Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@01:37:23 GMT

«پالت» بر نصف‌النهار مبدأ

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۰۷۸۲

«پالت» بر نصف‌النهار مبدأ

خبرگزاري آريا - گروه «پالت» بعد از مدت‌ها سکوت، با چند خبر خوش براي طرفدارانش برگشته است؛ از انتشار آلبوم تا کنسرت و انتشار تک‌قطعه. «پالت» در گفت‌وگو با موسيقي ما از انتشار آلبومش در شهريور خبر داد تا به اين ترتيب با احتساب آلبوم اي.پي «تمام ناتمام»، چهارمين آلبومش را با صدادهي کاملاً متفاوت نسبت به آنچه از آن‌ها سراغ داشتيم منتشر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آلبومي که احتمال دارد نام قطعه محبوشان در کنسرت‌هاي اخير يعني «نصف‌النهار مبدأ» را به خود بگيرد. ترانه‌هاي اين آلبوم را اميد نعمتي و کاوه صالحي نوشته‌اند و يک ترانه هم از رسول يونان در آن هست که هفته آينده به عنوان تک‌قطعه منتشر خواهد شد.
آن‌ها همچنين روز 26 ژوئن در شهر مونيخ اجرا دارند و بعد از انتشار آلبوم هم در تهران و ديگر شهرهاي ايران روي صحنه خواهند رفت.
اميد نعمتي که اين روزها همراه گروه مراحل پاياني ضبط آلبوم را مي‌گذرانند، مي‌گويد: «از نظر پختگي در مسير آلبوم دوم قدم برداشته‌ايم اما آلبوم «آقاي بنفش» صميميتي داشت که دومين آلبوم آن را از دست داده و دچار پيچيدگي‌هاي موسيقايي شده بود. ما براي اثر جديدمان، ترکيبي از تجربيات هر دو آلبوم را مد نظر قرار داده‌ايم. تنظيم‌ها دقيق‌تر شده‌اند و دستمان هم بازتر شده چون بنا به خصوصيت هر قطعه، از سازها و نوازنده‌هاي مختلفي بهره گرفته‌ايم.»
مهيار طهماسبي اما مي‌گويد صداي «پالت» کاملاً تغيير کرده است. آن‌ها در اين آلبوم به جاي کلارينت که روزبه اسفندارمز آن را مي‌نواخت، همانند کنسرت‌هايشان بعد از جدا شدن روزبه، از يک سکشن بادي استفاده کرده‌اند که سعيد نبئي (ترومپت)، داريوش بيژني (ساکسوفون)، مهسا خطيبي (ترومپت)، سميلا (ساکسوفون) و شادي عاشوري (ترمبون) نوازندگان آن هستند و سردار سرمست (پيانو)، کسري سبک‌تکين (گيتارباس)، امين طاهري (درامز) و فرزاد ميلاني (آکاردئون) در آن ساز زده‌اند. ماکان اشگواري هم در قطعه «اين ماجرا» با اميد هم‌خواني کرده است.
اما آيا «پالتي» که صداي کلارينت امضاي گروهش بود، با حذف اين ساز باز هم همان حس و حال را تداعي خواهد کرد؟ مهيار طهماسبي مي‌گويد: «به هر حال اتفاقي است که ممکن است در روند کار يک گروه بيفتد اما ما سعي کرده‌ايم با شکلي ديگر آن را ادامه دهيم. در واقع طرز فکر و رويکردمان به موسيقي همان است اما صدادهي تغيير کرده است. موسيقي‌مان ديگر صرفاً آکوستيک نيست و در لايه‌هاي خيلي زيرين از موسيقي الکترونيک استفاده کرده‌ايم که پيمان حاتمي در تنظيم‌ها کمک‌مان مي‌کند.»
او درباره استفاده از فضاي الکترونيک در کارهاي جديد پالت مي‌گويد: «اصل پالت تجربه‌گرايي است و مي‌خواهيم با روند موسيقي در جهان، رو به جلو حرکت کنيم. موسيقي الکترونيک هم فضايي است که دوست داريم آن را تجربه کنيم.»
در آلبوم جديد گروه، قطعه «صدبار» که با حضور روزبه اسفندارمز منتشر شده بود و همچنين قطعات «نصف‌النهار مبدأ»، «تا بيکران آسمان» و «باد در موهايت» که فقط در کنسرت‌ها نواخته شده‌اند هم قرار دارند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۰۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

به گزارش ایلنا، شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آواز‌های بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آنها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

tags # محمدرضا شجریان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان
  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • سومین پالت از تریلوژی رنگ افتتاح می‌شود
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!