Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سردیس برادران شهید شبلی با حضور «سرلشکر سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران رونمایی شد. ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۶ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مراسم رونمایی از سردیس برادران شهیدان شبلی از سلسله برنامه‌های کنگره ملی 5400 شهید کردستان، صبح امروز با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، فرماندهان ارشد سپاه، آیت‌الله سیدمحمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در کردستان، سردار محمدحسین رجبی فرمانده سپاه بیت‌المقدس استان کردستان، جانبازان، خانواده‌های معظم شهدا، اقشار مختلف مردم در ابتدای  بلوار شبلی این شهر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برادران شهید محمد مهدی، محمدی هادی و محمد معروف شبلی به‌ترتیب در سال‌های 1323، 1329،1331 در یک خانواده مذهبی و متدین در شهرستان سنندج به‌دنیا آمدند. پدرشان محمد نواب و مادرشان بانو بهیه نام داشت.

محمد مهدی ـ برادر بزرگتر ـ تا پایان دوره راهنمایی در تحصیلش ادامه داد و بعد از آن وارد ارتش شد. محمد مهدی با دیدن ظلم و ستم عمال حکومت پهلوی در حق مردم رنج دیده و ستم کشیده ایران، به مخالفت با رژیم پهلوی برخاست و به همین دلیل از ارتش متواری شد و زندگی مخفیانه‌اش را آغاز کرد.

محمد مهدی علی‌رغم اینکه نیروی کادر ارتش شاهنشاهی بود، اما به‌خاطر فطرت پاک اسلامی و انسانی که داشت، نمی‌توانست ظلم و ستم عمال حکومت پهلوی را در حق مردم ببیند و حرفی نزند و در طول مدتی که متواری بود، گاهی به صورت مخفیانه به منزل پدرش در شهر سنندج سر می‌زد و جویای حال پدر و مادر پیر و خواهر و برادرانش می‌شد.

محمد هادی ـ برادر دوم ـ تا پایان دوره دبیرستان تحصیلش را ادامه داد و موفق به اخذ مدرک دیپلم در رشته طبیعی شد و بعد از آن به استخدام سازمان آب شهرستان سنندج در آمد. وی جوانی آرام و سر به زیر بود و فقط به فکر ارائه خدمات به مردم بود.

محمد معروف برادر کوچک خانواده تا پایان دوره ابتدایی به تحصیلش ادامه داد و بعد از آن مشغول به کار شد. وی به همراه یکی از دوستانش شهید نعمت‌الله سهراب‌نژاد به کار گچ‌کاری مشغول بود و بعد از فراغت از ساعات طولانی کار به زورخانه گیو در خیابان فردوسی سنندج می‌رفت و مشغول ورزش می‌شد.

محمد معروف که همواره مدافع حق و حقوق مردم مظلوم و ستم کشیده سنندج بود، بارها به همراه دوستش شهید نعمت‌الله سهراب‌نژاد برای دفاع از حقوق تضییع شده مردم با نیروهای شهربانی درگیر و کتک مفصلی به آنها زده بود.

یادمان «شهدای حادثه تروریستی 30 تیرماه مریوان» با حضور فرماندهان ارشد سپاه رونمایی شد+تصاویرنظر علمای برجسته اهل‌سنت درباره پیام برگزاری کنگره 5400 شهید کردستانکنگره ملی 5400 شهید کردستان نسل جوان را با تلاش‌ها و جانفشانی‌های شهدا آشنا می‌کند+فیلم

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، محمد معروف به‌عنوان نماینده کارگران در شورای یازده نفره شهر سنندج انتخاب و به دفاع از حقوق مردم پرداخت. وی علی‌رغم اینکه می‌توانست به واسطه نماینده مردم بودن، از حقوق و مزایای قابل توجهی بهره ببرد، اما هیچ‌گاه به خودش اجازه نداد که زندگی‌اش قبل و بعد از نمایندگی تفاوت داشته باشد.

بعد از حضور ناموجه گروهک‌های ضد انقلاب در منطقه و مهاجرت جوانان انقلابی کردستان به استان‌های همجوار، شهید محمد معروف شبلی که مسئولیت نمایندگی مردم در شورای یازده نفره سنندج را بر عهده داشت، به مخالفت با گروهک‌های ضد انقلاب پرداخت.

مخالفت‌های محمد معروف با گروهک‌های ضد انقلاب روز به روز بیشتر می‌شد و ابعاد تازه‌تری به خود می‌گرفت. یک روز بعد از اینکه گروهک‌های ضد انقلاب در مقابل ساختمان باشگاه افسران سابق رگبار گلوله را به سوی مردم بی‌گناه سنندج نشانه می‌گیرند و موجب شهادت یک کودک خردسال می‌شوند، شهید محمد معروف شبلی با مراجعه به سازمان صدا و سیمای سنندج و در یک گفت‌وگوی زنده رادیویی ضمن محکوم کردن این اقدام تروریستی، نقشه‌های شوم گروهک‌های ضد انقلاب را برای مردم بر ملا می‌کند.

عناصر گروهک کومله چند روز بعد از سخنرانی آتشین محمد معروف در رادیو سنندج ـ هجدهم خردادماه سال 1359 برای انتقام‌گیری از ایشان به‌زور اسلحه وارد مسجد شیخ غیاثیان محله وکیل سنندج می‌شوند. مردم ابتدا اجازه نمی‌دهند که نماینده شهرشان مورد اذیت و آزار نیروهای کومله قرار گیرد اما بعد از اینکه اسلحه نیروهای کومله را روی پیشانی خود می‌بینند، از مسجد خارج می‌شوند.

شهید محمد معروف شبلی در روز هجدهم خردادماه سال 1359 (بر اساس اسناد بنیاد شهید) در مسجد غیاثیان سنندج بعد از تحمل شکنجه فراوان توسط نیروهای کومله به شهادت می‌رسد. بعد از گذشت چند ساعت و انتشار خبر شهادت محمد معروف شبلی در سطح شهر، برادرش محمد هادی نیز در اعتراض به جنایت گروهک کومله و شهادت برادرش در محل کار خود در ابتدای خیابان شهید شبلی فعلی به شهادت می‌رسد.

شهید محمد مهدی شبلی بعد از اینکه از خبر شهادت برادرانش مطلع می‌شود، به سنندج می‌آید، اما در مسیر کامیاران ـ سنندج در ایست بازرسی گروهک‌های ضد انقلاب توسط جاسوسان شناسایی شده و به شهادت می‌رسد.

شهیدان «محمد مهدی، محمدی هادی و محمد معروف شبلی» نماد ایستادگی و مقاومت مردم کردستان در برابر زیاده‌خواهی‌های مزدوران استکبار جهانی هستند، این سه برادر جان خود را تقدیم انقلاب اسلامی کردند تا احدی زیر بار ظلم و جنایت مستکبران قرار نگیرد.

انتهای پیام/ ز

R7848/P/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۶۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» که توسط احسان مردوخ روحانی گردآوری شده است، عصر یکشنبه با حضور جمعی از مسؤولان سنندج رونمایی شد.

احسان مردوخ روحانی، پژوهشگر و نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج در مورد این کتاب اظهار کرد: سال ۱۳۹۸ شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق موسیقی یونسکو به ثبت رسید و براین اساس ایده اولیه نوشتن کتاب نامداران موسیقی سنندج نیز به پیشنهاد دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج شکل گرفت که اتمام آن حدود چهار سال به طول انجامید.

وی افزود: اسامی نامدارانی که در این کتاب ذکر شده، شامل خواننده، نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی هستند که توسط دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج انتخاب شده‌اند.

نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج یادآور شد: در این کتاب اطلاعاتی در مورد ۴۰ نفر از اهالی موسیقی و گروه کامکارها که همگی از نامداران موسیقی شهر سنندج هستند به ترتیب حروف الفبا آمده و کتاب به ۳ زبان فارسی، کردی و انگلیسی چاپ شده است.

مردوخ روحانی خاطر نشان کرد: در مورد برخی از نامداران موسیقی سنندج اطلاعات و داده‌های بسیار کمی وجود داشت که این جزو سختی‌های کار ما بود اما آنچه که آمده سعی شده به درستی بیان شود.

وی بابیان اینکه در جلدهای بعدی این کتاب به زندگی سایر نامداران شهر سنندج نیز پرداخته می‌شود، گفت: سعی خواهیم کرد نواقص و ایرادات این جلد را رفع کنیم که امیدواریم این کتاب فتح بابی برای توجه بیشتر به هنرمندان شهر باشد.

تحقیقات انجام شده در حوزه موسیقی کردی کافی نیست

مدرس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: در حوزه موسیقی کُردی تحقیقات بسیاری صورت گرفته اما کافی نیست و ما داده‌های کمی را به‌ویژه در مورد هنرمندان حوزه موسیقی در اختیار داریم.

حمید حاصلی، گفت: هنرمندان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند و چاپ کتاب در مورد آنها بسیار ارزشمند است که می‌تواند به عنوان منبع برای نسل‌های بعدی نیز بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
این هنرمند موسیقی اذعان کرد: قطعاً هر کاری دارای نقاط قوت و ضعفی است که امیدواریم احسان مردوخ روحانی، نویسنده این کتاب، برای جلدهای بعدی آن، نواقص را برطرف کند.

سنندج در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش دارد

شهردار سنندج نیز در سخنانی بیان کرد: امروز نام سنندج بر تارک تاریخ می‌درخشد و در حوزه هنر و فرهنگ در عرصه جهانی حرف برای گفتن دارد و این به دلیل وجود هنرمندان و پیشکسوتانی است که در این استان پرورش یافته‌اند.

سید انور رشیدی سنندج را مهد علم و دانش خواند و گفت: این شهر در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش مؤثری داشته است.

وی با عنوان اینکه کردستان و خاصتا سنندج دیار بزرگان، پیشکسوتان، ورزشکاران و نام‌آورانی مانند بهزادیان‌ها، عندلیبی‌ها، کامکارها، صادق‌ایوبی‌ها، یوسف‌زمانی‌ها، نعمتیان‌ها، ضیاءالدینی‌ها و …است که نام آوازه جهانی دارند، افزود: سنندج با وجود چنین سرمایه‌ها هنری، ورزشی، فرهنگی و… در عرصه هنر و فرهنگ شهره جهانی یافته و شهر خلاق موسیقی جهان و پایتخت نوروز و پایتخت دف شده است.

وی از تکمیل فرهنگ‌سرای شهرداری سنندج در پارک خیابان شهدا خبر داد و گفت: این طرح آماده افتتاح است و منجر به افزایش سرانه زیرساخت‌های فرهنگی در شهر سنندج و کاهش آسیب‌های اجتماعی در این نقطه خواهد بود.

رشیدی اضافه کرد: با همکاری مالکان این اراضی شهرداری سنندج موفق به تملک پارک شهدا شد و تنها ۹۶ شعیر آن برای تملک ۱۰۰ درصدی باقیمانده که امیدواریم هرچه زودتر با تملک کامل این پارک شاهد یک پاتوق کاملاً فرهنگی در این نقطه برای شهروندان فهیم شهر سنندج باشیم.

وی استفاده از فضای این پارک برای ایجاد نمایشگاه‌های صنایع دستی، برگزاری فستیوال‌های مختلف هنری را از برنامه‌های شهرداری سنندج در پارک شهدا دانست و ابراز امیدواری کرد؛ با تملک ۹۶ شعیر باقیمانده بتوانیم این ظرفیت را به بهترین نحو ممکن برای خدمت به شهروندان مهیا کنیم.

گفتنی است؛ این کتاب مختصری از شرح حال نامداران موسیقی سنندج شامل خوانندگان، نوازندگان، آهنگسازان و مدرسین موسیقی» و مختصری در خصوص گروه کامکارهاست و یکی از نخستین کتاب‌هایی است که به شرح حال نامداران موسیقی سنندج می‌پردازد و شرح حال هر فرد به صورت مختصر به زبان فارسی و پیش از آن ترجمه این شرح حال ابتدا به زبان انگلیسی و پس از آن به زبان کردی آمده است.

کد خبر 6091446

دیگر خبرها

  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • ببینید/ ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان در سنندج
  • بازدید مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران از طرح های اقتصادی ایثارگران در سیستان
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • میز خدمت ادارات و خدمت‌رسانی به مردم تداوم داشته باشد
  • خرید کالای ایرانی باید به عنوان امر به معروف درجامعه غالب باشد