Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست ستاد مدیریت بحران با موضوع مبارزه با ملخ‌های صحرایی که به نقاط مرزی استان ایلام در منطقه دهلران وارد شده‌اند، برگزار و در آن تاکید شد زمان طلایی برای مبارزه با این پدیده ۲ هفته است.

به گزارش ایسنا، سید محمد تراب میری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در این نشست اظهار کرد: در گام اول ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تهیه تجهیزاتی چون نیروی انسانی، سم و دستگاه سم پاش مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای نابودی این ملخ‌ها به همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله محیط زیست برای جلوگیری از مسمومیت احتمالی وحوش منطقه و نیز به کمک مرزبانی و دانشگاه علوم پزشکی برای جلوگیری از مسمومیت احتمالی جمعیت انسانی و منابع غذایی و آبی نیازمندیم.

میری با اشاره به اینکه وضعیت موجود و نیازهای استان برای مبارزه با افت ملخ به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده، از دستگاه‌های مختلف خواست در تأمین خودروهای کمک فنردار از نوع پیکاپ برای نصب دستگاه سم پاش بر روی این دستگاه‌ها همکاری لازم با سازمان جهاد کشاورزی داشته باشند.

شناسایی سه کانون آلوده به ملخ صحرایی در دهلران

سیامک بیگی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام هم در این نشست، اظهار کرد: تاکنون سه کانون آلوده در «شرهانی»، «موسیان» و «فکه» شناسایی شده ولی حجم اصلی کانون در آن سوی مرز و در خاک عراق واقع شده که هر لحظه حرکت این حشرات به سوی نوار مرزی ما نزدیک‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مناطق آلوده فاقد مسیر ماشین رو است و باید با هواپیمای سمپاش و نیروی انسانی از طریق هوا و زمین منطقه را سم پاشی کرد و برای این منظور در صدد اجاره دستگاه‌های سم پاش به کشاورزان هستیم، تصریح کرد: برای پاکسازی منطقه ۵۰۰۰ لیتر سم خالص بدون آب نیاز است که در حال حاضر سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام ۷۰۰ لیتر سم دارد و درخواست سم مورد نیاز به وزارت خانه داده شده است.

ظاهراً عراق برنامه‌ای برای مبارزه با ملخ‌ها ندارد

مجید عسگری، فرماندار دهلران نیز گفت: با توجه به بررسی‌های انجام شده بیشترین حجم ملخ در ناحیه زبیدات عراق است که دولت عراق باید برای مبارزه با این حشرات مهاجم اقدام کند چرا که ملخ‌های وارد شده به دهلران، نسل دوم و حاصل تخم‌ریزی ملخ‌های بالغ در عراق است.

وی گفت: از تمام هنگ‌ها و پاسگاه‌های مرزی خواسته شده که حرکات و جهت پرواز ملخ‌ها را به صورت روزانه، پایش و رصد و به فرمانداری و مرزبانی گزارش دهند تا مسیر حرکت این حشرات تیز پرواز گم نشود.

اختصاص ۳ میلیارد ریال اعتبار اولیه برای مقابله با ملخ‌ها از محل اعتبار سیل

قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار ایلام نیز گفت: سه میلیارد ریال از محل اعتبارات تخصیصی سیل، در گام اول برای مبارزه و مهار ملخ‌های صحرایی وارد شده به نوار مرزی استان ایلام در شهرستان دهلران تا فردا یا شنبه به حساب سازمان جهاد کشاورزی استان واریز می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مبارزه با این ملخ‌ها با توجه به حجم بالای خسارت‌هایی که به اراضی ملی و کشاورزی وارد می‌کنند باید در اولویت و دستور کار سازمان جهاد کشاورزی و همه دستگاه‌های مرتبط با موضوع قرار بگیرد، تصریح کرد: در این زمینه ایلام محدودیت مالی و تجهیزاتی دارد و برای موفقیت در مبارزه با این پدیده با وزارت جهاد کشاورزی، امور خارجه و ستاد بحران برای رسیدگی به مهار زودهنگام و به موقع ملخ‌های صحرایی رایزنی خواهد شد.

سلیمانی همه دستگاه‌های استان ایلام را به همکاری با سازمان جهاد کشاورزی در زمینه‌های مختلف چون تأمین نیروی انسانی و ماشین‌های کمک فنردار مکلف کرد و به همه دستگاه‌های مرتبط با موضوع نیز دستور آماده باش و پایش لحظه‌ای مرز تا زمان مهار کامل ملخ‌ها داد.

وی با بیان اینکه هجوم ملخ‌ها یک افت و بلای طبیعی است، گفت: امسال به خاطر شرایط مناسب جوی، بارش‌های مطلوب باران، تراکم در رویش گیاهان و افزایش منابع آبی حوضچه‌ها و رودخانه‌ها به سمت ایران سرازیر شده‌اند و باید از طغیان آنها جلوگیری شود.

سلیمانی دشتکی یادآور شد: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی کشور همچون دیگر بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله باید همه دستگاه‌ها و نهادها برای نابودی این ملخ‌ها و پاکسازی مناطق آلوده با هم بسیج شوند.

در روز ۲۶ خرداد، ورود اولین گروه از ملخ‌های صحرایی به مناطق مرزی ایلام ثبت شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ملخ منطقه ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۹۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ است

رئیس شورای شهرستان بن گفت: بخش شیدا از لحاظ زیرساختی بسیار ضعیف است و تقاضا می‌شود به این بخش در تخصیص اعتبارات نگاه ویژه‌ای شود.

محمود بهارلویی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه بخش شیدا از لحاظ زیرساختی بسیار ضعیف است و تقاضا می‌شود به این بخش در تخصیص اعتبارات نگاه ویژه‌ای شود، اظهار کرد: اخذ مجوز ماده ۲۳ برای سالن ورزشی، ورودی و خروجی شهر یان‌چشمه جهت ایجاد میدان و بلوار ورودی و تخصیص اعتبار بهره‌برداری فاضلاب شهر بن پس از گذشت قریب به ۳۵ سال از کلنگ‌زنی پروژه، از مطالبات اولویت‌دار مردم این شهرستان است.

وی افزود: تخصیص اعتبار جهت بهره‌برداری سه‌راهی بارده به تومانک و احداث زیرگذر یا روگذر نیز از دیگر تقاضاهای مردم شهرستان است.

رئیس شورای شهرستان بن با اشاره به لزوم تخصیص اعتبار جهت بهره‌برداری جاده ترانزیتی بن به سد زاینده‌رود اضافه کرد: ۲۰ میلیارد از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی به شهرستان تعلق گرفته است و تکمیل این جاده باید در اولویت قرار گیرد.

بهارلویی تاکید کرد: تدابیر لازم در خصوص آسفالت و زیرسازی معابر روستاهای حیدری، شیخ شبان، بارده، تومانک، لارک، آزادگان، پهنا، شهر وردنجان و شهر بن، همچنین احداث زیرگذر یا روگذر روستای لارک و ترمیم و روکش آسفالت جاده پهنا به آزادگان اتخاذ شود.

کد خبر 749185

دیگر خبرها

  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • وزیر کشور: تقسیم استان تهران به شرقی و غربی در دست بررسی است
  • وزیر کشور: طرح تقسیم استان تهران در دست بررسی است
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • تخصیص ۵۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سدهای مازندران
  • ابلاغ ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار سفر رییس جمهور به خراسان‌شمالی
  • آغاز عملیات امحای مزارع آلوده به فاضلاب در شرق شیراز + فیلم و تصاویر
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ است
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح تغذیه مصنوعی بندان