Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:28:54 GMT

صنعت گل در کشور مبتنی بر واردات است

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۹۰۵۴

صنعت گل در کشور مبتنی بر واردات است

مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان زینتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: صنعت گل کشور مبتنی بر واردات است و ساختار آن بر این اساس شکل گرفته که تولیدکننده پایه مورد نظر خود را با قیمت مناسب از خارج از کشور خریداری کند.

احمد شریفی در میزگردی با موضوع «گل و مشکلات تولید و عرضه آن» که در خبرگزاری ایسنا خراسان برگزار شد، در خصوص فعالیت‌های تحقیقاتی صورت‌گرفته در کشور در خصوص کشت‌های گلخانه‌ای اظهار کرد: ما دو رویکرد را در پیش گرفته‌ایم که شامل تکثیر گیاهان زینتی است که به بازار نزدیک‌تر است، همچنین ما توانستیم پروتکل بسیاری از پایه‌های وارداتی را پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مشکل عمده ما این است که صنعت گل کشور مبتنی بر واردات است و ساختار آن بر این اساس شکل گرفته که تولیدکننده پایه مورد نظر خود را با قیمت مناسب از خارج از کشور خریداری می‌کرده، به همین دلیل کار تحقیقاتی زیادی در این زمینه شکل نگرفته است و نمونه‌های تولید داخلی مشتری ندارد.

مدیرگروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان زینتی سازمان جهاد در دانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: واسطه‌گری تأثیر زیادی بر قیمت‌ها دارد. هزینه‌های تولید برای نشا کشت‌بافی بسیار زیاد است و سیستم تولید بسیار گران قیمت است، ولی در کنار آن یک درختچه هفت هزار تومانی را یک واسطه، ۱۵ هزار تومان از ما خریداری می‌کند. در حال حاضر افزایش قیمت به نوعی در بازار تعریف شده و سود دریافتی بسیار زیاد است و متأسفانه هیچ‌کس به سود خود قانع نیست.

شریفی بیان کرد: در تحقیقات شاهد افزایش شدید قیمت‌ها هستیم و مواد اولیه چهار الی پنج برابر افزایش قیمت داشته است، البته این افزایش قیمت می‌تواند کمک کننده باشد در صورتی که هزینه‌های تولید را به وسیله سیستم کشت نوین و بسته مدیریت کنیم و هزینه‌های تولید را کاهش دهیم. در حال حاضر وابستگی زیادی وجود دارد؛ تمام کودها و پایه‌ها وارداتی است و به دلیلی گرانی ارز تولیدکنندگان مجبور به استفاده از پایه‌های داخلی هستند و این موضوع خود به تولید داخلی کمک می‌کند.

وی اضافه کرد: متأسفانه در جامعه این نگاه شکل نگرفته که تولیدکنندگان محصول خود را زیر ریسک برده و از تولیدات داخلی استفاده کنند؛ در واقع چرخه تولید شکل نگرفته است. به عنوان مثال ما درختچه‌ای را تولید کردیم اما مازاد آن در بازار بسیار زیاد بود و کسی آن را از ما خریداری نمی‌کرد.

مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان زینتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: سیستم هیدروپونیک بسیار مطلوب است و اگر از سیستم بسته استفاده شود هزینه‌های تولید کاهش خواهد یافت، در حال حاضر ۳۰ درصد کود در سیستم هیدروپونیک از طریق آبشویی از بین می‌رود اما سیستم بسته با وجود هزینه بسیار بالا در آینده کارایی بهتری دارد.

تولیدکنندگان تمایلی به خرید گل از شرکت‌های نوپا ندارند

شریفی عنوان کرد: در کشور هلند بالغ بر ۱۰۰ سال در زمین کار می‌کنند و به نوعی صنعت این کشور گل است، ما در ایران استارت کاری همچون هلند را آغاز کردیم و همانطور که می‌دانید یک صنعت در ابتدای شکل‌گیری نیاز به حمایت دارد اما زمانی که تولیدکنندگان گل‌های خود را از هلند وارد می‌کنند و تمایلی به خرید از شرکت‌های نوپا ندارند، مسلماً این صنعت با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

وی ادامه داد: تولیدکننده با بخش اطلاعاتی ارتباطی ندارند در صورتی که ارتباط این دو بخش سبب بهبود کار خواهد شد و تولیدکنندگان می‌تواند مشکلات احتمالی را برای ما روشن کنند و در صورت ارتباط این دو بخش نوعی سیستم برد برد ایجاد خواهد شد. سیستم کشت بسته دانش پیچیده‌ای ندارد و دانش و مواد اولیه آن در ایران وجود دارد. علت پیشرفت هلند در صنعت گل این است که تمامی بخش‌ها با یکدیگر همکاری داشته و هر بخش به سود خود قانع است.

مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان زینتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: مشکل دیگری که وجود دارد این است که زمانی که تولیدکنندگان از هلند گلی را خریداری می‌کنند اگر مشکلی ایجاد شود آن را در روش‌های کشت خود جستجو می‌کنند اما در زمان خرید گل داخلی در صورت وجود هرگونه مشکل احتمالی آن را ریشه در بی‌کیفیتی کار جستجو می‌کنند. اگر این طرز تفکر اصلاح شود و شبکه‌های تولید یکدیگر را تحمل کنند، بسیاری از مشکلات نیز حل خواهد شد.

عدم شبکه‌سازی سبب رکود تحقیقات می‌شود

وی با تاکید بر اینکه دانش می‌تواند گسترش پیدا کند و ارتباطات سازنده بسیاری شکل بگیرد، ادامه داد: اما قبل از آن باید اعتماد میان بخش تحقیقات و تولیدکننده ایجاد شود. واحد تحقیقات در زمانی می‌تواند تولید دانش کند که مشتریانی داشته باشد و عدم شبکه‌سازی سبب رکود تحقیقات می‌شود.

مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان زینتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر گیاهان بومی زیادی در کشور وجود دارد ولی در زمینه اهلی کردن آن اقداماتی صورت نگرفته است. سطح زیرکشت هلند به کشور ما نزدیک است اما آیا درآمد این دو کشور از صنعت گل نیز به یک مقدار است؟


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۹۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور