Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@02:44:35 GMT

خروج از توافق هسته‌ای آمریکا را منزوی کرد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۸۷۱۷

خروج از توافق هسته‌ای آمریکا را منزوی کرد

خبرگزاری میزان- مذاکره کننده ارشد آمریکا در توافق هسته‌ای ایران در یادداشتی با موضوع توافق هسته‌ای در لس آنجلس تایمز، خروج آمریکا از این توافق هسته‌ای را نتیجه حضور تندرو‌ها در دولت آمریکا اعلام کرد. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ «وندی شرمن» مسئول پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران در یادداشتی با موضوع مواضع خصمانه آمریکا علیه ایران در لس‎آنجلس تایمز نوشت این مواضع نباید به معنای تمایل آمریکا به جنگ علیه ایران تعبیر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وندی شرمن در این یادداشت نوشت تندروها در آمریکا که موفق شدند کشور را از توافق خارج کنند، اکنون خواهان چرخه تنش‌های رو به رشدی هستند.
به نوشته شرمن، توافق هسته‌ای ایران در غیاب رابطه دیپلماتیک رسمی میان دو کشور در واقع کانالی ارتباطی میان آمریکا و ایران ایجاد می‌کرد که برای دولت آمریکا مانند آن چه در موضوع آزادی ملوانان آمریکایی دستگیر شده در خلیج فارس رخ داد، بسیار مفید بود. مذاکرات مذکور به ایجاد احترام و درک متقابل نیز کمک زیادی کرده بود.
این مقام سابق دولت آمریکا می‎گوید: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در همان روز‌های ابتدایی به قدرت رسیدن افرادی مانند «مک مستر» مشاور امنیت ملی، «جیمز متیس» وزیر دفاع، «جان کلی» رئیس کارکنان کاخ سفید و کلیه افرادی را که مخالف خروج کامل ترامپ از توافق هسته‌ای بودند از کار برکنار کرد. ترک دولت توسط آنان سبب شد تا رئیس جمهور در راستای وعده خود مبنی بر امضای توافق جدید مجددا تحریم‌ها علیه ایران را اعمال و مسیر مخاطره آمیز فعلی را دنبال کند.
از دیدگاه شرمن، «جان بولتون» مشاور فعلی امنیت ملی ترامپ و از متحدان اصلی «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در حال حاضر هدایت تندروها را در واشنگتن بر عهده دارد. «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز موفقیت خود در انتخابات زودهنگام پارلمانی را در مقاومت و اصرار بر مواضع ایران هراسانه و تاکید بر تهدیدات ایران می‌بیند.
شرمن در بخش دیگری نوشت: در حالی که روابط آمریکا با ترکیه، عراق و افغانستان با چالش‌های بسیار جدی مواجه شده است، رویکرد دولت آمریکا در مسیر تقویت روابط این کشور‌ها با چین، ایران و روسیه و به ضرر ما عمل می‌کند. از سوی دیگر اختلاف نظر دولت با اروپا در زمینه توافق هسته‌ای ایران، اتحاد تاریخی و مهم ما با این منطقه را نیز تضعیف کرده است. دولت آمریکا در حال حاضر در کنترل تندرو‌هایی از جمله جان بولتون و «مایک پمپئو» است. این امر بسیار خطرناک است.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ایران آمریکا وندی شرمن تندروها جان بولتون منزوی شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۸۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان