Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@21:25:43 GMT

واکنش روسیه به شواهد آمریکا درباره حادثه دریای عمان

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۱۵۳۵

واکنش روسیه به شواهد آمریکا درباره حادثه دریای عمان

خبرگزاری فارس: «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه گفت که مسکو از تمامی طرف‌ها می‌خواهد در تعامل با اوضاع پس از حادثه برای دو نفتکش، از هرگونه اقدام شتاب‌زده خودداری کنند.

وی که با خبرگزاری روسی «تاس» مصاحبه می‌کرد، گفت که مسکو داده‌های اطلاعاتی درباره حمله به نفتکش‌های ژاپنی و نروژی پنجشنبه گذشته در آب‌های دریای عمان در اختیار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاوروف اضافه کرد: چیزی جز شواهدی مبهم نظیر فیلم ویدیویی و تعدادی تصویر که از سوی آمریکا ارائه شده ندیده‌ایم و این شواهد حتی از سوی نزدیک‌ترین همپیمانان آمریکا نیز زیر سوال رفته است.

وی تاکید کرد که روسیه خواستار اجرای تحقیقات دقیق درباره تمامی حوادث از این دست است و تهران نیز از ابتدا خواستار چنین چیزی بوده است.

هفته گذشته دو نفتکش در دریای عمان دچار حریق شدند. دولت آمریکا مدعی شده است که این حریق ناشی از حمله نیروهای ایرانی به این کشتی‌ها، که یکی از آن‌ها مالک ژاپنی داشته، بوده است.

مقامات آمریکایی با با ارائه یک فیلم و تعدادی تصویر مدعی شده‌اند که ایران پشت این حادثه بوده است. این در حالی است که مقامات ایران به شدت این ادعای آمریکا را رد کرده‌اند.

لاوروف در ادامه این مصاحبه گفت که اوضاع در منطقه باعث نگرانی بوده و باید از تمامی طرف‌ها بخواهیم که خویشتندار بوده و از هرگونه اقدام شتابزده خودداری کنند.

وی افزود که مسیر آرامش در منطقه از طریق ایجاد گفت‌وگو میان تمامی کشورهای حاشیه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی و ایران حاصل می‌شود که باید با حمایت کشورهای همجوار، اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی، 5 کشور عضو دائم شورای امنیت و اتحادیه اروپا همراه باشد.

واكنش سازمان ملل به اعزام نظامیان جدید آمریکا به خلیج فارس

دبیر کل سازمان ملل متحد در واکنش به تصمیم آمریکا مبنی بر اعزام نیروهای اضافی به منطقه خلیج فارس، خواستار اجتناب از درگیری شد.
«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار اجتناب از تنش در منطقه خلیج فارس شد.

به گزارش الجزیره، گوترش شامگاه سه‌شنبه (۲۸ خرداد) در واکنش به تصمیم ایالات متحده آمریکا مبنی بر اعزام نیروهای اضافی به منطقه خلیج فارس گفت: «از همه می‌خواهم از درگیری اجتناب کنند».

واکنش دبیر کل سازمان ملل متحد به خبر خبرگزاری رویترز است که دیروز (دوشنبه) به نقل مقامات آمریکایی گزارش داد که کاخ سفید تصمیم کرده هزار نیروی دیگر به‌ نظامیان حاضر خود در منطقه غرب آسیا ملحق کند.

«پاتریک شاناهان»، سرپرست سابق وزارت دفاع آمریکا دیروز با اعزام این نیروها موافقت کرد و مدعی شد که اعزام این نیروها برای «اهداف دفاعی» و «به منظور مقابله با تهدیدهای هوای، دریایی و زمینی» در منطقه غرب آسیا است.

او گفت که تصمیم به اعزام نیروهای جدید، به درخواست فرماندهی نیروهای مرکزی آمریکا (سنتکام) و بعد از توافق و مشورت او با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و کاخ سفید گرفته شده است.

اخبار داغ خداحافظی پژمان منتظری از استقلال و تیم ملی ۱۰ گل فوق العاده هوشمندانه مسی فیلم: ۱۶ تصادف وحشتناک رالی/ حتی BMW هم طاقت نیاورد! ناگفته‌هایی از دیپلمات‌ها و دیپلماسی در روز تشییع امام خمینی بی‌خبری اطرافیان احمدی‌نژاد از خودکشی عبدالرضا داوری مکزیک، "سند سری" ترامپ را منتشر کرد

منبع: فردا

کلیدواژه: لاوروف روسیه حادثه دریای عمان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۱۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیر آشتیانی: راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا،  امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح به مناسبت ۱۰ اردیبهشت «روز ملی خلیج فارس» پیامی صادر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

دهم اردیبهشت‌ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه ازخودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیرو‌های متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است؛ تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است، بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان‌شناسی و مردم‌شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است.  در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری شش هزار ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن‌ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تأکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متأثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متأثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان‌خواران و دست‌نشاندگان آنها بر این منطقه متمرکز شده بود، شاهد مجاهدت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیرو‌های مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهم‌ترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است؛ بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • امیر آشتیانی: راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
  • وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است
  • راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • واکنش مفتی عمان به تظاهرات دانشجویی در آمریکا و اروپا
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ