Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پس از پیروزی انقلاب اسلامی باتوجه به ضرورت اقدامات سریع و وسیع در زمینه افزایش تولید محصولات کشاورزی و توسعه عمران و آبادی طرح شکل گیری جهاد سازندگی مطرح شد و به فرمان امام خمینی (ره) در تاریخ ۲۷ خرداد ماه سال ۵۸ برای اولین بار جهاد سازندگی در کشور شکل گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به ضرورت انجام اقدامات وسیع در راستای محرومیت زدائی و افزایش تولید محصولات کشاورزی و توسعه و عمران روستا‌ها برای اولین بار طرح جهاد سازندگی با اعزام گروه‌های ۱۰ نفره دانشجویی به مناطق محروم مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرانجام این طرح با محوریت توسعه و آبادانی در کشور در تاریخ ۲۷ خرداد ماه سال ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی (ره) اجرایی شد و در این بین یکی از رخداد‌های مهم انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

از جهاد سازندگی تا وزارت جهاد کشاورزی

 شکل‌گیری و روند حرکت آن توانست دستاورد‌ها و توفیقات فراوانی را عاید کشور کند و بعد‌ها و پس از یک دوره آغازین، جهاد سازندگی به وزارتخانه‌ای در دولت تبدیل شد و سرانجام با ادغام در وزارت کشاورزی، به نام وزارت جهاد کشاورزی شناخته شد.

در این بین وزارت جهاد کشاورزی نسبت به سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نقش مهمی را در نظام اجرایی کشور در دست دارد و وظایفی، چون تولید فرآورده‌های پروتئینی، غذایی، آبخیزداری و آبخوانداری، آموزش، تحقیقات و فعالیت در عرصه منابع طبیعی و ... را عهده دار است.

لیست سازمان های وزارت جهاد کشاورزی

وزارت جهاد کشاورزی دارای ۸ سازمان مهم از جمله سازمان امور اراضی کشور، سازمان امور عشایر ایران، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان حفظ نباتات، سازمان شیلات ایران و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران است.

وظایف بخش های مختلف وزارت جهاد کشاورزی

 هریک از بخش‌های وزارت جهاد کشاورزی وظایفی را برعهده دارند که در این بین مهمترین وظیفه بخش عمران و صنایع روستایی آبرسانی، برق رسانی، احداث راه، بهسازی و توسعه صنایع روستایی است.

همچنین بخش منابع طبیعی وظیفه حفظ، احیا، حمایت و بهره‌برداری از عرصه‌های جنگلی، مرتعی و بیابانی و بخش امور دام و شیلات وظیفه تولید و تامین فرآورده‌های دامی و پروتئینی در کشور، گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ، شیر و ماهی را بر عهده دارد.

لازم به ذکر است که در زمینه آبخیزداری نیزبحث توسعه آبخیزها، عملیات آبخیزداری، حفاظت از آب و خاک و بروز سیل مطرح است و بخش ترویج و مشارکت مردمی باید جلب مشارکت مردم و بسیج توانایی‌های روستاییان با آموزش و انتقال دانش فنی جدید برای افزایش کارایی روستاییان در تولید و سازندگی را در دستور کار خود قرار دهد.

در بخش آموزش و تحقیقات موضوعاتی، چون توسعه و تقویت بنیه علمی و نیروی انسانی جهادسازندگی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه امور دام و منابع طبیعی در میان است.

گفتنی است بخش دامپزشکی وظیفه تامین بهداشت دام و فرآورده‌های دامی و توسعه کشتارگاه‌های صنعتی و بخش امور عشایر برای ارتقا سطح زندگی و رفاه عشایر با اسکان خدمات رسانی به آنان در تلاش است.

در زمینه خدمات فنی و مهندسی نیز ساخت سد، سیلو، پل و... از وظایف وزارت جهاد کشاورزی به شمار می رود.

نبود الگوی کشت حلقه مفقوده در بخش کشاورزی

یکی از مهمترین وظایف وزارت جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی کشور و تولید محصولات کشاورزی است که همواره مورد توجه این وزارت خانه بوده اما برخی موارد به دلایل مختلف شاهد نوسانات قیمتی محصولات کشاورزی به دلیل عدم تعادل در عرضه و تقاضا هستیم.

دلیل نبود تعادل در عرضه و تقاضا از سوی کارشناسان همواره نبود الگوی کشت در بخش کشاورزی مطرح می شود.

لازم به ذکر است که وجود الگوی کشت مناسب در هر منطقه از کشور می تواند نگرانی کشاورزان را بابت فروش محصولاتشان به حداقل برساند و این امید را به کشاورز دهد که همواره محصولش در بازار مشتری دارد.

اما کشاورز با تکیه بر تجربه و بررسی روند فروش محصولات در سال های گذشته دست به کاشت محصولی می زند که عدم آگاهی از نیاز بازار همواره برای کشاورزان مشکلاتی را به وجود می آورد.

از طرفی سالانه ارز قابل توجهی در جهت واردات محصولات کشاورزی صرف می شود که توان تولید آن در کشور وجود دارد و می توان با اطمینان دادن به کشاورز در خصوص بازار برخی محصولات کشاورزی تولید محصولات مورد نیاز را به کشاورزان ایرانی سپرد و از هدر رفت ارز جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جهاد کشاورزی جهاد سازندگی سازمان وزارت خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۸۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، بابک مومنی درنشست با مدیران شرکت فولادین ذوب و فرماندارویژه شهرستان آمل درمحل این شرکت گفت، شرکت فولادین ذوب آمل یکی از واحد‌های مهم تولیدی واشتغالزایی درمازدنران است که با توجه به ظرفیت مهم این مجموعه در تولید قطعات خودرویی، قطعا در ایجاد خط تولید وساخت ماشین آلات بخش کشاورزی توفیق خواهد داشت.

وی افزود: قطعا از مجموعه فولادین ذوب آمل عملیاتی شدن این طرح مهم سرمایه گذاری وتحقق آن دور از دسترس نیست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: توقع وانتظاری که از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل درقابل تفاهم نامه‌ای که با شرکت خودروسازی چینی امضاء کردند، هرچه سریعتر منجر به انتقال دانش وفناوری تولید درشهرستان آمل منجر شود.

مومنی ادامه داد: با صحبت‌هایی که میان مدیران شرکت فولادین ذوب آمل و شرکت خودروسازی چینی شده، مقرر شد دریک فرصت زمانی شش ماهه یا یکساله منجر به انتقال دانش وفناوری تولید بشود.

وی اظهار کرد: توقع سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی درهمه بخش‌های کشاورزی مازندران از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل این هست که به گونه‌ای اقدام کنند که ما درمازندران بتوانیم تجربیات لازم را برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی دراستان بهره ببریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: درحال حاضر تولید ماشین آلات کشاورزی ازجمله ماشین‌های هرس، وجین کار وماشین آلات مدیریت برداشت محصولات که هنوز وارد کشور وارد نشده یا کمتر وارد شده، انتظار است که تکنولوژی تولید وساخت این ماشین آلات را وارد استان کنیم که این امر زمینه ساز توسعه درآینده استان خواهد شد.

مومنی ادامه داد: متاسفانه درحال حاضر دراین زمینه ما دربخش کشاورزی بیشتر مصرف کننده هستیم واگر هم مواردی ازاین دست درکشور ویا استان واحد تولیدی فعال باشد، در حد مونتاژ قطعات ماشین آلات است.

وی افزود: قطعا شرکت فولادین ذوب آمل با پیشینه خود تولید قطعات خودرو‌های سواری وسنگین، خطوط بزرگ تولید ومونتاژ ونیروی انسانی مورد نیاز، می‌تواند مازندران را در بخش تولید ماشین آلات مورد نیاز بخش کشاورزی بیمه کند.

رییس هیات مدیره شرکت فولادین ذوب آمل نیز در این نشست درگزارشی از ظرفیت‌های این مجموعه تولیدی درشهرک صنعتی امامزاده عبدالله آمل گفت: این شرکت از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را در شهرک صنعتی آمل با هدف تولید انواع قطعات چدنی و آهن آلات و مقاطع فولادی آغاز و در حال حاضر به یکی از شرکت‌های مهم در این حوزه تبدیل شده است.

مجتبی روشن افزود: هم اکنون ظرفیت تولید گروه کارخانجات فذا آمل حدود ۷۷ هزار و ۷۰۰ تن در سال قطعات چدنی و فولادی و ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن مقاطع فولادی است.

وی اضافه کرد: در واحد ذوب نیز جهت فرآیند ذوب سازی از کوره‌های القایی الکتروترم و یونکر و کوره قوس الکتریکی استفاده می‌گردد و دارای ظرفیتی در حدود ۴۰ تن ذوب در ساعت است.

رییس هیات مدیره گروه کارخانجات فولادین ذوب آمل همچنین به عزم جدی مدیران این مجموعه برای تولید ماشین آلات بخش کشاورزی با توجه به نیاز جدی استان وکشور با رویکرد بومی کردن دانش تولید توسط این شرکت گفت: در این همین راستا کارخانجات فولادین ذوب آمل و شرکت زوم لاین کشور چین برای همکاری‌های مشترک برای تولید و ساخت ماشین آلات کشاورزی در شهرستان آمل تفاهم و به توافق‌های اولیه رسیدند.

روشن ابرازامیداوری کرد: با کمک وحمایت جهادکشاورزی ومجموعه مدیران مرتبط استانی، بتوان این طرح مهم وکلان درحوزه تولید ماشین آلات بخش کشاورزی درشرکت فولادین ذوب آمل عملیاتی کرد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند