Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌‌کارگروه فرهنگ اجتماعی شورای پیشگیری از وقوع جرم در خراسان جنوبی در حالی برگزار ‌شد که رئیس پلیس فتای استان از عدم وجود شعبه مختص جرائم سایبری و اینترنتی در مجامع قضایی استان خبر داد. ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴ خراسان جنوبی نظرات - اخبار خراسان جنوبی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حجت‌الاسلام  یدالله وحدانی‌‌نیا پیش از ظهر امروز در کارگروه فرهنگی اجتماعی شورای پیشگیری از وقوع جرم خراسان جنوبی اظهار داشت: غفلت از فضای مجازی آسیب‌های جبران ناپذیری فردی و اجتماعی ایجاد می‌کند و حذف و مسدود کردن فضای مجازی جواب نمی‌دهد و باید در این زمینه آگاهی‌های عمومی جامعه ارتقا یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: باید برای تولید و عرضه محتوا از بستر فضای مجازی برای هدایت جوانان استفاده کنیم تا تهدیدات و آسیب‌ها را کاهش دهیم و در روستاها برای این مهم تدابیری اتخاذ و اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ظرفیت بسیج و روحانیت برای آموزش سواد رسانه‌ای به کارگیری شود

وحدانی‌نیا افزود: باید با هماهنگی از ظرفیت بسیج، روحانیون مستقر و دهیاری‌ها برای آموزش سواد رسانه‌ای بیشتر در روستاها استفاده شود و با توجه به فرا رسیدن اوقات فراغت تابستان باید به این مهم برای آگاه سازی نسل جوان بیشتر توجه شود.

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جوبی نیز اظهار داشت: سؤال جدی این است که آیا توانسته‌ایم در بستر سایبر محتوای علمی مناسب برای جوانان و پژوهشگران ارائه دهیم که پاسخ منفی است.

‌استان مرکزی رتبه نخست کشف جرائم سایبری را دارد‌بیش از 95 درصد از جرائم سایبری در استان فارس کشف می‌شوندوقوع جرائم سایبری در استان گلستان 66 درصد افزایش یافت

شیبانی افزود: واقعیت این است که مردم طالب فضای مجازی هستند و نمی‌توان به دلایل مختلف رابطه آنان با فضای مجازی را قطع کرد و وقتی دانشجویی این نکته را بیان می‌کند که برای منابع مورد نیاز پایان نامه ارشد خود نتوانسته چند سایت معتبر با محتوای دقیق علمی بیابد نشان از بی توجهی به موضوع محتوا در فضای مجازی دارد.

وی اظهار داشت: اینکه فضایی بدون آسیب اجتماعی داشته باشیم هیچگاه رخ نخواهد داد بلکه باید با راهکارهای مناسب و منطقی راهی برای پیشگیری از افزایش میزان آسیب‌ها و در نهایت کاهش آن بیابیم.

88 عنوان مجرمانه برای فضای مجازی

رئیس پلیس فتای خراسان جنبوی نیز در این جلسه با بیان اینکه سال گذشته 319 میلیون تومان از مردم استان خراسان جنوبی در فضای سایبری کلاهبرداری شده اما در سه ماهه امسال این میزان یک میلیارد تومان شده و سه برابر رشد کرده است اظهار داشت: در حال حاضر 88 عنوان مجرمانه برای فضای مجازی تعریف شده است.

سرهنگ محمدپور افزود: جرم سوم استان خراسان جنوبی در حوزه فضای مجازی انتشار اخبار کذب است و این اثرات سوء خود را در روستاها می‌گذارد و در سه ماهه ابتدای امسال وقوع جرم در فضای مجازی استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 163 درصد افزایش یافته است.

فضای سایبری خراسان جنوبی مناسب نیست

وی با بیان اینکه در فضای سایبری خراسان جنوبی اوضاع مناسب نیست و متاسفانه با اوضاع حقیقی دینی و فرهنگی مردم استان بسیار فاصله دارد افزود: در بحث انتشار فیلم و عکس‌های مبتذل و مستهجن و مزاحمت‌ها مجرمان ما داخلی استانی هستند در حالی که در حوزه مالی و کلاهبرداری بیشتر مجرمان خارج از استانی هستند.

محمدپور بیان کرد: باید قبل از اینکه پهنای باند اینترنت پرسرعت به روستاها برود برای استفاده درست از فضای مجازی فرهنگ سازی شود و امروزه تحت تاثیر فضای مجازی سبک زندگی ایرانی و اسلامی دچار تغییر شده و شکاف عمیق بین نسلی جدید و والدین ایجاد شده که با ورود اینترنت به روستاها این تغییر سبک زندگی ایجاد خواهد شد.

نوجوانان و جوانان در بحث بهره‌برداری از اینترنت به مرحله اعتیاد اینترنتی رسیده‌اند

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: بسیاری از آمار جرائم فضای مجازی در زمینه هتک حیثیت و مزاحمت‌ها به پلیس فتا گزارش و مراجعه نمی‌شود اما هنگامی که کارشناسان پلیس فتا در مدارس و دانشگاه ها حضور می‌یابند اکثر سوال و ابهامات نشان می‌دهد که جوانان تحت تاثیر مستقیم فضای مجازی قرار دارند.

وی افزود: هر چند توسعه اینترنت پرسرعت در روستاها بسیار مطلوب است اماباید با آگاهی بخشی به روستائیان به آنان بیاموزیم که از همین بستر چگونه می‌توان در توسعه مشاغل روستایی چون کشاورزی استفاده کرد و متأسفانه نوجوانان و جوانان در بحث بهره‌برداری از اینترنت به مرحله اعتیاد اینترنتی رسیده‌اند و بیش از یک سوم زمان خود را در فضای مجازی سپری می‌کنند.

محمدپور اظهار داشت: پلیس فتا در بیرحند و طبس فعال است اما متاسفانه در سایر شهرستان‌های استان خراسان جنوبی پلیس فتا نداریم و شعبه مختص به جرائم فضای مجازی در مجموعه قضایی استان وجود نداریم.

انتهای پیام/ش

R41348/P/S56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۳۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی

سرهنگ ابوالحسینی رئیس پلیس فتا استان یزد ضمن تبریک روز کارگر گفت: کارگران به دلیل صرف وقت بیشتر در محیط کار، و عدم آگاهی از تهدیدات فضای مجازی، مورد توجه مجرمان سایبری قرار می‌گیرند و حساب‌هایشان با روش‌های مختلف تحت حملات کلاهبرداران قرار می‌گیرد.

او از کارفرمایان، کارخانجات و شرکت‌های تولیدی، صنعتی نیز خواست تا موضوعات کلاهبرداری در فضای مجازی را به کارگران اطلاع رسانی کنند و آنها را از موضوعات در این فضا آگاه سازند.

این مقام انتظامی بیان داشت: اطلاع‌رسانی در فضای مجازی وظیفه اجتماعی تمامی افراد است و از کسانی که در این زمینه اطلاع رسانی فعالیت می‌نمایند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

سرهنگ ابوالحسینی خاطرنشان کرد: پلیس فتا در راستای افزایش سطح آگاهی و پیشگیری از جرم در فضای مجازی، به ارائه محتوای آموزشی و پیشگیرانه می‌پردازد و افراد جهت دریافت محتوا می‌توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا به نشانی www. Cyberpolice.gov. ir و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با کارشناسان ما در ارتباط باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • فرد هتاک فضای مجازی دستگیر شد
  • فرد هتاک فضای مجازی در چالوس دستگیر شد
  • «پدرخوانده» در چالوس دستگیر شد
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • دستگیری فرد هتاک فضای مجازی در چالوس
  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • توقیف ۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی