Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@10:07:47 GMT

شرق کرمان در معرض خطر بیابانی شدن

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۶۱۴۶

شرق کرمان در معرض خطر بیابانی شدن

آنان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزودند: هر چند دولت و مدیران ارشد طی چند سال گذشته در خصوص مهار حرکت شن های روان و ریزگردها نگاه جدی و خوبی نسبت به شرق استان داشته اند ولی این حمایتها تاکنون نتوانسته در مبارزه با این آسیب ها موفق باشد و روز به روز شاهد توفانهای شن و خالی شدن سکنه روستاها از سکنه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امین باقری فرماندار ریگان به مناسبت هفته بیابان زدایی گفت: مساحت چهار شهرستان شرقی در استان کرمان بیش از ۲میلیون هکتار است که یک میلیون و۳۰۰ هزار هکتار آن را عرصه‌های بیابانی تشکیل می‌دهد.

وی اظهار داشت: به دلیل کاهش نزولات جویی و از بین رفتن پوشش گیاهی مساحت کانون‌های بحرانی و حساس به فرسایش بادی بیش از ۲۶۰ هزار هکتار است که بیشترین کانون‌های بحرانی شرق کشور در شهرستان ریگان هستند.

فرماندار ریگان تصریح کرد: طی سال‌های گذشته اقدامات خوبی در شهرستان ریگان صورت گرفته است که بیش از ۱۷ هزار هکتار نهالکاری ومالچ پاشی در این مناطق انجام شده است.

باقری بیان داشت: تا کنون در شرق استان کرمان بیش از ۳۱۰ هزار هکتار نهالکاری و جنگل دست کاشت ایجاد شده است.

وی بیان داشت: در شرق استان کرمان عرصه‌های بیابانی در حال افزایش هستند که این امر باعث شده بسیاری از روستاهای شهرستان خالی از سکنه شوند.

فرماندار ریگان با اشاره به اینکه مردم شرق استان در زمینه بیابان زدایی مشارکت جدی دارند ابراز کرد: توسعه شرق استان در گروه بیابان زدایی است.

باقری گفت: برای بیابان زدایی و مهار شن‌های روان یک طرح ۵ ساله در قالب طرح تحقیقاتی پژوهشی در این شهرستان‌ها در حال انجام است.

وی بیان داشت: برای حفظ عرصه‌های منابع طبیعی نیز یک طرح مشارکتی در شهرستان در حال اجرا است.

رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری ریگان گفت: شرق استان کرمان به دلیل وزش توفان‌های شدید شن در حال بیابانی شدن است.

مجید امیر زاده افزود: برای جلوگیری از بیابانی شدن شرق استان اقدامات خوبی در زمینه نهالکاری ومالچ پاشی انجام شده است.

وی افزود: طرح نهالکاری در ۷۰۰ هکتار از کانون‌های بحران فرسایش بادی و بیابانی با اعتبار ۴۴ میلیارد ریال هم اکنون با مشارکت مردم در حال اجرا است.

رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری ریگان خواستار اعتبارات ویژه‌ای برای بیابان زدایی در شرق استان کرمان شد.

امیرزاده افزود: در صورتی که فعالیت‌های بیابان زایی در شرق استان کاهش نیابند شاهد خسارات زیادی در بخش‌های کشاورزی ودیگر فعالیت‌ها در این مناطق خواهیم بود.

بیابانی شدن وتوفان‌های شدید در شرق استان کرمان ۱۶ روستا را خالی از سکنه و ۱۵۰ روستا را در محاصره قرار داده است.

ریگان بعد از خوزستان دومین نقطه کانون بحران فرسایش بادی در کشور است که تا مرکز استان ۲۸۵ کیلومتر فاصله دارد.

۷۴۴۲/‏‬ ۵۰۵۴

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد

    به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت:این آفت در سن یک تا سه پورگی است که به صورت طغیانی درآمده و بر این اساس بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از سطوح تاغزارهای شهرستانهای نام‌برده را به صورت پراکنده آلوده کرده است.   محسن فنودی افزود: خسارت وارده به صورت پراکنده و بر روی تاغ‌ها و در حد ناچیز برآورد شده است که با افزایش سن وجمعیت آفت به طور قطع شدید خواهد شد.   وی با اشاره به این که پیش بینی می شود بیش از هزار کانون طغیان آفت ملخ در استان وجود داشته باشد افزود: علت بروز جمعیت های طغیانی، ایجاد شرایط مطلوب رطوبتی بر اثر بارندگی‌های سه هفته قبل تا کنون، دمای مناسب محیط و در نتیجه رشد مناسب گیاه تاغ و همزمان باز شدن کپسول های تخم آفت است.   فنودی افزود: با توجه به پیش آگاهی آفت توسط نیروهای حفاظتی، مرتعداران، روستائیان و شوراهای اسلامی در حال انجام اقدامات لازم هستند.   وی اظهار کرد:اداره کل منابع طبیعی اقدامات اولیه برای کنترل آفت در مناطق خسارت دیده را در اختیار شهرستان ها قرار داده است که شامل تهیه و تامین تجهیزات لازم و تهیه و انتقال مواد کنترلی مناسب به شهرستانها می شود.   ملخ کوهان‌دار تاغ از جمله آفات مهم تاغ‌زارهاست که طی سال‌های اخیر در مناطق تاغ‌کاری با جمعیت‌های متفاوت و گاه به صورت طغیانی بروز کرده است. این ملخ از جمله ملخ هایی است که فقط از تاغ تغذیه می کند و طبق بررسیهای انجام شده زراعتهای کشت شده در مجاورت تاغ‌زارها هیچ کدام مورد حمله این ملخ قرار نگرفته است.   هم اکنون هشت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مجموع ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار پهنه کل استان خراسان رضوی را عرصه‌ های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند که پنج و نیم میلیون هکتار آن مناطق بیابانی است.      

 

دیگر خبرها

  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • گرده‌افشانی ۶۲۸ هکتار نخیلات لامرد پایان یافت
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • غافلگیری حاملان ۴۳۵ کیلو موادمخدر در ریگان