Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین نشست خبری پنجمین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعت «فردا» روز دوشنبه ۲۷ خرداد با حضور بهزاد رشیدی، اکبر عالمی و ناصر باکیده در مؤسسه فرهنگی هنری هنری صبا برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست بهزاد رشیدی دبیر این دوره از جشنواره با یاد و خاطره شهدای جهاد دانشگاهی و با بیان اینکه "دوره پنجم جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعت از پانزدهم تا هفدهم مهرماه ٩٨ برگزار می‌شود" گفت: اهداف در دبیرخانه جشنواره پیگیری بحث ارتباط و هم افزایی بین فعالان حوزه هنر فیلم و عکس با مدیران صنایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف ما این است که به فرهنگ مستند سازی فعالیت‌های فناورانه کشور، به الگوسازی و ارتقا سطح کیفی مستندات فیلم و عکس در کشور کمک کنیم و با نمایش این آثار، فعالیت‌های صنعتی را در جامعه معرفی کنیم تا در نهایت ارتقا غرور ملی و خودباوری در جوانان را تقویت کنیم.

او اضافه کرد: هدف اصلی که در جشنواره امسال دنبال می‌کنیم این است که به رفع مهجوری صنعت و فناوری توسط هنر کمک کنیم. دانشمندان اعلام می‌کنند که صنعت و فناوری رشد و پیشرفت کشور و عامل ایجاد اقتصاد پایدار است اما ما معتقدیم این عامل خیلی و به اندازه‌ای که مهم است، معرفی نشده است و مردم جامعه نسبت به این موضوع تصور دقیق و روشنی ندارند.

دبیر جشنواره صنعتی ادامه داد: برندهای شناخته شده‌ای متعلق به کشورهای مختلف در دنیا هستند که ما آن‌ها را می‌شناسیم اما چقدر در جامعه ایران با مفاخر فناوری و صنعتی کشور آشنا هستیم؟ برای مثال گروه صنعتی "مپ‌نا" با تنوع فعالیت وجود دارد ولی داستان این صنعت خیلی مطرح نیست یا پارک علم و فناوری پردیس را داریم که با همراهی مستندسازان، انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند از آن بازدید کردیم و ما در بازدیدهایی که داشتیم متوجه شدیم که مدیران این مراکز کلی حرف نگفته دارند که می‌توانند سوژه صدها فیلم مستند شوند. اما عناوین دیگری مانند اسنپ، کافه بازار، دیجی کالا هستند که نام آن‌ها آشناست اما این مراکز چه فرآیندی را طی کردند تا به این فناوری رسیدند بنابراین فیلم مستند و هنر می‌تواند این روند را به خوبی معرفی کند.

رشیدی در ادامه بیان کرد: اگر بتوانیم ارتباط بین هنر و صنعت را برقرار کنیم، شاهد ارتقا فرهنگی، افزایش آگاهی مردم، اهمیت تولید ملی، افزایش اشتغال و کارآفرینی می‌شویم و صنایع هم بهره‌وری خود را بالا می‌برند و محصولات خود را با کیفیت بهتری ارائه می‌دهند و در نهایت با الگو پیشنهادی تعامل صنعت و هنر، فرهنگ صنعتی ارتقا یابد.

دبیر این دوره از جشنواره درباره فعالیت‌های دوره پنجم جشنواره گفت: برنامه‌های این دوره از جشنواره از همین الان آغاز شده و استقبال از جشنواره نسبت به دوره‌های قبل بیشتر شده است. در این دوره در تلاش هستیم که محورها و موضوعات در این جشنواره را تعریف کنیم. در نشست‌های مختلف و در فضای مجازی محورهای مدنظر را مطرح می‌کنیم. آئین نامه جشنواره را تغییر دادیم و قوانین بخش فیلم و عکس را از هم جدا کردیم. در این دوره سعی کردیم، مخاطبان جشنواره را لیست کنیم و به سراغ این مخاطبان که شامل وزارت‌خانه‌های متولی صنعت و فرهنگ هستند، برویم.

رشیدی تصریح کرد: همچنین توافقاتی با سازمان‌های سینمایی و مراکز زیرمجموعه آن داشتیم که علاوه بر حضور و حمایت این جشنواره، در بحث تولید آثار صنعتی هم حمایت‌گر باشند. با دانشگاه و مراکز دانشگاهی و انجمن عکس و فیلم ارتباط برقرار کردیم. سعی کردم در این از دوره از جشنواره مشارکت خانه سینما را جلب کنیم.

او با بیان اینکه ''بخش‌های مسابقه جشنواره شامل هشت بخش است'' گفت: رویکرد اصلی ما در این جشنواره "مستند" بود اما برای اینکه بخش عمده فیلم‌های صنعتی با نگاه تبلیغاتی هستند، بخش فیلم تبلیغاتی را اضافه کردیم. همچنین مجموعه مستندهای تلویزیون هم اضافه کردیم. عکس صنعتی و عکس فناوری را از هم جدا کردیم. علاوه بر این آثار دانشجویی ضمن اینکه در هفت بخش با دیگر شرکت‌کنندگان رقابت می‌کند، در یک بخش جداگانه با هم رقابت می‌کنند.

رشیدی افزود: منتخب فیلم‌های خارجی در جشنواره‌های خارجی فناوری را در این دوره نمایش می‌دهیم. نمایشگاه تخصصی عکس را در طول جشنواره و هم در قالب تور عکاسی در دانشگاه‌ها خواهیم داشت. در هفته‌های فیلم، فیلم‌های منتخب در دانشگاه‌ها به نوبت نمایش داده می‌شود. همچنین بازدیدهای هنرمندان از مراکز صنعتی و نشست‌های تخصصی و نشست‌های نقد و بررسی را خواهیم داشت. در اختتامیه جشنواره از سه سازمان صنعتی و فناوری که در تولید فیلم و عکس خوب عمل کرده باشند، تقدیر خواهیم کرد. ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیاد ریاست جمهوری و سازمان حامیان اصلی این جشنواره هستند.

اکبر عالمی رئیس هیئت داوران در بخش بعدی این نشست با بیان اینکه "من چهل و چهار سال است که در زمینه عکاسی و سینما در دانشگاه تدریس می‌کنم'' گفت: آرزوی بزرگ بشر ثبت لحظه بود و سرانجام در سال ١٨٢۶ اولین عکس گرفته شد. گرفتن اولین عکس هشت ساعت زمان برد. یک تصویر بیش از ده هزار کلمه حرف می‌زند. عکاسی در علوم فناوری یک معجزه و یک هنر است. هر عکس باید بتواند فرصت بی اعتنایی را از مخاطب بگیرد. اگر فیلم صنعتی می‌سازیم باید ببینیم مخاطب اصلی ما چه کسی است و قرار است فیلم و عکس صنعتی در کجا نمایش داده شود. اساس همه فیلم‌های مستند، پژوهش است و نوآوری هسته مرکزی هر اثر هنری است.

عالمی بیان کرد: اگر بخواهم درباره نقش عکس و فیلم در فناوری کشور بگویم باید خاطره‌ای تلخ تعریف کنم، سال‌های خیلی دور به ماهشهر رفتم و پیشنهاد دادم که یک فیلم صنعتی درباره مراکز صنعتی آنجا بسازم، بنابراین به دیدن یکی از صاحبان صنایع رفتم و وقتی ماجرا را برایش توضیح دادم و او در جواب خودکارش را نشان داد و گفت که من ترجیح می‌دهم این پول را صرف خرید الکترود کنم، این اشتباه من بود و من آدرس را اشتباه رفتم. نمونه دیگر این اشکالات در فیلم‌سازی صنعتی این است که صاحبان مراکز صنعتی دنبال فیلم طولانی هستند؛ یک بار فیلم مستند صنعتی ساختم و چون چهار دقیقه کوتاه‌تر از قرارداد بود بخشی از پول را به من ندادند این در حالیست که تمام اندیشمندان زمین از فیلمسازان می‌خواهند در عصر سرعت و شتاب‌زدگی فیلمی بسازید در چهار دقیقه و خیلی مهم است که فیلمی مؤثر در عصر شتاب ساخته شود.

او با بیان اینکه هنرمند می‌تواند غیر مستقیم تبلیغ کند، گفت: در فرهنگ صنعتی و به طور کلی نقش هنر در صنعت همین جمله که یک عکس بیش از ده هزار کلمه حرف می‌زند کافی است. از برگزاری این جشنواره موضوعی، خوشحال هستم و امیدوارم ایران باشم و از این جشنواره استفاده کنم.

سپس از دبیرهای دوره‌های قبل جشنواره مسعود نجفی و ناصر باکیده تقدیر شد.

مسعود نجفی در این مراسم حضور نداشت و بهزاد رشیدی نامه‌ای از سوی ایشان برای حاضران قرائت کرد.

ناصر باکیده بعد از تقدیر گفت: برگزاری جشنواره در این مقطع است و دبیران جشنواره خیلی تلاش می‌کنند تا جشنواره‌های درخور برگزار کنند. جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی یک حرکت مستمر و آهسته را طی می‌کند.

سپس از پوستر این دوره از جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعت رونمایی شد.

در پایان بهزاد رشیدی درباره محل برگزاری جشنواره گفت: جشنواره دوره چهارم در عسلویه برگزار شد اما امکانات آنجا برای برگزاری جشنواره نمایش فیلم و عکس خوب نیست و به این نتیجه رسیدم ایام برگزاری جشنواره در تهران باشد اما قبل و بعد از جشنواره تورهایی برای بازدید از مراکز صنعتی خواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اکبر عالمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۰۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از اولین موتور شش سیلندر ایران ساخت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور و در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.  

روح الله دهقانی، معاون علمی، فد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، در این مراسم،  با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه گفت: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد.

وی افزود: این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

دهقانی ادامه داد: یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد و گفت: بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.  

دهقانی مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‎ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسیده است. 

وی ادامه داد: امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزء کلیدی‌ترین دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود  ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

دهقانی درباره این پروژه تازه افتتاح شده، توضیح داد: در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه  چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

وی افزود: متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد.

دهقانی به اقدامات انجام‌شده توسط این تیم تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور از جمله این اقدامات است.

وی در همین راستا ادامه داد: ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی نیز از جمله دیگر اقدامات این تیم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از پوستر اولین دوره جشنواره داستان نویسی استان یزد در گردکوه
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • ایجاد ۳۰ هکتار شهرک فناوری در خراسان شمالی
  • رونمایی از پوستر اولین دوره جشنواره داستان نویسی استان در گردکوه