Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@05:52:04 GMT

گذری به شخصیت و زندگی ارزشمند حضرت عبدالعظیم(ع)

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۷۲۱۴

گذری به شخصیت و زندگی ارزشمند حضرت عبدالعظیم(ع)

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، امام‌زاده حضرت عبدالعظیم(ع) نسب شریفش با 4 واسطه به سبط جلیل حضرت خیرالوری امام حسن مجتبی(ع) منتهی می‌شود. در واقع عبدالعظیم ابن عبدالله ابن علی ابن الحسن ابن زید ابن الحسن ابن علی ابن ابی طالب(ع) و قبر شریفش در ری معلوم و مشهور و ملاذ و معاز عامه مخلوق است و علوّ مقام و جلالت شأن آن حضرت اظهر من‌الشمس است چه آن جناب بعلاوه آنکه از دودمان حضرت خاتم النبیین(ع) است، از اکابر محدّثین و اعاظم علماء و زهاد و عباد و صاحب ورع و تقوی است و از اصحاب حضرت جواد(ع) و حضرت هادی(ع) است و نهایت توسل و انقطاع به خدمت ایشان داشته و احادیث بسیار از ایشان روایت کرده و او است صاحب کتاب خطب امیرالمؤمنین(ع) و کتاب یوم و لیله اما این دو كتاب فعلا در دست نیستند و او است که دین خود را بر امام زمانش حضرت هادی(ع) عرض کرد و حضرت تصدیق او نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کسب فیض از محضر اهل‌بیت(ع) در مکتب حدیث
با آنکه جو اختناق و ستم دوران عبدالعظیم، امکان استفاده از امام را بسیار محدود می‌ساخت. در عین حال برخی از مشتاقان معارف قرآن و اهل بیت(ع) توانستند به قدر ظرفیت خویش از حضرت امام هادی(ع) کسب فیض نمایند و به مراتب عالی ایمان و معرفت نائل شوند. شیخ طوسی 185 نفر از کسانی را که از امام هادی(ع) روایت کرده‌اند نام می‌برد که در میان آن‌ها چهره‌های درخشان به چشم می‌خورند؛ حضرت عبدالعظیم حسنی از بزرگان، راویان و دانشمندان بود و در زهد و تقوی مقام والایی داشت، برخی از اصحاب بزرگ امام ششم، هفتم و هشتم(ع) او را درک کرده بودند و خود از شاگردان و راویان نام آور امام جواد و امام هادی(ع) محسوب می‌شدند.
نوشته‌های تاریخی از وفات حضرت عبدالعظيم(ع)
مورخين راجع به اين كه حضرت عبدالعظيم(ع) در چه سالی يا چه ماهی يا چه روزی از دنيا رفته چيزی ننوشته‌اند. نویسنده كتاب روح و ريحان می‌نويسد آن حضرت در حدود سنه 250 از دينا رفته ولي مدركي نقل نمي‌كند. بعضی از نويسندگان می‌نويسند از آن روايتی كه از امام علی النقی(ع) به فضيلت حضرت عبدالعظيم(ع) رسيده استفاده می‌شود كه آن بزرگوار در زمان امام علی النقی(ع) از دنيا رفته است و امام علی النقی هم در سنه 254 شهيد شد. در جلد دوم زندگانی حضرت موسی بن جعفر(ع) صفحه 391 می‌آید: حضرت عبدالعظيم(ع) به عقيده شيخ صدوق در سال 252 شهيد شد.
در كتاب روح و ريحان هم می‌نگارد حضرت عبدالعظيم(ع)را دشمنانش در حالی كه زنده بود ، در زير خاک دفن كردند و آن بزرگوار به اجل طبيعی از دنيا نرفت.
گوته كمال او در علم به اصول عقائد و آداب و فروع احكام آن كه امام هادی علیه السّلام به (ابی حماد رازی) گفت (هرگاه تو را مسائل دشوار پیش آید آن را از عبدالعظیم الحسنی بپرس و سلام مرا بدو برسان و پس از عرض عقائد خود بر آن امام همام او را تصدیق و دعاء بخیر كرد). شاهد مقام او در صدق و تقوی آن كه به زیارت او سفارش شده و زیارت او همانند زیارت ابی عبداله الحسین علیه السّلام شمرده شده است
حضرت عبدالعظیم موفق به درک عصر امام موسی الكاظم(ع) و امام علی الرضا(ع) و امام محمد الجواد(ع) و امام علی الهادی(ع) و امام حسن العسكری(ع) شده اند و از امام جواد و امام هادی(ع) اخذ علم و حدیث كرده اند. حضرتشان به امر امام هادی علیه السّلام به آمدن ایران كه مردم آن به صفا و خلوص در حب و ولاء آل محمد(ع)  موصوف و معروف بوده اند و به منظور نشر و بسط معارف آل محمد(ع) و نیز فرار از ظلم و جور خلفاء بنی العباس مأمور گردیده است . ایشان پس از نزول به ری اگرچه خود را نهفته از مردم می داشت ولی دسته ای كه پی به مقام علم و بصیرت او برده بودند بی آن كه بدانند از شجره طیبه آل محمد است از معارف و علوم او بهره مند گردیدند.
شخصیتی مورد اعتماد امام هشتم(ع)
طبق حدیثی که در اختصاص شیخ مفید نقل شده حضرت عبدالعظیم محضر مبارک حضرت رضا علیه السّلام را درک کرده و از وی روایت می‌کند، از این حدیث پیداست که وی مورد علاقه و اطمینان آن بزرگوار بوده و نهایت احترام و موقعیت را در نزد آن جناب داشته، از لحن این روایت معلوم است که عبدالعظیم در این موقع که در خدمت امام (ع) حضور داشته مرد موقر و جا افتاده‌ای بوده و حضرت رضا(ع) اعتماد کاملی به او داشته است.
از تفحص در زندگانی عبدالعظیم معلوم می‌شود که وی در زمان خود از زهاد و عباد و از متقین و ابرار به شمار می‌رفته و از جهت خلوص عقیده و قلب روشن و اعتقادات درست و صحیح مورد توجّه ائمه اطهار(ع) بوده است.
علّت این که حضرت عبدالعظیم علیه السّلام مورد علاقه و محبّت حضرات ائمه معصومین علیهم السّلام واقع گردیده و از طرف آن بزرگواران نسبت به وی تجلیل شده ، این است که وی در مقابل آن حضرات از خود رای و عقیده نداشته، و در کلیّه مسائل تابع نظریات و اوامر آنها بوده است.
علم و تقوا تعریف شخصیت حضرت عبدالعظیم(ع)
این اعتقاد پاک و خلوص نیّت و دوری او از حبّ جاه و مقام و عبادت و زهد و ورع و تقوی، و امانت و صداقت، و راستی و درستی و فضائل اخلاق و محاسن آداب که در وجود او نهفته بود وی را از اسلاف خود متمایز ساخته بود، این خصوصیات که اکنون روشن شد علّت محبوبیت حضرت عبدالعظیم و عظمت مقام او می‌باشد.
از حالات او کاملاً پیداست که وی از همان زمان که در مدینه و سایر بلدان و اماکن می‌زیسته مورد علاقه شیعیان و دوستان اهل بیت(ع) بوده و شخصیت ارجمندش نزد همگان معروف و مشهور بوده است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف حضرت عبدالعظیم حسنی علم و تقوا امام هشتم قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۷۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت

یک استاد حوزه و دانشگاه در مورد مقام ولایت حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: ایشان پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه‌ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی -استاد حوزه و دانشگاه- شامگاه سه‌شنبه(۴اردیبهشت‌ماه) در مراسم شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) و شهادت حضرت حمزه سید الشهدا(ع) در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) در زمان حضرت امام هادی(ع) با عبارت "انت ولینا حقا" از امام زمان خود مدال و نشان ولایت را دریافت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امام هادی(ع) با بیان جمله "مرحبا بک یا اباالقاسم"، حضرت عبدالعظیم(ع) را خطاب کردند، افزود: ذکر کنیه بالاترین درجه تعظیم و تکریم است که امام هادی(ع) با این بیان حضرت عبدالعظیم(ع) را معرفی کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) با دریافت این مدال دچار عُجب و تکبر نشدند و زانوی ادب در محضر امام زمان خود نهادند و اعتقادات خود را عرضه کردند و این درس بزرگی بود که به همه انسان‌ها در همه زمان‌ها دادند.

وی با بیان این که مقام اهل‌بیت(ع) به واسطه قرب به خداوند متعال می‌باشد، افزود: مقام و منزلت بندگان و رحمتی که از جانب خدا به بندگان می‌رسد نیز به واسطه و به برکت ائمه اطهار(ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: بنا بر روایتی از امام صادق(ع) اگر فردی مورد تأیید خداوند متعال قرار بگیرد، این مسأله صورت نمی‌گیرد مگر به واسطه عبور از یک سری آزمون‌ها و ابتلائات، چرا که بی‌جهت بنده‌ای مورد حمد و ثنای خداوند و ائمه معصومین علیهم السلام قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: این حدیث نشان می‌دهد که حضرت عبدالعظیم (ع) پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به تکریم بزرگان دین از مقام حضرت عبدالعظیم (ع) و حرم ایشان اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در شب زیارتی اباعبدالله (ع) به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تشرف می‌یافتند و از لسان آیت الله بهجت (ره) نیز نقل شده که حرم حضرت عبدالعظیم (ع) محل صعود و فرود ملائکه الهی است.

وی با بیان این که صاحب بن عباد در رساله خود به ویژگی‌هایی از حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره کرده است، افزود: این محدث، حضرت عبدالعظیم (ع) را کثیرالحدیث و روایت معرفی کرده و ایشان را دین دار و دارای ورع خوانده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که در عصر امروز نیروهای فراجا مورد هجمه خودی و غیر خودی در مورد مسأله حجاب در جامعه قرار گرفته‌اند، با بیان حدیثی از حضرت عبدالعظیم (ع) تصریح کرد: آن حضرت در روایتی که سند آن به امیرالمومنین علی(ع) می‌رسد، آورده است که روزی حضرت علی(ع) به همراه حضرت زهرا(س) به محضر رسول اکرم(ص) رسیدند و حضرت را در حال گریه مشاهده کردند و علت را پرسیدند و رسول اکرم(ص) فرمودند، در شب معراج دیدم برخی از زنان امت من که رعایت پوشش را در مقابل نامحرم نمی‌کنند، مورد عذاب و شکنجه هستند و من برای آنها گریه می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به شب شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (ع) بیان کرد: آن حضرت دارای شخصیت بسیار ممتازی بودند و این مقام به اندازه‌ای بود که حضرت زهرا(س) هفته‌ای دو بار و حتی در شرایط دشوار و آسیب جسمی خود بر سر مزار آن حضرت می‌آمدند.

وی در پایان گفت: حضرت حمزه سید الشهدا(ع) ولایت رسول گرامی(ص) را پذیرفت و آنچه داشت در راستای اعتلای اسلام و یاری پیامبر(ص) در طبق اخلاص گذاشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • یک قصه خیالی به روایت فراری