در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی گفت: این بحران می‌تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته است. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد که ما آن را محکوم کردیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با شبکه خبری العربیه در خصوص وضعیت غزه با بیان اینکه علیرغم تلاش های انجام گرفته، هنوز راهی برای پایان یافتن قتل عام در این منطقه یافت نشده است، اظهار داشت: نه اسرائیل گامی به عقب برمی دارد و نه حماس. براساس اظهارات طرفین، خاموش شدن صدای سلاح ها نزدیک نیست.

وی با بیان اینکه ترکیه از اقدامات مصر و قطر حمایت می کند، گفت: در سال های 2008 و 2009، ترکیه در جنگ غزه نقش آفرینی کرده و میانجی بود. آن زمان من مسئول میت بودم و امروز هم به عنوان وزیر خارجه برای غزه تلاش می کنیم. اگر از این تراژدی درس نگرفته و به سمت ایجاد دو دولت نرویم، این آخرین جنگ غزه نخواهد بود. برعکس، در آینده جنگهای بزرگتر و خرابی های بیشتری انتظارمان را می کشند. بر این اساس باید تلاش بیشتری کرده و طرح دو دولتی را اجرایی کنیم.

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه بنیامین نتانیاهو خواسته حماس برای پایان جنگ را غیرقابل قبول خواند و شرایط آن را نپذیرفت، اظهار داشت: مقامات اسرائیل نیز از حماس را گناهکار شناخته و از او به عنوان یک"لولو" استفاده می کنند تا اهداف و نیتهای خود را پنهان کنند. آنها در مجامع بین المللی حماس را یک گروه رادیکال که علاقه ای به توافق ندارد نشان می دهند. 

فیدان در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی نیز گفت: این بحران می تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته اما این احتمال وجود دارد. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد و ما این حمله را محکوم کردیم. این اتفاق، زیر پا گذاشتن قوانین و آداب و رسوم بین الملل بود. ایران در معرض یک تحریک آشکار قرار گرفت و بر همین اساس با مقابله به مثل ایران، منطقه به نزدیکی یک فاجعه بزرگ نزدیک شد. 

وزیر خارجه ترکیه همچنین با اشاره به اینکه انتظار ورود مقاومت یمن به درگیری غزه را نداشتیم، اظهار داشت: کسی فکر نمی کرد که آنها ورود کنند و دریای سرخ را ببندند. اما دیدیم که این بحران به یمن هم گسترش یافت.

وی در خصوص عملیاتهای ترکیه علیه پ ک ک و احتمال یک عملیات جدید نیز اظهار داشت: با دولت عراق درباره اینکه چه گامهایی می تواند بردارد گفتگو داریم. تا همین اواخر، بغداد پ ک ک را تنها مسئله منطقه کردستان می دانست و بر همین اساس ابتکار عملی به خرج نمی داد. اما ما با ارائه اسنادی که نشان می داد پ ک ک در سنجار، سلیمانیه، مخمور و بعضی مناطق دیگر فعالیت دارد، بغداد را قانع کردیم که باید این مسئله را در مرکز حل و فصل کند.

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: عملیات زمینی علیه پ ک ک ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • هاآرتص: حماس با قبول آتش‌بس، اسرائیل را غافلگیر کرد
  • روایت ژنرال اسرائیلی از برنامه 3 میلیارد دلاری برای بمباران ایران!
  • روایت خبره نظامی آمریکایی از تبادل آتش ایران و اسرائیل
  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • معترضان صهیونیست تظاهرات سکوت برگزار کردند
  • پیش بینی ۲۷ سال پیش برژینسکی درمورد ایران که درست از آب درآمد
  • وزیر اسرائیلی: به حمله ایران پاسخ داده‌ایم
  • وزیر اسرائیلی: به حمله ایران پاسخ دادیم
  • اطلاعات تازه رادیو ارتش اسرائیل از شب حمله ایران به اسرائیل