Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@19:50:59 GMT

بازار اجاره بها با منطق گوجه و پیازی…!

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۲۷۱۲

بازار اجاره بها با منطق گوجه و پیازی…!

‌تیرماه شروع شده و تنور بازار نقل و انتقالات و اسباب کشی و اجاره کردن خانه در فصل تابستان در حال داغ شدن است.

‌به گزارش ایسنا، اجاره بها مسکن در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد بخصوص شهر یاسوج، مرکز این استان افزایش چشمگیری داشته است و مستأجران ناراضی و گلایه‌مند از وضعیت بازار اجاره بها بوده و خواستار نظارت و کنترل متولیان امر این بازار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدجعفر یک مستأجر در شهر یاسوج ضمن انتقاد از وضعیت اجاره بها در این شهر به خبرنگار ایسنا گفت: پارسال خانه‌ای به قیمت ۲۰ میلیون تومان رهن با کرایه ۲۰۰ هزار تومان اجاره کرده بودم، اما امسال صاحبخانه ام رهن را به ۲۵ میلیون تومان و اجاره را به ۶۰۰ هزار تومان افزایش داده است.

وی افزود: با حقوق کارمندی و سایر هزینه‌هایی که برای زندگی ام لازم است توان تأمین و تهیه این میزان رهن و اجاره را ندارم و حداقل باید ۵۰ درصد حقوقم را برای اجاره خانه هزینه کنم. هم اکنون دنبال و پیگیر برای اجاره خانه هستم اما رهن اکثر خانه‌ها بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان و اجاره بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تومان است.


به هر قیمتی می‌خواهد خانه اجاره می‌دهند

خانم محمدی- مستأجر، در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: چرا مسئولان بر بازار مسکن و اجاره بها در استان به خصوص یاسوج نظارت ندارند تا هرکس به هر قیمتی که می‌خواهد خانه اش را اجاره بدهد؟

وی اظهار کرد: اجاره‌ها در شهر یاسوج به اندازه‌ای بالاست که مجبوریم علیرغم میل باطنی در خانه استیجاری فعلی با وجود گرانی بمانیم.

این خانم مستأجر تاکید کرد: بیشترین علت افزایش اجاره بها در شهر یاسوج جو روانی است به طوری که برخی در برنامه دیوار به صورت خودسرانه اقدام به افزایش اجاره‌بها می‌کنند که می‌توان گفت بیشتر آنها صوری و فیک است.

سعید عباسی که در یکی از مشاوران املاک یاسوج دنبال خانه اجاره‌ای بود، به خبرنگار ایسنا گفت: چند روزی است که دنبال خانه‌ای اجاره‌ای هستم اما تاکنون به هر مشاور املاکی مراجعه کردم با قیمت‌های سرسام آوری روبرو شدم که واقعاً در توانم نیست.

وی بیان کرد: جهت اجاره یک خانه دو خوابه در قسمت ساحلی یاسوج مراجعه کردم که قیمت اجاره این خانه را ۲۵ میلیون تومان رهن با ۷۰۰ هزار تومان اجاره گفتند.

نمازی یک مستأجر دیگر به خبرنگار ایسنا گفت: در یک خانه با ۳۳ میلیون تومان رهن و ۲۰۰ هزار تومان اجاره بودم که وقتی قراردادم به اتمام رسید و خواستم تمدید کنم صاحبخانه اعلام کرد خانه را ۴۰ میلیون تومان با ۲۰۰ هزار توان اجاره می‌دهم که در توانم نبود و مجبور شدم در حاشیه شهر خانه‌ای با ۲۷ میلیون تومان رهن و ۴۵۰ هزار تومان کرایه اجاره کرده ام.

وی تصریح کرد: مگر حقوق ما چقدر است که یک چهارم آن را بابت اجاره خانه بپردازم؟ با وجود اینکه بنده کارمند هستم توان اجاره خانه با این میزان اجاره و رهن را نداشتم، بقیه اقشار چطور باید خانه اجاره کنند؟

نبود نظارت علت افزایش اجاره بها

همچنین محمد کریم حسین پور، مدیر یک مشاور املاک در یاسوج به خبرنگار ایسنا گفت: دلیل افزایش قیمت اجاره بها نبود نظارت است. مالکان هر طوری که دلشان می‌خواهند قیمت گذاری می‌کنند و خانه‌هایشان را اجاره می‌دهند.

وی افزود: در صورتی که قیمت اجاره بها بر اساس منطقه بندی مشخص شود، بازار اجاره بها مشکلات کمتری خواهد داشت و ساماندهی می‌شود.

این مدیر مشاور املاک عنوان کرد: به علت بالا بودن اجاره بها و رکود در بازار مسکن معاملات ما طی سال جاری پایین آمده است.

بازار اجاره بها در یاسوج ملتهب و با حباب کاذب

مهراد، یکی دیگر از مدیران مشاوران املاک یاسوج در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: وضعیت بازار اجاره بها در شهر یاسوج ملتهب، پرتلاطم، با نوسانات بالا و حباب کاذب از سوی مالکان و موجران مواجه است.‌

وی با بیان اینکه نرخ اجاره بها در این شهر با منطق گوجه‌ای، خیاری و پیازی است، تاکید کرد: کسی که سال گذشته خانه اش را ۲۰ میلیون تومان رهن با ۵۰۰ هزارتومان کرایه اجاره داد و امسال می‌خواهد ۴۰ میلیون تومان رهن با یک میلیون تومان کرایه اجاره دهد که این غیر منطقی است.

مهراد تصریح کرد: باید برای تعیین اجاره بها ابتدا کار کارشناسی و سپس قیمت گذاری صورت گیرد چرا که قیمت گذاری اجاره بها با منطق گوجه‌ای و پیازی امکان پذیر نیست.

موجر و مالکان منطق گوجه‌ای و پیازی را کنار بگذارند

این مدیر مشاور املاک بیان کرد: مهاجر پذیری، گردشگر پذیر بودن و سرمایه گذاری استان‌های جنوبی در بازار مسکن یاسوج به دلیل معروف بودن این شهر به شمالی در جنوب کشور، مهم‌ترین دلایل افزایش اجاره بها هستند.

مهراد تاکید کرد: با توجه به اینکه در فصل تابستان و فصل جابه جایی و رهن و اجاره مسکن قرار داریم، موجر و مالکان منطق گوجه‌ای و پیازی را کنار بگذارند و مطابق با عرف سالانه ۱۰ تا ۱۵ درصد اجاره بها را افزایش دهند.


اجاره بها در یاسوج از برخی نقاط کشور گران‌تر است

عنایت رضایی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک یاسوج در خصوص وضعیت اجاره بها به خبرنگار ایسنا گفت: اجاره بها در شهر یاسوج چند برابر شهر شیراز است و حتی از برخی نقاط کشور گران‌تر است.

وی افزود: از مشاوران املاک می‌خواهیم که دین و دنیای خود را خراب نکنند و به فکر مستأجران باشند، بخاطر چند هزار تومان شیرینی قراردادها و قولنامه‌های غیرمنطقی و گران منعقد نکنند.

بیان کرد: دیوار و برخی کانال‌ها در فضای مجازی بازار و مسکن از مهمترین مشکلات بازار مسکن و اجاره بها یاسوج هستند که اخیراً دو مورد شناسایی، دستگیر و برخورد قضائی شده است.

کرایه خانه در یاسوج براساس کارشناسی و منطقه بندی مشخص می‌شود

رئیس اتحادیه مشاوران املاک یاسوج تصریح کرد: با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و سازمانهای مربوطه ازجمله راه و شهرسازی، استانداری، صمت، دادگستری، استاندارد، شهرداری و امور مالیاتی در حال ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها در یاسوج هستیم.

رضایی عنوان کرد: از مشاوران املاک خواستیم که از انعقاد قرار داد اجاره نامه با قیمت‌های بالا و نجومی خود داری کنند.

وی ادامه داد: نرخ کرایه خانه در یاسوج براساس کار کارشناسی و منطقه بندی مشخص خواهد شد. صاحبان خانه نمی‌توانند خودسرانه اقدام به افزایش اجاره بها کنند.


افزایش اجاره بها بر قیمت سایر کالاها و خدمات اثر می‌گذارد

"داریوش دیودیده"، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: بازار مسکن در حوزه کاری ما نیست اما به صورت کلی نگرانی‌های قیمت اجاره بها منعکس شده است.

وی افزود: افزایش اجاره بها در استان به خصوص شهر یاسوج را به عنوان یک دغدغه و چالش به متولیان امر منعکس کرده ایم چراکه بر قیمت سایر کالاها و خدمات اثر خواهد گذاشت.

عامل افزایش اجاره بها مهاجرت است

همچنین "نوید موسوی"، معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه رشد تابع عرضه و تقاضاست، گفت: مهمترین عامل افزایش اجاره بها در استان بخصوص یاسوج مهاجرت و افزایش جمعیت است که تنها راهکار آن تولید مسکن است. هم اکنون ۷۰ هزار نفر در روستاهای اقماری این شهر سکونت دارند.

وی افزود: راه اندازی پروژه‌های مشارکتی مسکن و ساخت و تولید مسکن می‌تواند در متعادل کردن عرضه و تقاضای بازار مسکن مؤثر واقع شود که برنامه استان در رابطه مدیریت و اجرای ۵ هزار واحد است.

موسوی اظهار کرد: مشخص شدن چارچوب‌های پیش فروش مسکن و نظارت و کنترل مشاوران املاک باید انجام شود که اقداماتی نیز در حال انجام است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اجاره بها در استان از جمله یاسوج حتماً باید نظارت، کنترل و بررسی شود و بخش خصوصی نیز در ساخت و تولید مسکن فعال شود.

حاکم نبودن منطق بر اجاره بها در یاسوج

"نستهن مقدم"، شهردار یاسوج نیز در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: در شهر یاسوج منطقی بر رهن و اجاره حاکم نیست.

وی افزود: مالکان خانه‌ها اجاره بها را براساس بدهی‌ها و اقساط وام خود مشخص می‌کنند که این مساله اجحاف در حق مستأجران است. مشاوران املاک هر پیشنهادی را برای اجاره بها ثبت نکنند.

مقدم با بیان اینکه مشاوران املاک بصورت جدی در زمینه افزایش اجاره بها ورود کنند و تنها بعنوان واسطه نباشند، تصریح کرد: اجاره بها در شهر یاسوج از کلانشهرهای اصفهان و شیراز پیشتازی می‌کند و این پیشتازی در حالی است که امکانات و ضروریات یاسوج با این شهرها متفاوت است.

مشاوران املاک منصف معرفی می‌شوند

شهردار یاسوج خاطرنشان کرد: باید بر اساس شرایط منطقه، زیربنا و شاخص‌هایی درجه بندی و منطقه بندی قیمت اجاره بها مشخص شود.

مقدم اضافه کرد: هر مشاور املاکی که بر اساس قیمت کارشناسی خانه اجاره دهد از سوی شهرداری بعنوان مشاور املاک معتمد، دارای اهلیت و منصف به مردم معرفی خواهد شد.

گزارش از: عیسی فتحی، خبرنگار ایسنا، کهگیلویه و بویراحمد


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اجاره بهاء

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۲۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش برای مستاجران

ابوالفضل نوروزی با یادآوری این‌که لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است، اظهار کرد: ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل به قانون بخشی از مشکلات در بازار اجاره، زمین و مسکن رفع کرده و به تسهیل‌گری در بخش اجاره می‌پردازد.

به گزارش تسنیم، وی توضیح داد: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت، الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

وی ادامه داد: تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قرارداد‌ها و ارائه راهکار‌هایی برای الزام‌آور شدن این راهکار‌ها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بند‌هایی از این طرح، تمامی قرارداد‌ها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می‌گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ لایحه مذکور در استان‌هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای‌عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره‌بها به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک‌های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می‌رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دسترسی‌های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه‌روزی فراهم کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته‌بازی واحد‌های در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور و گواهی پایان‌کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحد‌های نهضت ملی مسکن به هر شیوه‌ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ابراز امیدواری کرد تا با تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرا قانون جهش تولید مسکن و بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • تعیین سقف افزایش اجاره‌بها؟ | جزئیات مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی برای موجران
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش
  • برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • خبر خوش برای مستاجران