Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش‌های مجلس با تاکید بر اینکه مطابق با برآوردهای انجام شده در سال های قبل ارزش دارایی‌های مالی دولت حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان است، اعلام کرد: از محل مولد سازی دارایی‏‌های مالی دولت و شرکت‌‏های دولتی می‏‌توان حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال درآمد ایجاد کرد.

در بخشی از گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با عنوان «برنامه اداره کشور بدون نفت» درباره ملاحظات و نکات مرتبط با عملیات بودجه آمده است: «دارایی‌های دولت ظرفیت قابل توجهی برای درآمد زایی و تامین مالی بودجه دولت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو گروه اصلی این دارایی های عبارتند از دارایی های مالی (سهام شرکت های دولتی) و اموال غیر منقول (شامل زمین، ساختمان و ...). دسته اول این دارایی ها به صورت مستقیم قابل فروش در بازار بورس اوراق بهادار هستند. مطابق با برآوردهای انجام شده در سال های قبل ارزش این دارایی ها در حدود 80 هزار میلیارد تومان است. دسته دوم دارایی های دولت که از ارزش بسیار بالاتری برخوردار بوده ولی درآمدزایی از آن ساز و کار پیچیده تری دارد اموال غیر منقول دولت (شامل دستگاه های ملی، استانی و شرکت های دولتی) است. مطابق با گزارش وزارت اقتصاد تاکنون در حدود 349 هزار فقره ملک شامل (زمین، ساختمان و ...) به تفکیک دستگاه های ملی 56 هزار فقره، دستگاه های استانی 249 هزار فقره و شرکت های دولتی 43 هزار فقره شناسایی و ثبت شده است. برآوردها حاکی از آن است که بخش قابل توجهی از اموال غیر منقول دولت هنوز شناسایی و ثبت نشده است.

*امکان ایجاد درآمد سالانه 40 هزار میلیارد تومان از محل مولدسازی دارایی های دولت

دو روش اصلی برای درآمدزایی از این گروه از دارایی‌ها فروش و مولد سازی است. در فرآیند مولد سازی دارایی غیر نقد شونده دولت با استفاده از روش‌هایی نظیر اجاره کوتاه و بلندمدت، صندوق زمین و ساختمان، ریتز  به دارایی نقد شونده تبدیل می‌شود و دولت از جریان نقدی ایجاد شده بدون واگذاری مالکیت بهره ببرد. تجارب بین المللی حاکی از آن است که فروش و مولد سازی دارایی‌های دولت با اهدافی نظیر کاهش بدهی‌های دولت و سرمایه‌‌گذاری مجدد در شرایط خاص و با برنامه مشخص و محدود در کشورهای پیشرفته انجام شده است.  مطابق با برآوردهای انجام شده از محل مولد سازی دارایی‌های مالی دولت و شرکت‌های دولتی می‌توان تا 3 درصد تولید ناخالص داخلی کشورها در سال درآمد ایجاد کرد. این درآمد برای ایران در حدود 40 هزار میلیارد تومان در سال خواهد بود. ظرفیت ایجاد درآمد از دارایی‌های غیر مالی دولت نیز قابل توجه است. اگرچه ظرفیت دارایی‌‌های دولت برای درآمد زایی  قابل توجه است ولی بدلیل مسائل مدیریتی، قانونی، حقوقی و انگیزشی تاکنون بهره برداری چندانی از این ظرفیت نشده است. به نظر می‌‌‌رسد در کوتاه مدت (انتهای سال جاری) می‌‌‌توان با استفاده از ظرفیت‌‌‌های موجود نظیر فروش، اجاره و استفاده از صندوق‌‌‌های زمین و ساختمان، در چهارچوب قوانین و مقررات موجود با شکل‌‌‌گیری مدیریتی واحد و لحاظ نمودن شرایط انگیزشی برای مشارکت دستگاه‌‌‌ها درآمد مناسبی ایجاد نمود. در بلند مدت باید با تصویبلایحه مدیریت دارایی‌‌‌های دولت و ایجاد و توسعه تمامی ابزارهای قابل کاربرد در این حوزه (نظیر ریتز، صندوق پروژه، مشارکت عمومی و خصوصی) به همراه تنظیم ساز و کاری دائمی برای فروش و مولد سازی دارایی‌‌‌های دستگاه‌‌‌های اجرایی شرایط لازم برای درآمدزایی پایدار از این حوزه را فراهم کرد.

*شش اقدام ضروری برای استفاده از ظرفیت دارایی‌های دولت

به منظور بهره برداری بهتر از ظرفیت دارایی‌‌های دولت گام‌‌های زیر ضروری هستند:

1- ایجاد یک مدیریت با اختیارات لازم جهت هماهنگی و تسهیل امر فروش و واگذاری

2- ایجاد ساز و کاری برای افزایش انگیزه مشارکت دستگاه‌‌ها در فرآیند مولد سازی و فروش (برای مثال می‌‌توان بودجه دستگاه‌‌ها را به نوعی به عایدی ناشی از مولد سازی دارایی‌شان متصل کرد)

3- شناسایی موانع و ملاحظات قانونی و حقوقی و رفع آن‌‌ها

4- توسعه و تکمیل ابزارهای مورد استفاده در فرآیند مولد سازی و فروش

5- فروش دارایی‌‌های دولت تنها از روش رقابتی با استفاده از ابزارهای بورس و لحاظ شفافیت کامل

6- تقسیم دارایی‌‌های دولت به دو بخش فروش و مولد سازی و برنامه ریزی جداگانه برای هرگروه».

 

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EHv برچسب ها: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ، شرکت های دولتی ، سهام شرکت های دولتی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی شرکت های دولتی سهام شرکت های دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۶۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی قزوین در مولدسازی دارایی‌های مازاد

استاندار قزوین گفت: استان قزوین در مولد سازی ها رتبه نخست کشور را دارد و اموال مازاد شناسایی و فرآیند تصویب برای تامین منابع مالی در حال انجام است و با نهایی شدن فرآیند واگذاری ها، اتفاقات خوبی در تامین مالی پروژه ها اتفاق می افتد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه بازدید از پروژه های عمرانی حوزه بهداشت و درمان اظهار داشت: یکی از مشکلات زیرساختی استان قزوین بحث بهداشت و درمان است که با پروژه های خوب و قابل توجه بیمارستانی در شهر قزوین اتفاق خوب و ملموسی در جبران عقب ماندگی ها اتفاق خواهد افتاد.

 وی افزود: در 2 سال گذشته با تمرکز استان پیشرفت پروژه ها مطلوب است و بیمارستان شهید رجایی مراحل پایانی خود را سپری می کند و به زودی خدمت رسانی در این فضا آغاز می شود. 

اعلایی گفت: پروژه بیمارستان 700 تختوابی علی رغم پیشرفت پایین در مصوبات سفر رئیس جمهور قرار گرفت و اعتبارات لازم تخصیص پیدا کرده است، هم اکنون مراحل سفت کاری پروژه در حال پایان است و با منابع ملی و مولد سازی آهنگ پیشرفت پروژه سریعتر خواهد شد. 

استاندار قزوین اضافه کرد: استان قزوین در مولد سازی ها رتبه نخست کشور را دارد و اموال مازاد شناسایی و فرآیند تصویب برای تامین منابع مالی در حال انجام است و با نهایی شدن فرآیند واگذاری ها، اتفاقات خوبی در تامین مالی پروژه ها اتفاق می افتد. 

نماینده عالی دولت در استان در پاسخ به اینکه آیا این پروژه تا پایان دولت به بهره برداری خواهد رسید، اظهار داشت: مهم این است که این پروژه با تمام سرعت و توان پیگیری شود و هرچه سریعتر در خدمت مردم قرار گیرد، البته تلاش می شود فاز نخست این پروژه قبل از پایان دولت سیزدهم به بهره برداری برسد ولی این پروژه بسیار بزرگ است و ممکن است زمان بندی اجرایی آن طولانی شود.

وی افزود: استان در سرانه تخت بیمارستانی جزو رتبه های انتهایی کشور قرار دارد و نیازمند تجهیزات بیمارستانی است، به همین دلیل تمام تلاش خود را برای افزایش سرعت و بهره برداری انجام خواهیم داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشتازی قزوین در مولدسازی دارایی‌های مازاد
  • تبیین مولد سازی دارایی‌های دانشگاه های تبریز و علوم پزشکی
  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • شناسایی ۱۶ هزار میلیارد تومان املاک مازاد دولت در هرمزگان
  • قیمت‌گذاری‌ها در مولد‌سازی به استان‌ها واگذار خواهد شد
  • شناسایی ۱۶ هزار میلیارد تومان ملک برای مولد سازی در هرمزگان
  • اختیارات استان‌ها در اجرای طرح مولد سازی افزایش می‌یابد
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد