Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی ترابی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه به مناطق با بارندگی کمتر از ۱۵۰ میلی‌متر و پوشش گیاهی کمتر از پنج درصد بیابان گفته می‌شود، ابراز داشت: به روندی که باعث از دست رفتن پوشش گیاهی شود بیابان‌زایی اطلاق می‌شود.

وی بابیان اینکه یکی از معضلات موجود در بحث بیابان‌زدایی فرسایش بادی است، افزود: در استان سمنان ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیون هکتار بیابان وجود دارد به دلیل همان وضعیت بیابان، دشتی بودن مناطق و عدم پوشش گیاهی در یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از این اراضی فرایند فرسایش بادی وجود دارد که از این میزان حدود ۶۰۰ هزار هکتار آن کانون بحرانی فرسایش بادی است.

ایجاد ۱۱۰ هزار هکتار جنگل تاغ

رئیس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه کانون بحرانی فرسایش بادی در همه شهرهای جنوبی استان وجود دارد، ابراز داشت: بیشترین میزان این کانون‌ها در میامی قرار دارد و تنها راه مقابله با آن عملیات بیولوژیک است که در این کانون‌ها متمرکزشده است تا از فرسایش بادی جلوگیری کند.

ترابی بابیان اینکه در راستای مقابله با فرسایش بادی و کنترل کانون‌های بحرانی، عملیات بیابان‌زدایی از سال ۴۷ در استان سمنان آغازشده است، تصریح کرد: تا کنون بیش از ۱۱۰ هزار هکتار جنگل تاغ موفق در استان وجود دارد که خوشبختانه خیلی از جنگل‌ها در مناطق جنوبی قابل‌مشاهده بوده و معضل فرسایش بادی در آنها برطرف شده است.

وی افزود: باوجود به اینکه تاغ یکی از گونه‌های بسیار مقاوم در برابر خشکی و شوری به شمار می‌رود کاشت آن از سنوات قبل در دستور کار قرارگرفته است اما به‌جز تاغ سه گونه دیگر نیز کشت می‌شود و تنها گونه‌های طبیعی تاغ که دارای ارتفاع هستند می‌توانند در تثبیت شن‌ها مؤثر باشند، نوع بوته‌ای گیاهان چندان نمی‌تواند در این راه کمک کند ازاین‌رو کشت تاغ بیشتر توصیه‌شده است.

انجام مالچ رنگی در ۵۰ هکتار اراضی بیابانی گرمسار

رئیس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه مردم می‌توانند با عدم خرید زغال تاغ تا حدود بسیاری از قاچاق این چوب ارزشمند جلوگیری کنند، ابراز داشت: با توجه به اینکه عرصه‌های منابع طبیعی و بیابانی وسیع است و به دلیل پراکندگی تعداد نیروها جواب‌گو نیست بنابراین خود مردم می‌توانند بیشترین نقش حفاظتی از تاغ را ایفا کنند.

ترابی در پاسخ به این پرسش که آیا روش مالچ پاشی منسوخ شده یا هنوز انجام می‌شود، تصریح کرد: برخی مناطق استان به دلیل شوره‌زار بودن، مشکل تأمین آب و لایه‌های سخت زمین امکان نهال‌کاری را ندارند بنابراین ناگزیر به استفاده از روش‌های دیگر هستیم.

وی بابیان اینکه مالچ نفتی به دلیل مسائل زیست محیطی و هزینه بالای آن توصیه نمی‌شود، افزود: به پیشنهاد پرفسور کردوانی به‌صورت آزمایشی در سطح ۵۰ هکتار از منطقه آزادراه گرمسار-قم از مالچ رنگی یا سنگریزه کوچک هم‌جنس طبیعت استفاده‌شده است که در حال بررسی روش‌های اجرایی و بازخورد آن با کمک مراکز علمی و پژوهشی در منطقه هستیم که در صورت نبود مشکل این روش تداوم خواهد یافت.

رئیس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با تاکید بر اینکه به دنبال رونق بحث گردشگری در بیابان هستیم، اضافه کرد: در این راستا، به افراد علاقه‌مند، عرصه‌های مناسب را معرفی می‌کنیم زیراکویر ظرفیت خوبی برای کویر نوردی و رصد ستارگان، انرژی خورشیدی و بادی دارد که احصا هرکدام از آنها می‌تواند به پیشرفت استان کمک کند.

کد خبر 4643957

منبع: مهر

کلیدواژه: بیابان زدایی بیابانی شدن مراتع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۴۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرداد ۵۰ هکتار اراضی ملی البرز

آفتاب‌‌نیوز :

 حسین فاضلی هریکندی در حاشیه عملیات آزادسازی اراضی ملی در ساوجبلاغ که با حضور وی اجرا شد با اعلام رفع تصرف و بازگشت بیش از ۵۰ هکتار از اراضی ملی به بیت‌المال به‌ارزش تقریبی ۲ هزار میلیارد تومان با حکم قطعی شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان البرز گفت: در سال ۱۳۶۹ بیش از ۵۰ هکتار از اراضی ملی به‌پلاک ثبتی ۳۱۷ اصلی واقع در روستای «آردهه» شهرستان ساوجبلاغ در قالب «طرح طوبی» به‌منظور «کاشت درختان گردو» از سوی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با تنظیم قرارداد اجاره برای مدت ۱۵ سال در اختیار فردی حقیقی قرار داده می‌شود.

اقدامات غیرقانونی مستأجر پس از پایان مدت اجاره

رئیس‌کل دادگستری استان البرز اضافه کرد: مستأجر علاوه بر عدم‌اجرای طرح مصوب، پس از اتمام مدت اجاره و به‌خلاف مفاد قرارداد، ضمن عدم استرداد اراضی به دولت و با وصف عدم‌مالکیت نسبت به اراضی مذکور، ابتدا با شهرداری کوهسار برای تغییر کاربری و تفکیک اراضی ملی توافق می‌کند و در مرحله بعد اقدام به انعقاد قرارداد مشارکت با یک شرکت تعاونی به‌منظور احداث باغ‌ویلا می‌کند؛ همچنین در ادامه اقدامات غیرقانونی خود، اقدام به واگذاری حدود ۲ هزار مترمربع از اراضی ملی به یک شخص حقوقی دیگر در قالب اجاره به‌شرط تملیک می‌کند و چند ساختمان معدود هم در بخش کوچکی از اراضی احداث می‌شود.

ورود اداره‌کل بازرسی استان البرز

فاضلی هریکندی تصریح کرد: با توجه به تخلفات متعدد مستأجر و متصرف اراضی ملی نسبت به مفاد قرارداد اجاره و همچنین اتمام مدت آن، با گزارش اداره‌کل بازرسی استان البرز، هیئت نظارت موضوع ماده واحده قانون اصلاح ماده ۳۳ اصلاحی قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع به‌عنوان مرجع ناظر بر طرح‌های کشاورزی با احراز تخلفات مستأجر، در سال ۱۳۹۸ حکم بر فسخ قرارداد اجاره و خلع‌ید و استرداد اراضی به دولت را صادر کرد و رأی صادره علی‌رغم اعتراض متصرف، در دیوان عدالت اداری هم مورد تأیید قرار گرفت.

رأی به محکومیت در دادگاه حقوقی ساوجبلاغ

رئیس‌کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۸ با توجه به اینکه این اراضی ملی در حریم «شهر کوهسار» قرار گرفته بود با تغییر نمایندگی دولت، از سوی منابع طبیعی استان به اداره مسکن و شهرسازی ساوجبلاغ و اداره‌کل راه و شهرسازی استان منتقل می‌شود، متذکر شد: با توجه به عدم‌تمکین متصرف نسبت به اجرای رأی هیئت نظارت و عدم‌رفع تصرف و عدم‌تحویل اراضی به دولت، اداره‌کل راه و شهرسازی استان البرز در راستای حفظ حقوق دولت و بیت‌المال دادخواست خلع‌ید و قلع‌وقمع اراضی و مستحدثات موجود را در دادگاه شهرستان ساوجبلاغ مطرح می‌کند و پرونده جهت رسیدگی به شعبه ۵ دادگاه حقوقی هشتگرد ارجاع می‌شود که دادگاه پس از انجام تشریفات قانونی و اخذ استعلامات مربوطه و با تشکیل جلسه رسیدگی، مالکیت دولت را در اراضی مورد ادعا محرز تشخیص می‌دهد و حکم به محکومیت وی به خلع‌ید از اراضی و قلع‌وقمع مستحدثات موجود در ملک صادر می‌کند.

قطعیت خلع‌ید در دادگاه تجدیدنظر استان البرز

وی اضافه کرد: پس از صدور رأی دادگاه شهرستان ساوجبلاغ با توجه به تجدیدنظرخواهی متصرف، این پرونده مورد رسیدگی مجدد قرار گرفت و با احراز تخلفات صورت‌گرفته از سوی متصرف، در نهایت رأی مذکور مبنی بر محکومیت وی به خلع‌ید از اراضی ملی و قلع‌وقمع مستحدثات ایجادشده، در ۹ اسفند سال قبل از سوی شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان البرز تأیید و قطعی شد.

اجرای حکم خلع‌ید

رئیس شورای حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی استان البرز با بیان اینکه پس از قطعیت رأی، در ششم فروردین ماه سال جاری با دستور رئیس دادگستری شهرستان ساوجبلاغ، اجرائیه صادر و به محکوم‌علیه ابلاغ شد که با توجه به عدم‌اجرای حکم توسط متصرف، روز جاری حکم قضایی در خصوص خلع‌ید و قلع‌و‌قمع مستحدثات غیرقانونی ایجادشده در این اراضی ملی اجرا گردید و بر این اساس و در راستای اجرای دستورات و تأکیدات رئیس قوه قضاییه مبنی بر حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی ملی و منابع طبیعی و نیز جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در مراحل اولیه، با اجرای رأی قطعی صادرشده از دادگاه‌های استان البرز، علاوه بر استرداد بیش از ۵۰ هکتار از اراضی ملی به‌ارزش تقریبی ۲ هزار میلیارد تومان به بیت‌المال، از تغییر کاربری، تفکیک، قطعه‌بندی، ویلاسازی و واگذاری غیرقانونی این اراضی پیشگیری و جلوگیری شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • سند ۱۷۱ هکتار از اراضی ملی پردیس صادر شد
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان
  • رفع تصرف ۱۰۰ هکتار از اراضی دولتی درشهرستان مرزی میرجاوه
  • بازگشت ۵۰ هکتار از اراضی ساوجبلاغ به بیت‌المال
  • استرداد ۵۰ هکتار اراضی ملی البرز
  • این شهر بحرانی‌ترین کانون فرونشست زمین در کشور
  • (تصاویر) آزادسازی ۵۰ هکتار از اراضی ساوجبلاغ