Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حسینی رئیس اداره نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه برنامه نظارت بر مراکز ارائه خدمت به صورت منظم در حال انجام است، گفت: متاسفانه در این مورد، پزشک علی رغم تخلف خود مبنی بر انبار کردن و فروش دارو در مطب که تخلفی جدی بر علیه سلامت عمومی محسوب می‌شود، با انتشار مغرضانه این کلیپ و تغییر محتوا، تخلف خود را پنهان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: فیلم منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، در هنگام بازدید از مطب پزشک عمومی یکی از شهرستان‌های استان فارس ضبط شده است که کارشناس نظارت به دلیل بدرفتاری پزشک تصمیم می‌گیرد با رئیس شبکه بهداشت و درمان مشورت کند، در این گفتگو که تنها برشی از تمام واقعیت تخلف پزشک است، مخاطب به گونه‌ای فریب داده می‌شود که به نظر می‌رسد موضوع، معرفی پزشکان به تعزیرات و اجبار به پیوستن به پزشک خانواده است.

حسینی یکی دیگر از موضوعات اشتباه در این کلیپ را معرفی پزشکان به تعزیرات به صورت گروهی ۵۰۰ تا عنوان کرد و افزود: این برداشت از صحبت‌ها شاید بیشتر نوعی طنز به نظر برسد، علاوه بر اینکه عدد مطرح شده از سوی کارشناس عدد ۱۵ است و نه ۵۰۰، هر ذهن آگاهی نسبت به غیرواقعی بودن این موضوع مطلع است، چرا که این سطح از ارجاع پرونده تخلف به هیچ نحو امکان پذیر نیست.

رئیس اداره نظارت دانشگاه با اشاره به خدمات شبانه روزی جامعه پزشکی به سلامت جامعه، گفت: نباید برخی تخلف ها، موجب مخدوش شدن چهره پزشکان و خدمات بی شایبه آنان در مسیر سلامت جامعه شود، اما در صورت بروز هرگونه تخلف نیز وظیفه سیستم‌های نظارتی ایجاب می‌کند که حامی حقوق آحاد جامعه و سلامت مردم باشند که در این مورد نیز پزشک علی رغم تذکر‌های قبلی بازرسان، با انبار کردن و فروش دارو در مطب، سلامت مراجعان را به خطر انداخته است.

او یادآور شد: از سویی دیگر قوانین برنامه پزشک خانواده به نحوی تبیین شده که هیچ اجباری برای پیوستن پزشکان به این برنامه وجود ندارد و در این کلیپ با مخاطب فریبی، این امر به گونه‌ای خلاف واقع مطرح شده است.

به گفته این مقام مسوول، تخلفات پزشکان هیچ وقت مستقیم به تعزیرات حکومتی ارجاع داده نمی‌شود، بلکه پس از طرح در کمیسیون ماده ۱۱ تعزیرات حکومتی دانشگاه، به نظام پزشکی، تعزیرات یا سایر مراجع ذیصلاح ارجاع می‌شود و تخلف پزشک مورد نظر در فیلم منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، فروش دارو به صورت غیرمجاز در مطب بوده که در حال پیگیری است.

حسینی گفت: طبق قوانین و دستورالعمل‌های موجود و رای دیوان عدالت در سال ۹۷، فعالیت پزشکان عمومی در بسیاری از حیطه‌های پوست و زیبایی ممنوع است، پزشک مورد نظر مقدار زیادی دارو در مطب نگهداری و تجویز کرد که ممکن است عوارض زیادی برای مردم ایجاد کند، در حالی که هر نوع فروش دارو در مطب ممنوع است و مطالب و فیلم منتشر شده، هیچ ارتباطی به فعالیت پزشکان عمومی به عنوان پزشک خانواده ندارد، چرا که حضور یا عدم حضور پزشکان عمومی در طرح پزشک خانواده کاملا اختیاری است.

او تاکید کرد: اداره نظارت طبق وظیفه قانونی و اخلاقی خود برای حفظ سلامت مردم با متخلفان و تهدیدکنندگان سلامت جامعه در چهارچوب قوانین برخورد کرده و خواهد کرد، جامعه پزشکی نیز از طریق نظام پزشکی و انجمن‌های مربوطه در کنار دانشگاه علوم پزشکی، بر حسن انجام امورات نظارت و از جزئیات نحوه اجرای قوانین اطلاع کافی دارند.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی تعزیرات پزشک خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۴۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سمپوزیوم بررسی چالش‌های فرهنگی و اجرایی برنامه پزشکی خانواده، گفت: در طرح ملی پزشک خانواده، اقناع همکاران، مردم و فرهنگ عمومی پیش نیاز موفقیت اجرای آن خواهد بود. از طرفی مداخلات بزرگ در عرصه سلامت باید با متانت و دور از شتابزدگی انجام شوند.

وی، به هنگام سازی ماژول‌های مورد نیاز حوزه سلامت را برای اجرای این طرح ملی ضروری دانست و اظهار کرد: سالمندی جامعه ایرانی یکی از مهمترین مسائلی است که باید در قالب طرح ملی پزشک خانواده مد نظر قرار گیرد. طبق تعریف اگر هفت درصد جامعه‌ای بالای ۶۵ سال سن داشته باشند، آن جامعه را سالمند می‌نامند.

زالی افزود: سالمندی دوران سخت و پررنجی است که می‌توان با ترویج فرهنگ سلامت سالمندی و اقدام برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها در نوجوانی همچون داشتن تغذیه سالم و ورزش، دوران سالمندی آسوده‌تری داشت.

وی ادامه داد: سالمندی و سالخوردگی شرایط متفاوتی را به افراد تحمیل می‌کند؛ بنابراین برنامه ریزی اجرای طرح ملی پزشک خانواده باید عمیق‌تر، دقیق‌تر و جامع‌تر، در قالب بسته خدماتی متفاوت‌تر از قبل با ساختار بومی ایرانی انجام شود.

زالی به تغییر در میزان شیوع سندرم متابولیک نیز به عنوان دیگر عامل مهم در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: افزایش یا کاهش ریسک فاکتور‌هایی نظیر فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به سبک زندگی افراد وابسته است و تغییر در آن بسیار زمان بر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۱۸ درصد از جمعیت تهران به فشارخون مبتلا هستند، از طرفی مصرف نمک در ایران ۳ تا ۷ برابر و مصرف شکر ۴.۵ برابر سرانه مصرف جهانی است. شناسایی، تغییر در ریسک فاکتورها، توجه به تغذیه و سبک زندگی از اهمیت بالایی برای کنترل شیوع سندرم متابولیک محسوب می‌شود.

زالی در ادامه به تأثیر تغییرات آب و هوا و وجود پدیده‌های بیولوژیک نظیر آلاینده‌ها بر سلامت مردم نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می‌دهند گرما موجب افزایش میزان افسردگی و خشونت در افراد جامعه به ویژه زنان می‌شود.

وی تصریح کرد: احتمال شیوع بیماری‌های نوپدید عفونی نظیر کرونا از دیگر عواملی است که نظام سلامت را دچار بحران می‌کند. یکی از مهمترین عوامل در شیوع بیماری‌های ویروسی نزدیک شدن بیشتر بشر به زیستگاه حیوانات و گسترش طبیعت گردی است.

بر اهمیت توجه به تجارب تلخ گذشته در اجرای طرح پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: در دوره قبل اجرای این طرح، دو استان اقدام به تجربه‌نگاری کردند، تحلیل و ارزیابی آن تجارب در عملکرد این دوره بسیار مؤثر خواهد بود؛ نگاه عمیق و واکاوانه، مطالعه مقالات و مستندات، ایجاد نظام ارزیابی مبتنی بر شواهد و آسیب شناسی در ادامه مسیر، به اجرای موفق طرح پزشک خانواده کمک می‌کند.

 زالی همچنین مطالعه عمیق در خصوص ساختار سلامت در کشور، توان نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC)، کمبود نیروی انسانی، بهسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده و تأمین فضای فیزیکی مورد نیاز را از اقدامات لازم برای آغاز اجرای طرح اعلام کرد و گفت: تأمین اعتبارات و بودجه مکفی نیز برای اجرای آن باید انجام شود.

وی با بیان مسائل موجود در حوزه بهداشت، افزود: طرح پزشکی خانواده، طرحی ملی است و باید با همکاری تمامی ارگان‌ها اجرایی شود تا به ثمر نشیند.

زالی از اجرای فاز اول این طرح در سه شهرستان فیروزکوه، اسلامشهر و شهر قدس در استان تهران خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود در فاز اول اجرا بالغ بر ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند که با توجه به فعالیت ۲ هزار و ۷۲۰ مراقب سلامت و ۲ هزار و ۳۳۰ پزشک، با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.

وی در پایان بر لزوم مراقبت از نظام PHC، هماهنگی با تغییرات داینامیک سلامت محور، تعریف بسته خدمتی متفاوت نسبت به قبل، تأمین اعتبارات و همکاری تمام ارگان‌ها در سطوح ملی تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار
  • گشایش دو پایگاه سلامت در کیش
  • طرح پزشک خانواده طرحی برای ارتقای نظام سلامت
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده