Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:13:47 GMT

مشکلی در تامین کالاهای اساسی استان کرمان نداریم

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۰۱۹۲

مشکلی در تامین کالاهای اساسی استان کرمان نداریم

به گزارش ایرنا، عباس سعیدی روز سه شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی ضمن گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی گفت: بخش کشاورزی محور استقلال هر کشوری محسوب می شود و امروزه کشورهای پیشرفته سعی می کنند در حوزه مواد غذایی خودکفا باشند.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: برای تامین غذا؛ زیرساخت برنامه سرمایه گذاری لازم است تا مواد غذایی همواره در دسترس باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعیدی به امنیت و سلامت غذا به عنوان امری مهم و مورد دغدغه جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: دولت و نظام وقت ارزشمندی را به این حوزه اختصاص می دهد اما نیازمند پشتیبانی بیشتر است.

وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته به دلیل کمبود آب کشاورزی هراسی کرده اند لذا رسانه ها باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تأکید کرد: کشاورزی هراسی در کشور و استان کرمان به شدت باید مورد تعقیب قرار بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه کشاورزی استان کرمان ۳۳ و ۶ دهم درصد اشتغال استان را به طور مستقیم خود اختصاص داده است بیان داشت: سالانه ۶.۵ میلیون تن محصولات از استان کرمان صادر می شود.

سعیدی با اشاره به اینکه یک چهارم باغات کشور در استان کرمان است تصریح کرد: بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش تولیدات کشاورزی این استان است.

وی با بیان اینکه برنامه پنج ساله اول جهاد کشاورزی، که حذف گیاهان با مصرف آب زیاد است؛ امسال به اتمام می رسد افزود: برنامه پنج سال دوم در دست اجرا است و جایگزینی محصولات کم آب و صادراتی مانند زرشک، زعفران و گیاهان دارویی است که مزیت اقتصادی و صادراتی دارد.

مشکلی در تامین گوشت مرغ، تخم مرغ، میوه، سبزیجات، گندم و کالاهای اساسی وجود ندارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان به وابستگی های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به واردات برخی مواد غذایی اشاره کرد و گفت: امروز هیچ مشکلی در تامین مرغ کشور وجود ندارد و این نوسات در همه کشورها اتفاق می افتد.

سعیدی با تأکید براینکه امروز هیچ دغدغه ای از نظر تامین گوشت مرغ، تخم مرغ، میوه، سبزیجات، گندم و کالاهای اساسی نداریم اما ممکن است دلالان بازار را بهم بریزند یادآورشد: در زمینه روغن و شکر مشکلاتی وجود دارد که دولت در حال کار و رفع این مشکلات است.

وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی براینکه باید رد تولید خودکفا باشیم گفت: استان کرمان در کشت محصولات گلخانه ای، پسته، گردو و خرما مقام اول را دارد و در کشت های گلخانه ای ۱۰ برابر بیشتر محصول تولید و کمتر آب مصرف می شود.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان به تولید محصولات در گرمخانه ها با استفاده از سم اشاره کرد و افزود: گلخانه ها مبارزات بیولوژیک دارند و محصول صد درصد سالم است.

سعیدی با بیان اینکه بخش کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی سلامت محصولات را رصد می کند تاکید کرد: امروز کار در گلخانه ها بسیار اقتصادی و فرصت خوبی برای سرمایه گذاری است.

وی بهره وری از آب و خاک را یکی از برنامه ها جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: شمال استان کرمان در بخش مرغ سالانه ۴۵ هزار تن و ۱۸ هزار تن تولید تخم مرغ داریم و هیچ دغدغه ای برای افزایش ظرفیت این محصول در استان وجود ندارد.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه در بازه ای از زمان گوشت دام به دلیل خشکسالی و اختلاف ارز دام از استان خارج شد گفت: ۲۱ هزار تن تولید گوشت در استان کرمان داریم و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

سعیدی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ هزار تن شیر در شمال و جنوب استان کرمان تولید می شود و زیرساخت برای توسعه نیز وجود دارد خاطرنشان کرد: در زمینه میوه و سبزی نگرانی تأمین نداریم و اگر اتفاقی در کم و کسری و مازاد می افتد به دلایل مختلف جهاد کشاورزی را برخی افراد دچار مشکل می کنند.

بخش کشاورزی در تحریم ها دچار مشکل نشد

وی تصریح کرد: بخش کشاورزی تاثیرپذیر از عوامل است و خشکسالی ها می تواند بر این بخش تاثیرگذار باشد اما وزارت جهاد کشاورزی نگذاشت در این زمینه اتفاقی رخ دهد و رشد مثبت بخش کشاورزی موجب مثبت شدن رشد اقتصادی برخی بخش های دیگر هم شده است.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه بخش کشاورزی در تحریم ها دچار مشکل نشد و کشاورزی سربلند بود گفت: پیش بینی ۱۴ هزار تن گندم در کشور تولید شود و امسال در تولید گندم خودکفا بوده ایم.

مبارزه با ملخ های صحرایی در مزارع کرمان ادامه دارد

سعیدی با اشاره به اینکه ملخ صحرایی در اردیبهشت ماه وارد شد و در ۲روستای تک سیف الدین و تک فرهاد شهرستان ریگان و شهرستان ارزوئیه ریزش ملخ مشاهد شد ادامه داد: تاکنون در حدود ۱۰ هزار و ۶۵۰ هکتار اراضی مبارزه انجام شده و در حدود ۶۰۰ هزار هکتار نیز پایش انجام شده است.

وی با اشاره به وضعیت ملخ های صحرایی در سطح استان کرمان گفت: تا هفته قبل ملخ ها وارد مراتع می شدند و راحت تر سم پاشی می شد اما از یک هفته قبل به دلیل خشک شدن علوفه مراتع در مزارع فرود می آِیند و جهاد کشاورزی هم اکنون در شهرستان ارزوئیه مشغول مبارزه در مزارع است.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان با قدردانی از استاندار کرمان، فرمانداران، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دستگاه های اجرایی سپاه و بسیج که در زمینه مبارزه با ملخ صحرایی مشارکت داشته اند گفت: با تلاش همه مسئولان تاکنون خسارتی به مزارع مردم و بخش کشاورزی وارد نشده است.

سعیدی با بیان اینکه کشاورزان باید مزارع را چک و برای مبارزه با آفت کمک کنند تصریح کرد: پیش بینی می شود که استان سه تا چهار سال درگیر ملخ صحرایی باشد و ریزش بعدی این نوع ملخ از سه روز قبل تا ۱۰ تیرماه است.

وی تأکید بر اینکه ملخ های صحرایی جزو خطرناک ترین آفات دنیا محسوب می شوند و اگر مبارزه نشود کل محصولات را از بین می برد بیان داشت: سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان مقام اول تا سوم مبارزه با ملخ صحرایی را در سطح کشور دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان خاطرنشان کرد: در حوزه دام نیز برنامه ریزی مفصلی برای تامین گوشت و شیر از طریق پرورش گونه های جدید در دست اجرا است.

۹۸۹۵/۳۰۲۹/‏‬ ۵۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی استان کرمان سازمان جهاد کشاورزی ایرنا ایرنا گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۰۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت

توسعه کشت قراردادی در بخش کشاورزی به عنوان یکی از طرح‌های مهم در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت که براین اساس مطابق توافق بین خریدار و کشاورز و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول کشت قراردادی مبتنی بر تولید انجام می‌شود.

بنابر اعلام وزارت جهاد در سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ در سطح ۳ میلیون و ۲۵۰ هزارهکتار کشت قراردادی محصولاتی نظیری همچون گندم، برنج، جو و دانه های روغنی صورت گرفته که ۲ میلیون هکتار آن مربوط به گندم و مابقی دیگر محصولات است.

کشت قراردادی مهمترین ابزار برای اجرایی کردن الگوی کشت است که امیدواریم اعتبارات و زیرساخت های لازم فراهم شود تا خودکفایی محصولات اساسی تحقق یابد.

بنابر آمار سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می یابد که براین اساس ۲۰ درصد ارز به واردات محصولات اساسی اختصاص می یابد که با توسعه کشت قراردادی و تخصیص ۵۰ درصد این میزان اعتبار، خودکفایی ۵ محصول اساسی تحقق می یابد.

خودکفایی محصولات اساسی با کشت قراردادی تحقق می یابد

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: در سطح ملی معاون اول رئیس جمهور و در سطح استان، استانداران به عنوان مدیران اصلی الگوی کشت و کشت قراردادی هستند.

به گفته او، وزارت جهاد اعلام کرد که اجرای مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی فراقوه ای است به طوریکه تمامی نهاده ها باید پای کار بیایند و زیرساخت های لازم را برای اجرای کشت قراردادی فراهم کنند.

پیشه ور لازمه تحقق کشت قراردادی را پرداخت مابه التفاوت کشت محصولات استراتژیک‌ با آب بر اعلام کرد و افزود: کشاورزان در کشت محصولات منافع خود را در نظر می گیرند، لذا برای تحقق خودکفایی محصولات استراتژیک باید مابه التفاوت پرداخت شود.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ادامه داد: در اجرای کشت قراردادی، نهاده های مورد نیاز کشاورزان از جمله سم، کود، بذر و سایر نهاده های مورد نیاز کشاورزان باید تامین شود و در مقابل کشاورزان پس از برداشت، محصول خود را تحویل دولت یا بنگاه های اقتصادی دهند که متاسفانه محقق نشد.

به گفته او، با توجه به فراهم نبودن زیرساخت های لازم پیش بینی می شود که همانند سنوات قبل الگوی کشت یا کشت قراردادی اجرا نشود تا تولید دچار آسیب نشود.

پیشه ور با بیان اینکه سالانه ارز قابل توجهی به واردات اختصاص می یابد، گفت: اگر ۵۰ درصد رقم واردات به زیرساخت های مکانیزاسیون، نهاده های کشاورزی و خرید توافقی تخصیص یابد، طی یک برنامه ۵ ساله خودکفایی محقق می شود.

 ضرورت کشت قراردادی قبل از آغاز سال زراعی 

عطااللّه هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: بنابر برنامه ۳ تا ۴ سال اخیر باید کل کشت گندم بصورت قراردادی اجرا می شد که متاسفانه این امر محقق نشد.

به گفته او، برای اجرای کشت قراردادی از ۴ تا ۵ ماه قبل از آغاز سال زراعی باید با کشاورزان قرارداد منعقد شود تا کشاورزان نسبت به تامین نهاده و خرید محصول در زمان برداشت اطمینان خاطر داشته باشند.

هاشمی با بیان اینکه تعهدات کشت قراردادی برعهده دولت است، افزود: طی سال های اخیر کشت قراردادی در زمانیکه یک سوم یا یک چهارم کشت انجام شده، تحقق می یابد.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی ادامه داد: اگر برنامه ریزی و تعهدات دولت و سازمان و برنامه و بودجه به موقع عملیاتی شود، اجرای کشت قراردادی موفق خواهد بود.

او از افزایش کشت قراردادی محصولات استراتژیک نسبت به سنوات گذشته خبر داد و گفت: برای اجرای کشت قراردادی، حداقل یک ماه قبل از آغاز فصل کشت دولت باید تکلیف خود را بدانند و قرارداد در دستشان باشد.

هاشمی با بیان اینکه اجرای مصوبه الگوی کشت سالانه حداقل ۴۰ تا ۵۰ همت اعتبار نیاز دارد، گفت: مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی سند ملی و راهبردی برای رسیدن به خودکفایی محصولات اساسی و افزایش راندمان تولید است، اما تا زمانیکه برنامه بلندمدت نداشته باشیم، به جایی نمی رسیم.

بنابر سیاست وزارت جهاد و تاکید برنامه هفتم بر خودکفایی ۱۰۰ درصدی ۵ محصول اساسی و خوداتکایی دیگر محصولات، مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی باید اجرا شود تا خروج ارز از کشور کاهش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • اجرای طرح ایجاد باغچه‌های خانگی کاشت سبزیجات سالم در شهرستان کرمان
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • مجموع تامین ارز برای کالا‌های اساسی به ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار رسید
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد
  • ضوابط تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد