Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:53:12 GMT

سند توسعه گردشگری سلامت استان اردبیل تدوین شد

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۲۶۸۸

سند توسعه گردشگری سلامت استان اردبیل تدوین شد

به گزارش ایرنا، مهران اوچی اردبیلی روز چهارشنبه در بازدید استاندار اردبیل از غرفه جهاد دانشگاهی در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری سلامت اکو در اردبیل اظهار داشت: این سند که با دستور استاندار اردبیل تهیه شده، گامی مهم در راستای تسهیل روند پیشرفت و توسعه استان خواهد بود.

وی بیان کرد: استان اردبیل مزیت رقابتی در صنعت گردشگری در داخل کشور و در منطقه دارد و می توان با تدوین یک برنامه جامع و راهبرد یکپارچه، از این مزیت برای تبدیل شدن به قطب گردشگری بویژه در حوزه سلامت استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوچی اردبیلی با اشاره به موقعیت ویژه جغرافیایی استان اردبیل در توسعه گردشگری طبیعت و ظرفیت این استان در زمینه گردشگری سلامت گفت: سابقه درخشان و کهن طب سنتی، ویژگی سیاحتی، زیارتی و تاریخی و ویژگی های قومی و دینی مشترک با جمهوری آذربایجان و منطقه آسیای میانه، استان اردبیل می تواند به قطب گردشگری سلامت منطقه تبدیل شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه ۶۰ چشمه آبگرم معدنی سرد و گرم با خواص درمانی مختلف در این استان وجود دارد، اظهار کرد: طبیعت بکر و اقلیم منحصر بفرد منطقه و تنوع ویژه گیاهان دارویی با بیش از ۴۰۰ نوع گیاه بومی به خصوص تعدادی گیاه دارویی بومی خاص از مهمترین عوامل ترغیب جهاد دانشگاهی برای راه‌اندازی مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی در راستای توسعه گردشگری سلامت در استان اردبیل است.

او افزود: استان اردبیل به علت وجود ظرفیت‌های مطلوب در حوزه درمان تخصصی و مراکز بیمارستانی می تواند به قطب گردشگری سلامت مبتنی بر طب سنتی و پزشکی روز تبدیل شود.

اوچی اردبیلی اضافه کرد: گردشگری سلامت می تواند موجب توسعه اشتغال و رشد کیفی در بخش سلامت، کسب درآمد و ارزآوری در استان اردبیل شود.

وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی استان اردبیل در دومین دوره کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان اکو در اردبیل حضور فعال دارد و در این نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای مرکز درمان ناباروری قفقاز و مرکز رشد فناوری فرآورده‌های گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اردبیل در حوزه گردشگری سلامت به نمایش گذاشته است.

دومین کنفرانس و نمایشگاه گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو از روز گذشته در با برپایی ۴۰ غرفه و حضور ۱۵۰ میهمان داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه های دائمی اردبیل آغاز شده است.

در این اجلاس و نمایشگاه که با هدف معرفی توانمندی های ایران و استان اردبیل در زمینه اقتصادی و گردشگری و با محوریت گردشگری سلامت و توریسم درمانی برگزار می شود، میهمانانی از هشت کشور خارجی حضور یافته اند.

در این اجلاس قابلیت‌ها و توانمندی های بالقوه و موجود استان اردبیل در حوزه‌های مختلف اعم از گردشگری، صنعتی، کشاورزی، بهداشت و درمان بویژه گردشگری سلامت معرفی شده و بسته های سرمایه گذاری در این عرصه ها برای شرکت کنندگان داخلی و خارجی ارائه شد.

استان اردبیل با تعداد ۱۱۸ چشمه آبگرم و معدنی با خواص درمانی متعدد قطب چشمه های آبگرم ایران محسوب می شود و مسئولان استان با تشویق به سرمایه گذاری و احداث مجتمع های آبدرمانی و مراکز اقامتی و پذیرایی در صدد معرفی این استان به عنوان قطب گردشگری سلامت هستند.

سالانه بیش ار یک میلیون گردشگر از جمهوری آذربایجان عمدتاً با هدف استفاده از مزایای درمانی استان اردبیل از مرز بیله سوار مغان و نیز از استانهای همجوار وارد استان اردبیل می شوند.

کشورهای عضو اکو با جمعیت بیش از ۳۳۰ میلیونی فرصت مغتنمی برای استان اردبیل بشمار می رود که می توان با معرفی قابلیت‌های درمانی و به ویژه طبیعت درمانگر استان، پای گردشگران این کشورها را به استان باز کرد.

ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو هستند.

۱۹۰۵/‏۶۰۱۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۲۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

عباس عبادی افزود: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران هایی مانند کرونا و غیره در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسئولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش های مراقبت های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می کند. البته چون تعداد بیماران بخش های عمومی نسبت به بخش های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی ها صورت می گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود
  • توریسم درمانی در سیستان و بلوچستان باید توسعه یابد
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل در دست اقدام است
  • توسعه فضا‌های بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • ‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس
  • حضور واحد‌های تولیدی اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران