Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان، افزایش تولید در واحد سطح و ثابت ماندن سفره های آب زیر زمینی را سیاست های این اداره عنوان کرد و گفت: نوین کردن آبیاری ها به معنای افزایش سطح زمین کشاورزی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فریدونشهر، «محمود رضا افلاکی» در همایش جهاد شهرستان فریدونشهر ضمن گرامی داشت  هفته جهاد کشاورزی و چهلمین سالگرد تاسیس جهاد سازندگی به فرمان امام راحل، گفت: استان اصفهان ۶۳۶ شهید جهادگر از مجموع ۳ هزار و ۳۰۰ شهید جهادگر کشور اهدا کرده که نشان می دهند اصفهانی ها در خط مقدم جبهه و سنگر سازان بی سنگر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان  با تاکید بر اینکه سال زراعی گذشته، سال خشکسالی شدید بود و با یادآوری اینکه شهرستان پربارش  فریدونشهر که متوسط بارندگی ۵۳۰ میلی متر را  در بلند مدت دارا است، ۳۳۵ میلی متر بارش را تجربه کرد ولی در سال جاری تاکنون ۷۸۴ میلی متر باریده است، بیان کرد: جایگاه استان اصفهان در تولیدات کشاورزی ویژه است و سطح زیر کشت محصولات کشاورزی ۵۷۰ هزار هکتار در ترسالی ها بود و از دهه ۸۰ و کم آبی ها ۱۰۰ هزار هکتار آن کاهش یافت ولی تولید به دلیل افزایش تولید واحد سطح در کشاورزی  ثابت است.

 

وی با تاکید بر اینکه افزایش کمی تولید دیگر اهمیت ندارد بلکه سیاست و رسالت اصلی ما تامین مواد غذایی سالم و خوب در سرسفره مردم است، افزود: تولیدات کشاورزی در ۴۰ سال پیش، ۲۵ میلیون تن بود، و اکنون به ۱۲۵ میلیون تن رسیده که  نتیجه تلاش کشاورزان است، چهار سال متوالی در تولید گندم به خود کفایی رسیدیم و  یک میلیون تن از تولید گندم در سال جاری با سیل گلستان و خوزستان کم شد ولی پیش بینی بیش  برداشت ۱۴.۵ تن گندم و احتمال خرید ۱۲ میلیون خرید تضمینی گندم را می رود.

 

آبرسانی با تانکر برای باغات در فریدونشهر و سمیرم

 

افلاکی با یادآوری اینکه آب، خاک وگیاه مثلث تولید درکشاورزی است و با بیان اینکه استان اصفهان ۱۸۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد که ۱۱۰ هزار نفر در محصولات زراعی فعالیت دارند، تاکید کرد: کشاورز اصلی ترین عنصر در کشاورزی است و باید  روی کشاورز سرمایه گذاری شود و  یکی از مشکلات کشاورزان با وجود تلاشهای نهضت سواد آموزی بی سوادی است که همچنان انتظار برطرف شدن آن را داریم.

 

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان مسن بودن کشاورزان را از مشکلات دیگر کشاورزی دانست و تبیین کرد: جوانان اشتغال های خدمات، صنعت را در پیش گرفتند و جمعیت از شهرستان هایی مانند فریدونشهر به مرکز استان یا شهرستان های همجوار مهاجرت  می کنند و جمعیت کشاورز، کهن سال شده است ولی در سالهای اخیردانش آموختگان کشاورزی افزایش یافته و باید در این حوزه فعال شوند.

 

وی با بیان اینکه حشکسالی در دهه ۸۰ و دراستان آمار تکان دهنده ای برجای گذاشت، افزود: بارش سالانه بلند مدت کل استان که  به طور معمول ۱۶۷ میلی متر است، در این سالها  کمتر از ۱۰۰ میلی متر بوده که کاهش شدید آب های سفره های زیر زمینی را سبب شد و چاه های آب در دشت هایی مانند دشت دامنه از استفاده خارج شد و چاه های پایین دست تر آن، نیز همین مشکل را دارند و شهرستان های سمیرم و فریدونشهر برای باغات تانکر آب رسانی شده است.

 

رتبه سوم تولید سیب زمینی در کشور

 

 افلاکی رسالت و وظیفه  اداره جهاد کشاورزی حفاظت از دو نعمت خاک و آب عنوان کرد و با تاکید بر اینکه شرکت آب منطقه ای بسیار دیر برای تعادل بخشی منابع زیر زمینی و رو زمینی آب وارد شده است، اظهار کرد: کارهای زیر بنایی خوبی برای بهره برداری از کشاورزی صورت گرفته است ولی تصور اینکه آبیاری تحت فشار و بارانی شود، می توان سطح را افزایش داد اشتباه است و باید به جای آن، تولید واحد سطح افزایش یابد.

 

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان  خواستار شناسایی خبرگان سیب زمینی کار در شهرستان فریدونشهر شد و تاکید کرد: علم کشاورزی پیشرفت کرده است و باید از ارقام  با تولید کم به طرف ارقام با تولید بالا حرکت شود تا در پآمد اقتصادی ثابت و پایدار برای کشاورز باشد که با مدیریت درست محقق می شود.

 

وی با بیان اینکه ۱۵ تا ۱۶ هزار هکتار زیر کشت سیب زمینی در استان اصفهان رفته و مقام سوم کشور در تولید آن را داراست و سالانه  نزدیک به ۵۰۰ هزار تن  سیب زمینی تولید می کند، ادامه داد: استان اصفهان در زمینه تولید بذر مشکل دارد و شهرستان فریدونشهر می تواند پتانسیل خودرا  در تولید بذر سیب زمینی فعال کند و حداقل بذر گواهی شده کاشت کنند تا تولید واحد سطح کشور افزایش یابد.

 

تولید بذر سیب زمینی در اصفهان

افلاکی با اشاره به اینکه بیش از پنج میلیون تن  ریز غده در مرکز اصفهان توسط پنج شرکت تولید می شود که ۷۰ در صد ریز غده کشور را تامین می کند، با اظهار تاسف گفت: این محصولات ریز غده در استان استفاده نشده و به استان های آذربایجان می رود، اجازه  صادرات سبب زمینی ۲۰ روزی  است که داده شده است و قیمت اندک  آن را نجومی کرده وتا پنج شش هزار تومان  بر سر زمین نیز قیمت می شود.

 

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه کشت گندم در اراضی شیب دار سبب فرسایش خاک می شود، توصیه کرد: در مناطق شیب دلر فریدونشهر می توان به صورت هلالی و با رعایت اصول فنی  ونه به صورت کپه ای توسعه باغداری صورت گیرد و اصلاح زمان کشت حبوبات از بهاره به پاییز سبب افزایش 20 تا 30 درصد عملکرد به دلیل بارندگی در فصل پاییز است

 

 وی با اشاره به اینکه 7 میلیون تن کود اوره در کشور تولید می شود که پنج میلیون آن صادر و باقی آن با توجه به سهم استان ها توزیع می شود، افزود: کاشت گندم آبی به میزان ۳۵ درصد  و به سطح ۲۸ هزار هکتار دراستان افزایش یافته است و خرید تضمینی گندم از شش شهرستان کویری به میزان ۷ یا ۸  هزار تن به پایان رسیده و اکنون شهرهای مرکزی شروع شده و این خرید یک ماه و نیم آینده  درغرب استان شروع خواهد.

 

افلاکی  خواستار همراهی و اعتماد به دولت توسط کشاورزان  شد و تاکید کرد: کشاورزان فریب دلالان و سودجویان را نخورند تا برای خروج گندم از کشور مانع شوند تا مشکلی برای کشاورز و مردم پیش نیاید./

پایان پیام/563

منبع: شبستان

کلیدواژه: شیراز دهه کرامت اردبیل غنی سازی اوقات فراغت خطبه نماز جمعه اوقات فراغت دهه کرامت در فارس کانون های مساجد خبرگزاری شبستان کانون های فرهنگی هنری مساجد تولید سیب زمینی خرید تضمینی گندم فریدونشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۲۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه نخست بستان آباد در تولید قارچ دکمه‌ای در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر منیری در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه در شهرستان بستان آباد سالانه بیش از یک هزار تن قارچ دکمه‌ای تولید می‌شود گفت: با توجه به ارزش غذایی خوبی که در این محصول وجود دارد و همچنین ظرفیت مناسب قارچ برای جایگزین شدن گوشت به عنوان یک پروتئین، تولید این محصول از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با بیان اینکه تولید قارچ کسب‌وکاری است که از بهره‌وری بالایی برخوردار است، اضافه کرد: براساس آمارهای موجود برای تولید یک کیلوگرم قارچ به کمتر از ۲۰ لیتر آب نیاز است. با توجه به اینکه تولید قارچ خوراکی در فضای بسته و مدیریت‌پذیری انجام می‌شود، باعث افزایش تولید در واحد سطح، اشتغال‌زایی بالا، تولید در تمام فصول سال و گردش سرمایه با توجیه اقتصادی قابل قبول است.

وی با اشاره به اینکه در این شهرستان ۴ واحد تولید قارچ دکمه‌ای صنعتی و بیش از ۳۰ واحد تولید خانگی فعال وجود دارد افزود: شهرستان بستان آباد بدلیل آب و هوای خاص خود (تابستان‌های خنک و اقلیم مناسب کشت و پرورش قارچ خوراکی) و نزدیکی به مرکز استان و شهرستان‌های همجوار از لحاظ بازار مصرف، مناسب تولید قارچ است.

کد خبر 6086094

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • جهاد کشاورزی نیشابور رتبه نخست ارزیابی عملکرد در خراسان رضوی
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • گیلان، تأمین کننده جوجه یکروزه کشور 
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • رتبه نخست بستان آباد در تولید قارچ دکمه‌ای در آذربایجان شرقی