Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@11:59:17 GMT

بزرگ‌ترین خانه آثار باستانی مصر بازسازی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۰۰۰۸

بزرگ‌ترین خانه آثار باستانی مصر بازسازی می‌شود

مسولان مصری، پروژه بازسازی موزه «مصر» را درحالی آغاز کردند که مهم‌ترین و مشهورترین مجموعه این موزه چندی بعد به موزه بزرگ مصر منتقل خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، موزه «مصر» که در قلب قاهره و در نزدیکی میدان «‌تحریر» واقع شده است، به عنوان برترین مکان نگهداری از مجموعه آثار باستانی مصر شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این موزه به زودی برخی از آثار مشهور و ارزشمند خود را، از جمله مجموعه معروف به «گنجینه مقبره توت عنخ آمون» ، به موزه بزرگ مصر که سال آینده در نزدیکی اهرام «جیزه» افتتاح خواهد شد، منتقل خواهد کرد.

«گنجینه مقبره توت عنخ آمون» تنها مجموعه‌ی ارزشمندی نیست که موزه مصر در آینده نزدیک دیگر میزبان‌ آن نخواد بود. مجموعه‌ای از مومیایی‌های سلطنتی به موزه ملی تمدن مصری واقع در قاهره منتقل خواهد شد. بخشی از موزه مصر به نمایش انحصاری مومیایی‌های سلطنتی اختصاص داده شده است.

تغییرات اولیه موزه مصر شامل چیدمان متفاوت برخی از گالری‌های نزدیک به ورودی و تغییر مکان مقبره‌های سلطنتی شهر «تانیس» به فضای خالی است که با خارج کردن مجموعه آثار باستانی «‌توت عنخ آمون» به وجود خواهد آمد.

این پروژه بازسازی که ۳.۱ میلیون یورو هزینه در بردارد توسط اتحادیه اروپا تامین می‌شود و یک کنسرسیوم متشکل از پنج موزه اروپایی از جمله موزه ملی بریتانیا و موزه «لوور» از این پروژه بازسازی حمایت می‌کنند. یکی از اهداف بلند مدت این پروژه قرار گرفتن در لیست میراث جهانی یونسکو است.

«خالد العنانی» وزیر میراث و آثار باستانی مصر تاکید کرد، موزه جدید به هیچ وجه یک تهدید برای موزه مصر محسوب نمی‌شود و موزه مصر که خانه بیش از ۱۵۰ هزار اثر باستانی است، ‌ شایسته دریافت حمایت و توجه است.

وی افزود: «‌زمان آن فرا رسیده تا درهای جدیدی بر روی مجموعه غنی این موزه گشوده شود و ساختار فیزیکی و فعالیت‌های تحقیقاتی آن به منظور دستیابی به برترین استانداردهای جهانی، ارتقا یابد.»

مدیریت نه‌چندان منظم این موزه برای نمایش آثار و نگهداری آن‌ها تعجب برخی از بازدیدکنندگان را به دنبال داشته است. در سال ۲۰۱۴، کارکنان این موزه در جریان چسباندن ریش جدا شده ماسک طلایی «توت عنخ آمون» به این اثر صدمه وارد کردند.

اما فضای سنتی این موزه، گروه دیگری از بازدیدکنندگان را مجذوب خود کرده است.

در برخی از بخش‌های این موزه از سال ۱۹۰۲ تاکنون هیچ تغییری اعمال نشده است.

به گفته‌ی «فردریک سیفرید» مدیر موزه مصری برلین که در انجام این پروژه نیز همکاری دارد، موزه مصر برای مصر شناسان حکم مادر موزه‌های مصری را دارد.

وی افزود: «هیچ چیز با موزه مصر واقع در میدان «تحریر» قابل مقایسه نیست و این حقیقتی است هیچگاه تغییر نخواهد کرد.»

گردشگری نقش کلیدی را در اقتصاد مصر ایفا می‌کند و منبع اصلی درآمد خارجی این کشور محسوب می‌شود. مدت طولانی نیست که گردشگری این کشور پس از رکود ناشی از مشکلات سیاسی ایبن کشور در سال ۲۰۱۱ بهبود یافته است.

«‌العنانی» بیان کرد، ادامه روند از دادن آثار باستانی این کشور در جریان قاچاق و غارت‌های سال‌های اخیر بسیار تاسف آور است.

دولت مصر در حال حاضر در تلاش است تا از فروش مجسمه سنگی «‌توت عنخ آمون» در مزایده ماه آینده «کریستیز» ممانعت به عمل آورد.

«‌العنانی» بیان کرد: ‌ «‌عمیقا متاسفم که برخی از آثار باستانی مصر در گذشته و حال در بازارهای بین‌المللی به فروش می رسد. در سال‌های اخیر موفق شدیم هزارن اثر باستانی مصر را به کشور بازگردانیم و به این روند ادامه خواهیم داد.»

وی از سفرا و مسولان فرهنگی، سازمان‌های بین المللی و یونسکو خواست تا در امر مقابله با غارت، فروش و قاچاق آثار باستانی مصر یاری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازسازي موزه مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۰۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۸۰ برنامه شاخص هفته بسیج در شاهرود پیش‌بینی شد

سرگرد مهیار یونس‌آبادی گفت: ۱۷۴ گروه جهادی شهرستان اجرای برنامه‌های مختلف از جمله عمرانی و پزشکی را بر عهده دارند.

وی از ساخت ۲ خانه در منطقه پشت بسطام شاهرود برای خانواده‌های نیازمند خبر داد و گفت: این ۲ واحد مسکونی طی هفته بسیج با حضور مسئولان شهرستان واگذار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مرمت و بازسازی ۱۰ خانه در مناطق محروم در حال انجام است، ابراز کرد: اجرای طرح‌هایی به نفع عموم از جمله بازسازی گلزار شهدای شاهرود، کلامو و قلعه نو و خرقان با همکاری دیگر دستگاه‌های اجرایی در حال انجام است.

مسئول معاونت بسیج سازندگی سپاه ناحیه شاهرود ادامه داد: طرح آبرسانی و آبخیزداری در منطقه بیارجمند با همکاری اداره آبفا و امور عشایری در این هفته افتتاح می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • اجرای ۱۸۰ برنامه شاخص هفته بسیج در شاهرود پیش‌بینی شد
  • افتتاح فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی