Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین اجلاس کشورهای عضو اکو به میزبانی اردبیل توانست اولین مرحله در ایجاد حساسیت نسبت به توانمندی‌های گردشگری این استان را با موفقیت سپری کند. موضوعی که مسئولان باور دارند به معنی اتمام کارنامه این رویداد نیست. ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۱ استانها اردبیل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در اردبیل، نمایندگان 23 کشور دوست و همسایه در یک خودمانی سرنوشت‌ساز به اردبیل سفر کردند تا با جاذبه‌های متعدد گردشگری این استان آشنا شده و در ادامه بخش خصوصی و دولتی خود را جهت امتیازگیری در اردبیل مطلع سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پله نخست اکو با سه روز کنفرانس، نمایشگاه، نشست‌های هم‌اندیشی، کارگاه‌های آموزشی دیدار و گپ و گفت سازمان‌های تجاری و گردشگری و رایزنی سفرا، سرکنسول‌ها، مدیران گردشگری و مدیران اقتصادی کشورهای مدعو با مسئولان استان اردبیل طی شد.

اردبیل|دولت بسته‌های سرمایه‌گذاری را در سایت کشورهای عضو اکو معرفی کندنمایشگاه گردشگری سلامت اکو فرصتی برای بازاریابی بخش خصوصی اردبیل استارائه تسهیلات ‌‌ویژه‌ به گردشگران کشورهای عضو اکو برای افزایش مراودات فرهنگی

میزبانی اتاق اردبیل و مشارکت دستگاه‌های اجرایی، امروز در مرحله ارزیابی است که دستاوردهای اکو برای اردبیل چه خواهد بود و آیا برگزاری آن منجر به تحول در حوزه اقتصادی و گردشگری خواهد شد؟

صلح، سوغاتی فرهنگی ایران به همسایه‌ها

به تعبیر کارشناسان در رویدادهای اقتصادی اغلب اثرات فرهنگی مورد توجه قرار نمی‌گیرد اما بررسی‌های خبرگزاری تسنیم نشان می‌دهد که یکی از پیام‌های صادره از میزبانی اکو در اردبیل، دعوت به صلح و دوستی بود.

این رویداد به تعبیر نمایندگان کشورهای خارجی با مهمان‌نوازی گرم اردبیلی‌ها به خط پایان رسید تا به عنوان سوغاتی فرهنگی بدرقه راهشان شود.

تا جایی که رئیس بخش گردشگری ترکمنستان در این خصوص گفت: با اینکه به ایران سفر کرده بودم، اردبیل را ندیده بودم. این شهر بسیار زیبا با مردمی مهمان نواز است.

آتاویو سیلابردی اظهار کرد: چنین روحیه و امکاناتی در ایران موجب شده تا نظر ما برای مبادله گردشگر و قراردادهای تجاری جلب شود و در آینده نیز طرح‌هایی پیشنهاد خواهد شد.

وی به ضرورت ارتباط سازمان‌های گردشگری دو کشور اشاره کرد و گفت: دومین اجلاس اکو در سطح مطلوبی برگزار شد و بی‌شک در بهبود روابط گردشگری دو کشور ایران و ترکمنستان موثر خواهد بود.

همچنین استاد دانشگاه‌های آلمان در خصوص زیبایی‌های فرهنگی اردبیل گفت: من ایران و اردبیل را بسیار زیبا دیدم. شهرهای زیبایی در این کشور وجود دارد. با آب و هوای منحصر به فرد.

آندره سیدرو اظهار کرد: در توسعه گردشگری باید از ظرفیت کشورها استفاده کرد و ایران نشان داده که قابلیت‌های متعددی در حوزه گردشگری دارد.

استاندار اردبیل معتقد است اجلاس اکو در گام نخست موفق عمل کرده و چهره مطلوبی از این استان و حتی کشور به مهمانان ارائه شد.

اکبر بهنام جو با تاکید به اینکه گردشگری محور نخست توسعه اردبیل است، افزود: به ویژه در شرایط فعلی رویدادهایی همچون اجلاس اکو توانست قابلیت‌های استان را در سطح بین الملل معرفی کند.

وی به امکانات خدادادی این استان از جمله مناظر طبیعی، آب‌های گرم معدنی و آداب و رسوم منحصر به فرد اشاره کرد و گفت: این استان آماده پذیرش مهمانان و سرمایه گذاران خارجی است و ما بعد از اجلاس از تمامی طرح‌های پیشنهادی استقبال می کنیم.

زمینه‌سازی جهت توسعه روابط تجاری بخش خصوصی

دیگر امتیاز اکو برای اردبیل فرصت‌سازی جهت تنفس هر چه بهتر بخش خصوصی بود. این رویداد در شرایطی برگزار شد که تحریم‌های بی‌رحمانه اقتصادی بر فعالیت بخش خصوصی سایه افکنده است.

خودباوری و کارآفرینی دو نیاز مبرم بخش خصوصی است که در سایه رویدادی جهانی رگه‌های امیدی بر آن درخشید. تا جایی که در مذاکرات بخش خصوصی ایران با سایر کشورها بسیاری از مشکلات آسیب‌شناسی شد.

دبیر کل کمیته ایرانی اکو از برکات اجلاس اکو را طرح قابلیت‌های اقتصادی و گردشگری کشور دانست و گفت: در قالب کنفرانس و نمایشگاه نشان دادیم که کیفیت خدمات بخش دولتی و خصوصی ما در چه حدی است.

محمد رضا کرباسی افزود: علاوه بر این رقابت‌پذیری بخش خصوصی ایران مطرح شد و اینکه با نیروی انسانی متخصص، سطح بالایی از خدمات را ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه در این اجلاس تقویت زیرساخت‌های ارتباطی و تعاملات بین الملل مورد بررسی قرار گرفت، گفت: امید می‌رود مطابق بیانیه اجلاس فرصت‌های تسهیل شده جهت رونق گردشگری و اقتصادی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین دبیر کل اکو نیز در خصوص فرصت‌های سرمایه‌گذاری در اردبیل گفت: بررسی‌ها نشان داد اردبیل مستعد سرمایه‌گذاری خارجی است و لازم است کشورهای عضو اکو به این توانمندی‌ها توجه داشته باشند.

آدام کولا افزود: با میزبانی مطلوب دومین اجلاس اکو، اردبیل اثبات کرد قادر به برگزاری رویدادهایی در سطح بین الملل است و در عین حال قابلیت‌های متعددی برای حضور سرمایه گذاران دارد.

نجات اردبیل از درد بزرگ غربت

در عین حال که اکو فرصتی برای تبادل نظر بخش خصوصی و تجار و بازرگانان فراهم ساخت، یکی از دستاوردهای این اجلاس، نجات استان از درد بزرگ ناشناخته ماندن بود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل گفت: با وجود اینکه قابلیت‌های متعددی در حوزه گردشگری داریم اما به شکل مطلوب در سطح ملی و بین الملل خود را معرفی نکرده بودیم.

نادر فلاحی افزود: هزاران اثر تاریخی و طبیعی در این استان شناسایی شده و تاریخ و تمدنی 7 هزار ساله در این منطقه وجود دارد که هنوز گمنام است و تعدد و کثرت جاذبه‌ها را برخی مهمانان خارجی باور ندارند.

 

برای اینکه شهری جهانی شود از جمله راهکارها برگزاری رویدادهای جهانی است و اردبیل نیازمند تداوم این روند و اخذ میزبانی رویدادهای بین المللی است تا در سطح گسترده بتواند نسبت به معرفی خود اقدام کند.

 

 

وی با بیان اینکه رویدادهای جهانی یکی از راهکارهای معرفی استان است، گفت: ما باید در فاز نخست خود را معرفی کنیم و سپس انتظار جذب سرمایه گذار و رونق اقتصادی و گردشگری را داشته باشیم.

همچنین مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی، اجلاس اکو را یکی از رویدادهای قابل توجه در سطح بین‌الملل دانست و گفت: یک منطقه برای رشد و توسعه نیازمند برپایی رویدادهای متنوع در سطح بین‌الملل است و چنین رویدادهایی می‌تواند منجر به معرفی آن منطقه شود.

بهمن حسین زاده افزود: یک گام اصلی برای پیشرفت کشورها نیز میزبانی رویدادهای بین‌المللی است و می‌تواند منجر به تقویت همدلی با کشورهای همسایه و دوست شود.

وی افزود: برای اینکه شهری جهانی شود از جمله راهکارها برگزاری رویدادهای جهانی است و اردبیل نیازمند تداوم این روند و اخذ میزبانی رویدادهای بین المللی است تا در سطح گسترده بتواند نسبت به معرفی خود اقدام کند.

دستاورد اقتصادی اکو منوط به اراده دولت

اجلاس اکو به تعبیر مهمانان و مسئولان تنها گام نخست مراودات و مذاکرات تجاری بود. با توجه به شرایط اقتصادی کشور و با توجه به تحولات منطقه، دستاوردهای اقتصادی نیازمند پیگیری است.

 به اعتقاد جمیع مهمانان خارجی ایران یکی از مقاصد گردشگری سلامت است و خدمات کیفی و ارزان با نیروی انسانی متخصص آن در بسیاری از کشورهای همسایه مورد نیاز است. اما تحقق آن باید با برنامه درست همراه بوده و به کلی‌گویی محدود نشود.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور اظهار کرد: در دومین اجلاس کشورهای عضو اکو با محوریت گردشگری سلامت فرصتی جهت تبادل نظر و دانش ذیفعان این حوزه فراهم شده است و به دلیل حضور مهمانان داخلی و خارجی فرصت مطلوبی جهت معرفی امکانات بخش خصوصی و دولتی و عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری فراهم است.

ولی تیموری  تصریح کرد: می‌توانیم بسته تلفیقی از خدمات متنوع را به گردشگران خارجی کشور ارائه کنیم و در فرصت اجلاس نیز گوشه‌ای از توانمندی‌ها به مهمانان خارجی معرفی شده است.

وی با اشاره به توانمندی کشور در حوزه گردشگری سلامت گفت: با توجه به مرز مشترک با کشورهای مولد گردشگران سلامت می توان نسبت به انعقاد قراردادهای کاری اقدام کرد که در حاشیه اجلاس اکو در اردبیل قرارداد همکاری با کشور عراق منعقد شد.

 

لازم است به منظور نتیجه بخش بودن این اجلاس در ادامه دولتمردان توان خود را به کار گرفته و مطابق بیانیه اجلاس بسته‌های سرمایه‌گذاری را برای سایت اکو معرفی کنند.

 

 

این نگاه مثبت به تعبیر رئیس اتاق اردبیل باید در برنامه‌های اجرایی، عملیاتی شود. تا جایی که حسین پیرموذن با اشاره به برگزاری مطلوب و موفق این اجلاس و برگزاری نمایشگاه، نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آموزشی و جلسات هم اندیشی در این اجلاس افزود: لازم است به منظور نتیجه بخش بودن این اجلاس در ادامه دولتمردان توان خود را به کار گرفته و مطابق بیانیه اجلاس بسته‌های سرمایه‌گذاری را برای سایت اکو معرفی کنند.

رئیس اتاق بازرگانی اردبیل با اشاره به اینکه در شرایط تحریم نباید انتظار انعقاد تفاهم‌نامه را داشت و در چنین شرایطی مهمانان خارجی صرفا با ظرفیت‌ها آشنا شده و در سفرهای آتی نسبت به سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی خواهند کرد.

پیرموذن گفت: به عنوان مثال از کشور آلمان در خصوص سرمایه‌گذاری در 5 حوزه اعلام آمادگی شده و مهمانان این کشور طی هفته‌های آتی مشروط به معرفی بسته‌ها و حمایت سرمایه‌گذاران به اردبیل سفر خواهند کرد.

وی با اذعان به اینکه یک شهر برای جهانی شدن باید همایش و رویدادهای جهانی برگزار کند، اظهار کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران پیشانی تبلیغات گردشگری است و اکو فرصت مطلوبی برای معرفی توانمندی‌ها خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی اردبیل با اشاره به اینکه از تمامی حوزه‌ها ارائه بسته سرمایه‌گذاری درخواست شده است، تصریح کرد: هر چند رویداد اکو موجب افزایش سفر گردشگران و تجار به اردبیل خواهد شد اما بهره‌برداری بهینه از آن معطوف به ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری است.

اکو به خط پایان رسید و مهمانان خود را بدرقه کرد اما کسب دستاورد از قبل آن همچنان جاری و ساری است. شرکت‌های متعددی از بخش خصوصی و مدیران دولتی کشورهای مهمان جهت سرمایه‌گذاری در ایران اعلام آمادگی کردند. باید گفت این میزبانی تنها مقدمه‌ای بر جهش بزرگ اقتصادی و سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری سلامت خواهد بود که منوط به اراده برنامه‌ریزان است تا بعد از میزبانی مسئولیت را برخود تمام شده ندانند.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/‌ن

R41374/P/S6,49/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۹۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران میزبان ۲۲۰۰ مهمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ است

در گفتگوی ویژه خبری موضوع توسعه روابط تجاری مورد بررسی قرار گرفت و مهدی ضیغمی معاون وزیر سمت و رئیس سازمان توسعه تجارت و علی چاغروند، رئیس کمیته ششمین جشنواره توانمندی‌های صادراتی اتاق بازرگانی به سوالاتی پاسخ دادند.

ضیغمی گفت: ما ۲۲۰۰ مهمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ داریم که اکثر آنها تجار هستند. همچنین ۵۰ مقام عالی رتبه اقتصادی، تجاری و سیاسی داریم که در راس هیئت‌های تجاری به کشور آمده اند. ما از ۱۲۳ کشور برای این رویداد برزرگ ثبت نام داشتیم و ورود مقامات همچنان ادامه دارد. در حال حاضر نیز حدود ۸۰۰ شرکت یا در نمایشگاه حضور دارند و یا در برنامه‌های به همرسانی شرکت می‌کنند.

او افزود: در این رویداد تمرکز ما بر کشور‌های همسایه بوده و هست و کشور‌های منطقه مثل عراق، افغانستان و پاکستان و کشور‌های حوزه اوراسیا مورد توجه بوده اند، اما بر آفریقا و آسیای شرقی توجه ویژه داشته ایم. تصور ما این است که ۲ تا ۵ میلیارد یورو ارزش مبادلات ناشی از رویداد دستاورد‌های ملی باشد. این دومین تجربه ما در این ابعاد کیفی و کمی است. این نمایشگاه برای بخش خصوصی است و دولت صرفا نقش تسهیلگر داشته است.

این مقام مسئول ادامه داد: سال گذشته حدودا ۱۰ حوزه را در نمایشگاه داشتیم، اما امسال این حوزه‌ها را کمتر و البته تمرکز خود را بیشتر کرده ایم. پتروشیمی، فولاد، صنایع غذایی و بسته بندی، حوزه کشاورزی و ماشین آلات کشاورزی، تجهیزات پزشکی و دارویی در نمایشگاه امسال حضور دارند. ما باید گروه‌های کالایی دارای ارزش افزوده و دانش بنیان را باید افزایش دهیم.

چاقروند گفت: سال گذشته ۱۳۰۰ تاجر برای رویداد اکسپو وارد کشور شد که امسال این رقم افزایش قابل توجهی داشته است. اتاق‌های بازرگانی متعددی با کشور‌های مختلف داریم که اکنون ۲۰ مورد از ان‌ها غرفه دار هستند. یکی از مواردی که باید برای صادرات مستمر رعایت کنیم، بحث دسترسی به زنجیره ارزش است. برای بهبود فرصت‌های صادراتی باید سرمایه‌ها را جذب کنیم و سرمایه گذاری را بهبود ببخشیم که این در سایه ثبات اقتصادی مهیا می‌شود.

او افزود: قبات اقتصادی به این معنا که مرتبا قوانین و مقراات را تعییر ندهیم. ما باید اولویت‌های سیاسی تجاری خود را در کنار اولویت‌های تجاری ببینیم و به جای مدیریت هزینه باید به سمت مدیریت درامد پیش برویم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خانواده فرانتس بکن باوئر مهمان ویژه دیدار بایرن مونیخ و رئال مادرید (+عکس)
  • خانواده فرانتس بکن باوئر مهمان ویژه دیدار بایرن مونیخ و رئال مادرید / عکس
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • رونمایی از سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟
  • ایران میزبان ۲۲۰۰ مهمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ است
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • رسم مهمان‌نوازی مردم اهواز از مسافران + فیلم