Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@13:25:39 GMT

رابطه بین افسردگی و اعتیاد چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۸۰۸۶

رابطه بین افسردگی و اعتیاد چیست؟

کمال پرهون درمانگر اعتیاد در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ارتباط بین افسردگی و اعتیاد اظهار کرد: سوء مصرف موادمخدر به عنوان یک معضل جدی اجتماعی با کاهش کیفیت زندگی، افزایش نرخ مرگ و میر، کاهش ارزش‌های اجتماعی و اخلاقی و افزایش رفتار‌های مجرمانه یکی از مهمترین موضوعات مرتبط با سلامت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بین سوء مصرف مواد و افسردگی هم ابتلایی بالایی است، اعتیاد و افسردگی از شایع‌ترین بیماری‌هایی هسـتند کـه در بررسی‌های جوامع و مطالعات بالینی یافت می‌شوند.

این درمانگر اعتیاد گفت: از یک سو افسردگی می‌تواند زمینه ساز مصرف موادمخدر به عنوان نوعی خود درمانی باشد و از سوی دیگر مصرف مواد به نوبه‌ خود می‌تواند موجب تداوم افسردگی و این دور باطل به مشکلات بیشتری برای این افراد منجر شود.

پرهون تصریح کرد: افسردگی به حالت ناراحتی فراگیر و نوعی احساس اندوه، غم و دلتنگی گفته می‌شود و نشانه‌های افسردگی به اندازه‌ای همگانی است.

وی ادامه داد: زمانی که افراد با برانگیزنده‌های خاص شامل حالت‌های هیجانی درونی (افسردگی، خستگی، خشم) حالت‌های جسمانی (علایم ترک، درد) یا موقعیت‌های بیرونی (مکان‌های یاموقعیت‌های مرتبط با مصرف) مواجه می‌شوند، بیشتر احتمال دارد که به مصرف موادمخدر گرایش پیدا کنند.

این درمانگر اعتیاد اضافه کرد: افراد افسرده نگرش منفی نسبت به خود، اطرافیان و آینده دارند و در نتیجه‌ تجارب اولیه نامناسب باور‌های محوری منفی درباره خود کسب می‌کنند، از این رو ممکن است مصرف موادمخدر به عنوان یک راهبرد جبرانی در تلاش برای یافتن تسکین در موقعیتی که ناامید کننده به نظر می‌رسد، انتخاب شود.

این درمانگر اعتیاد بیان کرد: یک ویژگی مشترک بین افرادی که سوء مصرف موادمخدر دارند این است که اغلب دلیل مصرف خود را به عوامل بیرونی که احساس می‌کنند کنترلی بر آن‌ها ندارند، نسبت می‌دهند. از این رو افسردگی با ایجاد علایمی چـون درماندگی و نگرش منفی می‌تواند مانعی برای مقابله با ترک اعتیاد و بهره گیری از منابع مقابله‌ای موجود محسوب شود.

پرهون خاطرنشان کرد: درمان اختلال‌های خلقی همراه با اعتیاد ممکن است شروع و عود مجدد این بیماری را کاهش دهد. حال افراد افسرده اغلب خود را افرادی ضعیف یا شکست خورده می‌دانند و این مساله باعث تداوم چرخه‌ معیوب و تشدید مشکلات این افراد و خانواده‌های آن‌ها خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۸۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، شهروند خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در پیامی از کمبود داروی افسردگی ترازدون در داروخانه های های سطح کشور خبر داده و اعلام کرده که این موضوع سبب ایجاد نگرانی هایی در بین بیماران شده است.

در همین راستا، ناصر هیراد معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر برای رفع کمبود داروی افسردگی ترازودون در داروخانه ها٬ سازمان غذا و دارو اقدام به واردات کرده است.

وی بیان کرد: واردات داروی افسردگی ترازودون انجام شده و سازمان غذا و دارو منتظر جواب آزمایشگاه جهت اطمینان از سلامتی محموله های وارداتی است و در صورت مثبت بودن جواب آزمایش٬ داروی ترازدون در بازار کشور توزیع خواهد شد.

معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در حال حاضر یک شرکت داخلی هم در حال تولید داروی ترازدون است و واردات این دارو تا زمان متعادل شدن عرضه با تقاضا در بازار انجام می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • خروج موادمخدر از دایره ۱۰ جرم اول تهران
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان