Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@07:36:36 GMT

کشف شیوه جدید برای درمان بیماری لایم

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۹۱۲۱

کشف شیوه جدید برای درمان بیماری لایم

محققان آمریکایی همواره در پی کشف عوامل ایجادکننده بیماری لایم بوده‌اند و به تازگی سرنخ‌هایی برای درمان این بیماری یافته‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بیماری"لایم" (Lyme disease) عفونتی است که از طریق نیش کنه‌ آلوده به یک نوع باکتری به نام "بورلیا بورگدورفری" ((Borrelia burgdorferi منتقل می‌شود. علائم اولیه این بیماری شامل خستگی، تب، خارش پوست و سردرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این که پزشکان اغلب می‌توانند این بیماری را با تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کنند، اما اگر به موقع شناسایی نشود، این باکتری ممکن است باعث به وجود آوردن مشکلات مفصلی طولانی مدت شود.

در حقیقت، حدود ۶۰ درصد افرادی که به عفونت باکتری بورلیا بورگدورفری دچار می‌شوند، علائم لایم را از خود نشان می‌دهند که مشخصه‌ آن مفاصل دردناک و ملتهب است. این بیماری می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه پیدا کند؛ محققان هنوز مطمئن نیستند که چرا پس از اینکه آنتی‌بیوتیک‌ها، باکتری را از بین می‌برند، نشانه‌های بیماری به مدت طولانی در بدن افراد باقی می‌ماند.

 گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها نشان می‌دهد از اواخر دهه‌ ۹۰ میلادی آمار ابتلا به لایم، سه برابر شده و بیماری‌های مربوط به گزش کنه در حال شیوع است. یکی از دلایل این اتفاق، افزایش گرمای جهانی است. محققان آمریکایی برای کشف عوامل ایجاد بیماری لایم و ناکارآمدی درمان‌های مربوطه، داده‌های پزشکی مبتلایان به لایم را که به درمان آنتی‌بیوتیکی پاسخ نداده بودند، مورد ارزیابی قرار دادند.

پژوهشگران در این رابطه، "پپتیدوگلیکان" (ساختار اصلی دیواره باکتری‌ها موسوم به PG) را تحت بررسی قرار دادند؛ بیشتر باکتری‌ها، این لایه‌ محافظتی را به وجود می‌آورند، اما باکتری بورگدورفری ویژگی‌های شیمیایی غیرعادی دارد و این رفتار را از خود نشان نمی‌دهد. یافته‌های جدید نشان می‌دهد لایه محافظتی باکتری بورلیا بورگدورفری که عامل انتقال بیماری لایم است، به قسمت‌های کوچک شکسته می‌شود و در محیط زیست به طور معلق باقی می‌ماند.

به گفته محققان این قسمت‌های جدا شده به دلیل ادامه یافتن التهاب، ممکن است حتی پس از این‌ که آنتی بیوتیک‌ها باکتری را از بین بردند، در بدن باقی بماند. به همین دلیل محققان به دنبال کشف عواملی هستند که  ساختار اصلی دیواره باکتری‌ها را در مفاصل افراد مبتلا به بیماری لایم از بین ببرند.

نتایج این مطالعه در مجله‌Proceedings of the National Academy of Science of the United States of America  منتشر شده است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری های خاص تازه های پزشکی درمان سلامت علائم بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۹۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد