Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@18:37:26 GMT

سه صفتی که باعث بی‌ارزشی انسان می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۶۱۹۹

سه صفتی که باعث بی‌ارزشی انسان می‌شود

حجت‌الاسلام ابوالفضل صابری‌اراکی، عضو جامعه مبلغان کشور در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، درباره صفات و عاداتی که موجب بی‌ارزشی انسان می‌شوند، گفت: امام جعفر صادق(ع) می‌فرمایند: سه چیز باعث می‌شود که انسان بی‌ارزش شود و در نگاه دیگران قدر و منزلتی نداشته باشد. اولین صفت حسادت ورزیدن است یعنی افراد حسود نتیجه و ثمره حسادتشان بی‌ارزشی خود آنان است، کسی که آرزویش زوال نعمت برای دیگران باشد و به عبارتی بدخواه دیگران باشد، برای این شخص خیری نخواهد بود و همگان به چشم یک انسان بی‌ارزش به وی می‌نگرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از آثار منفی در رفتار که جزو رذائل اخلاقی محسوب می‌شود و باعث بیماری روحی یا حتی جسمی می‌شود، «حسد» یا «حسادت» است. رفتاری که باعث برهم‌ریختگی ذاتی و زندگی می‌شود، حسادت لایه‌های پنهان فراوانی دارد که گاهی فرد حسود از آن غافل است. حسد در قالب‌های مختلفی همچون: گفتار، کردار، رفتار، فعل و انفعالات روحی، و گاهی در اشکالی که تشخیص آن مشکل است، بروز می‌کند و به دلیل دارا بودن آثار سوء فردی و اجتماعی، رفع و دفع آن بر شخص حسود واجب است.

عضو جامعه مبلغان کشور در ادامه بیان کرد: دومین صفتی که امام صادق(ع) بیان می‌دارند و سبب بی‌ارزشی فرد می‌شود «سخن‌چینی» است. کسانی که سخن‌چینی می‌کنند انسان‌های بی‌ارزشی هستند چرا؟ زیرا افراد سخن‌چین به نقطه‌ای می‌رسند که جامعه برایشان هیچ‌گونه ارزشی قائل نیست. هرکس حرف دیگران را برای شما بیاورد بدانید که حرف شما را هم برای دیگران خواهد برد و به نظر می‌رسد این موضوع یک بیماری است که گریبان بعضی از افراد را گرفته است.

صابری‌اراکی اظهار کرد: یکی از آفات زبان که در اخلاق اسلامی از رذایل اخلاقی به شمار می‌رود سخن‌چینی یا نمّامی است. سخن‌چینی غالبا به این گفته می‌شود که سخن کسی را که پشت سر دیگری گفته به وی باز گوید، مثلا بگوید فلانی درباره تو چنین و چنان گفت؟ یا نسبت به تو چنین و چنان کرد، و بدین‌سان نوع خاصی از افشاء سر و پرده‌دری و متضمن فساد یا بدگوئی و سعایت است.

وی گفت: قرآن مجید در نکوهش سخن‌چینی می‌فرماید: «وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ»؛ وای بر هر عیب جوی سخن چین. (سوره همزه،1)، در مورد دیگر می‌فرماید: «هَمّازٍ مَشّاءٍ بِنَمیمٍ»؛ از کسانی که بسیار عیب‌جو و سخن‌چین هستند پیروی مکن. (سوره قلم، ۱1) و در آیه دیگر می‌فرماید: «عُتُلٍّ بَعْدَ ذلِکَ زَنیمٍ»؛ سخن‌چین کینه‌توز و پرخور و خشن و بدنام است. (سوره قلم، ۱۳)

صابری‌اراکی تصریح کرد: سومین صفتی که از نگاه حضرت جعفربن‌محمد(ع) سبب بی‌ارزشی افراد می‌شود، سبک‌سری و بی‌فکری است یعنی کسانی که سبک‌سر هستند و امورشان را با بی‌فکری انجام می‌دهند. متأسفانه در جامعه با افرادی روبرو می‌شویم که کارهایی را انجام می‌دهند که بعضا بچه‌ها قادر به تشخیص بدی و سبکی آن کار هستند ولی آن فرد متوجه نیست، خب این افراد در جامعه بی‌ارزش خواهند بود که البته این بی‌فکری مصادیق گسترده و متنوعی دارد، مثلاً کسانی که بی‌فکر ازدواج می‌کنند، بی‌فکر تحصیل می‌کنند و وارد دانشگاه و رشته‌ای می‌شوند، بی‌فکر صحبت می‌کنند و ارتباط برقرار می‌کنند و موارد فراوان دیگری که می‌توان بیان کرد.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی ایکنای مرکزی صفات رذیله استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۶۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند

کرمی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان ضمن تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم  ؛  معلمان را انسان‌های دلسوزی دانست که نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند.

وی افزود: معلمان نیروسازی می‌کنند؛ تربیت می‌کنند و در ابعاد مختلف و شاخه‌های گوناگون موجود در جامعه انسان را آماده کرده و خواهند کرد.

کرمی گفت: تربیت در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین عزیز است.

استاندار ادامه داد: بهترین فرصت برای آموزش و پرورش مهیاست تا فرزندان جامعه را در مسیر رشد و بالندگی و توسعه همه جانبه شخصیت آنان تربیت نماید.
وی خاطرنشان کرد: مهارت آفرینی و فرصت ساختن انسان‌های ماهر و توانمند نیز در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود تا نیاز جامعه به نیروی متخصص مرتفع گردد.
وی ادامه داد: همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند و باید ظرفیت سنجی و بسترآفرینی برای تحقق اهداف نظام آموزشی و تربیتی صورت گیرد.
استاندار اظهار داشت: معلمان با ذهن و فکر و اندیشه دانش‌آموزان سر و کار دارند و مقام و جایگاه تعلیم و تربیت به دلیل اینکه رسالت پیامبران است؛ دارای ارزش و اهمیت است.
وی بیان داشت: دانش آموزان دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های ذاتی فراوانی هستند که باید توسط معلمان و با هدفگذاری بلند، هدایت و ارشاد و تربیت شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • جمعیت هلال احمر نماد خدمت به جامعه است
  • جوهره و جنس اولیه «مشارکت» در نظام مردم‌سالاری دینی
  • اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند
  • جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • نشانه جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد
  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟
  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند