Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینکه مدیر شبکه کودک سیما دغدغه کودکان سرزمینش را دارد بی‌تردید دغدغه‌ای ارزشمند است اما پرسش اینجاست که او در مقام مدیر در صف اول مبارزه با جنگ نرم دشمن، کدام محتوای تولیدی را متناسب با ذائقه کودک ایرانی ساخته است؟
همین حالا که او به یاری خدا قرار است در صف مقدم بجنگد، کودکان ما کدام برنامه تولیدی یا قهرمان کودکانه داخلی را در کارتون‌های شبکه پویا، نهال یا امید و شبکه‌های دیگر دارند که بشناسند و برایش هیجان داشته باشند و از قهرمانی‌هایش با هم‌سن‌های خود حرف بزنند؟
کدام برنامه‌سازان تخصصی کودک مشغول تولید محتوایی مناسب برای این رده سنی هستند و کدام قهرمانی چون کلاه قرمزی را دارند که آن را با سو مدیریت از دست نداده باشند و همچنان پیگیرش باشند؟

آقای سرشار آیا از تبلیغات فراوان و پرتکرار در شبکه تخصصی کودک قرار است کاسته شود؟ آگهی‌هایی ‌که می‌گویند پخش‌شان در شبکه کودک برای آگهی‌دهنده ارزان‌تر تمام می‌شود اما خدا می‌داند چه بلایی بر سر ذهن و روح کودک ما می‌آورد؟ همان چیزی که خودتان هم یک‌بار به آن اعتراض کردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غیر از این است که در این وانفسای کم‌یاب بودن محتوای مناسب، راه چاره‌ای نداریم جز اینکه دنیای کودکان‌مان را با باربی‌ها و بن‌تن‌ها و ماشاها، سری سگ‌های نگهبان‌، آنا و السا و گزینه‌هایی بدتر چون باب اسفنجی‌های تمام ناشدنی پر کنیم؟
در شبکه تخصصی کودک‌مان چه می‌بینیم که برای کودکان جذاب باشد؟ انیمیشن پیرزن و کدو قلقله زن و آن همه حرف‌های ناباورانه‌اش؟ یا مجموعه "مهارت‌های زندگی" که هر چند از بعد کیفیت و داستان، چندقدمی از دیگر محصولاتمان جلوتر است اما از فرط تکرار چندین ‌و چندباره برای کودکان دل‌زدگی ایجاد کرده است؟
یا ایده ابتکاری‌تان در تبریک روز تولد بزرگانی چون حبیب‌الله عسگراولادی، آیت‌الله مصباح و آقای قرائتی؟
آقای سرشار کودک ریتم و کلامی متناسب با سنش نیاز دارد. تا زمانی که محتوایی مناسب برایش نسازیم باید بترسیم. همین عدم توجه به ریتم و ذائقه کودکان‌مان است که امروز بلای «آقامون جنتلمنه» را بر سرمان آورده و شما استاد محترم که از خانواده‌ای فرهنگی هستید هم اگر قرار است با همان استراتژی تزریق ایدئولوژی از طریق تبریک ولادت چهره‌های سیاسی دینی در بین جیغ و سوت و هورا در صف مقدم مقابله با بی‌بی‌سی بایستید، متاسفانه باید بهراسیم که دشمن انگار خوب جایی را نشانه گرفته است.

۲۵۸۲۵۸

کد خبر 1270970

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون بی بی سی فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۶۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه