Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -۱۸ تیرماه قرار بود دادگاه تجدیدنظرش برگزار شود و وکیلش به بخشش خوشبین بود؛ مرگ اما دست پیش گرفت و ۲۰ خرداد کشته شد. علی‌رضا شیرمحمدعلی که ۲۴ تیرماه۹۷ به دلیل فعالیت مجرمانه در فضای مجازی (یک کانال تلگرامی) بازداشت و پس از محاکمه به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود، ۸ سال حکم داشت که ۵ سال آن تعلیقی و سه سال تعزیری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادگاه تجدیدنظر هم قرار بود ۱۸ تیرماه برگزار شود که هفته پیش با ضربات متعدد چاقو کشته شد.

 آن‌طور که می‌گویند دو ضارب، از بند قاچاقچی‌ها بوده‌اند و بیش از ۳۰ ضربه با چاقو و سرامیک به علیرضا زده‌اند تا جان داده است. بعد از این اتفاق گلایه‌هایی مطرح شد که چرا در سلول این دو نفر باز بوده؟ چرا افسر کشیک نبوده است؟ چرا تا لحظه آخر جان دادن علیرضا کسی متوجه نشده است؟ و .. تا اینکه سازمان زندان‌ها اطلاعیه داد که این اتفاق در ساعت هواخوری رخ داده و اینطور نبوده که سلول‌ها از هم تفکیک نباشند.

با اعتصاب غذا به بودن خود در اینجا اعتراض کردیم
علیرضا پیش از این در یک نامه به وضعیت نامناسب نگهداری و عدم امنیت در زندان فشافویه اعتراض کرده بود و طرح درخواست انتقال به زندان اوین را داده بود؛ زیرا جزو زندانیان امنیتی به حساب می‌آمد. در اعتراض به این وضعیت هم به همراه برزان محمدی هم‌بندش از ۲۳ اسفند تا ۲۳ فروردین اعتصاب غذا کرده بود اما به اعتراض او رسیدگی نشده بود. این دو نفر در نوزدهمین روز اعتصاب غذا در نامه‌ای سرگشاده درباره دلایل اعتصاب غذایشان نوشته بودند: «ما به‌دلیل نبود امکانات و نداشتن امنیت جانی در سوییت، اعتصاب غذا کرده‌ایم تا با این روش به بودن خود در اینجا اعتراض کرده باشیم؛ ولی سلامت جان ما هیچ اهمیتی برای عوامل زندان و روسای آن ندارد؛ حتی روز گذشته افسر نگهبان شیفت، خیلی صریح به ما گفت که انتهای این اعتصاب صدور گواهی فوت است. البته این جمله از ایشان با توهین به خانواده‌مان نیز همراه بود و به دلایل اخلاقی از ذکر آن معذوریم.»

آن دو قاتل با افسر کشیک رابطه خیلی خوبی داشتند
برزان محمدی و علی‌رضا شیرمحمدعلی، اسفند پارسال دست به اعتصاب غذا می‌زنند تا به اوین منتقل شوند و نهایتا با وعده دادستانی برای حل‌شدن این مشکل دست از اعتصاب می‌کشند ولی از این دو تنها برزان محمدی و آن‌هم پس‌از قتل هم‌بندش، به اوین منتقل شد. حالا مادر علیرضا بعد از گذشت یک هفته از قتل پسرش به «خبرآنلاین» می‌گوید: «من مادرم و هرچه بگویم می‌گویند مادر است؛ اما حتی دوستانش هم می‌گویند علیرضا آنقدر مهربان بود که پول هفتگی‌اش را برای سلول‌هایی خرید می‌کرد که اجازه بیرون آمدن نداشتند. چرا افسر کشیک در را باز گذاشته بوده؟ من شنیده‌ام که آن دو قاتل با افسر کشیک رابطه خیلی خوبی داشتند و همان‌شب آن دو نفر دست علیرضا را می‌گیرند و می‌برند داخل سلولی که می‌خوابیده است، علیرضا را خوابانده بودند و با چاقو به جانش افتاده بودند.»

اول با چاقو و بعد سرامیک شاهرگ علیرضا را زدند
او در ادامه می‌گوید: «آن دو نفر کارد بزرگ را از کجا آورده بودند؟ اولین ضربه‌ها با کارد بوده و بعد با سرامیک شاهرگ‌های پسر من را بریده‌ بودند. پسر من با هیچ‌کس نه خصومتی داشت نه دشمنی‌ای. با همه‌شان خوب بود و حتی به‌خاطر بسته‌بودن سلول‌شان به آنها کمک می‌کرد. سازمان زندان‌ها می‌گویند در هواخوری این اتفاق افتاده است اما ساعت ۹ شب پسر من کشته شده است. ساعت ۹ شب کدام زندان هواخوری دارد؟ پسر من آنجا جان داده و یک‌راست به سردخانه منتقل شده؛ حتی کسی نفهمیده پسر من زخمی شده که اورژانس بیاید. چرا در سلول آن دو زندانی باز بوده است؟ اصلا چرا پسر من که از جنس زندانیهای آنجا نبود باید در فشافویه نگهداری می‌شد؟ فشافویه زندان محکومان موادمخدر است، چه ربطی به فعالیت پسر من داشت؟» مادر علیرضا می‌گوید فقط قصاص من را آرام می‌کند.

مادر علیرضا ادعا می‌کند که پسرش به او گفته بوده زنگ خطر زندان را قطع کرده‌اند و اگر دو زندانی به‌جان هم بیفتند کسی متوجه نمی‌شود. «وکیل علیرضا خیلی خوش‌بین بود که در دادگاه تجدیدنظر علیرضا بخشیده و آزاد می‌شود.» مادرش می‌گوید حتی نگذاشتند ما یک مراسم برای پسرم بگیریم، موتور برق را قطع کردند و صندلی را از زیر پای مهمان‌ها کشیدند؛ عیبی ندارد اما از بزرگان مسئول می‌خواهم که پرونده پسرم را پیگیری کنند.

چرا علیرضا را کشتند؟ آن‌هم با ۳۰ ضربه!
در همین میان محمدهادی عرفانیان‌کاسب وکیل علیرضا با اشاره به اینکه حکم علیرضا مربوط به اعتراضات دی‌ماه نبوده به «خبرآنلاین» می‌گوید: «علیرضا در فضای مجازی یک کانال تلگرامی داشت که ادمین آن بود و به‌خاطر محتوای آن بود که برایش پرونده تشکیل شد و ربطی به اعتراضات دی‌ماه نداشت. دادستانی اعلام کرد که کیفرخواست برای دو فرد ضارب صادر و به شعبه فرستاده شده است. ما هم به محض اینکه در شعبه تایید شود ورود می‌کنیم.»

او درباره اعتراض علیرضا به عدم تفکیک در فشافویه هم می‌گوید: «من از زندان فشافویه اطلاعات دقیقی ندارم ولی ابهامات بسیار زیادی وجود دارد. فرض می‌کنیم که ادعاهای سازمان زندان‌ها درست است اما به هر حال یک نفر باید در سلول را باز می‌کرده است و اگر هم در هواخوری بوده چرا کسی جلوی آنها را نگرفته؟ چرا بر علیرضا زوم کرده‌اند؟ چرا ۳۰ ضربه به او زده‌اند؟ امیدوارم با دستور پیگیری رئیس قوه قضاییه ابهامات برطرف شود.»

عرفانیان از زمان دادگاه تجدیدنظر وکیل پرونده علیرضا شده و جز یک‌بار دیدار در شعبه تجدیدنظر و یک‌بار هم به‌صورت تلفنی ملاقات دیگری با او نداشته است. «ابهامات در این پرونده بسیار زیاد است و منتظریم دادگاه برگزار شود تا ابهامات را برطرف کنیم.»

دستور ویژه قوه قضاییه برای پیگیری پرونده/ وقوع قتل در ساعت هواخوری بوده است
نکته مهم در این پرونده دستور ویژه رئیس قوه قضاییه برای پیگیری بود. حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در این سه ماه با جدیت و پیگیری کار را شروع کرده و از اقداماتش یکی همین دستور ویژه برای پرونده علیرضا است. در همین میان غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه با تاکید بر حساسیت این پرونده گفته است: «پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری یک استان تهران ارجاع شده است و در دادگاه نیز به صورت ویژه و در حداقل زمان قانونی رسیدگی خواهد شد. این پرونده دو متهم دارد، متهم ردیف اول متهم به قتل عمدی و متهم ردیف دوم، متهم به معاونت در قتل عمد است.» او با تاکید بر رعایت اصل تفکیک جرایم در فشافویه توضیح داده است: «در روز حادثه قاتل و همدست او به جهت لزوم تعمیر سرویس بهداشتی در هواخوری اقامت داشته‌اند و متهمان و محکومان امنیتی در اتاق‌های محل اقامت خویش بوده‌اند. همزمان با توزیع غذای زندانیان و باز شدن در محل نگهداری قاتل و همدستش، آنها به سمت اتاق زندانیان هجوم برده و با استفاده از تیزی دست‌ساز و قطعه‌ای از سرامیک سرویس بهداشتی در حال تعمیر، صدماتی را به مقتول وارد و او را مضروب می‌کنند که پس از انتقال به بیمارستان مقتول فوت می‌کند.»

روابط عمومی سازمان زندان‌ها نیز درباره جزئیات قتل علیرضا شیرمحمدعلی اطلاعیه‌ای صادر کرد. در این اطلاعیه ضمن تکذیب عدم تفکیک زندانیان آمده است: «در حادثه اخیر، محل نگهداری زندانی مقتول علیرضا شیرمحمدعلی متهم به جرائم امنیتی در کنار سایر متهمان جرائم امنیتی بوده و در نتیجه سایر متهمان و محکومان جرائم دیگر در این محل حضور نداشتند. زندانی متهم به قتل به‌نام «م.خ» به همراه زندانی دیگر به نام «م.ش» به دلیل تخلفات داخل زندان، به طور کاملاً مجزا در محل مستقل نگهداری می‌شدند، هرچند این محل دارای هواخوری مشترک با محل نگهداری متهمان امنیتی بوده ولیکن نحوه استفاده و دسترسی به هواخوری در ساعات مشخص به صورت مستقل صورت می‌گرفته است.»

مسئولان زندان در جریان بودند
برخی رسانه‌ها خبر داده‌اند برزان محمدی، هم‌بند علی‌رضا شیرمحمدعلی، که همراه با او چندی‌پیش اعتصاب‌غذا کرده بود، در نامه‌ای ادعا کرده که قاتلان علیرضا قبل از این نیز بارها تهدید کرده بودند که کسی را می‌کشند و پیش از این هم یک نفر را با سنگ توالت زخمی کرده بودند و مسئولان زندان هم در جریان بودند. برزان در ادامه ادعا کرده است که اگر این بند ویژه زندانیان امنیتی است چرا دو نفر با جرم‌های دیگر در آن نگه‌داری می‌شوند؟ مادر علیرضا هم گفته بود که پسرش با هم‌بندی‌هایش هیچ مشکلی نداشته و همیشه هوایشان را داشته است. پس چرا محمدرضا خلیل‌زاده و حمیدرضا شجاعی زواره اقدام به قتل علیرضا کرده‌اند؟

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۰۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش محمد مهاجری به زندانی شدن یک وکیل دادگستری /یکسوی دعوا سعیدمرتضوی است و یکسو وکیلی شریف!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در کانال تلگرامی خود نوشت؛

دیروز آقای مصطفی ترک همدانی وکیل محترم دادگستری با محکوم شدن بخاطر شکایت مربوط به ۱۰ سال قبل سعید مرتضوی روانه زندان اوین شد تا دوره حبس ۹۱ روزه خود را سپری کند.

به گواهی بسیاری از کسانی که او را می‌شناسند، ترک همدانی فردی متدین، متعهد، مسلط به حرفه وکالت، باسواد و دلسوز است و با وجود سنگ اندازیها و مزاحمت‌های فراوان در دولت احمدی نژاد، از انجام وظایف خود باز نماند.

اطلاعات حقوقی من قطعا ناقص است اما ضمن احترام به روند قضایی طی شده ، به شهادت دوستان حقوقدان، حق ترک همدانی این نبود که امروز پشت میله های زندان باشد.

عناوین انشاء شده در مجموعه قوانین کیفری تحت عنوان جرم و مجازات از دو جنبه‌ مختلف قابل توجه هستند،از یک سو تکلیفی است که هریک از شهروندان با آن روبه‌رو هستند و از طرفی حقوقی است که حاکمیت به منزله‌ی قائم مقام ملت در راستای انتظام جامعه در مقام استیفاء از آن برآمده با تحمیل مجازات بر ناقضان قانون دیده می‌شود.پیرو چنین قاعده‌ای به همان میزان که قانون حکومت و شهروندان را به رعایت مقررات الزام می‌دارد حقوقی نیز برای طرفین منازعه تعریف می کند .

تصویر نهایی تحقق این قاعده در عدالت از جنبه های مختلف اجتماعی و قضایی به منصه ظهور می رسد با این وصف آنچه که اخیرا برای آقای مصطفی ترک همدانی رخ داده قابل نقد است‌.

وی در کسوت وکیل دادگستری دارای یک وظیفه صنفی و ذاتی‌ در جهت دفاع از حقوق عامه‌ ملت است که این امر در قالب نقد عمکرد حاکمیت و ابواب جمعی وابسته به ارکان حکومت خاصه دستگاه قضایی تبلور می‌یابد.

بدون تردید توقعی که مردم از قضات در قانون‌مداری و تمکین به قانون دارند خیلی بیشتر از سایر شهروندان است . لذا چنانچه شخصی که سابقه‌ قضاوت و دادستانی در دستگاه قضا دارد علیرغم اشراف بر موازین قانونی در مسئولیت اجرایی مقررات را نادیده بگیرد بی شک عملکرد وی قابل نقد است چرا که در چنین فرضی سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. لذا عطف به همان تکلیف صنفی و ذاتی مصطفی ترک همدانی مراتب لزوم رعایت قانون را متذکر شده، دادستان سابق (سعید مرتضوی) را به تمکین از قانون دعوت می‌کند.

با این وصف ضمن اشاره به این امر که مجموعه مطالب منتشر شده از سوی این وکیل دادگستری پیش از آنکه جنبه خبری و رسانه ای داشته باشد تا در قالب نشر اکاذیب واجد عنصر قانونی این جرم تلقی گردد شرح ماوقعی است مستند به اسنادی که در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت شده و لذا واجد وصف اسناد رسمی است و نکته جالب آنجاست که شاکی پرونده وی یعنی سعید مرتضوی پیشتر به موجب همین مستندات محکوم شده است .

حال که دست بر قضا اعاده دادرسی مرتضوی پذیرفته و برائت حاصل کرده منصفانه نیست که حکم برائت وی را دلیلی برای محکومیت دیگری قرار دهیم،چرا که بدین سان چهره ی عدالت از آن زیبایی که برای آن تصور می شود دور خواهد شد .

سعید مرتضوی نزد افکار عمومی شناخته شده است و داوری مردم درباره او بسیار روشن است. ترک همدانی را هم خواص،خوب می شناسند و خلوص نیست و صفایش را می دانند.

امیدوارم قوه قضاییه که در دوسال اخیر اصلاحات پرشتابی را در دوره ریاست جناب آقای محسنی اژه ای آغاز کرده و تصویری موجه از این قوه را در برابر دیدگان ملت قرار داده، اجازه ندهد با چنین اتفاقی کام عدالت تلخ شود.

یکسوی دعوا سعیدمرتضوی است و یکسو وکیلی شریف که زندانی شده. تا بزرگان قضا را زین دو نفر، با که عنایت باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903320

دیگر خبرها

  • اجاره وثیقه برای زندانی با وکیل پایه یک دادگستری
  • واکنش محمد مهاجری به زندانی شدن یک وکیل دادگستری /یکسوی دعوا سعیدمرتضوی است و یکسو وکیلی شریف!
  • اقدام عجیب «تتلو» در زندان خبرساز شد
  • رهایی دو زندانی از پای چوبه دار در مشگین شهر
  • مراسم تجلیل از وکلای معلم قزوین
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • ببینید | گفت و گوی اختصاصی با وکیل تتلو
  • وکیل جوان و سرپرست موقت هم از استقلال رفتنی است
  • شوک بزرگ به شگفتی‌سازان لالیگا؛ احتمال سقوط به دسته 2 و محرومیت از لیگ قهرمانان!
  • شوک به خیرونا: احتمال اخراج از اروپا و سقوط به لیگ 2