Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس عملیات ارتش روسیه روز سه شنبه در نشست روسای چهار کشور عضو مرکز تبادل اطلاعات چهارجانبه دربغداد (ایران، عراق، سوریه و روسیه) اظهار داشت: تاکنون اطلاعات شخصی بیش از ۷۰۰ ستیزه جو گروه‌های مسلح غیرقانونی از سوی فدراسیون روسیه و کشورهای مستقل مشترک المنافع به مرکز تبادل اطلاعات بغداد ارائه شده است.

سرلشگر نوفیکوف گفت که همچنین مختصات چند صد نقطه از محل‌های حضور داعش به این مرکز تبادل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ابراز اطمینان کرد که کار مرکز تبادل اطلاعات چهارجانبه در مبارزه با تروریسم بین المللی کمک می‌نماید و می‌تواند مبنای توسعه کار برای تحکیم روابط استراتژیک با کشورهای دوست باشد.

نشست کمیته چهار جانبه با حضور رئیس هیات عملیات وزارت دفاع روسیه سرلشگر نوفیکوف و همچنین نمایندگان چهار کشور جمهوری اسلامی ایران، عراق، سوریه و روسیه در محل مرکز تبادل اطلاعات چهار جانبه در بغداد پایتخت عراق برگزار شد.
در این نشست رئیس اطلاعات ارتش عراق و مدیر مرکز تبادل اطلاعات چهارجانبه (سرلشکر ستاد سعد العلاق) ضمن تشکر و قدردانی از حضور هیأت‌های کشورهای عضو و همچنین رئیس عملیات وزارت دفاع روسیه با اشاره به تأسیس این مرکز در سال ۲۰۱۵، همکاری اطلاعاتی چهار کشور در مباررزه با تروریسم را بسیار مؤثر دانست.

این مقام ارشد نظامی عراق بر ادامه فعالیت اطلاعاتی وامنیتی مرکز علیه تروریسم تاکید کرد.

وی درادامه گفت: مرکز تبادل اطلاعات ۴ جانبه نظریه امنیت منطقه را محکم و امنیت منطقه را مخصوصاً در عراق و سوریه تقویت بخشید.

به گفته العلاق، در آینده‌ای نزدیک شاهد توسعه و گسترش این مرکز و تشکیل کمیته هماهنگی خواهیم بود و همچنین شاهد پیوستن کشورهای دیگر به این مرکز نیز خواهیم بود مخصوصاً که بعضی کشورها از جمله جمهوری خلق چین علاقمند هستند که به این مرکز بپیوندند.

در این جلسه سردار "مصطفی مرادیان" وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در بغداد اظهار داشت: امروز نقش همکاری چهار کشور عضو در مرکز تبادل اطلاعات بغداد در جدیت مبارزه باتروریسیم برای همه دنیا بحمدالله آشکار می‌باشد، نتیجه این همکاری و مبارزه شکست داعش به خصوص در بعد نظامی در عراق و سوریه و برچیده شدن زمینه ایجاد خلافت آن به عنوان یک تهدید منطقه بود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با درک صحیح از تهدیدات توانست با تغذیه اطلاعاتی حدود سه هزار هدف شامل: مراکز مهم و حساس، محل تجمع، مخازن مهمات و تجهیزات و… داعش را در اختیار برادران عراقی قرار دهد که اکثر این هدف‌ها مورد اصابت و منهدم شده و ضربات سهمگینی به گروهک تروریستی داعش وارد کرد.

وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: بنظر ما فعالیت تروریسم و افراطی گری در منطقه با کمک برخی قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه ای که منافع خود را در هرج و مرج کشورهای منطقه می‌دانند ادامه دارد و این تهدید همچنان با اشکال و شیوه های مختلف برای منطقه خطرساز است،
مرادیان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم جدی است و بر این اساس ادامه همکاری و توسعه مرکز تبادل اطلاعات بغداد را یکی از راههای ایجاد ثبات در منطقه قلمداد می‌کند.

مرکز چهارجانبه تبادل اطلاعات (و همکاری‌های امنیتی) ایران، عراق، روسیه و سوریه با هدف تبادل اطلاعاتی برای مبارزه با تروریسم از سال ۱۳۹۴ با عضویت وابستگان نظامی ایران، سوریه و روسیه در بغداد تأسیس شد و از آن زمان تاکنون در جلساتی مداوم آخرین هماهنگی‌ها و تبادل اطلاعات میان کشورهای عضو در آن صورت می‌گیرد.

تبادل اطلاعات و بویژه تغذیه اطلاعاتی نیروهای عراقی و سوری در شناسایی و هدف گرفتن مواضع مهم و حساس داعش و تروریست‌های تکفیری در عراق و مواردی نیز در سوریه یکی از مهمترین و موفق ترین کارکردهای این مرکز در مدت فعالیت خود بوده است.

پ.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۱۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم

سفر نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق با هیات بلندپایه به تهران و دیدار و گفت‌وگو با مقامات بلندپایه ایران از جمله حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، از ابعاد سیاسی،امنیتی،فرهنگی و اقتصادی حائز اهمیت است.

۱.ایجاد اراده سیاسی برای همکاری های دوجانبه اولویت اول است و اراده سیاسی در سایه اعتماد متقابل حاصل می شود.سفر بارزانی به تهران نشان از اراده جدی طرفین برای گسترش روابط دوستانه است؛ روابطی که به واسطه مداخله عوامل ثالث بخصوص رژیم صهیونیستی با نوعی بی اعتمادی مواجه شده بود. حضور رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران می تواند این اطمینان را در طرف ایرانی ایجاد کند که این اقلیم در آینده در زمین دشمنان ایران بازی نخواهد کرد و با هرگونه تهدیدی از خاک خود علیه ایران مقابله می کند. استقبال گرم تهران از بارزانی نیز حاکی از اراده تهران برای ایجاد روابط باثبات با اقلیم کردستان و گسترش همکاری‌های فیمابین در مسیر تامین منافع متقابل است.

 ۲.در بُعد امنیتی، طرفین بر اجرای مفاد توافقنامه همکاری‌های مشترک امنیتی ایران و عراق و بخصوص اخراج گروه‌های تروریستی از مناطق نزدیک به مرزهای ایران و اهتمام برای خلع سلاح کردن آن ها تاکید داشتند.حمایت از گروه های تروریستی و ضد انقلاب اسلامی ایران،از ترفندهای رژیم صهیونیستی و آمریکا، برای تخریب روابط ایران با عراق بطور عام و اقلیم کردستان بطور خاص است.امروز پس از عملیات وعده صادق، آمریکا و رژیم صهیونیستی به این واقعیت پی برده اند که جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت خود هم اراده و هم توانایی کافی دارد و هرگونه فعالیت خصمانه با این نظام با پاسخ قاطع و پشیمان کننده مواجه خواهد شد.رئیس اقلیم کردستان عراق با درک این وضعیت،از مسئولین ایرانی شنید که دولت و ملت ایران، امنیت عراق و اقلیم کردستان را به مثابه امنیت خود می دانند و همانگونه که در زمان غائله داعش، سپاه قدس به فرماندهی سردار شهید قاسم سلیمانی به یاری عراق و اقلیم کردستان شتافت،در آینده نیز حامی امنیت اقلیم خواهند بود.

۳.در بُعد فرهنگی،با توجه  به اشتراکات دینی، تاریخی و تمدنی و پیوندهای عمیق میان دو طرف،این سفر فرصت های مناسبی برای توسعه روابط فرهنگی،علمی، دانشگاهی و رسانه ای  ایجاد کرد که باید با برنامه ریزی و پیگیری به نتیجه برسد. آداب و رسوم مشترک  و زبان از مهمترین شاخصه های هویت کُردی در دو سوی مرز ایران و عراق است که پشتوانه مناسبات سیاسی بوده و موجب تقویت اعتماد طرفین است. بر این اساس، ظرفیت سازی و توانمند کردن نهاد های فرهنگی ، رسانه ای و آموزش عالی کشور برای جذب نخبگان فرهنگی کردستان عراق و استفاده از گرایش مثبت کُردهای عراقی، باید مدنظر مسئولان کشور باشد.

۴.مهمترین بُعد روابط ایران با اقلیم کردستان عراق در آینده را  باید در فرصت‌هایی کم نظیر برای توسعه اقتصادی و تقویت بخش‌های صنعتی، کشاورزی،انرژی و فناوری دانست.ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد و در چارچوب سیاست همسایگی می تواند سطح روابط اقتصادی را ارتقاء دهد. جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که همزمان دارای دو کنسولگری در اقلیم است و روزانه بین دو تا سه هزار ویزا از این کنسولگری ها برای مسافرین کُرد عراقی صادر می شود. این حجم تردد و مبادلات می تواند به افزایش پروازهای هوایی منجر شود و ارتباطات بخش های خصوصی طرفین را تسهیل نماید.این که در مقاطعی حجم مبادلات تجاری ایران و اقلیم کردستان ، به حدود دومیلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده نیز موید ظرفیت های کم نظیر اقتصادی است. به‌صرفه‌بودن قیمت اجناس، سهل‌الوصول بودن دسترسی، کوتاه بودن مسیرهای تجاری،وجود معادن از جمله بزرگ‌ترین ذخایر گوگرد در جنوب‌غرب اربیل که در تولید کودهای شیمیایی و آفت‌زدایی مزارع کاربرد دارد از ظرفیت هایی است که می‌تواند در مناسبات دوطرفه مورد بحث قرار گیرد. انتظار است توسعه همکاری های اقتصادی ایران با اقلیم کردستان موجب قطع شریان های اقتصادی این اقلیم با رژیم صهیونیستی شود. در صد بالایی از واردات نفتی اسرائیل، ازکردستان عراق است که این امر زیبنده کردهای آزاده نمی تواند باشد.

در مجموع حضور بارزانی در ایران و اذعان صادقانه وی به دوستی ایران با کُردها، نقطه عطفی در مناسبات فیمابین است و در صورت پیگیری مسئولین ذیربط،می تواند طلیعه تقویت اعتماد و اراده سیاسی برای همکاری بوده و در ابعاد امنیتی،اقتصادی و فرهنگی، بیش از پیش گسترش یابد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904188

دیگر خبرها

  • سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
  • دباغ : در سفر بارزانی درباره هماهنگی‌های امنیتی رایزنی شد
  • اقلیم در پی ترمیم روابط‌ با ایران/اهداف سفر بارزانی به تهران چیست
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران