Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@00:34:22 GMT

ماشینی برای پیش بینی روان پریشی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۷۱۹۸

ماشینی برای پیش بینی روان پریشی

به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز، دانشمندان پس از مطالعه ویژگی‌های ظریف سخنرانی روزمره مردم اعلام کردند که زبان سرنخ هایی را درباره خطرات آینده در زمینه روان پریشی ارائه می‌دهد.

محققان دانشگاه Emory در آتلانتا و دانشگاه هاروارد در بوستون، از روش یادگیری ماشین برای تجزیه و تحلیل زبان یک گروه از افراد جوان در معرض خطر استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها با دقت 93٪ ابتلای افراد به روان پریشی را پیش بینی کردند.

«Phillip Wolff»، استاد روانشناسی دانشگاه Emory، اعلام کرد که تحقیقات پیشین قبلا ثابت کرده که ویژگی های ظریف روان درمانی در زبان مردم وجود دارد. با این حال خاطرنشان کرد که از یادگیری ماشین برای کشف جزئیات پنهان در مورد این ویژگی ها استفاده کرده ایم.

او و همکارانش رویکرد یادگیری ماشین را برای اندازه گیری دو متغیر زبانی تراکم معنایی و استفاده از کلمات مربوط به صدا استفاده کردند و نتیجه گرفتند که روانپریشی با تراکم معناشناسی کم همراه است.

تراکم معناشناختی کم، یک معیار ازچیزی است که تیم ار آن به «فقر محتوا» نام می برد.

این مطالعه نشان می دهد که شاخص های سلامت روان را می توان از زبان طبیعی مردم وبا استفاده از روش های محاسبات استخراج کرد.

علائم یادگیری ماشین و روان درمانی

یادگیری ماشین نوعی از هوش مصنوعی است که در آن کامپیوترها بدون برنامه ریزی با استفاده از تجربه یاد می گیرند.

یک سیستم یادگیری ماشین برای الگوهای موجود در یک مجموعه شناخته شده، داده ها را جستجو می کند و تصمیم می گیرد که کدام الگوها ویژگی های خاصی را دارا هستند. پس از آموختن این ویژگی‌ها، می تواند به صورت خستگی ناپذیر مجموعه‌ای جدید از داده ها را شناسایی کند.

یادگیری ماشین می‌تواند الگوهای استفاده از زبان مردم را تشخیص دهد که حتی پزشکان آموزش دیده متوجه آن نمی‌شوند.

نگین رضایی، یکی از همکاران گروه Neurology در دانشکده پزشکی هاروارد، توضیح می دهد که تلاش برای شنیدن این ظرافت‌ها در گفت وگو با مردم مانند تلاش برای دیدن میکروب های میکروسکوپی با چشم است. یادگیری ماشین می تواند برای پیدا کردن برخی از الگوهای ظریف مخفی در زبان مردم موفق باشد.

روانپریشی یا سایکوزیس (به انگلیسی: Psychosis) به معنای وضعیت روانی غیرطبیعی ای است که در روانپزشکی برای بیان حالت «از دست رفتن توانایی تفریق واقعیت از خیال» بکار می‌رود. سایکوز دربرگیرنده دسته ای از اختلالات روانی است که در طول آن‌ها بیمار دچار علایمی مانند توهم یا هذیان شود. هر گاه این علایم در افراد منجر به بروز اختلال در کارکرد یا بروز دیسترس شود،می‌توان نام اختلال را بر آن گذاشت. دو مشخصه بارز آن شامل هذیان (بیان غیرعمد درک نادرست از واقعیات) و توهم (دیدن یا شنیدن غیرعمد چیزی که اساساً نبوده و نیست) است.

در یک قسمت روان پریشی، فرد ممکن است رفتار نامناسب را از خود نشان دهد و یا به طور ناهماهنگ صحبت کند. علاوه بر این، ممکن است دچار اختلال خواب، افسرده و مضطرب شوند.

طبق آمار موجود از موسسه ملی بهداشت روان، که یکی از مؤسسات ملی بهداشت (NIH) است، در ایالات متحده، حدود 3 درصد از مردم در طول زندگی خود، دوره ای از روان درمانی را تجربه خواهند کرد.

بهبود تشخیص زودهنگام خطر روان پریشی

روان پریشی یکی از نشانه های اسکیزوفرنی و سایر شرایط شدید روانی درازمدت است.

نشانه های هشدار دهنده روانپریشی معمولا در اواسط و پایان سال نوجوانان با خوشه ای از نشانه‌های روانپزشکی که پزشکان از آن به عنوان سندرم پیش آگهی یاد می کنند، شروع می شود.

در حدود 25 تا 30 درصد از نوجوانانی که سندروم پیش آگهی دارند، یک بیماری روانگردان مانند اسکیزوفرنی ایجاد می شود.

پزشکان با آموزش مناسب با دقت حدود 80٪ و با استفاده از مصاحبه ها و آزمون های توانایی شناختی، می‌توانند پیش بینی کنند که در کدام فرد مبتلا به سندروم پیش آگاهی، رشد روان درمانی ادامه خواهد یافت.

دانشمندان در تلاشند تا با بهبود این پیش بینی روند تشخیص دقیق تر و ساده تری را انجام دهند و یادگیری ماشین یکی از این روش ها است.

پروفسور Wolff و تیم او با استفاده از سیستم یادگیری ماشین خود برای شناسایی هنجارهای زبان گفت وگو روزمره مطالعه خود را شروع کردند. آنها از گفت وگوهای آنلاین سیستم 30،000 کاربر Reddit استفاده کردند. Reddit یک خبر آنلاین، رتبه بند محتوا و پلت فرم بحث است که کاربران در آن در مورد موضوعات مختلف صحبت می‌کنند.

این تیم از نرم افزار Word2Vec برای تجزیه و تحلیل کلمات فردی در مکالمه استفاده کرد. نقشه کلمات در این نرم افزار به صورتی است که آن هایی که دارای معانی مشابه هستند در یک فضای معنایی نزدیک هم قرار می گیرند.

محققان یک برنامه دیگر را برای افزودن توانایی آن در تجزیه و تحلیل معنایی به سیستم افزودند.

با این حال، تراکم معنایی یک گام فراتر از ارزیابی چگونگی سازماندهی کلمات در جملات است. این یک شاخص بهتر از فرایندهای ذهنی است.

پس از آموزش سیستم یادگیری ماشین برای ایجاد یک پایه عادی، تیم از گفت وگو با 40فرد موجود در مطالعات (Prodrome North American (NAPLS استفاده کرد.

NAPLS پروژه 14 ساله است که هدف آن ارتقای توانایی پزشکان برای تشخیص جوانان در معرض خطر روان پریشی و درک دلایل آن است.

تیم سپس تجزیه و تحلیل یادگیری ماشین مکالمات NAPLS را با داده‌های پایه مقایسه کرد.

نتایج نشان داد که شرکت کنندگانی که روان پریشی در آن ها توسعه یافت تمایل داشتند که واژه های مرتبط با صدا نسبت به خط پایه بیشتری را استفاده کنند و نیز از کلمات با معانی مشابه بیشتر استفاده می کردند.

دانشمندان اعلام کردند که با استفاده از این روش اگر بتوان افرادی که به سمت روان پریشی می روند را شناسایی کرد می‌توان با استفاده از مداخلات پیشگیرانه نقص ها را معکوس کرد.

محققان هم اکنون به دنبال جمع آوری داده های گسترده تر و برنامه هایی برای تست تکنیک یادگیری ماشین جدید روی دیگر بیماری ها، از جمله افراد مبتلا به زوال عقل هستند.

انتهای پیام/

178 / 159 دانشگاه هاروارد دانشگاه Emory هوش مصنوعی یادگیری ماشین زبان روان پریشی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه هاروارد دانشگاه Emory هوش مصنوعی یادگیری ماشین زبان روان پریشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۷۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد

به گزارش خبرنگار مهر، مجید فدوی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی یک سال گذشته ۴۲ مدرسه در مناطق شهری و روستایی شهرستان گناباد با اعتبارات نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس و مشارکت خیران بازسازی شدند اظهار کرد: در همین مدت علاوه بر ساماندهی ۶۵ ملک مازاد آموزش و پرورش، شش چمن مصنوعی هم نصب شد.

رئیس اداره آموزش و پرورش گناباد با بیان اینکه از آغاز سال تحصیلی تا کنون ۳۸ کلاس درس با صرف اعتبار ۱۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال در شهرستان گناباد هوشمندسازی شد، افزود: برای هوشمند سازی هر کلاس درس به طور متوسط ۳۲۰ میلیون ریال هزینه شده است.

وی کلاس‌های هوشمند را در ارتقا بهره وری آموزشی و مشارکت پذیری دانش آموزان مؤثر دانست و تصریح کرد: این کلاس‌ها فرصت‌های یادگیری بیشتری را برای دانش آموزان فراهم، فرآیند یادگیری را سرگرم کننده و به دانش آموزان کمک می‌کند فناوری‌های جدید را بهتر فرا بگیرند.

فدوی با اشاره به تحصیل ۱۷ هزار و ۶۱۴ دانش‌آموز در مدارس مناطق شهری و روستایی گناباد خاطرنشان کرد: از این تعداد ۹ هزار و ۵۶۵ نفر در دوره ابتدایی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در دوره اول متوسطه و ۲ هزار و ۲۸۸ نفر در دوره دوم متوسطه مشغول به تحصیل هستند.

کد خبر 6088736

دیگر خبرها

  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • نمایشگاه بین‌المللی صنایع وابسته فرش ماشینی برگزار می‌شود
  • جواد خیابانی چه ماشینی سوار می‌شود؟
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • یادگیری زبان فرانسوی
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • هزینه‌های سرسام‌آور تولید اتومبیل‌های فرمول یک
  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟
  • پیش‌بینی بارندگی قابل توجه برای یزد/ پرهیز از تردد غیرضرور داخل شهر