Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@22:48:11 GMT

پای قانون ارث بر گلوگاه اجرای برنامه های کشاورزی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۶۱۴۵

پای قانون ارث بر گلوگاه اجرای برنامه های کشاورزی

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن خیریانپور روز چهارشنبه در نخستین نشست زهکشی اراضی کشاورزی شمال در ساری افزود: کشاورزی مازندران در استقلال و امنیت غذایی کشور بسیار موثر است چرا که این استان با تنوع ۷۲ محصول، سالانه بیش از هفت میلیون تن تولیدات کشاورزی داریم و به همین دلیل هم ضرورت عملیاتی شدن طرح زهکشی و شبکه آبیاری زمین کشاورزی در مازندران به عنوان مهمترین زیر ساخت فعالیت کشاورزی، دوچندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون استاندار مازندران نبود زهکشی و شبکه آبیاری مدرن را از آسیب جدی اراضی کشاورزی شمال دانست و بیان داشت: به همین دلیل نیازمند مطالعات و تحقیقات دقیق و سریع در این حوزه هستیم.

خیریانپور بر لزوم مهار آب های سطحی و مراقبت از زمین های کشاورزی برای جلوگیری از تغییر کاربری‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: اقتصادی کردن کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان مازندران را باید جدی بگیریم تا زندگی و ماندکاری در روستائیان را از دست ندهیم.

معاون استاندار مازندران جود بنادر، فرودگاه و ریل آهن در استان را ظرفیتی بزرگ برای صادرات محصولات کشاورزی دانست و بیان داشت: کشورهای حاشیه دریای خزر از جمله روسیه بازار مهم محصولات کشاورزی استان هستند، ولی.باید صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی، تجارت محصولات کشاورزی در مازندران بیشتر توجه شود.

وی توضیح داد: همسو با این رویکرد از محل یک درصد بودجه های پژوهشی دستگاه‌ها برای تهیه سند پهنه بندی محصولات کشاورزی، بسته بندی مناسب، برند سازی، صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی استفاده شده است و امروز سند مرکبات و طیور استان مازندران تهیه و در شورای برنامه ریزی و توسعه استان به تصویب رسیده است.

خیریانپور با تاکید بر این نکته که باید در کشاورزی مازندران برنامه ریزی پایداری برای اجرا، مراقبت و کنترل زمین های کشاورزی داشت، گفت: بیش از ۲۰ درصد اشتغال مازندران در بخش کشاورزی است و ۳۲۲ هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی مازندران امرار معاش می‌کنند و به همین دلیل توقع داریم وزارت جهاد کشاورزی به مقوله زیر ساخت‌های کشاورزی استان توجه جدی داشته باشند.

بر اساس اعلام جهاد کشاورزی مازندران، در حال حاضر طرح جامع زهکشی اراضی استان در گستره ۱۵۵ هزار هکتار واقع در ساحل غربی نکا رود تا ساحل شرقی بابلرود در محدوده هفت شهرستان نکا، میاندرود، ساری، قائمشهر، جویبار، بابل و بابل سر و در ۴۲۷ روستا تهیه شده است که چهار حوضه آبی رودخانه نکا رود تا تجن در سطح ۳۵ هزار هکتار، حوضه رودخانه تجن تا سیاهرود در سطح ۴۰ هزار هکتار، حوضه سیاهرود تا تلار در سطح ۴۰ هزار هکتار و از حوضه رودخانه تلار تا بابلرود در سطح ۴۰ هزار هکتار را شامل می شود.

مازندران ۴۶۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی دارد که سالانه حدود هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در آنها تولید می‌شود. برنجکاری با سطح ۲۳۰ هزار هکتار و مرکبات در ۱۱۵ هزار هکتار بیشترین سطح کشت در استان مازندران است. این استان سالانه با حدود تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن برنج سفید ۴۲ درصد برنج کشور را تأمین می‌کند.

۶۹۹۰/‏۱۶۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استانداری مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۶۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از اجرای ۱۳۰ طرح آبیاری نوین با معدل پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد در حدود ۲۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد.

محمدحسین عطایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین از اجرای ۱۳۰ طرح آبیاری نوین با معدل پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد در حدود ۲۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد و اظهار کرد: یک هزار و ۹۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در قالب ۱۳۰ طرح با میانگین پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد در دست اجرا برای سامانه‌های نوین آبیاری است.

وی از تجهیز ۱۲۴۴ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین به سامانه نوین آبیاری خبر داد و افزود: این میزان تجهیز زمین‌های کشاورزی به سامانه آبیاری نوین در یک‌سال گذشته و در قالب اجرای ۴۹ طرح آبیاری نوین صورت گرفته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه قزوین جزو ۱۰ استان برتر کشور در راه‌اندازی سامانه‌های آبیاری نوین است، خاطرنشان کرد: از ابتدای اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری تاکنون بیش از ۶۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه نوین آبیاری مجهز شده است.

عطایی تعهد اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در این استان را ۳۰۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تأمین به موقع اعتبار بتوان به این هدف دست پیدا کنیم.

کد خبر 747488

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه