Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود در یادداشتی نوشت: بعد از گذشت چند ماه آرامش و کاهش توجه رسانه‌ها به جنایت قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی در کنسولگری کشورش در استانبول و قطعه قطعه شدن جسدش به شکلی فجیع، اگنس کالامار، رئیس هیئت مستقل سازمان ملل متحد که مامور تحقیقات معین درباره اعدام‌های ظالمانه و قتل خارج از چارچوب است، با انتشار گزارشی درباره نتایج تحقیقات این هیئت در موضوع خاشقجی جنجالی به پا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیقات شش ماه طول کشید و کالامار تاکید کرد اسناد کافی برای اثبات ارتباط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به قتل روزنامه نگار سعودی وجود دارد.

کالامار از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواست پرونده‌ای برای تحقیقات جنایی بین المللی در این قضیه بگشاید و از همه متهمان از جمله محمد بن سلمان تحقیق انجام دهد. وی همچنین، بلوکه کردن اموال و سرمایه‌های بن سلمان در خارج از عربستان را تا زمانی که ادله قاطعی مبنی بر برائت از همه اتهامات ارائه دهد خواستار شد و از دفتر تحقیقات فدرال آمریکا نیز خواست تحقیقات مشابهی به سبب آن که مقتول مقیم خاک آمریکا بوده است انجام دهد.

این گزارش بین المللی به نتایج زیاد و خطرناکی دست یافته که ممکن است به اتخاذ تصمیمی بین المللی برای تشکیل دادگاه بین المللی شبیه دادگاه حریری منجر شود و همه متهمان بعد از تحقیقات جداگانه و اخذ شهادت شهود به آن فراخوانده شوند.

کالامار با اظهار تردید درباره سلامت و شفافیت دادگاه‌های عربستان سعودی که ۱۱ نفر از متهمان در آن محاکمه شدند و پنج تن از آن‌ها توسط دادستان کل عربستان به اعدام محکوم شدند خواستار توقف فوری این محاکمه‌ها شد، زیرا اشخاصی از نزدیکان بن سلمان هستند که در جنایت دست داشته و در هیچ دادگاهی محاکمه نشده اند.

روشن است که مقامات ترکیه که درگیر جنگی تمام عیار با عربستان سعودی هستند، همه اسناد و فایل‌های صوتی مربوط به جنایت و نحوه عملیات اعدام را در اختیار کالامار گذاشتند و او هم این موضوع را انکار نکرد بلکه از همکاری مقامات ترکیه قدردانی و برای نخستین بار فاش کرد که فایل‌های صوتی شامل مکالمه موثق خاشقجی با مسئولان کنسولگری عربستان، قبل و بعد از حضور او در استانبول است و یک فایل صوتی هم از عملیات خفه کردن مقتول و قطعه قطعه کردنش با اره درون کنسولگری وجود دارد که شخص انجام دهنده در آن می‌گوید: ”جسد سنگین است. این اولین بار است که روی زمین با اره می‌برم“.

جینا هاسپل، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا نیز بعد از دسترسی به فایل‌های صوتی کنسولگری به همین نتیجه رسیده و در شهادت خود در برابر مجلس سنا تاکید کرده که یقین دارد بن سلمان دستور قتل را صادر کرده است از این رو سنا با اجماع همه صد نفر عضو خود بیانیه‌ای در تایید این موضوع یعنی متهم کردن بن سلمان به عنوان مسئول درجه یک جنایت صادر کرد. اما دونالد ترامپ موضع خود را تغییر نداد و به دفاع از شاهزاده سعودی و همکاری با عربستان در همه زمینه‌ها ادامه داد؛ زیرا همان طور که بار‌ها در توییت‌های خود اشاره کرده است ریاض شریک قدرتمند تجاری آمریکاست.

مقامات سعودی بیستم اکتبر گذشته اعتراف کردند که خاشقجی در درگیری با تیمی که از او تحقیق می‌کردند کشته، جسدش قطعه قطعه و به یک مسئول محلی تحویل داده شد. بن سلمان این جنایت را فجیع و غیرقابل توجیه برشمرد و به محاکمه عوامل آن متعهد شد، اما تا این لحظه سرنوشت جسد مشخص نیست و جزئیات محاکمه متهمان منتشر نشده است. فقط ویدئویی از یکی از آن‌ها یعنی سرلشکر احمد عسیری در حالی که با یکی از نزدیکان خود در منزل است منتشر شد که میزان صحت آن مشخص نیست.

عادل الجبیر، وزیر مشاور عربستان در امور خارجه در این زمینه گفت: ”این گزارش تناقض‌های آشکار و ادعا‌های بی اساسی دارد که صحت آن را زیر سوال می‌برد“. البته او در نخستین واکنش رسمی عربستان به این مسئله در گفته‌های خود به هیچ نمونه و مثالی اشاره نکرد.

در ادامه این مطلب آمده است: نمی‌دانیم آیا گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به درخواست کالامار ترتیب اثر می‌دهد و دستور تشکیل کمیته تحقیق بین المللی درباره این جنایت را صادر می‌کند یا خیر. واکنش دفتر تحقیقات فدرال معلوم نیست. اما چیزی که ما می‌دانیم این است که عده‌ای در دولت سایه آمریکا احتمالا می‌کوشند تا با استفاده از این گزارش بین المللی‏، با اعمال فشار، قضیه را بین المللی کنند و بر مخالفت با ترامپ و حمایت او از متحدان سعودی اش تمرکز کنند.

تشکیل کمیته تحقیقات بین المللی خواب را از چشم ولیعهد عربستان و مسئولان سعودی خواهد ربود و چه بسا آزادی تردد او به خارج را محدود کند و املاک و سرمایه‌های شخصی اش طبق خواسته کالامار بلوکه شود و کشور‌های اروپایی هم از این روند حمایت کنند.

الجبیر در واکنش به این گزارش گفت به اندازه کافی قانع کننده نیست، زیرا اطلاعات آن دست چین شده اند از این رو قبل از صدور هرگونه حکم قطعی باید منتظر جزئیات قابل اعتماد بود. اما قطعا این گزارش جنایت ترور خاشقجی را دوباره به صدر عناوین خبری بازگرداند آن هم در زمانی که عربستان دست به گریبان بحران جنگ نفت کش‌ها در خلیح فارس است و جبهه جنوبی با جنبش انصارالله و موشک‌ها و هواپیما‌های بدون سرنشین آن داغ است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان ترکیه سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۵۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد

منابع عبری زبان از فرود یک فروند هواپیمای شخصی صهیونیستی در ریاض که از آن برای استفاده مسئولان موساد استفاده می‌شود، خبر دادند.

به گزارش ایسنا، رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که یک هواپیمای شخصی اسرائیلی امروز شنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی به زمین نشست و اخیرا برای انتقال مقامات ارشد موساد از آن استفاده شده است.

رادیو تلویزیون رژیم صهیونیستی موسوم به «مکان» گزارش داد، فرود هواپیما در آستانه سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به ریاض انجام شده است.

بر اساس این گزارش، این هواپیما امروز از فرودگاه بن گوریون برخاسته و در امان پایتخت اردن به طور موقت توقف کرده و از آنجا به مقصد ادامه داده است.

رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی افزود: این احتمال وجود دارد که مقامات ارشد اسرائیلی در این هواپیما حضور داشته باشند تا در مورد عادی سازی مذاکرات با عربستان سعودی گفت‌وگو کنند.

بر اساس این گزارش، این هواپیما متعلق به یک تاجر اسرائیلی است و در ماه های اخیر در سفرهای رسمی مسئولان ارشد موساد و وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) استفاده شده است.

پایگاه خبری آکسیوس همچنین گزارش داد که مقامات آمریکایی امیدوارند به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند تا به نتانیاهو ارائه کنند. این توافق شامل تعهد به مسیری است که به راهکار دودولتی منتهی می‌شود.

این در حالی  است که قرار است آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دوشنبه و سه‌شنبه آینده به عربستان سعودی سفر و در مورد تلاش‌های جاری برای دستیابی به آتش بس در غزه رایزنی کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • درخواست غزه از گوترش برای تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی درباره کشتار بیمارستان ناصر
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان