Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@20:16:58 GMT

زمان مناسب دریافت ویتامین D.

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۲۱۹۴

زمان مناسب دریافت ویتامین D.


این ویتامین نقش بسیاری در بدن ایفا می‌کند و برای سلامتی ضروری است. به عنوان مثال برای جذب کلسیم و فسفر که ۲ ماده معدنی مهم برای حفظ و تقویت استخوان‌هاست کاربرد دارد؛ به عبارت دیگر سطح پایین ویتامین D. عواقبی از جمله افسردگی، ضعف عضلانی، سرطان، پوکی استخوان و مرگ را به دنبال دارد و این درحالی است که برخی از غذا‌ها مقدار قابل ملاحظه‌ای ویتامین D.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به روغن ماهی، زرده تخم مرغ و ساردین اشاره کرد.

اگرشخصی نتواند به اندازه کافی از نور آفتاب بهره بگیرد می‌تواند با استفاده از مکمل‌های غذایی همچون مصرف ۳ بار در روز روغن کبد ماهی، مقدار لازم ویتامین D. روزانه را دریافت کند.

برای جذب طبیعی ویتامین D. نکته مهم نفوذ اشعه فرابنفش خورشید از پنجره به داخل است و این درحالی است که بسیاری از مردم با وجودی که در کنار پنجره رو به آفتاب کار می‌کنند، اما از کمبود ویتامین D. رنج می‌برند.

بهترین زمان جذب ویتامین D.
میان روز به ویژه در روز‌های تابستانی بهترین زمان برای جذب اشعه خورشید است، هنگام ظهر خورشید در گرم‌ترین حالت خود قرار می‌گیرد و اشعه فرابنفش آن بسیار سوزاننده و حساس است، مطالعات بسیاری روی بدن نشان می‌دهد که هنگام ظهر بیشترین میزان ویتامین D. در بدن ساخته می‌شود، اما مدت زمان مواجهه با خورشید باید کاهش یابد، در مطالعه دیگری دانشمندان دریافتند ۳۰ دقیقه مواجهه با خورشید در میانه روز در اسلو نروژ میزان نیاز به ویتامین D. روزانه را تامین می‌کند و این درحالی است که مواجهه ۱۳ دقیقه‌ای با نور خورشید در انگلستان ۳ بار در هفته برای سلامتی مردم کافی است.

طبق تحقیقات انجام شده دوز روزانه مورد نیاز ویتامین D. پانزده میلی‌گرم است و این میزان نه تنها در میانه روز بلکه در ساعت دیگری از شبانه روز هم می‌تواند در بدن ساخته شود، اما میان روز بهترین زمان برای تامین این نیاز بدن است علاوه بر آن مطالعه‌ای نشان داد که مواجهه با نور خورشید هنگام عصر خطرابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد.

تاثیر رنگ پوست بر تولید ویتامین D.
رنگ پوست به وسیله رنگدانه‌های ملانین تعیین می‌شود، افرادی که رنگ تیره تری دارند نسبت به سایر افراد تعداد رنگدانه‌های ملانین آن‌ها بیشتر و تیره‌تر است و این موضوع باعث می‌شود تا پوست آن‌ها در مواجهه با اشعه اضافی آفتاب مقاومت داشته باشد و اشعه UV خورشید که باعث سوختگی و سرطان پوست می‌شود، دفع می‌شود.

وجود رنگدانه‌های ملانین بیشتر در افراد با پوست تیره موجب می‌شود تا آن‌ها برای تامین ویتامین D. مدت زمان بیشتری را در مواجهه با نور خورشید قرار بگیرند و طبق برآورد‌ها این افراد به حدود ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت زمان برای تامین ویتامین D. در بدن نیاز دارند که در مقایسه با افراد با پوست روشن مدت زمان بسیار زیادی است و یکی از معضلات تامین ویتامین D. به شمار می‌رود.

راهکار‌هایی برای جذب ویتامین D. برای ساکنان دور از خط استوا

مردمی که در نواحی دورتر از خط استوا زندگی می‌کنند به میزان کمتری از ویتامین D. بهره می‌گیرند، در این مناطق اشعه خورشید به وسیلهلایه اوزون جذب می‌شود بنابراین مردم به مدت زمان بیشتری برای تولید ویتامین D. در بدن نیازمند هستند و این افراد در ۶ ماهه دوم سال به میزان بسیار کمتری می‌توانند ویتامین D. در بدن ذخیره کنند به عنوان مثال افرادی که در آمریکا و کانادا زندگی می‌کنند در ماه‌های نوامبر تا فوریه برای تامین ویتامین D. در بدن دچار چالش هستند؛ همچنین ساکنان نروژ این مشکل را در ماه‌های اکتبر تا مارس دارند.

آیا استفاده از ضد آفتاب‌ها بر تامین ویتامین D. موثر است؟

برخی افراد برای جلوگیری از سوختگی و سرطان پوست از ضد آفتاب‌ها استفاده می‌کنند؛ این ضد آفتاب‌ها حاوی مواد شیمیایی هستند که در انعکاس، جذب و پراکنده شدن اشعه خورشید اثرگذار است، با وجودی که اشعه فرابنفش (UVB) برای ساخت ویتامین D. در بدن موثر است، اما ضد آفتاب‌ها از این فرایند جلوگیری می‌کنند؛ در واقع برخی مطالعات نشان می‌دهد که SPF ۳۰ یا کمتر برای تولید ویتامین D. در بدن تاثیر گذار هستند. اگر چه برخی مطالعات بر این باور هستند که استفاده از ضد آفتاب‌ها تاثیر بسیار جزئی بر سطح جذب ویتامین D. دارند.

خطرات برخورد اشعه شدید خورشید به بدن

با وجودی که اشعه خورشید برای تولید ویتامین D. بسیار موثر است، اما می‌تواند خطراتی هم در‌پی داشته باشد از جمله این خطرات می‌توان به آفتاب سوختگی، آسیب به چشم‌ها، پیری پوست، سرطان، تغییر در رنگ پوست و گرما زدگی اشاره کرد که با توجه به این عوارض توصیه می‌شود تا بعد از ۱۰ تا ۳۰ دقیقه که بدون هرگونه محافظی در برابر نور خورشید قرار گرفتید از ضد آفتاب‌ها استفاده کنید؛ تا از عواقب خطرناک اشعه خورشید در امان باشید، متخصصان پیشنهاد می‌کنند هر ۲ تا ۳ ساعت یک‌بار از ضد آفتاب‌ها برای محافظت در برابر نور خورشید استفاده شود.   منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ویتامین d اشعه خورشید دریافت ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۲۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌های مفید و ضروری مانند ویتامین‌های A، D، E، K و ویتامین‌های گروه B است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تخم‌مرغ یک غذای سرشار از مواد مغذی است، اما برخی افراد تصور با تصور اینکه زرده تخم‌مرغ مملو از چربی ناسالم است آن را مصرف نمی‌کنند، اما نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که زرده تخم‌مرغ سرشار از انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله ۱۰ ویتامین مهم است، به طوری که مصرف دو تخم‌مرغ تا ۳۰ درصد نیاز بدن به ویتامین را تأمین می‌کند، در ادامه به بررسی ویتامین‌های موجود در زرده تخم‌مرغ می‌پردازیم:

ویتامین A

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین A یا رتینول است که باعث بهبود سلامت شبکیه چشم می‌شود و به محافظت در برابر شب کوری و دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند؛ ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۱۴۴۲ واحد بین‌المللی ویتامین A است، مصرف کافی این ویتامین به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

ویتامین D

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین D است، ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۲۱۸ واحد بین‌المللی این ویتامین است؛ مصرف کافی ویتامین D به حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ویتامین E

زرده تخم‌مرغ حاوی اشکال مختلفی از ویتامین E از جمله آلفا-توکوفرول است که با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط است؛ ۱۷ گرم زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۴۳۹ میلی‌گرم ویتامین E است، این ویتامین از سلامت پوست حمایت می‌کند و باعث بازسازی سلول‌ها و همچنین محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورابنفش و پیری زودرس می‏‌شود.

ویتامین K

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین K به شکل فیلوکینون است که به فعال شدن فاکتورهای انعقاد خون کمک می‌کند؛ ۱۷ گرم تخم‌مرغ حاوی ۰.۱۱۹ میکروگرم ویتامین K است، مصرف کافی ویتامین K برای حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر شکستگی و جلوگیری از رسوب کلسیم در رگ‌ها ضروری است.

ویتامین B۲

زرده تخم‌مرغ منبع غنی از ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین است که در فرآیندهای متابولیک مختلف از جمله تولید گلبول‌های قرمز خون، حفظ سلامت پوست، چشم‌ها و سیستم عصبی نقش دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ بزرگ می‌تواند ۰.۰۹۰ میلی‌گرم ویتامین B۲ بدن را تأمین کند، مصرف کافی ریبوفلاوین مانع بروز علائمی مانند خستگی، ضعف و اختلالات پوستی می‎‌شود.

ویتامین B۶

زرده تخم‌مرغ حاوی پیریدوکسین، شکل فعال ویتامین B6، است که نقش مهمی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۰۶۰ میلی‌گرم ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد شناختی، بهبود خلق‌وخو و کاهش خطر بیماری‌هایی مانند افسردگی و اضطراب ضروری است.

ویتامین B۱۲

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین B۱۲ است که عمدتاً در غذاهای حیوانی یافت می‏‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ایفا می‌کند؛ هر زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۳۳۲ میکروگرم ویتامین B۱۲ است که برای جلوگیری از بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، احساس سوزن سوزن شدن و اختلالات شناختی ضروری است.

ویتامین B۹

زرده تخم‌مرغ حاوی فولات، شکل طبیعی ویتامین B۹، است که برای حمایت از رشد جنین در دوران بارداری بسیار مهم است؛ ۶۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۸۰ میکروگرم فولات است که برای سلامتی بسیار مفید است و کمبود آن باعث کم‌خونی، نقایص مادرزادی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‎‏‌شود.

ویتامین B۵

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین B۵ یا اسید پانتوتنیک است که نقش بسیار مهمی در تولید اسیدهای چرب، کلسترول و هورمون‌های استروئیدی ضروری دارد، این ویتامین از تبدیل کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به انرژی پشتیبانی می‌کند و باعث حفظ سلامت پوست، مو و ناخن می‌‎‏شود.

ویتامین B۸

تخم‌مرغ دارای ویتامین B۸ است که یک ویتامین ضروری برای باروری است، این ویتامین که با نام اینوزیتول نیز شناخته می‌شود، نقش مهمی در سیگنال‌دهی سلولی، انتقال عصبی و متابولیسم چربی دارد؛ ویتامین B۸ به طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، لوبیا، میوه‌ها و غلات یافت می‎‏‌شود.

کد خبر 747379

دیگر خبرها

  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد
  • نوشیدنی‌های سرشار از آهن
  • تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • سیاه‌چاله چیست و چگونه نور را می‌بلعد؟!
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • ۱۰ دقیقه‌ای دوش بگیرید؛ مضرات حمام طولانی چیست؟