Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید شما هم در میان اطرافیان با افرادی برخورد کرده باشید که معتقدند اگر می‌دانستند چقدر عمر می کنند، می‌توانستند به شکل دیگری زندگی کنند و در همین راستا امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به بررسی این موضوع و حقایقی پیرامون ارتباط آن با ساعت بیولوژیکی افراد بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعت بیولوژیکی به چه معناست؟

ساعت بیولوژیکی، ساعت زیستی، ساعت زیست‌شناختی یا ساعت بدن یک چرخهٔ تقریباً ۲۴ ساعته در فرایند‌های زیست‌شیمیایی، فیزیولوژیکی، یا رفتاری موجودات زنده، شامل گیاهان، جانوران، قارچ‌ها و سیانوباکتری‌ها شناخته می شود.

اختلال در ساعت زیست‌شناختی انسان می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های بسیاری شود.

بیشتر بخوانید؛ چرا چند دقیقه قبل از زنگ خوردن ساعت بیدار می شویم؟

تنوع دوره‌های فعالیت‌های زیستی در موجودات زنده برای فرایند‌های بسیار ضروری انجام می‌گیرد.

فرایند‌هایی که در جانوران شامل خوردن، خوابیدن، جفتگیری کردن، مهاجرت، خواب زمستانی و تقسیم یا باززایی سلول‌ها است و در گیاهان شامل جنبش‌های جوانه‌زنی، واکنش‌های فوتوسنتزی است.

در میان دوره‌های گوناگون مهم‌ترین دوره، دوره‌های شبانه‌روزی است که با نام ریتم شبانه‌روزی هم معروف است.

تشخیص سن بیولوژیکی و میزان طول عمر انسان

برخی حتی مطمئنند اگر می‌دانستند که چقدر عمر خواهند کرد، می‌توانستند به شکل دیگری زندگی کنند و در حال حاضر دانشمندان می‌توانند به سوالات این افراد پاسخ دهند.

تیمی از دانشگاه یلس، آزمایشی را انجام دادند که با دقت بسیار سن بیولوژیکی انسان را تشخیص داده و کمک می‌کند که بدانند چقدر این تیک تاک ساعت ادامه خواهد داشت.

محققان توضیح دادند که ماشین حساب زندگی برپایه ۹ نشانگر زیستی کار می‌کند که در خون انسان وجود دارد. به عبارت دیگر بیمار باید باید یک آزمایش معمولی بدهد.

بیشتر بخوانید؛ تاثیر خواب به موقع در رشد، تنظیم ساعت زیستی درونی و سلامت کودک

آزمایش‌های مربوط به طول عمر قبلا هم انجام می‌شدند، اما این آزمایش جدید دقت بسیار بالایی دارد. دانشمندان ۴۲ شاخص متفاوت (به طور مثال سطح گلوکز، لکوسیت و آلبومین) را اندازه گیری می‌کنند.

اطلاعات به دو پایگاه بزرگ منتقل می‌شود. در جریان کار متخصصین اطلاعات افراد در سنین مختلف و همچنین بیماران فوت کرده را بررسی کردند.

به طور مثال سن حقیقی فرد ۶۵ سال است، اما وضعیت فیزیک ۷۰ سال را نشان می‌دهد و خطر مرگ وی مانند فرد ۷۰ ساله است.

دانشمندان به این نتیجه رسیدند که سن بیولوژیکی زنان در اکثر موارد کمتر از سن واقعی آنهاست و در مردان برعکس پیری زودتر فرا می‌رسد.

در بین افراد در سنین ۵۰ تا ۶۴ سال خطر مرگ به خاطر پیری زودرس بیشتر از افراد در سنین ۶۵ تا ۸۴ سال است.

نحوه پیش بینی میزان طول عمر یک فرد

دانشمندان اکنون می‌توانند بطور دقیق طول عمر یک انسان را پیش‌بینی کنند.

جالب است بدانید که؛ محققان به بررسی تغییرات شیمیایی دی‌ان‌ای پرداختند که در طول عمر رخ داده و می‌تواند به پیش‌بینی سن فرد کمک کند؛ آن‌ها با مقایسه سن واقعی افراد با سن ساعت زیستی پیش‌بینی شده توانستند یک الگوی جدید را مشاهده کنند.

بیشتر بخوانید؛ مخالف احیای زیست شبانه هستم

افرادی که سن زیستی آن‌ها بزرگتر از سن واقعی‌شان بود، بیشتر احتمال داشت که زودتر از افرادی که دارای سن زیستی و واقعی مشابه بودند، بمیرند.

چهار پژوهش جداگانه به بررسی حیات حدود ۵۰۰۰ نفر برای ۱۴ سال پرداختند.

سن زیستی هر فرد در آغاز از روی نمونه خون وی اندازه‌گیری شد و سپس داوطلبان در طول پژوهش مورد پیگیری قرار گرفتند.

محققان دریافتند که بین برخورداری از یک ساعت زیستی سریعتر و مرگ زودرس حتی با در نظر گرفتن عواملی مانند استعمال دخانیات، دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی ارتباط مستقیم وجود داشت.

آن‌ها ساعت زیستی هر فرد را با بررسی یک اصلاح شیمیایی در DNA موسوم به متیلاسیون اندازه‌گیری کردند.

بیشتر بخوانید؛ اعمال ناخواسته‌ای که در حین خواب انجام می‌دهید؛ را بشناسید!

این اصلاح هیچ نوع تغییری در توالی دی‌ان‌ای ایجاد نمی‌کند، اما نقش مهمی در فرآیند‌های زیستی ایفا کرده و می‌تواند بر چگونگی فعال و غیرفعال شدن ژن‌ها تاثیر بگذارد.

تغییرات متیلاسیون می‌تواند بر ژن‌های زیادی تاثیر بگذارد و در طول زندگی انسان رخ می‌دهد.

اما به گفته محققان، در حال حاضر مشخص نیست که چه شیوه زندگی یا عوامل ژنتیکی بر سن زیستی انسان تاثیر می‌گذارد. آن‌ها پژوهش‌های بیشتری را برای بررسی دقیق این امر دنبال می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طول عمر ساعت بیولوژیکی زمان مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۴۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان و زمان واریز سود ۴۰ نماد بورسی و فرابورسی

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، تقسیم سود بالا در مجامع همواره مورد توجه سهامداران قرار داشته است و حائز اهمیت بوده است، بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع در این مطلب به زمان واریز سود چند نماد پرداخته ایم که آذرماه پایان سال مالی آن‌ها بوده است. ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000J1r

دیگر خبرها

  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • میزان و زمان واریز سود ۴۰ نماد بورسی و فرابورسی
  • اختلال‌های ارتباط مخابراتی در کهگیلویه و بویراحمد برطرف شد
  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند