Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@14:38:19 GMT

فقر آینده‌پژوهی و تبعات آن در سیاستگذاری کشور

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۳۳۵۹

فقر آینده‌پژوهی و تبعات آن در سیاستگذاری کشور

به گزارش ایکنا؛ همایش ملی آینده‌پژوهی فرهنگی ایران (دانشگاه و چالش‌های فرهنگی دهه پنجم انقلاب) به همت جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس و با حضور زهرا پارساپور، مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، امروز چهارشنبه، ۲۹ خردادماه در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

بشیر پرویزی، معاون فرهنگی جهاد‌دانشگاهی واحد تربیت مدرس، در آغاز این همایش و پیش از برگزاری نشست‌های تخصصی طی سخنانی بیان کرد: حدود ۴۰ اثر در قالب مقاله و ایده به دبیرخانه همایش رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه انتظار می‌رفت همه آثار در چارچوب الگو‌های آینده‌پژوهانه به موضوعات پرداخته باشند، آینده‌پژوهی طیفی از انتخاب موضوع و شناسایی متغیر‌های اصلی پیرامون آن موضوع از سطح جامعه و نیز استخراج سناریو‌های مرتبط با آن و آینده‌های مختلف پیرامون وقوع تحولات در آن حوزه است.

وی ادامه داد: آینده‌پژوهی با استخراج نظام نشانه‌ها به ما می‌گوید به سمت کدام آینده در حال حرکت هستیم و به سیاستگذار هشدار می‌دهد و دستورالعمل سیاستی می‌نویسد. حتی سیاست‌های اجرایی را هم تحلیل می‌کند که چقدر میزان همگرایی این نشانه‌ها به اهداف نزدیک است و با آن‌ها همگرایی دارد. همچنین بازیگران این مجموعه چقدر با هم هماهنگ هستند، چرا که آینده‌پژوهی رفتار بازیگران را هم تبیین می‌کند.

معاون فرهنگ جهاددانشگاهی تربیت مدرس افزود: آینده‌پژوهی عمق نگاه و تحلیل ما نسبت به مسائل را افزایش می‌دهد و ما را در تحلیل و رصد آینده قوی‌تر می‌کند. این سلسله موارد، در هیچ‌یک از مقالات این همایش مشاهده نشد، اگر چه محیط را تعریف کرده بودند، اما اینکه روند آینده را تحلیل کنند و اینکه چه پیشنهاد‌هایی دارند، دیده نشد.

وی با بیان اینکه ما در حوزه آینده‌پژوهی و جایگاه آن در سیاستگذاری‌ها فقیر هستیم، با ذکر مثالی گفت: ماه‌های گذشته اعتراض دانشجویان دانشگاهی را به وضعیت پوشش شاهد بودیم، در آن جریان کنجکاو بودم بدانم چه اتفاقی در این حوزه افتاده و پس از پرس و جو متوجه شدم، در حوزه فرهنگی آن دانشگاه یک خانم را مأمور کرده بودند که به خانم‌ها نسبت به رعایت پوشش مناسب توصیه‌های غیرالزامی کند. در پی این اقدام، اعتراضی رخ داد که در حمایت از اختیار نوع پوشش بود. این تصمیم ناشی از این بود که نهاد سیاستگذار در آن مجموعه، موضوع را به صورت عمیق مورد توجه قرار نداده بود و تصمیم او صرفاً بر اساس شواهد و عناصر ظاهری بود و به لایه‌های زیرین مسئله دقت نکرده بود.

پرویزی با بیان اینکه آینده پژوهی مدل تحلیل لایه‌ها را داراست، بیان کرد: باید شناخت را نسبت به موضوع گسترده کرد، به نحوی که به تحلیل درست رسید، اما ما چنین چیزی را به خصوص در حوزه فرهنگ شاهد نیستیم.

وی افزود: اثری که آینده‌پژوهی بر ما می‌گذارد، این است که ما را از غافلگیر شدن نجات می‌دهد. انسانی که غافلگیر می‌شود، دو رویکرد بیشتر ندارد، اگر نسبت به مقابل خود ضعیف باشد، انزوا پیدا می‌کند و اگر قوی باشد، افراط می‌کند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس گفت: وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده بود برای مقابله با فعالیت‌های هسته‌ای ایران، مرکزی با نام فیوژن تأسیس کرده است. این مرکز پس از حوادث ۱۱ سپتامبر برای مبارزه با تروریسم و جلوگیری از خرابکاری‌ها در آمریکا راه‌اندازی شد و این یک نوع آینده‌پژوهی از سوی آمریکا بود. این مرکز به لحاظ موضوعی تشکیل شده و بر روی موضوعی خاص فعالیت می‌کند و در این راستا از سازمان‌های گوناگون دعوت می‌کند تا در آن مرکز حضور داشته باشند. کارکرد این مرکز آن است که با یک سری دستورالعمل‌ها تمامی اطلاعات مربوط به سازمان‌های مرتبط با آن موضوع را دریافت می‌کند، به این صورت که نماینده‌ای از سوی سازمان‌ها موظف است این اطلاعات را به بحث بگذارد و یک گروه متخصص نیز موظف‌اند پس از تجمیع اطلاعات دریافتی، اطلاعات خاصی که متناسب با موضوع است را بیافرینند.

پرویزی گفت: در کشور ما اما، هر سازمان و نهادی اطلاعات خاص خود را دارد که هیچکدام اطلاعات را با سازمان دیگری به اشتراک نمی‌گذارند. نهاد‌های فرهنگی و اقتصادی ما نیاز دارند در راستای کمک به سیاستگذاری آن‌ها با دانشگاه ارتباط داشته باشند، اما اکنون این دو حوزه از هم جدا هستند.

وی با بیان درخواستی افزود: ما با برگزاری این همایش، به عنوان یک نمونه و پایلوت، انتظار داریم در حوزه سیاستگذاری فرهنگی، مرکز مطالعات فرهنگی آینده پژوهی ماموریتی را در یک موضوع خاص بپذیرد تا نهایتاً بسته سیاستی را در اختیار مجموعه وزارت علوم قرار دهد و در همایش بعدی گزارشی از اجرای آن سیاست ارائه دهیم تا مبنایی برای تسری آن به دیگر بخش‌ها باشد. گزارش تصویری همایش را اینجا ببینید.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۳۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود

به گزارش خبرآنلاین لرستان ،عطا حسن‌پور در این باره گفت : این همایش بین‌المللی با موضوع تاب آوری در برابر مخاطرات، تغییرات اقلیمی و بلایا در آبان‌ماه سال جاری با حضور مهمانان و پژوهشگران داخلی و خارجی در خرم‌آباد برگزار خواهد شد.
وی افزود : این همایش بین‌المللی با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان برگزار می‌شود.
حسن پور تصریح کرد: همایش یاد شده در محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست‌کند، تجارب و حفاظت از معماری دست‌کند برگزار خواهد شد.
مدیرکل میراث‌ فرهنگی و گردشگری لرستان در پایان اظهار داشت : پژوهشگران، اساتید دانشگاه و علاقمندان می‌توانند چکیده مقالات خود را در این خصوص تا ۳۰ اردیبهشت به دبیرخانه این همایش بین‌المللی ارسال کنند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901666

دیگر خبرها

  • اقتصاد دریا در مازندران مورتوجه قرار نگرفته است
  • مجلس آینده نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت کند
  • در مجلس آینده تضارب آرا وجود خواهد داشت
  • پایان همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر در گرگان
  • تدارک برگزاری هفته فرهنگی شهرستان زرندیه
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت