Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@20:26:49 GMT

ایدز پایان زندگی نیست

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۸۴۸۰

یکی از معمول‌ترین درمان‌هایی که برای کنترل ویروس اچ.آی.وی به کار می‌رود استفاده از درمان ضدویروسی یا ای.آر.تی است.

چند روز پیش در خبرها آمده بود از هر 800 ایرانی یک نفر مبتلا به ایدز است. یعنی در خوشبینانه ترین آمارها در کشور 100 هزار نفر مبتلا به ایدز داریم. این آمارها دلیلی جدی است برای این که نه تنها باید بیماری ایدز را بهتر بشناسیم بلکه باید پیشگیری از آن را نیز بیاموزیم و از اهمیت تشخیص زود هنگام وآغاز درمان کنترلی این بیماری آگاه شویم و در صورت ابتلا به جای ناامیدی مسیری را پیش بگیریم که پایانش مرگ نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش پیش رو شما را با آنچه از بیماری ایدز باید بدانید آشنا می کند.

 اچ.آی.وی ویروسی است که در مایعات بدن پراکنده شده و سیستم ایمنی بدن و به‌ویژه سلول‌های  Tرا مورد هجوم قرار می‌دهد. به مرور زمان، این ویروس آن‌قدر سلول‌های بیشتری را نابود می‌کند که دیگر توانی برای مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها برای بدن باقی نمی‌ماند و ضعیف می‌شود. وظیفه اصلی سلول‌های T کمک به سیستم ایمنی بدن برای مقابله با انواع عفونت‌هاست.

عمر طبیعی مبتلایان به ایدز

 اگر درمان به موقع صورت گیرد، تخریب سلول‌ها به مرحله کنترل‌شده‌ای می‌رسد، اما در صورت درمان نشدن ویروس‌ها، بدن دیگر قادر به مراقبت از بدن در برابر بیماری‌ها نخواهد بود. این بیماری هم مانند بسیاری دیگر از بیماری‌های ویروسی، حتی با درمان هم قابل درمان نیست و راهکارهای درمانی تنها به منظور کنترل بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از معمول‌ترین درمان‌هایی که برای کنترل ویروس  اچ.آی.وی به کار می‌رود، استفاده از درمان ضد‌ویروسی یا ای.آر.تی است. اگر به‌درستی از آن استفاده شود، بسیاری از بیماران عمر طولانی خواهند داشت و تا سال‌ها سلامت و به دور از هرگونه عفونتی زندگی می‌کنند. پیش از ابداع این روش درمانی، بسیاری از بیماران طی چند سال اول با پیشرفت سریع بیماری ایدز مواجه می‌شدند و عمر کوتاهی داشتند، اما با درمان‌هایی که امروزه وجود دارد، بیماران مبتلا به ویروس  اچ.آی.وی می‌توانند مانند افراد سالم عمر طبیعی داشته باشند.

ایدز چیست؟

ایدز شدیدترین

مرحله عفونت اچ.آی.وی

 است. مبتلایانی که وارد این فاز می‌شوند از نظر سیستم ایمنی بسیار آسیب‌پذیر شده و در معرض ابتلا به انواع عفونت‌ها و بیماری‌ها قرار می‌گیرند. بدون درمان، ویروس اچ.آی.وی

 در چند مرحله پیشرفت می‌کند و به مرور وضعیت سیستم ایمنی بدن وخیم‌تر می‌شود. عفونت  اچ.آی.وی سه‌مرحله دارد: مرحله اول عفونت حاد  اچ.آی.وی، مرحله دوم پنهان بودن علائم بالینی و مرحله سوم ابتلا به ایدز.

مرحله پروانه‌ای

از زمانی که ویروس   اچ.آی.وی وارد بدن می‌شود تا زمانی که بتوان آن را از طریق آزمایش شناسایی کرد، حدود یک تا سه ماه زمان می‌برد که در این مدت فرد بدون این که علائمی از بیماری داشته باشد، ناقل بیماری است و می‌تواند دیگران را مبتلا کند. این دوره به دوران پنجره‌ای معروف است و اگر پیش از آن رفتار پرخطری شامل تماس جنسی مشکوک، تزریق موادمخدر با سرنگ آلوده یا مشترک یا تزریق خون آلوده داشته‌اید، باید در این دوران تا زمانی که پادتن‌ها در بدن تشکیل شده و امکان تشخیص بیماری وجود داشته باشد، در روابط جنسی حتما از وسایل پیشگیری مانند کاندوم استفاده کنید و از تماس نزدیک که امکان انتقال ویروس را به دیگران داشته باشد، خودداری کنید.

مرحله ابتدایی

مرحله ابتدایی ابتلا به ویروس

 اچ.آی.وی  به دو تا چهار هفته اولیه پس از بروز عفونت می‌گویند که نه در همه افراد، بلکه در برخی افراد با علائمی چون آنفلوآنزا بروز می‌کند. این علائم تب، تورم غدد لنفاوی، گلودرد، جوش‌های پوستی، دردهای ماهیچه‌ای و مفصلی و نیز سردرد را شامل می‌شو‌د که به این مرحله عفونت اولیه اچ.آی.وی گفته می‌شود که واکنش طبیعی بدن به عفونت اچ.آی.وی  به شمار می‌رود. این علائم ممکن است آنقدر خفیف باشد که حتی متوجه آن نشوید؛ به همین دلیل است که با بروز عفونت اولیه سریع‌تر از مرحله بعدی در بدن گسترده می‌شود. اگر فرد به تازگی رفتار پرخطری داشته که احتمال آلوده‌شدن به این ویروس را می‌دهد یا در مرحله حاد عفونت اچ.آی.وی  قرار دارد، باید سریع به پزشک مراجعه کند. آغاز درمان در این مرحله تا حد زیادی می‌تواند در سلامت بیماران نقش داشته باشد. طی این مرحله اولیه عفونت، مقادیر بالایی از ویروس در بدن تولید می‌شود. این مرحله از بیماری چند هفته‌ای طول می‌ کشد.

اچ.آی.وی   مزمن

در برخی افراد، تورم دائمی غدد لنفاوی رخ می‌دهد. البته در این مرحله، بیمار علائمی از خود نشان نمی‌دهد. ویروساچ.آی.وی در بدن و در سلول‌های سفید خونی باقی می‌ماند. در این مرحله، اگر درمان‌های ضدویروسی صورت نگیرد، عفونت اچ.آی.وی  معمولا تا ده سال هم طول می کشد. اما گاهی حتی با این درمان هم بیماری تا چند دهه ادامه پیدا می‌کند. البته در برخی بیماران بیماری زودتر از این زمان شدیدتر می‌شود.

بروز علائم عفونت اچ.آی.وی

با ادامه گسترش ویروس اچ.آی.وی سلول‌های ایمنی بدن تخریب می‌شوند. این سلول‌ها که به مقابله بدن با میکروب‌ها کمک می‌کنند، وقتی از بین می‌روند باعث تشکیل عفونت‌های خفیف یا بروز علائم مزمن در بدن می‌شود. تب، خستگی، تورم غدد لنفاوی که معمولا از اولین علائم عفونت اچ.آی.وی  است، اسهال، کاهش وزن، عفونت دهان و ایجاد زگیل از جمله علائم ابتلا به این ویروس به‌شمار می‌رود.

پیشرفت ایدز

معمولا با وجود درمان‌هایی که در حال حاضر وجود دارد، بیماران کمتر وارد مرحله ایدز پیشرفته می‌شوند. اما در مواردی، به‌دلیل شروع دیرهنگام درمان‌ها، ممکن است بیماری پیشرفت کند که با علائمی چون تعریق‌های شبانه، تب‌های مکرر، اسهال مزمن، لکه‌های سفید مقاوم و زخم‌های غیرمعمول در دهان، خستگی مفرط و دائمی، کاهش وزن و جوش‌ها و زخم‌های پوستی خود را نشان می‌دهد.

واکسن ایدز

چند سالی است که خبرهای متعددی مبنی بر تولید واکسن‌های مختلف ایدز برای جلوگیری از ابتلای افراد در معرض خطر منتشر می‌شود. با وجود نتایج مثبتی که از برخی نمونه واکسن‌های تولید شده به‌دست‌ آمده، هنوز هیچ‌یک از این واکسن‌ها به طور رسمی مورد تأیید قرار نگرفته‌ و اجازه ورود به بازار را پیدا نکرده‌اند و هنوز هم تلاش‌ها برای ساخت واکسنی مؤثر ادامه دارد.

 

جام جم

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EKH برچسب ها: ایدز ، ویروس ، عفونت ، اچ آی وی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ایدز ویروس عفونت اچ آی وی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۸۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟