Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@22:42:31 GMT

تحلیل حزب اسلامی کار از ارز ۴۲۰۰ تومانی

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۰۳۲۲

آفتاب‌‌نیوز :

حزب اسلامی کار در خصوص تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات و تاکید بر ایجاد سیستم کوپنی هوشمند برای تأمین مناسب کالاهای اساسی مخصوص دهک‌های ضعیف بیانیه‌ای صادر کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:
پس از افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول کشورمان در مقابل آن، قیمت اکثر کالاها و خدمات رو به فزونی نهاد، به گونه‌ای که قیمت برخی کالاها به چندین برابر افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اما درآمدها ثابت ماند و هزینه‌های خانوار به شدت بر درآمدها پیشی گرفت و بسیاری از خانواده‌ها از تأمین مایحتاج خود باز ماندند. دولت به منظور کنترل سطح قیمت کالاهای اساسی و تک‌نرخی شدن دلار اقدام به تأمین ارز دولتی با قیمت ۴۲,۰۰۰ ریال نمود. فرض دولت برآن بود که با اختصاص ارز دولتی به واردات کالاهای اساسی و خدمات مورد نیاز مردم، می‌توان از افزایش قیمت این کالاها و خدمات جلوگیری کرد. غافل از اینکه این تصمیم منجر به ایجاد رانت و فساد و گران‌تر شدن هرچه بیشتر کالاها و خدمات گردید. دولت مدعی است در این مدت نزدیک به ۲۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰۰ ریالی صرف واردات کرده است که از این مبلغ تنها ۱۵ میلیارد دلار به واردات کالاهای ضروری مردم اختصاص یافته است. باید پرسیده شود مابقی دلارهای تخصیص یافته به واردات کالاها چه سرنوشتی پیداکرده و صرف واردات چه نوع کالاهایی و توسط چه کسانی شده است. وقتی برخی واردکنندگان با ارز دولتی ۴۲,۰۰۰ ریال، کالاهای لوکس و غیر ضرور به کشور وارد می‌کنند، مشخص می‌شود که تخصیص ارز هدفمند نبوده و از مسیر و هدف اصلی خود منحرف شده است. ورود کالاهای لوکس با ارز دولتی خبر از فساد و رانت بی حدومرز دارد. بسیاری از کالاهای غیرضرور و غیر اساسی را می‌توان مثال آورد که با دلار ۴۲۰۰۰ ریالی وارد کشور شده‌اند. درواقع این دلارها سهم و دارایی مردم است که نزد دولت به امانت گذاشته شده است. اما سود حاصل از این واردات به عده‌ای دلال و رانت خوار می‌رسد و مردم از تأمین کالاهای اساسی خود هم بازمانده‌اند. بدون شک ادامه‌ی این روند مشکلات مردم را چند برابر نموده و به فقر فزاینده و عمیق در جامعه دامن خواهد زد که در بلند مدت موجبات کاهش اعتماد و تخریب سرمایه‌ی اجتماعی را فراهم خواهد آورد.
در شرایط کنونی که در اثر تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز، اقتصاد کشور رویکرد انقباضی و مقاومتی در پیش گرفته است، راهبرد کارآمد برای تأمین کالاها و خدمات اساسی مورد نیاز مردم، تغییر در روند و رویکرد توزیع و مهندسی مجدد در این حوزه است. شرایط کشور در زمان جنگ، دشوار و مقاومتی بود، بایست باور کنیم که شرایط امروز به مراتب دشوارتر از دوران جنگ است. درزمان جنگ دولت توانسته بود با استقرار سیستم کارآمد تأمین، تهیه و توزیع کالاهای اساسی، هم مایحتاج مردم را تأمین کندو هم از رانت خواری و ویژه خواری ممانعت نماید. امروز به وجود چنین سیستمی برای تأمین و توزیع کالاها نیاز داریم.
در شرایط کنونی و باتوجه به وجود رانت در تخصیص ارز دولتی به واردات، منطقی‌ترین سیستم توزیع کالاهای اساسی، سیستم توزیع کوپنی است. دولت بایست به منظور تأمین و توزیع کالاهای اساسی موردنیاز مردم، سیستم توزیع کالابرگی را در کشور اجرا نماید. با بهره گیری از زیرساختهای الکترونیکی و اینترنتی مناسب، می‌توان سیستم توزیع کوپنی را به صورت هوشمند، با سرعت و دقت بالا در کشور مدیریت و اجرا نمود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ارز کوپن کالای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۰۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی وفایی نژاد ظهر چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه ای در تولید و تأمین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تأمین امنیت غذایی و کالاها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری است.

وفایی نژاد با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشورهای حوزه خزر شکل گرفته است تصریح کرد: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصاً محصولات کشاورزی و نیز تأمین کالاهای مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و … همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه شود.

وی تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلوها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و تصریح کرد: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفایی نژاد در پایان به مزیت‌های تأمین کالاهای اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و اظهار داشت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حاشیه خزر، تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی و کالاهای اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم‌ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالاهای اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم کند.

کد خبر 6087704

دیگر خبرها

  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ۸۰۰ هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها مجاز است