Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مشهد بر عملکرد نامناسب سازمان میراث فرهنگی در حفظ خانه های تاریخی مشهد اذعان کرد و گفت: فشار رسانه ها و افکار عمومی را تنها عامل سرپا نگاه داشتن میراث تاریخی شهر می دانم.

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، حسن زمانی در مراسم رونمایی از پلاک خانه های تاریخی ویژه خانه تاریخی اکبر زاده که در خیابان بهجت واقع شده است، گفت: عملکرد سازمان میراث فرهنگی در نگهداری خانه های تاریخی مناسب نبوده و در طی سالیانی که خانه های تاریخی ثبت ملی شده- و حتی طی سالیان اخیر- تنها فشار و پیگیری رسانه ها را حافظ میراث تاریخی و فرهنگی شهر می دانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه بیان کرد: تنها فشار افکار عمومی توانسته از تشدید تخریب این آثار ارزشمند بکاهد وگرنه متاسفانه برنامه ریزی مشخصی در این زمینه وجود ندارد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مشهد با تاکید بر اینکه شهرداری همت خوبی در زمینه حفظ و نگهداری از آثار تاریخی شهر شکل داده، افزود: نمونه آن را می توان در محدوده شهر توس مشاهده کرد. هم اکنون نیز بر روی اثری دست گذاشته شده که وضعیت خوبی ندارد.  

زمانی خاطرنشان کرد: البته ابعاد موضوع بسیار پیچیده تر از آن است که با یکی دو سال برنامه ریزی بتوان اقدام مثبتی را رقم زد.

وی با بیان اینکه محدوده ثامن به گونه ای برنامه ریزی شده که هزینه اجرای فاز صفر آن از خود طرح تامین می شود، اظهار کرد: پس به املاک این محدوده نگاه مادی می شود و مالکان خانه های تاریخی به دنبال بیرون بردن این املاک از ثبت ملی هستند.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مشهد خاطر نشان کرد: بدین ترتیب به جای اینکه هر ماه به فهرست ثبت خانه های تاریخی افزوده شود، یکی دو خانه ارزشمند با رای دیوان عدالت اداری یا به شیوه های مختلف از جمله تخریب از فهرست آثار تاریخی شهرستان مشهد خارج می شود.

زمانی تاکید کرد: آنچه در یکی دو سال اخیر مشاهده کردم تنها فشار افکار عمومی و رسانه ها است که توانسته تا حدی از شدت تخریب ها بکاهد وامید است در کنار مدیریت شهری که پای کار آمده است، برنامه ریزان دولتی و مدیران ارشد سازمان میراث نیز پای کار بیایند و بتوانیم تعدادی معدودی از خانه های تاریخی که باقی مانده را حفظ کنیم.

وی با تشبیه خانه های تاریخی موجود به چشمه ها و پنجره هایی که در حال بسته شدن است، گفت: اگر همین تعداد اندک نیز از بین برود، دیگر چنین میراثی در دست نیست.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مشهد در خصوص خانه اکبرزاده، گفت: این خانه نیز جزو همین میراث باقی مانده است که متاسفانه بیش از ۵۰ درصد بنای داخل منزل تخریب شده است و حق ورود به داخل آن نداریم تا بتوانیم رفع اثر نماییم.

زمانی ابراز امیدواری کرد: با انتشار این اخبار تلنگری به سیستم سازمانی میراث وارد شده و اقدامی عاجل برای حفظ و نگهداری از میراث فرهنگی و تاریخی شهر برداشته شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: افکار عمومی حسن زمانی سازمان میراث فرهنگی فشار رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد در بازدید از طرح‌های عمرانی شهرداری شهر شاهدیه در حوزه میراث فرهنگی گفت: شهر شاهدیه با توجه به ویژگی‌های منحصر بفردی که از نظر میراث فرهنگی، ابنیه تاریخی تپه‌های بسیار زیبا باغات انار ویژه‌ای دارد که، یک مجموعه کاملی از جاذبه‌های میراث فرهنگی و گردشگری است.


رستگاری با اشاره به نیاز شاهدیه در معرفی بیشتر به هموطنان برای توسعه پایدار گردشگری گفت: در این راستا در چند سال گذشته مجموعه شهردای و شورای اسلامی شهر شاهدیه همت کرده و برای بازسازی معابر به شکل سنتی، احیای بافت تاریخی و باغات گام‌های بسیار موثری را برداشته اند.


وی در ادامه افزود: در سال جاری نیز چهار طرح ارزشمند در محدوده مرکزی بافت تاریخی شاهدیه توسط شهرداری با اعتبار بیش از صد وبیست میلیار ریال در حال اجرا است.


رستگاری گفت: کارگاه خشت زنی کف و بدنه سازی و احیای باغات از جمله این اقدامات است که قطعا برای توسعه پایدار گردشگری شهر شاهدیه موثر است.

دیگر خبرها

  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت